Cum se amesteca alimentele alcaline si acide

Amestecul corect de alimente și alimente acide este, de asemenea, cunoscut sub numele de "combinație de alimente". Această dietă vă permite să optimizați modul în care corpul dvs. digeră alimente. Digestia corectă vă permite organismului să funcționeze mai bine. Pentru a vedea aceste beneficii, o persoană trebuie să mănânce de 4 ori mai multe alimente alcaline decât alimentele acide. Această metodă de a mânca poate fi o provocare uneori. Cu toate acestea, puteți să o considerați o investiție pentru sănătatea dumneavoastră.

pași

Metoda 1
Categoria hranei

Imaginea intitulată Amestecați alimentele alcaline și acidulate Pasul 1
1
Identificați alimentele alcaline. Toate legumele sunt considerate alimente alcaline. Broccoli, turmeric și fasole sunt niște "alimente energetice" alcaline. Fructe proaspete, cu excepția afine și prune, sunt, de asemenea, alimente alcaline. Unele fructe cu coajă lemnoasă (smochine și date) contează, de asemenea. De obicei, atunci când sunt consumate singur, laptele și migdalele sunt alimente alcaline.
 • Dacă uitați lista precisă, alegeți doar legume cu frunze și fructe strălucitoare, cum ar fi pepene verde.
 • Alimentele alcaline nu sunt prelucrate, deci dacă cumpărați alimente conservate sau ambalate, efectuați o verificare dublă. Chiar și salata ambalată (în amestecuri de salate) poate avea mai puține beneficii pentru sănătate.
 • Imaginea intitulată Amestecați alimentele alcaline și acidice Pasul 2
  2
  Identificați alimentele acide În general, carnea de vită, pește, carnea de pasăre și ouăle sunt alimente acide. Cerealele, cerealele și zahărul sunt, de asemenea, în general, acizi. Brânza este o altă cauză comună - în plus, parmezanul este considerat cel mai acid.
 • Rețineți că și produsele aparent sănătoase, precum păstrăvul sau somonul gătit, pot ridica nivelurile de aciditate ale organismului.
 • Alegerea unor versiuni cu conținut scăzut de grăsime ale anumitor alimente, cum ar fi laptele, poate duce la scăderea nivelului de acid. Aceasta este o măsură bună a angajamentului pentru persoanele care nu doresc să-și schimbe drastic dieta.
 • Imaginea intitulată Mix Food Alcaline and Acidic Pasul 3
  3
  Identificați alimentele neutre O mare varietate de ape sunt considerate alimente neutre (cum ar fi apa potabilă, apa de izvor, apa râului și chiar apa de mare). Toate acestea există în centrul scalei pH, cu un interval de 7,0. Uleiul de măsline și ouăle albe sunt, de asemenea, considerate în mod obișnuit neutre prin natura lor.
 • Metoda 2
  Elaborați un plan de masă

