Cum să ții un dulap organizat

Inima secretă a unei bucătării este dulapul. În dulap puteți stoca tot ce folosim, care este esențial pentru mâncărurile noastre, precum și gustări și, uneori, hrană pentru animale de companie. Cu toate acestea, un dulap prost utilizat poate fi o mare sursă de frită, deșeuri sau chiar o atracție pentru dăunători de paraziți. Următoarea descrie modul de utilizare a unei cămară pentru ao face practică și eficientă.

pași

Imagine cu titlul Păstrați o cămară organizată Pasul 1
1
Faceți un inventar al ceea ce aveți deja. Acest inventar ar trebui să includă tipul de produs, precum și cantitatea de produse pe care le aveți. Dacă sunteți foarte atent, tastați o listă și folosiți-o pentru referințe viitoare - utilizați un laptop sau o tabletă pentru a lucra în timpul organizării cămășii dvs. - acest lucru vă poate ajuta să facilitați organizarea.
 • Imagine cu titlul Păstrați o cămară organizată Pasul 2
  2
  Aruncați vechile alimente. Folosiți această ocazie pentru a vă lua inventarul pentru a dispune de tot ce a expirat. Puteți, de asemenea, arunca tot ce nu mâncați niciodată (de exemplu, mâncarea exotică pe care ați cumpărat-o la un preț special, dar în cele din urmă nu știați ce să faceți cu ea). Alimentele datate, deși multe ipotetic sunt în stare bună, reprezintă încă un risc pentru sănătatea ta. Aruncați orice lucru care începe să se strică sau este infestat cu o molie sau șiret. S-ar putea să vă surprindă să vedeți că mâncarea care arată bine poate fi răsfățată, așa că priviți cu atenție.
 • Dacă mâncarea este în stare bună și în perioada de valabilitate, dați-o sau dați-o cineva care o poate folosi.
 • Imagine cu titlul Păstrați o cămară organizată Pasul 3
  3
  Verificați modul în care produsele alimentare sunt stocate pe rafturi. Pentru a reduce dezastru și dificultatea de a găsi lucruri, este important să se planifice cum să alimentele de grup. De multe ori, produsele alimentare care sunt utilizate cel mai des ca ceai, cafea, condimente, sosuri și conserve ocupă rafturile din drum, deoarece aceasta este zona usor accesibila.
 • Este de obicei cel mai bine să grupați cerealele, făina, pastele, orezul și fasolea.
 • Ceea ce este foarte practic este de a grupa toate produsele conservate și borcanate.
 • De asemenea, puteți considera mai bine gruparea alimentelor după tip, de exemplu, cele ambalate într-un singur loc, pastele și sosurile în altul etc. Fă-o în modul cel mai practic pentru tine.
 • Imagine cu titlul Păstrați o cămară organizată Pasul 4
  4
  Investiți în mici unități de stocare. Acestea vă vor ajuta să economisiți spațiu salvând produse conservate, borcane și alte condimente, creând mai mult spațiu și făcând mai ușor să vedeți dintr-o privire.
 • Alimentele care vin în pungi mici, cum ar fi condimente, deserturi, supe instant și alte produse, poate fi o problemă în dulap, deoarece acestea pot aluneca în spatele altor produse și să nu fie cazați în loc. Este mai bine pentru a pune toate sacii împreună într-un recipient (o cutie de coș sau masa de prânz, cu sau fără capac). Dacă este convenabil pentru tine, puteți stoca conținutul saci în frascos- acest lucru funcționează bine pentru mirodenii și, de asemenea, vă ajută să recicla sticlele.
 • Luați în considerare eliminarea alimentelor din cutii mari și punerea lor în recipiente de depozitare care sunt mai mici. Dacă cutia conține instrucțiuni pentru gătit, le tăiați și le lipiți pe capacul recipientului pentru a avea o referință la mână. În acest fel, puteți scăpa de cutiile mari pentru a avea mai mult spațiu.
 • Utilizați o cămară cu o tavă rotativă, astfel încât să puteți răsturna elementele. Acest tip de mobilier este ideal pentru depozitarea condimentelor, ierburilor, conservelor și condimentelor. Căutați o tavă rotativă cu două sau mai multe rafturi pentru mai mult spațiu.
 • Imagine cu titlul Păstrați o cămară organizată Pasul 5
  5
  Nu lăsați hrana în dulap care se poate pierde în căldură. Cu excepția cazului în cămară este în mod natural la rece, nu se păstrează nimic care ar putea strica cu căldură, de exemplu, ouă, ciocolată sau unt fac dacă nu sunt în cutii de polistiren sau rezistente la căldură. Frigiderul nu este de obicei folosit pentru produsele alimentare care au nevoie de doar un loc rece, cum ar fi ciocolata cu toate acestea, într-un climat cald, aceasta este cea mai bună opțiune.
 • Imagine cu titlul Păstrați o cămară organizată Pasul 6
  6
  Păstrați dulapul curat folosind șervețele umede - puteți curăța rafturile prin scăderea tuturor produselor în fiecare săptămână. Deși ușile dulapului păstrează aproape deschiderea și închiderea, pot exista o mulțime de praf și reziduuri alimentare. În plus, mișcările generale ale mirodeniilor, ierburilor, boabelor și alimentelor tind să lase pe rafturi o urmă de hrană. Acest lucru este rău, mai ales dacă depozitați pâine în dulap - în acest caz este mai bine să îl depozitați într-o pungă de hârtie. De asemenea, atrage dăunători de paraziți, deci asigurați-vă că curățați totul frecvent.
 • Imagine cu titlul Păstrați o cămară organizată Pasul 7
  7
  Puneți produsele grele pe rafturile inferioare. Acest lucru ușurează obținerea produselor și este mai puțin probabil să vă rănească dacă cad.
 • Imagine cu titlul Păstrați o cămară organizată Pasul 8


