Cum să păstrăm salata în stare proaspătă

Salatele sunt o modalitate excelentă de a include fructe și legume proaspete în dieta dvs., dar este posibil să aveți un timp dificil de a le menține proaspete dacă le pregătiți în avans. Dacă nu doriți să o mănânci imediat după pregătire, va trebui să depozitați legumele în frigider cu un prosop de hârtie sau să păstrați salata de fructe proaspătă cu apă sau suc de citrice. Nici o salată nu va rămâne proaspătă pe o perioadă nedeterminată, dar dacă folosiți câteva trucuri simple, vă puteți bucura de dvs. până la o săptămână după ce ați pregătit-o.

pași

Metoda 1
Conservati salate de legume cu frunze

Imagine cu denumirea Keep Salad Fresh Pasul 1
1
Tăiați și spălați salata și alte legume cu frunze. Tăiați rădăcinile salatei și scoateți centrul dacă este o salată de aisberg. Umpleți un castron cu apă rece, lăsați frunzele să se înmoaie timp de aproximativ 10 minute și apoi scoateți-le. Dacă apa pare murdară, aruncați-o în scurgere și reumpleți vasul pentru a repeta procesul până când apa devine curată. Clătiți frunzele și puneți-le pe un prosop de hârtie curat.
 • Imagine cu denumirea Keep Salad Fresh Step 2
  2
  Uscați frunzele cu o mașină de măcinat cu salată. Așezați frunzele în interiorul filtrului de centrifugare și acoperiți-l ferm. Utilizați aparatul timp de 15 până la 20 de secunde pentru a elimina excesul de apă.
 • Imagine cu denumirea Keep Salad Fresh Step 3
  3
  Îndepărtați salata cu o cârpă de bucătărie dacă nu aveți acest dispozitiv. Deschideți cârpa și împrăștiați frunzele umede peste ea. Rolați prosopul cu frunzele din interior, uscați-le, dându-le atingețe moi și dezlănțuiți-le pentru a le îndepărta odată ce sunt uscate.
 • Imagine cu denumirea Keep Salad Fresh Step 4
  4
  Tăiați celelalte ingrediente și spălați-le. Multe legume (cum ar fi roșiile și castraveții) pot fi clătite cu apă curentă și uscate cu prosoape de hârtie curățate. Alții (cum ar fi morcovii) pot fi spălați cu o pensulă de legume sau curățați cu un peelinger pentru aceste alimente, îndepărtând astfel orice murdărie crăpată în canelurile exterioare ale cochiliei.
 • Imagine cu denumirea Keep Salad Fresh Step 5
  5
  Amestecați salata într-un castron. Puneți legume mai grele (cum ar fi morcovii și castraveții) în partea de jos a bolului și salata și alte legume cu frunze deasupra. Depositalos cu grijă, dar nu aplicați dressing, deoarece acest lucru va face frunzele sunt flasc.
 • Imagine cu denumirea Keep Salad Fresh Step 6
  6
  Adăugați dressing-ul chiar înainte de a mânca salata. Păstrați toate pansamentele într-un recipient separat în frigider. Dacă îl adăugați prea curând, acest lucru va face frunzele să fie flasc și înmuiate.
 • Imagine cu denumirea Keep Salad Fresh Pasul 7
  7
  Plasați un prosop de hârtie curat și uscat peste castron. Păstrați-l plat deasupra frunzelor sau îndoiți-l dacă aveți un bol mai mic. Hârtia va absorbi apa și condensul, ceea ce va împiedica frunzele să se înmoaie.
 • Imagine cu denumirea Keep Salad Fresh Step 8
  8
  Așezați straturile de prosop de hârtie dacă salata are legume cu un conținut ridicat de apă. Adoptați măsuri suplimentare dacă salata are legume, cum ar fi roșiile și castraveții, deoarece acestea au o concentrație mare de apă și ar putea să înmoaie frunzele prematur. Puneți niște salate în castron și puneți un prosop de hârtie deasupra. Apoi se toarnă mai multă salată deasupra și se pune un alt strat de prosop de hârtie. Puteți să o repetați pentru încă 2 până la 4 straturi, dar asigurați-vă că hârtia se sprijină pe partea superioară.
 • Acestea sunt alte legume cu conținut ridicat de apă: țelină, ridichi, dovlecei, dovlecei și boia de ardei.
 • Imagine cu denumirea Keep Salad Fresh Pasul 9
  9
  Sigilați recipientul cu un capac, o folie de plastic sau ambele. Plasați un strat strâns de folie de plastic peste vas pentru a preveni introducerea aerului și deteriorarea foilor. Dacă vasul are un capac, ar trebui să-l plasați pe folie de plastic pentru a oferi un strat suplimentar de protecție.
 • Imagine cu denumirea Keep Salad Fresh Step 10
  10
  Răciți salata pentru ao păstra proaspătă timp de o săptămână. Verificați-l la intervale de câteva zile și amestecați ușor frunzele. Înlocuiți prosopul de hârtie dacă începe să se ude.
 • Metoda 2
  Pastrati salatele de fructe proaspete  Imagine cu denumirea Keep Salad Fresh Step 11
  1
  Tăiați și spălați fructele. Clătiți toate fructele (cu excepția bananelor) și tăiați-le în bucăți de mâncare. Depuneți fructele tăiate, spălate și uscate într-un castron.
  • Clătiți coaja de fructe ca pepeni și pepeni verzi. Tăiați partea de sus, partea de jos și apoi mijlocul și tăiați carnea în pătrate sau utilizați o lingură pariziană.
  • Clătiți mere și uscați-le cu un prosop de hârtie curat, acum tăiat lângă centru și apoi restul de fructe în cuburi sau felii.
  • Clătiți bine fructele și puneți-le pe un prosop de hârtie pentru a le usca.
  • Dacă intenționați să utilizați bananele, le despicați, le aruncați și le tăiați cu grijă în felii mici.
 • Imaginea intitulată Keep the Salad Fresh Step 12
  2
  Acoperiți fructele tăiate cu suc de citrice dacă intenționați să utilizați un fruct de oxidare. Taiați o lămâie, o tei, un ananas sau o portocală și stoarceți sucul într-un bol mic. Adăugați o lingură de suc de citrice într-o ceașcă de apă, apoi se toarnă peste fructe și se amestecă.
 • Aveți nevoie doar de sucul de citrice dacă aveți fructe oxidante. Dacă salata de fructe conține numai fructe neoxidante (cum ar fi fructe de padure, pepeni sau citrice), îl puteți păstra în stare proaspătă în frigider, în interiorul unui recipient strâns.
 • Imagine cu denumirea Keep Salad Fresh Step 13
  3
  Păstrați-l în apă rece dacă nu aveți suc de citrice. Așezați-l într-un castron din plastic (de preferință unul cu capac) și umpleți-l cu apă rece la deschiderea capacului, astfel încât fructul va fi complet scufundat.
 • Imagine cu denumirea Keep Salad Fresh Pasul 14
  4
  Puneți un capac strâns pe vas. Fructele se vor strica mai repede decât legumele cu frunze datorită conținutului ridicat de apă, deci va trebui să depozitați aceste salate într-un castron acoperit, dacă este posibil. În caz contrar, puteți acoperi partea superioară a bolului cu folie de plastic.
 • Imagine cu denumirea Keep Salad Fresh Pasul 15
  5
  Răciți salata timp de 3 până la 5 zile. Acest lucru ar trebui să fie refrigerat pentru a menține fructele proaspete, chiar dacă nu este oxidant. Poți să-l mănânci pentru maximum 5 zile - dacă depășești acest punct, ingredientele le-ar fi pierdut multă prospețime.
 • Imaginea intitulată Keep the Salad Fresh Step 16
  6
  Scurgeți salata înainte de servire. Scoateți vasul de la frigider și, dacă ați stocat fructul în apă, ar trebui să-l turnați într-un șuviu peste chiuvetă sau să îl ridicați cu o lingură cu crestătură.
 • Imagine cu denumirea Keep Salad Fresh Pasul 17
  7
  Adăugați pansamentul atunci când sunteți gata să vă serviți. Depozitați pansamentul în frigider, într-un recipient separat. Se toarnă în salată înainte de al mânca.
 • Metoda 3
  Păstrați salatele făcute cu carne, ouă și paste făinoase