  Imaginea intitulată Mix Food Alcaline and Acidic Pasul 4
  1
  Mancati alimente alcaline in principal. Pentru fiecare servire a unei alimente acide, trebuie să mâncați patru porții de alimente alcaline. Pentru ca organismul să funcționeze la o eficiență optimă, acesta trebuie să mențină un pH de 7,4. Alimentația alimentelor alcaline suplimentare vă împiedică să luați substanțe nutritive din alte zone pentru a neutraliza o dietă foarte acidă.
  • Dacă doriți să fiți și mai precis, puteți investi într-un echilibru alimentar. Se cântărește fiecare porție de alimente cu atenție și se înregistrează rezultatele într-un notebook împărțit în două coloane (acid și alcaline). La sfârșitul fiecărei zile, adăugați mâncarea în coloane pentru a vedea cât de aproape ați ajuns la raportul 4 cu 1.
  • De exemplu, pentru masa de prânz puteți mânca un sandwich vegetarian. Încercați să mâncați pâine integrală cu humus, avocado și castraveți în interior. Fructul este întotdeauna o alegere bună pentru micul dejun.
 • Imaginea intitulată Amestecați alimentele alcaline și acidice Pasul 5
  2
  Digestați separat tipurile de hrană. Mâncați o serie de mese mai mici pe parcursul zilei, alcătuite din selecțiile de alimente acide sau alcaline. Corpul utilizează fluide diferite pentru a digera diverse tipuri de alimente și, dacă combinați alimentele alcaline și cele acide, digestia va încetini sau, în unele cazuri, se va opri. Atunci când digestia se oprește, alimentele pot începe să fermenteze sau chiar să putrezească în organism, provocând flatulență și producerea de toxine în interiorul corpului. În plus, promovează dezvoltarea bolilor.
 • Utilizarea fructelor și legumelor ca gustări grele este una dintre cele mai bune metode de simplificare a acestui proces. Mestecați morcovi sau mâncați stafide ca una dintre multele dvs. mese mici.
 • Dacă nu este posibilă o separare completă, mâncați mai întâi alimentele alcaline și apoi acizii.
 • Se administrează separat aportul de proteine ​​pe mai multe mese. Digestia proteinelor durează mai mult (între 2 și 6 ore) și poate provoca indigestie dacă mâncați prea mult.
 • Imaginea intitulată Amestecați alimentele alcaline și acidulate Pasul 6
  3
  Mananca legume si fructe proaspete. Cumpărați produse ecologice ori de câte ori este posibil. Acest lucru vă va oferi beneficii nutriționale maxime fără niciuna dintre efectele secundare ale produselor chimice sau ale ambalajelor. În cazul în care nu sunt disponibile produse proaspete, produsele congelate reprezintă a doua alternativă. În general, ar trebui să evitați produsele conservate, deoarece acestea conțin niveluri ridicate de sodiu și alte suplimente.
 • Cu toate acestea, nu toate legumele și fructele sunt aceleași. Încercați să modificați consumul de produse astfel încât să obțineți întreaga gamă de beneficii. Sparanghelul, de exemplu, ajută sistemul nervos. Pepenele de pepene sunt benefice pentru hidratare, deoarece au 92% apă.
 • Imaginea cu titlul Amestec alimente și alimente acide Pasul 7
  4
  Mancati boabe neprelucrate si amidonuri. Deși boabele sunt în general acide, există opțiuni naturale care se consideră ca fiind alcaline. Cumpărați boabe care sunt ambalate în mod minim - mai proaspăt, cu atât mai bine. Fii creativ când alegi boabe.
 • De exemplu, amarantul este un boabe pe care mulți nu-l cunosc. Are un conținut ridicat de proteine, care este neobișnuit într-un boabe. Quinoa, hrișcă și mei sunt alte opțiuni.


 • Imaginea intitulată Amestecați alimentele alcaline și acidice Pasul 8
  5
  Limitați grăsimea și zahărul. Acesta este întotdeauna o parte a unei alimentații sănătoase, dar este deosebit de important atunci când se amestecă categoriile de alimente. Majoritatea oamenilor consumă alimente artificiale și prelucrate în aceste categorii. Consumul de alimente bogate în grăsimi și zahăr mărește nivelul pH-ului pe un teritoriu acid și poate contribui la o serie de probleme de sănătate, inclusiv diabetul și leziunile renale.
 • În loc să părăsiți complet deserturile, puteți mânca alimente acide, cum ar fi pepeni sau mere. Vă veți simți mai puțin privat și veți face unele progrese în direcția scopului de a amesteca alimentele.
 • De asemenea, controlați consumul de băuturi. Multe băuturi zaharoase (cum ar fi sodă) vor destabiliza de asemenea echilibrul pH-ului. Bea doar o sifon pe zi poate crește riscul de diabet zaharat la 26%.
 • Imaginea intitulată Amestecați alimentele alcaline și acidulate Pasul 9
  6
  Evitați proteinele animale. În loc să mănânci carne de pui sau friptură, optează pentru proteine ​​vegetale. Fasole și tofu sunt cele mai populare opțiuni. Rețineți că consumarea de proteine ​​suficiente nu poate provoca o varietate de probleme de sănătate, inclusiv anxietate și iritabilitate. Înregistrați aportul de proteine ​​printr-un jurnal de produse alimentare.
 • Metoda 3
  Înțelege știința