  8
  Evitați depozitarea oricărui produs pe podea. Alimentele plasate pe podea fac ca curățarea să fie dificilă, iar dăunătorii sau dăunătorii se pot ascunde cu ușurință în spatele lor sau pot fi mai ușor atrasi de alimente.
 • Imaginea intitulată Păstrați o cămară organizată Pasul 9
  9
  Investeste in containere ermetice. Containerele etanșe sunt ideale pentru alimentele perisabile care sunt stricate atunci când sunt expuse mediului - etanșarea acestora ajută la prevenirea deteriorării. De asemenea, puteți preveni apariția dăunătorilor sau a ciupercilor. Multe alimente, cum ar fi orezul, zahărul și făina, vin în recipiente care pot fi curățate și reutilizate pentru a stoca alimente. Magazinele second-hand vând, de asemenea, aceste articole la prețuri foarte scăzute, inclusiv mărci scumpe precum Tupperware®, dar aproape că nu au seturi complete de aceleași containere.
 • Achiziționați jocuri containere treptat în cazul în care acestea vinde la prețuri mai mici. Acesta este cel mai economic mod de a le colecta dacă sunteți răbdători. Acesta examinează, de asemenea articole de oameni vinde sau lucruri de mudarse- poate fi pentru Internet- în acest fel, puteți obține un set complet de containere, dacă aveți noroc doar asigurați-vă că vă spălați-le bine.
 • Imagine cu titlul Păstrați o cămară organizată Pasul 10
  10
  Practicați PEPS. PEPS se referă la: "Mai întâi intrați, prima ieșire". Aceasta înseamnă că utilizați mâncarea în funcție de ordinea în care ați cumpărat-o. Acest lucru împiedică alimentele să rămână în cămară de mai mulți ani și vă asigură că mâncați cât mai proaspete.
 • Supermarketurile utilizează PEPS, în special în sectorul produselor lactate sau al produselor refrigerate. Cele mai vechi produse sunt cele din fața raftului, cele mai vechi produse fiind în spatele lor. Clienții care nu se îngrijesc deloc de acest lucru, iau produsul cel mai apropiat și iau alimente la domiciliu care nu durează mult. Este recomandat să examinați datele de expirare și să cumpărați cele mai proaspete produse sau produse cu cea mai lungă perioadă de valabilitate - această achiziție inteligentă va prelungi durata de viață a alimentelor.
 • Imagine cu titlul Păstrați o cămară organizată Pasul 11
  11
  Puneți o foaie de hârtie sau o foaie de corespondență reutilizabilă cu magnet în dulap. În acest fel, când gătiți și utilizați ultimul produs, îl puteți scrie pentru achiziția următoare - acest lucru vă ajută să nu uitați.
 • Imagine cu titlul Păstrați o cămară organizată Pasul 12
  12
  Returnați ingredientele în locul în care le-ați pus după ce le-ați folosit. Dacă este necesar, etichetați locul, dar acest lucru este puțin exagerat, cu excepția cazului în care vă uitați foarte mult. Este mult mai ușor să fi comandat dacă aveți acest obicei de a reveni, după ingrediente și de a folosi un dulap bine organizat este menținut în acest fel, pentru că totul are un loc și nimic nu înlocuiește poziția atribuită.
 • Învățați-i pe alți oameni acasă unde se află lucrurile, astfel încât atunci când doriți să gătiți, este mai ușor pentru toată lumea să găsească ceea ce au nevoie. De asemenea, îi motivează să pună totul în loc - să stabilească pur și simplu această regulă de participare la o bucătărie care funcționează bine.
 • Imagine cu titlul Păstrați o cămară organizată Pasul 13
  13
  Observați ce gătiți și potriviți ceea ce cumpărați. Dacă coaceți foarte mult, puteți avea porții mari de făină stocate pentru a economisi bani și pentru a profita de ofertele în cantități mari. Același lucru este valabil și pentru orez, paste făinoase, fasole și alte produse. Cu toate acestea, obiectivul este de a le depozita corect în recipiente etanșe sau cu un capac (sau orice alt tip de recipient), deci încercați să obțineți recipientul înainte de a cumpăra cantități mari. De asemenea, cumpărați linguri, cupe și alte instrumente de care aveți nevoie pentru a transfera ingredientele din containere în spațiul de lucru al bucătăriei dvs. - nu este foarte distractiv să încărcați un recipient greu de făină în cazul în care aveți nevoie de el.
 • Alimentele care nu sunt perisabile, în special, pot fi o ofertă bună, deoarece sunt o ofertă specială autentică și nu numai pentru că se apropie de data expirării. Sosurile de pâine sunt uneori vândute ca o ofertă specială dacă aveți mai multe borcane, acestea sunt utile dacă le folosiți adesea într-o perioadă rezonabilă de timp - este bine să profitați de aceste oferte. Pe de altă parte, dacă știți că este o mulțime de alimente, lăsați-le pentru acei oameni care o vor folosi în loc să aibă prea multe alimente pentru a le strica acasă.
 • Imagine cu titlul Păstrați o cămară organizată Pasul 14
  14
  În fiecare lună, du-te la dulapul tău și analizează-l. Orice altceva sau aveți o dată limită de expirare, ar trebui să o utilizați în săptămâna următoare, astfel încât să nu fie irosită. Trageți tot ceea ce este vechi și asigurați-vă că eliminați ambalajele și recipientele goale.
 • sfaturi