  Imaginea intitulată Keep the Salad Fresh Pasul 18
  1
  Păstrați salata într-un recipient sigilat sigilat. Multe alte salate (cum ar fi puiul, tonul sau pastele) vor fi preparate ingrediente în prealabil, deci va fi vital să păstrați alimentele protejate de aer cât mai mult posibil. Dacă puteți folosi numai filmul, este bine să nu salvați salata timp de mai mult de 2 sau 3 zile.
 • Imagine cu denumirea Keep Salad Fresh Pasul 19
  2
  A se depozita containerul în frigider cât mai curând posibil. Salatele cu ingrediente gătite anterior trebuie depozitate în frigider pentru a evita dezvoltarea bacteriilor sau alimentelor.
 • Aruncați-o dacă ați ieșit din frigider mai mult de 2 ore sau dacă a dezvoltat un miros rău, mai ales dacă este făcută cu ouă sau cartofi și cu un dressing de maioneză.
 • Image cu titlul Keep the Salad Fresh Pasul 20
  3
  Salvați-l pentru maxim 5 zile. Multe salate pre-gătite au panglici de maioneză sau produse care se vor strica după 5 zile, chiar dacă sunt refrigerate. Identificați ingredientele și nu le păstrați pentru o perioadă mai lungă decât perioada de conservare a ingredientului cel mai predispus la stingere.
 • Salata de paste fără maioneză poate fi păstrată în stare proaspătă timp de 5 până la 7 zile.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • salate spinner
  • curățați prosopul de hârtie
  • recipient de plastic cu sigiliu etanș
  • bucătărie de bucătărie
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să tăiem salată în benzi subțiriCum să tăiem salată în benzi subțiri
  Cum sa faci salata de varzaCum sa faci salata de varza
  Cum sa faci salata in supercrujienteCum sa faci salata in supercrujiente
  Cum să faci o salatăCum să faci o salată
  Cum să faci o salată KaniCum să faci o salată Kani
  Cum sa faci o salata de Cezar cu pui la gratarCum sa faci o salata de Cezar cu pui la gratar
  Cum sa faci o salata de salata foarte simplaCum sa faci o salata de salata foarte simpla
  Cum sa faci o salata de fructe in stilul Sri LankaCum sa faci o salata de fructe in stilul Sri Lanka
  Cum sa faci o salata de fructe cu iaurtCum sa faci o salata de fructe cu iaurt
  Cum sa faci o salata de legume tocate si porumbCum sa faci o salata de legume tocate si porumb
  » » Cum să păstrăm salata în stare proaspătă

  © 2011—2020 ertare.com