Cum să păstrați salata verde

Salata are o durată mai scurtă de conservare decât cele mai multe legume, în special untul tip salată verde. Acesta rămâne în stare mai bună într-un mediu rece și umed, cu o circulație minimă a aerului (sertarul pentru frigider pare să fi fost făcut în acest scop). Aflați câteva trucuri pentru a vă păstra salata bine pentru restul săptămânii sau chiar mai mult.

pași

Metoda 1
Salva cu ușurință o salată verde

Imaginea intitulată Păstrați salata verde Pasul 1
1
Scoateți măduva din capul unei salate proaspete. Salata verde, salata romana si alte tipuri de salata, cu o maduva rigida, dureaza mai mult daca primesti acel maduva. Scoateți măduva cu un cuțit sau puneți tijele ferm pe o placă de tăiere și apoi răsuciți tija pentru a îndepărta măduva cu mâna.
 • Nu îndepărtați tulpina unui unt de tip salată sau a oricărui salată care are frunze delicate și libere.
 • Imaginea intitulată Păstrați salata proaspătă Pasul 2
  2
  Înfășurați salata în prosop de hârtie. Așezați capul salatei (sau frunzele libere în straturi individuale) între două foi moi, absorbante de prosoape de hârtie. Aceste frunze vor absorbi excesul de apă, dar vor menține salata în condițiile de umiditate pe care le preferați.
 • Dacă simțiți că salata este uscată, umeziți prosoapele de hârtie.
 • În cazul în care salata este prea umedă și înmuiați foile de prosoape de hârtie, agitați-le și înfășurați salata înapoi în același prosop de hârtie umedă.
 • Dacă salata este într-o pungă de frunze libere, rotiți-le uscate într-o centrifugă de salată.
 • Imaginea intitulată Păstrați salata proaspătă Pasul 3
  3
  Păstrați salata într-un recipient din plastic. Poate fi o geantă cu fermoar, un container din plastic dur sau chiar o centrifugă pentru salată. Dacă folosiți o pungă, îndepărtați puțin aerul înainte de al închide, fără a deteriora frunzele. Dacă utilizați un recipient dur, umpleți-l cel puțin la jumătatea drumului cu frunzele. Cu cât aerul este mai mare în recipient, cu atât margini maro mai repede vor apărea pe frunze.
 • Dacă eliminați tot aerul și închideți complet recipientul, salata poate dezvolta arome neplacute din cauza respirației urât mirositoare. Lăsând un pic de aer sau ușor de rupere containerul ar putea fi o idee mai bună, mai ales dacă are frunze de salată sau se află pe partea fierbinte a unui frigider.
 • Imaginea intitulată Păstrați salata proaspătă Pasul 4
  4
  Puneți-l în sertarul pentru legume. Aceasta este cea mai rece parte a frigiderului dvs. și este ideală pentru legumele cu frunze verzi. Cele mai multe salate din magazinele alimentare ar trebui să dureze 3 până la 7 zile acolo, în funcție de prospețime, în timp ce salatele de varză ar putea dura până la 2 săptămâni. Salata verde din grădina dvs. sau dintr-o fermă ar putea dura mai mult.
 • Nu apăsați frunzele în spații strânse cu alte alimente, deoarece le puteți deteriora.
 • Nu țineți salata în același sertar ca merele, perele sau roșiile. Aceste produse pot elibera cantități mari de gaz de etilenă care pot provoca deteriorări.
 • Imaginea intitulată Păstrați salata verde pas 5
  5
  Verificați recipientul. Dacă apa curge prin părțile laterale ale recipientului, reduceți setările de umiditate ale frigiderului sau deschideți orificiile sertarului pentru legume (este posibil să fie necesar să scurgeți și excesul de apă). Dacă vedeți gheață în sertarul de legume sau în frunze, temperatura frigiderului crește.


