Cum să păstrați produsele agricole proaspete

Dacă nu cumpărați produse agricole cultivate pe plan local, fructele și legumele pe care le cumpărați la magazin alimentar călătoresc de obicei mii de kilometri pe farfurie. Pentru a se asigura că aceste produse arată proaspăt în timp ce se odihnesc pe rafturile magazinelor, agricultorii recoltează de obicei recoltele înainte de maturare. Până când cumpărați, produsele agricole sunt deja în proces de descompunere. Urmând câteva sfaturi pentru păstrarea produselor agricole, puteți încetini procesul de îmbătrânire și păstrați alimente proaspete cât mai mult posibil.

pași

Imaginea intitulată
1
Cumpărați frecvent în loc să vă acumulați. Cu cât vă cumpărați mai des produsele dvs. pe tot parcursul săptămânii, cu atât mai probabil veți cumpăra produse proaspete.
 • Imaginea intitulată Păstrați producția proaspătă Pasul 2
  2
  Examinați toate produsele care caută orice contuzie, tăietură sau semne de descompunere. Produsele deteriorate vor putrece rapid, deoarece, odată ce frunzele se sparg și pielea este expusă la aer, deteriorarea va începe. Dacă un produs din frigider este deteriorat, consumați-l înainte de produse, fără a le deteriora.
 • Imaginea intitulată Păstrați producția proaspătă Pasul 3
  3
  Pregătiți mesele zilnice pe baza factorilor de deteriorare individuali ai fiecărui element. Mai multe produse fugitive, cum ar fi salata, ar trebui să fie consumate înainte de alimente mai puternice, cum ar fi cartofii.
 • Imaginea intitulată
  4
  Magazine de produse agricole în mediul lor cel mai convenabil. Unele produse nu trebuie să fie refrigerate până când nu sunt coapte, cum ar fi nectarinele. Alții au nevoie de un mediu de depozitare cu un climat controlat, cât mai curând posibil, cum ar fi morcovii, care ar trebui să fie depozitați în găleata de legume imediat ce ajung acasă de la magazin.
 • Imaginea intitulată
  5
  Utilizați pungi de plastic pentru a păstra umiditatea la depozitarea anumitor articole, cum ar fi dovlecelul, varza și legumele cu frunze verzi. Găsuiți mai multe găuri în saci de plastic pentru a putea respira.
 • Imaginea intitulată
  6


  Păstrați ciupercile într-o pungă de hârtie. Deoarece ciupercile se vor ruina în condiții umede create de o pungă de plastic, păstrarea lor într-o pungă de hârtie va absorbi excesul de umiditate și va reduce șansele de deteriorare.
 • 7
  Scoateți boabele din recipientele lor și plasați-le în recipiente din plastic cu capace. Boabele sunt fragile și se deteriorează cu ușurință dacă sunt expuse la aer. Depozitarea într-un recipient închis etanș va reduce la minimum deteriorarea produsului datorită manevrelor excesive, deschiderii și închiderii ușii frigiderelor.
 • Imaginea intitulată
  8
  Utilizați containerele frigorifice pentru a stoca produsele cele mai fragile. În mod ideal, aveți 2 containere controlate cu climă - unul cu umiditate scăzută pentru fructe și legume cu conținut scăzut de apă și unul cu umiditate ridicată pentru salate verde, ierburi și legume cu frunze verzi cum ar fi chard.
 • 9
  Taiați capetele sparanghelului și telina și păstrați-le într-un recipient cu 2 cm de apă.
 • Imaginea intitulată
  10
  Mențineți ceapa și cartofii într-un mediu rece, întunecat, în afara frigiderului. Nu le păstrați împreună pe același raft, deoarece ceapa va provoca germenii cartofilor.
 • Imaginea intitulată Păstrați producția proaspătă Pasul 11
  11
  Separați avocado, bananele și roșiile de restul legumelor. Aceste produse emit etilenă, un gaz invizibil și inodor care provoacă o maturare rapidă. Păstrați-le la tejghea.
 • sfaturi

  • Cereți șefului produselor agricole din magazin să știți când sosesc produse noi. Faceți cumpărăturile în acea zi pentru a obține o selecție mai proaspătă.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Pungi de plastic
  • Pungi de hartie
  • Containere din plastic cu capac
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să eliminați acnee folosind frunze de mentaCum să eliminați acnee folosind frunze de menta
  Cum sa alegi cele mai bune produse pentru parul finCum sa alegi cele mai bune produse pentru parul fin
  Cum să preveniți deteriorarea produselor cosmeticeCum să preveniți deteriorarea produselor cosmetice
  Cum să organizați produse pentru păr și machiaj în baieCum să organizați produse pentru păr și machiaj în baie
  Cum să cumpărați varză de varzăCum să cumpărați varză de varză
  Cum să cumpărați și să depozitați nucă de cocosCum să cumpărați și să depozitați nucă de cocos
  Cum de a alege un mărCum de a alege un măr
  Cum să evitați reziduurile de glifosat din alimenteCum să evitați reziduurile de glifosat din alimente
  Cum să mâncați o dietă fără gluten la un bugetCum să mâncați o dietă fără gluten la un buget
  Cum să te distrezi atunci când se potriveșteCum să te distrezi atunci când se potrivește
  » » Cum să păstrați produsele agricole proaspete

  © 2011—2020 ertare.com