Cum să curețe un avocado

Ai primit un transport de avocado? Sau mori să mănânci un guacamole chiar acum? Puteți stimula maturarea rapidă a unui avocado verde, urmând acești pași simpli.

pași

Metoda 1
Cum să coaceți un avocado care nu este tăiat

Imagine cu denumirea Ripen a Avocado Pasul 1
1
Puneți avocadoul neecranat într-o pungă de hârtie kraft sau maro. Punga servește la captarea gazului de etilenă, care mărește avocado. Asigurați-vă că nu are găuri!
 • Punga de hârtie nu este decât o capcană de aer. Dacă vă puteți gândi la un alt mecanism de a prinde aerul într-un mod similar, mergeți mai departe! Utilizați-l dacă preferați. Bunica voastră vă poate sfătui să o puneți în borcanul de făină, dar în cazul dumneavoastră probabil că va trebui să vă mulțumiți cu o pungă goală a lui McDonald.
 • Imagine cu denumirea Ripen a Avocado Pasul 2
  2
  Adăugați o banană, măr sau roșii în interiorul pungii de hârtie. Cel mai bun este banana, dar poate fi un alt fruct. Dacă nu aveți nici unul dintre acele fructe, ci un avocado sau două, puneți-le în pungă.
 • Aceste fructe emit mai mult gaz de etilenă decât alte fructe. Cu cât mai mult etilena pe care o produc, cu atât mai repede se maturizează.
 • Imagine cu denumirea Ripen a Avocado Pasul 3
  3
  Închideți sacul și păstrați-l la temperatura camerei. Țineți-l departe de lumina soarelui - cea mai bună temperatură este de la 18 ° C la 24 ° C (65 ° F la 75 ° F). Dacă nu ați pus mai multe fructe în sac, va dura între 2 și 5 zile.
 • Imagine cu denumirea Ripen a Avocado Pasul 4
  4
  Verificați frecvent. Fructele pe care le-ați adăugat vor accelera considerabil procesul de maturare, astfel încât avocadoul să se coacă între 1 și 3 zile. Avocadoul va fi gata atunci când poate fi ușor decojit - schimba-l pentru a vă asigura că este puțin licit, deoarece culoarea uneori este ieftină.
 • Un avocado neecranat este verde și arată bine. Pe măsură ce se maturizează, tonurile purpuriu și neagră încep să sugereze (atunci când o puteți mânca, după aproximativ 2 zile). Veți ști că sunteți gata pentru următoarea dvs. masă atunci când vedeți că devine verde sau maro închis, trăgând mai degrabă negru pupúreo.
 • Odată coaptă, poate fi păstrat în frigider pentru câteva zile, dar va pierde aroma în timp.
 • Metoda 2
  Cum să curețe un avocado tăiat

  Imagine cu denumirea Ripen a Avocado Pasul 5
  1
  Se presara cateva picaturi de suc de lamaie sau de lamaie peste avocado tocat. Din moment ce avocado dvs. este deschis, și, prin urmare, neprotejat împotriva incultitudinile de vreme, va trebui să evitați ca acesta să devină uscat și maro, cu ajutorul unui agent de acid, cum ar fi suc de lamaie. Vrem ca ea să se maturizeze, să nu o strică.
 • Imagine cu denumirea Ripen a Avocado Pasul 6
  2
  Înfășurați-l în plastic transparent și lipicios. Reasamblați cele două jumătăți tăiate și le înfășurați ca și cum ar fi un întreg avocado. Puneți-l în frigider.
 • Dacă nu aveți plastic aderent, puteți utiliza un recipient ermetic.
 • Imagine cu denumirea Ripen a Avocado Pasul 7


  3
  Verifică maturarea. Timpul necesar maturării depinde de gradul de maturare inițială. Scoateți-o și petreceți bine - dacă este delicată și pare comestibilă, faceți o încercare. Dacă nu te convinge, întoarce-o la frigider.
 • Metoda 3
  Cum să păstrați și să utilizați avocado

