Cum să păstreze căpșunile proaspete

Căpșunile durează până la o săptămână în frigider dacă sunt tratate corespunzător, însă nu este întotdeauna ușor să știți cât timp au fost colectate de la recoltă căpșunile pe care le-ați cumpărat la supermarket. Aceste sfaturi vă vor ajuta să păstrați căpșunile proaspete cu câteva zile mai mult decât de obicei. Dacă tot nu le puteți consuma, urmați instrucțiunile din acest articol pentru a le păstra în congelator.

pași

Metoda 1
Prelungi durata căpșunilor

Imaginea intitulată Păstrați căpșunile proaspete Pasul 1
1
Identificați căpșunile răpuse înainte de a le cumpăra. Căpșunile care au pete sau care sunt moi sunt cele care sunt stricate. De asemenea, cei care sunt umedi sunt mai predispuși la stricăciune. Capsunile moi sau căpșunile întunecate încep probabil să se stingă, în timp ce căpșunile cu semne ușoare de mucegai nu mai pot fi consumate.
 • Dacă vă alegeți căpșunile proprii, faceți-o după ce au ajuns la maturitate, au transformat o culoare roșie aprinsă și au încă o consistență fermă.
Imaginea intitulată Păstrați căpșunile proaspete Step 1Bullet1
 • Imaginea intitulată Păstrați căpșunile proaspete Pasul 2
  2
  Scoateți imediat căpșunile care au mucegai. Forma se extinde rapid de la o căpșună la alta și ruinează întregul grup. Ar fi ideal să găsești în supermarket un grup complet de căpșuni roșu aprins, fără mucegai și consistență fermă, dar este probabil că una sau două căpșuni sunt ascunse în interiorul acelui grup. Verificați căpșunile după ce le cumpărați și aruncați cele care sunt întunecate în culoare, cele care sunt mucegăite sau zdrobite și care în curând vor fi stricate.
 • Acest lucru se aplică și fructelor mucegai situate lângă căpșuni.
 • Imaginea intitulată Păstrați căpșunile proaspete Pasul 3
  3
  Nu spălați căpșunile înainte de a le folosi. Căpșunile vor începe să absoarbă apa și vor înmuia dacă le lăsați ude pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce accelerează procesul de maturare. Întârzie acest proces și le spălați doar înainte de a le consuma sau de a le folosi într-o rețetă.
 • Dacă ați spălat deja căpșunile, uscați-le cu prosoape de hârtie.
 • Este o idee bună să spălați căpșunile înainte de a le consuma pentru a elimina posibilele substanțe chimice sau organismele solului care dăunează sănătății.
 • Imaginea intitulată Păstrați căpșunile proaspete Pasul 4
  4
  Înțelegeți cum funcționează spălarea oțetului Amestecul de oțet alb și apă poate elimina bacteriile și virușile dăunătoare din fruct mai eficient decât apa singură, dar acest lucru nu înseamnă neapărat că căpșunile vor dura mai mult. Fructul se va strica chiar dacă organismele care se hrănesc cu el vor fi eliminate și o mulțime de lichide îl vor face să meargă și mai repede. Dacă ar fi trebuit să aruncați mai multe căpșuni mucegai, atunci ar fi bine să aplicați o anumită măsură de oțet alb și trei măsuri de apă într-o sticlă de pulverizare, în caz contrar spălați oțetul numai când spălați fructele înainte de a le folosi.
 • Așezați fructele cu degetele în timp ce le spălați. Această mișcare va elimina solul și microorganismele de pe fructe și este mai eficientă decât să țineți fructele în timp ce le clătiți cu apă.
  Imaginea intitulată Păstrați căpșunile proaspete Step 4Bullet1
 • Imaginea intitulată Păstrați căpșunile proaspete Pasul 5
  5
  Păstrați căpșunile în frigider sau într-o zonă rece. Căpșunile se vor răci într-un mediu rece în intervalul de la 0 la 2 ° C (32 până la 36 ° F). Pentru a preveni uscarea acestora, păstrați-le în vasul de conservare al frigiderului, într-un recipient din plastic cu capac sau într-o pungă de plastic semi-deschisă.
 • În cazul în care căpșunile au o suprafață umedă, mai întâi se usucă cu prosop de hârtie și se pune între alte foi de prosoape de hârtie pentru a absorbi umezeala.
  Imaginea intitulată Păstrați căpșunile proaspete Step 5Bullet1
 • Metoda 2
  Congelați căpșunile

  Imaginea intitulă Păstrați căpșunile proaspete Pasul 6
  1
  Congelați căpșunile coapte și consistența fermă. Atunci când o căpșună începe să strică sau devine moale, dacă îngheți nu va face nici un bine. Căpșunile coapte de culoare roșie aprinsă vor fi mai bine conservate. Mucegaiurile sau căpșunile de mucegai trebuie îndepărtate și aruncate în gunoi, în grădină sau folosite ca îngrășământ.


