Cum să vă ocupați de sărbătorile de la sfârșitul anului când sunteți însărcinată

Dacă sunteți însărcinată, sezonul de vacanță poate fi deosebit de plin de bucurie și agitație, ceea ce se va intensifica odată cu apropierea datei de livrare. Prin urmare, poate fi dificil să gestionați stresul care însoțește acest moment, dar o puteți face concentrându-vă asupra bunăstării dvs. și planificând modul în care vă veți ocupa de vizite.

pași

Partea 1
Păstrați bunăstarea

Imagine intitulată Navigarea în vacanțe în timpul sarcinii Pasul 1
1
Planificați în mod flexibil. În timpul sarcinii, prioritatea dvs. ar trebui să fie întotdeauna grija copilului și a dumneavoastră. Poate că există momente în care simțiți că ați sărbătorit sărbătorile, dar nu vă simțiți suficient pentru a face acest lucru. Prin urmare, poate fi util să vă planificați toate angajamentele în acest timp într-un mod suficient de flexibil pentru a face schimbări după cum este necesar și, prin urmare, să aveți puțină pace.
 • Luați în considerare toate angajamentele și lucrurile pe care doriți să le faceți în acest moment și pregătiți un plan preliminar care include și un timp de mâncare și odihnă.
 • Pentru a vă concentra asupra bunăstării, trebuie să faceți întotdeauna ceea ce vă face să vă simțiți bine, chiar dacă aceasta înseamnă dezamăgirea altora.
 • Imaginea intitulată Navigarea în vacanțe în timpul sarcinii Pasul 2
  2
  Concentrează-te pe tine. Nu există nici un moment mai bun decât sarcina să se concentreze pe propriile nevoi, mai ales dacă sunteți o mamă nouă. Copilul tau va deveni centrul atenției în timpul sărbătorilor după naștere, deci ar trebui să folosească acest timp pentru a face ceea ce vrei (ca mergi la o petrecere pe care vrei să mergi într-adevăr, stați acasă sau pentru a obține un masaj ).
 • Explicați motivele refuzării unei invitații în această perioadă. În general, oamenii vor înțelege că aveți nevoie de timp pentru tine în timpul sarcinii. De exemplu, puteți spune ceva de genul "Bună, Diana. Mulțumesc foarte mult pentru invitația la petrecerea de Anul Nou, dar în acea noapte prefer să stau acasă. Aceste zile am fost foarte obosit și, în plus, aș vrea să petrec o noapte liniștită acum puțin înainte de a fi livrată".
 • Imaginea intitulată Navigarea în vacanțe în timpul sarcinii Pasul 3
  3
  Mănâncă sănătos. În timpul petrecerilor de la sfârșitul anului, oamenii consumă de obicei alimente, feluri de mâncare și băuturi care sunt mai grele sau mai puternice decât în ​​mod obișnuit. În plus, sarcina vă deschide mai mult pofta de mâncare și acest lucru, împreună cu stresul timpului, vă poate determina să vă oferiți mai multe gusturi. Prin urmare, o modalitate de a vă menține sănătoși copilul și bebelușul este să vă mâncați bine și să vă permiteți doar câteva gusturi de acest tip.
 • Mâncați mereu cu moderatie. În toate mesele, trebuie să consumați o cantitate bună de substanțe nutritive vitale, dar puteți, de asemenea, să vă dați un gust mic, cum ar fi o prăjitură dulce sau o bucată de prăjitură.
 • Imaginea intitulată Navigarea în vacanțe în timpul sarcinii Pasul 4
  4
  Cereți ajutor La sfârșitul anului Sărbătorile sunt un moment stresant pentru mulți oameni, astfel încât, chiar și în timpul sarcinii, ar trebui să ceară ajutor dacă aveți nevoie de ea, nu numai pentru a gestiona stresul, dar, de asemenea, timp să se bucure de ea.