  • Când alegeți containerele pentru a stoca hrana, alegeți containerele pătrate în loc de cele rotunde - acestea vă vor ajuta să economisiți spațiu. Nu toate recipientele pentru hrană sunt sigure și unele vor lăsa mâncarea cu gust sau miros.
  • Odată ce dulapul este în ordine, curățați puțin mai mult cu șervețele pe toate rafturile, în realitate, este doar pentru a oferi întreținere.
  • Păstrați copiii și animalele de companie departe de dulap când este posibil.
  • Este mai ușor să gătești atunci când cămară este în ordine, mai întâi pentru că știi ce ai (deci nu cumperi ce nu ai nevoie) și pentru că știi unde sunt lucrurile și cum să le folosești.
  • Pentru a vă ajuta să vă motiveze să aveți dulapul în ordine, luați și lăsați o fotografie a acestuia la vedere. Acest lucru vă ajută, de asemenea, să aveți un ghid despre cum să puneți articolele după ce le utilizați.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Containere pentru depozitarea alimentelor
  • Tavă rotativă pentru dulap
  • traverselor
  • barci
  • Șterge pentru a curăța
  • Listă de comenzi și marcaje
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a face un portbagaj de depozit în BlockheadsCum de a face un portbagaj de depozit în Blockheads
  Cum să faci un loc ascuns în dulapul tăuCum să faci un loc ascuns în dulapul tău
  Cum să faci un club într-un mic dulapCum să faci un club într-un mic dulap
  Cum să organizezi dulapul unui adolescentCum să organizezi dulapul unui adolescent
  Cum să vă organizați dulapulCum să vă organizați dulapul
  Cum să vă organizați haineleCum să vă organizați hainele
  Cum să scapi de moliiCum să scapi de molii
  Cum să scoateți molia din dulapCum să scoateți molia din dulap
  Cum să eliminați buruienii de făinăCum să eliminați buruienii de făină
  Cum să umpleți dulapul de bucătărieCum să umpleți dulapul de bucătărie
  » » Cum să ții un dulap organizat

  © 2011—2020 ertare.com