  Imagine cu denumirea Ripen a Avocado Pasul 8
  1
  Un avocado necurat și netăiat trebuie depozitat la temperatura camerei. Nici măcar nu vă gândiți să le păstrați în frigider: nu coacă la temperaturi scăzute. Dacă nu faceți nimic (cu excepția plasării pe dulapul de bucătărie), avocado dvs. poate dura până la șase zile pentru a se maturiza.
 • Imaginea intitulată Ripen a Avocado Pasul 9
  2
  În cazul în care avocado este tăiat, felii sau zdrobit, utilizați suc de lamaie. Nu contează dacă câteva picături de suc de lămâie, suc de lămâie sau chiar suc de portocale sunt preparate în guacamole - pastă peste avocado (important este că este proaspătă!). Acidul va întârzia procesul de oxidare, ceea ce face ca acesta să devină maro și va prelungi viața avocado.
 • Dacă vedeți că pete maro încep să apară, nu trebuie să aruncați tot avocado. Trebuie doar să scoateți părțile întunecate cu o lingură și să folosiți ceea ce a rămas înainte de a le strica.
 • Imagine cu denumirea Ripen a Avocado Step 10
  3
  Dacă avocado devine prea întunecat, amestecați-l și înghețați-l. Dacă avocado dvs. este pe cale de a strica, dar nu aveți timp să-l mănânce chiar acum, să-l prajit și pune-l în congelator. Nu congelați întregul, pentru că distrugeți aroma. Puteți folosi avocado pentru a pregăti sosuri, sau să-l răspândiți pe pâine etc.
 • Cel mai bine este să nu înghețați avocado, evident. Ar trebui să luați această măsură numai dacă nu puteți mânca proaspăt.
 • Imaginea in titlul Ripen a Avocado Step 11
  4
  Urmăriți îndeaproape etapele de maturizare. Ar fi trebuit să aveți mai multe zile să vă familiarizați cu avocado. Pe măsură ce le-ați observat, știți perfect la ce etapă de maturizare sunt. Pentru fiecare etapă, rezultatele vor fi diferite.
 • Când un avocado tocmai începe să se maturizeze, căldura exercită mai puțină influență. Puteți să-l coaceți sau să-l coaceți mai ușor.
 • Dacă avocado dvs. a durat mai mult pentru a maturizat, dar în cele din urmă a făcut-o, este foarte bine dacă ați pus în felii în sosuri și salate. Felii sunt ferme și arată frumos.
 • Dacă aveți o mulțime de avocado coapte, transformați-le într-un fel de mâncare pe bază de cremă - de exemplu: budinci, înghețată, plăcinte de cremă. Este scuza perfectă de a experimenta!
 • sfaturi

  • Poți folosi punga de hârtie fără nimic înăuntru - avocado-ul nu se va coace atât de repede ca atunci când adaugi fructul, dar coacerea va fi mai rapidă decât dacă îi vei lăsa neacoperită.
  • Umplerea pungii cu făină este o altă metodă de maturare.

  avertismente

  • Refrigerarea unui avocado provoacă efectul opus: îl împiedică să se coacă. Este o procedură potrivită dacă doriți să o păstrați mai mult, dar nu servesc la accelerarea maturării.
  • Nu îl încălziți în cuptorul cu microunde. Există surse pe Internet care susțin că este posibil să o faceți (și de fapt este: din punct de vedere tehnic, puteți pune ceva în cuptorul cu microunde), dar cu asta veți distruge numai aroma avocado.

  Lucruri de care ai nevoie

  • avocado
  • Pungă de hârtie
  • Banana, măr sau roșii (pentru o maturare mai rapidă)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci un tratament de par cu avocado si maionezaCum sa faci un tratament de par cu avocado si maioneza
  Cum sa alegi avocadoCum sa alegi avocado
  Cum să faci salată de ouă cu avocado în loc de maionezăCum să faci salată de ouă cu avocado în loc de maioneză
  Cum se face autentic mexican guacamoleCum se face autentic mexican guacamole
  Cum să faci guacamol veganCum să faci guacamol vegan
  Cum să faci guasacacaCum să faci guasacaca
  Cum se face untul de avocadoCum se face untul de avocado
  Cum sa faci popsicles (inghetata) de avocadoCum sa faci popsicles (inghetata) de avocado
  Cum sa faci bananele mature repedeCum sa faci bananele mature repede
  Cum să faci bananele să se maturizeze mai repedeCum să faci bananele să se maturizeze mai repede
  » » Cum să curețe un avocado

  © 2011—2020 ertare.com