 • Luați legătura cu cei de care aveți nevoie. De exemplu, puteți cere uneia dintre rudele dvs. să ridice masa în locul dvs. dacă vă simțiți foarte obosit și dimensiunea burții dvs. vă face dificilă mișcarea. Puteți, de asemenea, să trimiteți un mesaj tuturor prietenilor și familiei dumneavoastră spunând "Bună ziua tuturor Pentru că ne așteptăm la un copil, am dori să vă propunem să efectuați anul acesta cina de Crăciun într-un restaurant care să ne salveze activitatea de curățenie și astfel putem să ne simțim bine".
 • Rețineți că prietenii și familia dvs. doresc cu adevărat cele mai bune pentru dvs., astfel încât aceștia vor fi dispuși să vă ajute dacă vă întrebați. Poți să te relaxezi singură, doar cerându-i pe cineva să organizeze o masă sau întâlnire în locul tău sau să ia masa.
 • Imaginea intitulată Navigarea în vacanțe în timpul sarcinii Pasul 5
  5
  Purtați haine confortabile Este obișnuit ca femeile să poarte haine elegante pentru angajamentele lor la sfârșitul anului. Cu toate acestea, în unele cazuri, acest tip de îmbrăcăminte include rochii sau pulovere strânse care provoacă mâncărime. Prin urmare, o modalitate de a fi mai confortabil este utilizarea de haine care se adaptează cu ușurință burții dvs., care, în plus, va facilita rezolvarea tuturor angajamentelor dvs. în acest timp.
 • Combinați mai multe echipamente pe care le puteți purta în acest timp. O opțiune este o rochie de petrecere cu o talie imperială, care este chiar peste burtă și, în același timp, are un neckline, care este confortabil, dar, de asemenea, arata frumos. O alta optiune este de a combina o pereche de pantaloni negri intinzati, cu un picior inalt, dar cu un design frumos si pantofi confortabili fara tocuri.
 • Imaginea intitulată Navigați în vacanțe în timpul sarcinii Pasul 6
  6
  Luați lucrurile încet. Perioada de sfârșit de an implică o serie de obligații pe care trebuie să le îndeplinească, chiar dacă aveți suport pentru ea, cum ar fi cumpararea si ambalaj cadouri, decorarea casei sau chiar cookie-uri coace sau brioșe pentru întâlniri. Prin urmare, ar trebui să înceapă în curând cu sarcinile pe care le au deja și organiza timpul de bine, astfel încât să nu trebuie să se grăbească să le finalizeze în ultimul moment.
 • Dedicati-va doar una sau două sarcini pe care sunt ușor de manevrat înainte de a trece la următoarea (sau una sau două sarcini pe zi, dacă aveți multe de făcut), în scopul de a îndeplini obiectivele fără a epuiza-te sau copleșească.
 • Imaginea intitulată Navigarea în vacanțe în timpul sarcinii Pasul 7
  7
  Rest. Sarcina poate provoca oboseală la multe femei, care se pot intensifica și mai mult datorită stresului din timp. Prin urmare, nu ezitați să dormiți de fiecare dată când vă simțiți obosiți, deoarece acest lucru vă va ajuta să vă ocupați mai bine de timp și să vă ușurați să vă bucurați de ea.
 • Așteptați întârziere, dacă aveți nevoie de ea, luați NAP și mergeți la culcare devreme. Puteți chiar să vă odihniți, luând un loc pentru un moment în timp ce faceți alte treburi, cum ar fi atunci când faceți cumpărături.
 • Partea 2
  Se ocupă cu vizitatorii