 • Imaginea intitulată Păstrați căpșunile proaspete Pasul 7
  2
  Tăiați frunzele verzi care nu sunt comestibile. Cele mai multe căpșuni sunt vândute cu frunze verzi, cu un segment de tulpină. Taie-le înainte de a îngheța căpșunile.
 • Imaginea intitulată Păstrați căpșunile proaspete Pasul 8
  3
  Decideți cum veți folosi căpșunile înainte de a le îngheța. Puteți îngheța toate căpșunile, dar dacă intenționați să le folosiți într-o rețetă sau într-o copertă, atunci ar trebui să le tăiați în felii, să le tăiați, să le zdrobiți sau să faceți un piure. Atunci când sunt înghețate și apoi dezghețate, va fi mai greu să le tăiați, deși există opțiunea de a le curăța. Căpșunile mai mari vor îngheța și se dezghea mai uniform dacă le tăiați mai întâi în bucăți mai mici.
 • Dacă nu sunteți sigur cum doriți să pregătiți căpșunile, verificați mai întâi câteva rețete. Pureul de căpșună servește te Slush sau piureuri de fructe, în timp ce căpșunile felii servesc pentru a le pune pe partea de sus a prăjiturilor sau vafe. Căpșuni întregi pot fi baie în ciocolată.
  Imaginea intitulată Păstrați căpșunile proaspete Step 8Bullet1
 • Imaginea intitulată Păstrați căpșunile proaspete Pasul 9
  4
  Adăugați zahăr sau sirop (opțional). Stocarea căpșunilor cu zahăr sau sirop va păstra mai multă aromă și textura, dar nu le place un gust dulce. Dacă decideți să faceți acest lucru, utilizați 180 ml de zahăr (3/4 cești) pentru fiecare litru de căpșuni (1 litru), indiferent de metoda de preparare. De asemenea, preparați un sirop amestecând măsuri egale de zahăr și apă caldă. Apoi lăsați-o să se răcească în frigider și folosiți-o pentru a acoperi căpșunile complet.
 • Este mai logic să adăugați zahăr sau sirop după păstrarea căpșunilor, dar ar fi bine să decideți dacă doriți să puneți acest capac înainte de a începe să le împachetați pentru a ști dacă ar trebui să lăsați un spațiu suplimentar în recipiente.
 • Imaginea intitulată Păstrați căpșunile proaspete Pasul 10
  5
  Luați în considerare utilizarea siropului de pectină (opțional). Aceasta este o opțiune bună dacă preferați căpșunile neîndulcite și doriți să păstrați aroma și textura, mai degrabă decât să aveți căpșuni fără ingrediente suplimentare. Pentru aceasta, va trebui să cumpărați praf de pectină și apoi trebuie să-l fierbeți în apă. Potrivit mărcii, cantitatea de apă pe pachet va fi diferită. Lăsați ca siropul de pectină să se răcească înainte de al pune pe căpșuni.
 • Rețineți că acest lucru nu va păstra căpșunile, precum și zahărul sau siropul.
  Imaginea intitulată Păstrați căpșunile proaspete Step 10Bullet1
 • Imaginea intitulată Păstrați căpșunile proaspete Pasul 11
  6
  Așezați căpșunile în recipientele cu congelator. Containerele de sticlă și plastic gros funcționează cel mai bine, dar asigurați-vă că acestea sunt cele corecte înainte de a le utiliza. Ghete de gheață sunt, de asemenea, o altă opțiune. Puneți căpșunile ușor pentru a preveni formarea unui singur aluat mare. În general, este o idee bună să lăsați un spațiu de 1,25 până la 2 cm (1/2 la 1 inch) în partea superioară a recipientului pentru a permite dilatarea în timpul înghețării.
 • Dacă căpșunile sunt ambalate uscate, fără zahăr sau sirop, ar fi bine să le așezați separat într-o tavă și să le congelați câteva ore. Apoi îi treceți într-un container mai compact, așa cum este descris mai sus. Acest lucru face mai ușoară îndepărtarea căpșunilor unul câte unul în loc să se elimine o singură masă de gheață.
 • 7
  Îndepărtați parțial căpșunile înainte de a le folosi. Scoateți căpșunile din congelator și le puneți în frigider timp de mai multe ore înainte de a le folosi. Dacă doriți să accelerați acest proces, umeziți căpșunile cu apă rece. Dacă le încălziți în cuptorul cu microunde sau folosind altă metodă, este posibil ca căpșunile să se înmoaie într-un mod neplăcut. Consumați-i în timp ce încă mai au niște cristale de gheață, deoarece căpșunile pot înmuia atunci când sunt complet dezghețate.
 • Timpul exact în care se desfășoară acest proces depinde de temperatura și dimensiunea căpșunilor. Dacă aveți un bloc compact de căpșuni înghețate, ar trebui să vă dezghetați peste noapte sau mai mult.
 • sfaturi

  • Capsunile care sunt moi dar nu mucegăite pot fi folosite pentru a coace un tort sau pot fi pudrate și folosite în pansamente pentru salate.

  avertismente

  • Contactul cu zinc sau alte metale poate provoca ruperea fructelor mai repede. Aceasta este o preocupare în operațiunile comerciale la scară largă, nu pentru familii.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să economisiți căpșuniCum să economisiți căpșuni
  Cum se face apa de capsuniCum se face apa de capsuni
  Cum sa faci flori de capsuniCum sa faci flori de capsuni
  Cum sa faci morcovi de ciocolata capsuniCum sa faci morcovi de ciocolata capsuni
  Cum sa faci capsuni acoperite cu ciocolataCum sa faci capsuni acoperite cu ciocolata
  Cum să faci căpșuni umplute cu cheesecakeCum să faci căpșuni umplute cu cheesecake
  Cum să faci căpșuni îmbibate în vodcăCum să faci căpșuni îmbibate în vodcă
  Cum să faci limonadă cu căpșuniCum să faci limonadă cu căpșuni
  Cum se fac fructe înghețateCum se fac fructe înghețate
  Cum se fac fotografii de gelatină în căpșuni acoperite cu ciocolatăCum se fac fotografii de gelatină în căpșuni acoperite cu ciocolată
  » » Cum să păstreze căpșunile proaspete

  © 2011—2020 ertare.com