 • Metoda 2
  Extindeți viața unei salate

  Imaginea intitulată Păstrați salata proaspătă Pasul 6
  1
  Inspiră-ți propria livrare de salată tăiată. Dioxidul de bioxid de carbon poate reduce maruntismentul și poate prelungi termenul de valabilitate al salatei tăiate. O modalitate ușoară de a adăuga CO2 este să exhalezi puțin aer în sacul de salată și apoi să-l închizi. Din motive sanitare, faceți-o doar cu salate, care credeți că vă mâncați.
  • Dioxidul de carbon nu este benefic pentru capul intact al salatei.
 • Imaginea intitulată Păstrați salata proaspătă Pasul 7
  2
  Adăugați o sursă mai puternică de dioxid de carbon. Această modalitate inteligentă de adăugare a dioxidului de carbon poate crește durata de viață a salatei cu cel mult cinci zile suplimentare în cel mai bun caz. Aici vă indicăm cum să faceți acest lucru:
 • Înghețați o linguriță (5 ml) de oțet alb într-un vas de condimente sau alt recipient mic.
 • Se toarnă 1 o linguriță (5 ml) de bicarbonat de sodiu în oțetul congelat.
 • Scoateți capacul din sticlă și acoperiți-l cu mai multe straturi de prosop de hârtie. Strângeți-le cu o jartieră.
 • Păstrați această sticlă în poziție verticală într-un recipient sigilat de salată. Oțetul se va topi rapid și va reacționa cu sucul de copt pentru a crea CO2.
 • Imaginea intitulată Păstrați salata proaspătă Pasul 8
  3
  Scurgeți salata proaspătă într-un borcan de sticlă. Dacă aveți o mașină de ambalat în vid, o puteți folosi într-un borcan de salată verde pentru ao menține proaspăt timp de până la două săptămâni. Salamul de romaina va dura de obicei 1 saptamana cand este sigilat. Acest lucru nu va funcționa bine cu salata de tip unt și alte tipuri de frunze delicate.
 • Puteți imita o mașină de ambalat în vid cu o pompă de mână mult mai ieftină (dar mai puțin eficientă). Trageți o gaură cu un bug în capacul vasului, acoperiți-o cu o bandă izolatoare și trageți aer prin bandă.
 • Acest lucru nu va funcționa cu o pungă de plastic de salată, deoarece frunzele vor fi zdrobite într-un vid.
 • sfaturi

  • Salatele verde se usucă când pierd apă. Dacă salata verde se usucă, odihniți-o prin plasarea frunzelor într-un castron de apă cu gheață timp de 30 de minute.
  • Pre-spălarea salatei nu crește siguranța. De fapt, este mult mai probabil să introduceți noi impurități din bucătăria decât ați rafina. Din același motiv, nu spălați salatele până când nu le veți folosi, astfel încât bacteriile pe care le introduceți să nu aibă timp să se dezvolte.

  avertismente

  • Fiti foarte atenti sa nu contaminati salata verde atunci cand o sigilati in vid, deoarece agentii patogeni care supravietuiesc in aceasta conditie nu lasa semne vizibile.

  Lucruri de care ai nevoie

  • prosop de hârtie
  • container sau sac etanș
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa taie salata si varza ca in restauranteCum sa taie salata si varza ca in restaurante
  Cum să tăiem salată în benzi subțiriCum să tăiem salată în benzi subțiri
  Cum sa faci salata de varzaCum sa faci salata de varza
  Cum să faci salată de fasole albă și sos de roșiiCum să faci salată de fasole albă și sos de roșii
  Cum sa faci telina si salata de mereCum sa faci telina si salata de mere
  Cum sa faci salata in supercrujienteCum sa faci salata in supercrujiente
  Cum se fac salate verde umplute cu pui de gratarCum se fac salate verde umplute cu pui de gratar
  Cum să faci o salată de ambrosieCum să faci o salată de ambrosie
  Cum sa faci o salata de afineCum sa faci o salata de afine
  Cum să faci o salată KaniCum să faci o salată Kani
  » » Cum să păstrați salata verde

  © 2011—2020 ertare.com