  Imaginea intitulată Navigarea în vacanțe în timpul sarcinii Pasul 8


  1
  Acceptați vizitele în măsura în care vă simțiți confortabil. Deoarece acesta este un moment în care sunt încurajate întâlniri cu familia și prietenii, ar putea fi cazul în care trebuie să organizeze întâlniri acasă sau găzdui rude sau prieteni, care este distractiv, dar obositor. Prin urmare, acceptați numai vizitatori și oaspeți care înțeleg limitele statului dvs. și care sunt dispuși să vă ajute. De asemenea, trebuie să le oferiți doar atenție care nu presupune un mare disconfort.
  • Cei mai mulți oameni să înțeleagă că au nevoie de ajutor sau de timp singuri din cauza sarcinii, asa ca nu ezita sa le oferi cumparat alimente, spune-le dacă aveți nevoie pentru a lua un pui de somn sau se pot relaxa un pic mai mult în ceea ce privește curățenia.
 • Imaginea intitulată Navigați în vacanțe în timpul sarcinii Pasul 9
  2
  Refuzați vizitele în măsura în care aveți nevoie de ele. Chiar dacă nu au fost gravidă, timpul de sfârșit de an, oricum ar putea deveni foarte stresant, asa ca a trebui să se ocupe cu prietenii, rudele sau alte cunoștințe care sunt foarte incantati de sarcina, dar sunt prea dificile sau care nu fac acest lucru există o apropiere mare poate intensifica și mai mult stres. Cu toate acestea, respingand persoanele care doresc să rămână în casa ta poate fi o problemă delicată sau emoțională. Prin urmare, puteți găsi un mod constructiv de a face acest lucru concentrându-se pe tine pentru a vă oferi chiar mai mult acest proces.
 • O opțiune este să vorbești cu o persoană cu care te înțelegi și să-i spui ceva "Tată, în aceste zile am fost puțin bolnav și m-am simțit destul de obosit, așa că nu pot să mă descurc cu oaspeții în acest moment. Mi-ar fi mult mai ușor să rămâi tu și cu mama în căminul care este aproape de casă".
 • Dacă trebuie să discutați cu oaspeții care cu siguranță nu vor să rămână pentru că sunt foarte exigenți sau din alte motive, puteți să întrebați partenerul dvs., un prieten sau o rudă să facă acest lucru. De exemplu, puteți spune: "Uite, Daniel, problema e că Juan și Mariana vor să stea cu noi să-și petreacă Chanukah. Îmi plac foarte mult, dar Juan poate fi atât de agitat pentru curățarea că ar fi mult mai ușor dacă ar rămâne în altă parte. Crezi că ai putea vorbi cu ei?".
 • Imaginea intitulată Navigarea în vacanțe în timpul sarcinii Pasul 10
  3
  Nu ezitați să vă informați vizitatorii atunci când este timpul ca ei să plece. Benjamin Franklin a spus: "Vizitele sunt ca peștii: în ziua a treia". Primirea vizitatorilor în casa ta ar trebui să fie distractivă și simplă, dar adevărul este că uneori poate fi obositor, chiar dacă numai pentru o după-amiază. Prin urmare, dacă vizitatorii dvs. vor să rămână mai mult decât se aștepta, puteți găsi un mod educat de refuz. De exemplu, încercați următoarele opțiuni:
 • "Ce bucurie să te văd, Vicky! Cu toate acestea, urăsc să fac asta, dar sarcina ma făcut puțin bolnavă și doctorul mi-a spus că ar trebui să mă așez în fiecare anumită oră. Mi-ar plăcea să petrec ceva timp cu voi, dar sper că nu vă deranjează să mă retrag în camera mea în jurul prânzului".
 • "Mamă, mi-a plăcut să petrec această după-amiază împreună cu tine. Tu faci niște cookie delicioase. Cu toate acestea, nu mă simt foarte bine și trebuie să mă așez și să mă odihnesc pentru o vreme. De ce nu rămânem la masă mâine?".
 • Imagine intitulată Navigarea în vacanțe în timpul sarcinii Pasul 11
  4
  Vizitați alte persoane atâta timp cât vă simțiți confortabil. Este comun de a avea mai multe partide, întâlniri și alte evenimente în acest moment care doresc să participe, dar, în același time`re nu în totalitate sigur despre modul în care te simți timp. Cu toate acestea, mare lucru despre a face vizite în loc de a le primi este că puteți veni și du-te în funcție de modul în care te simți și mai mult control asupra situației, astfel încât să fie mai ușor să se ocupe de această dată în starea dumneavoastră.
 • Scuzați-vă când aveți nevoie. De exemplu, puteți spune "Am un pic de arsuri la stomac și mi-am lăsat medicamentul acasă. Îmi pare rău, dar trebuie să plec ca să pot lua".
 • Nu ezitați să refuzați invitațiile după cum este necesar. De exemplu, aveți posibilitatea să trimiteți o notă gazdei sau să-i sunați la telefon spunând "Îmi pare foarte rău, ne-ar plăcea să mergem la cină în seara asta, dar mă simt foarte obosită. De ce nu ne întâlnim pentru prânz sau cină mai aproape de Crăciun?".
 • Partea 3
  Depășirea unor situații dificile