  Imaginea intitulată Amestecați alimentele alcaline și acidulate Pasul 10
  1
  Vizualizați scala pH-ului. Imaginați-vă o linie cu numărul "1" de pe un capăt și "14" pe cealaltă. Aciditatea sau alcalinitatea alimentelor va cădea undeva în această linie. Un alcalin puternic va avea o valoare mare, cum ar fi 14, în timp ce un acid puternic va avea o valoare scăzută, cum ar fi 1. Neutrali, ca apa, vor avea o valoare a pH-ului de 7.
  • PH-ul măsoară concentrația ionilor de hidrogen dizolvat, ceea ce indică aciditatea sau alcalinitatea.
  • Puteți măsura nu numai pH-ul alimentelor. Lipsa, de exemplu, are un pH de treisprezece. Acidul din baterie are un pH de zero.
 • Imaginea intitulată Amestecați alimentele alcaline și acidulate Pasul 11
  2
  Gândiți-vă la efectul pe care îl are asupra corpului. Sângele uman are un pH de aproximativ 7,4. Toate sistemele principale ale corpului lucrează împreună pentru a menține acest număr cât mai constant posibil. Când se ia în considerare o dietă alimentară, ideea este de a reduce o parte din munca pe care o are organismul pentru a menține echilibrul.
 • Aceasta ține cont de gradul de "potențial de încărcare a acidului renal" al alimentelor. Cuvintele simple, un aliment poate fi acid în compoziție, dar poate deveni alcalin când este ingerat. Lămâi și roșii sunt exemple bune ale acestei tranziții. Prin urmare, ar putea fi util să tipăriți o foaie de referință acidă și alcalină atunci când cumpărați.
 • Imaginea intitulată Amestecați alimentele alcaline și acidulate Pasul 12
  3
  Controlează-te prin conștiința trupului. Succesul amestecului alimentar poate fi măsurat cu felul în care vă simțiți și cu îmbunătățirea numerelor medicale (tensiunea arterială, nivelurile de zahăr din sânge etc.) în timp. Unii oameni recomandă examinarea pH-ului urinei folosind benzi de testare. Cu toate acestea, această metodă poate fi foarte inexactă, deoarece antecedentele medicale generale, timpul din ziua în care eșantionul este luat și medicamentele pot influența rezultatele.
 • Imaginea intitulă Amestec alimente și alimente acide 13
  4
  Se amestecă alimentele din motive corecte. Ca orice plan de dieta, trebuie sa fiti angajat sa faceti o schimbare pentru ao face sa functioneze. Stați jos și scrieți toate îmbunătățirile de sănătate pe care le așteptați să le vedeți ca urmare a unui plan de mix alimentar. De exemplu, poate doriți să pierdeți în greutate. În acest caz, întrebați-vă: "Este cel mai bun mod posibil de a pierde greutatea cu siguranță?".
 • Atașați perioadele de timp pentru obiectivele dvs. Dați-vă o lună pentru a vedea o schimbare a nivelului zahărului din sânge sau două luni pentru a reduce o dimensiune de jean.
 • Consultați-vă cu un medic înainte de a vă modifica dieta, unele diete restrictive pot interfera cu sănătatea dumneavoastră. Medicul va lucra împreună cu dvs. pentru a determina dacă "amestecul de alimente" este o opțiune bună pentru dumneavoastră.
 • sfaturi

  • Pentru persoanele care se află pe drum sau care nu au acces la produse proaspete, suplimentele verzi (fructele și legumele liofilizate) pot fi o altă opțiune. Ele ajuta la cresterea nivelurilor alcaline ale corpului, doar nu in aceeasi masura ca si omologii dumneavoastra proaspeti.

  avertismente

  • Mâncarea poate fi dificilă. Conectați-vă la internet și căutați în prealabil meniul restaurantului. Comandați alimente cu cât mai puține ingrediente, astfel încât să puteți urmări cu mai multă ușurință echilibrul acid și alcalin.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să înțepați un copilCum să înțepați un copil
  Cum să faci alimente sănătoase pentru copilCum să faci alimente sănătoase pentru copil
  Cum să combine vinurile cu alimente din AsiaCum să combine vinurile cu alimente din Asia
  Cum să mănânci alimente picanteCum să mănânci alimente picante
  Cum sa alegi sucuri de gaze calmante calmanteCum sa alegi sucuri de gaze calmante calmante
  Cum să hrăniți cu papagaliiCum să hrăniți cu papagalii
  Cum de a alege hrana pentru pisiciCum de a alege hrana pentru pisici
  Cum să vă alcalinizați corpulCum să vă alcalinizați corpul
  Cum de a crește pH-ul urineiCum de a crește pH-ul urinei
  Cum să mâncați pentru a scădea colesterolulCum să mâncați pentru a scădea colesterolul
  » » Cum se amesteca alimentele alcaline si acide

  © 2011—2020 ertare.com