  Imaginea intitulată Navigarea în vacanțe în timpul sarcinii Pasul 12
  1
  Discutați despre detaliile sarcinii în măsura în care vă simțiți confortabil. De exemplu, este posibil să aveți recent gravidă și care doresc să nu anunțe încă sau nu s-ar putea dori să spună nimic nimănui, chiar dacă a început deja să fie simțit că ar putea exista complicații sau pentru că nu au fost simțit bine. În orice caz, chiar dacă oamenii face să vă întreb despre înțelegere și par cu adevărat excitat, sunteți pe dreptul de a vorbi despre sarcină numai în măsura în care este confortabil pentru tine.
  • Dacă îi spui cuiva despre sarcină, informează-i dacă pot să-i comenteze sau dacă preferi să-i anunți atunci când ești gata. De exemplu, puteți spune: "Aș aprecia dacă nu mi-ați menționat sarcina la petrecere, pentru că încă mai am puțin timp și nu vreau să o anunț până când nu sunt sigur că totul este bine".
  • Trebuie să fiți pregătită în cazul în care cineva va părăsi limba fără să fiți autorizat. De exemplu, o puteți recunoaște printr-o declarație generică, cum ar fi "Da, este adevărat că sunt însărcinată. Cu toate acestea, m-am simțit foarte bolnav, așa că mă voi retrage din viața socială până când mă voi simți mai bine".
 • Imaginea intitulată Navigarea în vacanțe în timpul sarcinii Pasul 13
  2
  Gestionați rudele cele mai enervante la maximum. Când sunteți însărcinată, este posibil ca mulți dintre cunoștințele dvs., în special rudele dvs., să se prezinte ca experți în acest subiect. Prin urmare, mai ales dacă la sfârșitul anului părțile vă forțează să petreceți mult timp cu ei, ar fi util să găsiți modalități de a face față întrebărilor și sfaturilor enervante pentru a vă bucura mai bine de acest timp.
 • Puteți începe prin a face o listă a tuturor rudelor dvs. care știu că vă pot pune întrebări invazive și apoi puteți găsi modalități de a interacționa cu ele, fără a le afecta sentimentele. De exemplu, vă puteți repeta: "Știu că mătușa Laura mă va cere să-mi pun copilul Aurelio ca străbunicul meu, dar urăsc acest nume. Cel mai bun lucru pentru mine să plec în pace va fi pur și simplu să-ți spun că o vom pune pe listă să o ia în considerare".
 • Validează și respectă opiniile rudelor. De exemplu, dacă nu sunteți căsătoriți cu tatăl copilului dvs. sau nu intenționați să faceți acest lucru în viitor și socrul tău face un comentariu despre el, puteți răspunde spunând: "Înțeleg că în cultura și generația voastră vă percepeți lucrurile în mod diferit, dar avem o altă perspectivă asupra căsătoriei și a sarcinii". O altă opțiune este de a spune: "Nu mergem la masă, unchiul Pedro, așa că ar părea lipsit de respect să ne botezăm fiul".
 • Imaginea intitulată Navigați în vacanțe în timpul sarcinii Pasul 14
  3
  Manipulează întrebări sau acte invazive. In timpul sarcinii, puteți fi în centrul de întrebări nepotrivite sau invazive nu numai familia ta, dar, de asemenea, prietenii și colegii sau chiar străini curioși care doresc să profite de atmosfera de sărbătoare. Prin urmare, având un plan de a face față acestor situații, puteți face lucrurile puțin mai ușor pentru dvs.
 • Rețineți că oamenii vor dori să vă atingă burta. Cu toate acestea, corpul vostru aparține numai dvs. și numai tu poți lua decizia de ao permite. Dacă nu vă simțiți confortabil, puteți spune ceva de genul "Te rog, nu atinge-ți burta, Sandra. Știu că sunteți foarte mulțumit de sarcina mea, dar asta mă deranjează foarte mult".
 • Răspundeți la întrebările enervante într-un mod diplomatic. De exemplu, dacă aveți o naștere naturală sau o cezariană, puteți răspunde: "Prefer să aștept să văd ce se întâmplă și să fac cea mai sănătoasă decizie atât pentru mine, cât și pentru copil".
 • Imaginea intitulată Navigarea în vacanțe în timpul sarcinii Pasul 15
  4
  Acceptați sau respingeți ofertele de alcool după cum doriți. Pentru multe femei, consumul de alcool în timpul sarcinii poate fi o problemă sensibilă, deoarece alții o evită în timp ce alții acceptă un pahar de vin sau un pahar de bere. Prin urmare, respectați-vă propriile convingeri și răspundeți diplomatic dacă cineva vă întreabă deciziile. Iată câteva modalități de a răspunde la întrebări despre consumul de alcool:
 • Dacă totuși nu doriți să vă anunțați sarcina, puteți refuza o ofertă de alcool spunând: "Știi? Aseară am suprapus un pic cu alcool, așa că astăzi prefer să mă abțin".
 • Dacă doriți să vă permiteți o băutură, puteți spune: "Cultura mea îmi permite să am o singură băutură, iar medicul mi-a spus că nu există nici o problemă".
 • Dacă doriți să evitați alcoolul, puteți spune: "Multe femei gravide au voie să bea ceva vin, dar am decis să mă abțin".
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să determini sexul copilului tău în Sims 3Cum să determini sexul copilului tău în Sims 3
  Cum să mergeți la cumpărături pentru încălțăminte cu copilul dumneavoastrăCum să mergeți la cumpărături pentru încălțăminte cu copilul dumneavoastră
  Cum să-i spuneți dacă câinele dvs. este gravidăCum să-i spuneți dacă câinele dvs. este gravidă
  Cum sa scapi de constipatie in timpul sarciniiCum sa scapi de constipatie in timpul sarcinii
  Cum să crească fluxul de oxigen în timpul sarciniiCum să crească fluxul de oxigen în timpul sarcinii
  Cum puteți calcula data livrăriiCum puteți calcula data livrării
  Cum să aveți grijă de o sarcină gemeneascăCum să aveți grijă de o sarcină gemenească
  Cum să determinați câte săptămâni de sarcină avețiCum să determinați câte săptămâni de sarcină aveți
  Cum de a reduce oboseala in timpul sarciniiCum de a reduce oboseala in timpul sarcinii
  Cum să dormi bine în timpul sarciniiCum să dormi bine în timpul sarcinii
  » » Cum să vă ocupați de sărbătorile de la sfârșitul anului când sunteți însărcinată

  © 2011—2020 ertare.com