Cum să curețe mango

Indigenii din Asia de Sud-Est, mango-urile sunt fructe versatile care sunt acum cultivate în zone tropicale cum ar fi America de Sud, Mexic și Caraibe. Puteți să le mâncați singur sau să le includeți în sosuri, salate, piureuri sau o varietate de feluri de mâncare diferite. Mango-urile sunt bogate în fibre, potasiu, beta-caroten și vitaminele A și C. Enzimele din fructe pot acționa ca agenți digestivi. Mânerele vin în nuanțe de verde, roșu sau galben. Deși unii oameni le mănâncă verde (care au gust acid), acest fruct este mai dulce când este coaptă. Utilizați aceste sfaturi pentru a maturiza mango.

pași

Partea 1
Ripa mango

Imaginea intitulată Rangă de mango Pasul 1
1
Îngrăduiți mango-ul într-o pungă sau ziar de hârtie. Lăsați punga de mango pe blatul de bucătărie pe tot parcursul nopții și verificați dacă acestea sunt coapte dimineața. Mango-urile învelite într-o pungă de hârtie eliberează etilenă, un gaz inodor care accelerează procesul de maturare. Îndepărtați și utilizați mango-ul atunci când eliberează o aromă fructată și randament când este presat ușor. Acest lucru este dat în mod normal într-o zi (sau mai puțin).
 • Când împachetați mânerele într-o pungă de hârtie sau ziar, asigurați-vă că nu închideți complet geanta. Este necesar ca unele aer și gaze să scape sau, altfel, mucegaiul va începe să se formeze.
 • Adăugați un măr sau o banană la sac pentru a accelera procesul de maturare. Adăugarea mai multor fructe care eliberează etilenă va crește cantitatea de etilenă din pungă și vă va da mai rapid un mâner mai solid.
 • Imaginea intitulată Ripen Mangoes Step 2
  2
  Îndepărtați mango-ul într-un bol de orez brute sau miez de popcorn. Acest truc vechi vine din India, unde mamele care lucrează au păstrat mango-urile verzi în saci de orez crud pentru a accelera maturarea. În Mexic, trucul este aproape același, cu excepția faptului că boabele de popcorn sunt folosite în locul orezului. Ingredientele sunt diferite, dar procesul și rezultatele sunt identice: în loc să aștepte trei zile pentru ca mango-ul să se coacă în mod firesc, vor fi maturi într-o zi sau două (poate mai puțin).
 • Motivul din spatele acestui proces de maturare este același cu cel al pungii de hârtie: orezul sau popcornul ajută la captarea gazului etilenic în jurul mango-ului, ceea ce face procesul de maturare mult mai rapid.
 • De fapt, această metodă este atât de eficientă încât uneori riscați prea mult să coaceți mango. Verificați-le la fiecare 6 sau 12 ore pentru a vedea dacă sunt gata. Atâta timp cât nu uitați mango-ul din interiorul bolului de orez, veți avea un mâner excelent coapte la dispoziția dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Ripen Mangoes Pasul 3
  3
  Așezați mânerul verde pe blatul din bucătărie la temperatura camerei. Pentru această metodă aveți nevoie doar de timp și de răbdare. Mango-urile (ca și alte fructe) ar putea dura câteva zile până la maturizare, dar acesta este cel mai natural mod de a obține un mango pulpa, suculentă și gata să mănânci. Utilizați mango atunci când este moale la atingere și are o aromă puternică de fructe.
 • Partea 2
  Determinați maturitatea

  Imaginea in titlul Rangă de mango Pasul 4
  1
  Mirosul mânerului pentru cele mai fiabile rezultate. Miroase partea finală a tulpinei. Dacă are un miros puternic, fructat și aproape musculos, înseamnă că este deja coaptă. Dacă aveți probleme cu găsirea unei arome, este posibil ca mânerul să nu fie gata încă.
 • Imaginea intitulată Ripen Mangoes Step 5
  2
  Strângeți ușor mânerul după ce l-ați mirosit. Strângeți ușor mânerul. Dacă este moale și are un randament ușor, este deja matur. Un mango coapte se simte similar cu un piersic copt sau avocado copt. Dacă simțiți că mânerul nu cedează și este ferm, atunci este încă verde.
 • Imaginea intitulată Ripen Mangoes Step 6
  3


  Nu aveți încredere în culoare pentru a evalua maturitatea unui mango. Deși cele mai mature mango-uri au roșii intense și galben arse, nu verde moale, mango-urile mature nu Ele sunt întotdeauna roșii și galbene. Prin urmare, uitați de aspectul mango-urilor atunci când stabiliți maturitatea lor. În schimb, fiți ghidat de miros și de moale.
 • Imaginea intitulată Ripen Mangoes Step 7
  4
  Nu vă speriați dacă observați niște pete negre pe suprafața coajălui de mango. Unii oameni se sperie când văd mango care are niște pete negre. Aceste pete indică de obicei începutul sfârșitului pentru mango. Cu toate că mango-urile sunt notorii susceptibile de a fi deteriorate, petele negre nu înseamnă neapărat că mango-ul este în stare proastă. De fapt, ar putea însemna că mango-ul are mai mult conținut de zahăr.
 • Dacă petele negre sunt foarte negre, deschideți mânerul și vedeți dacă pulpa este translucidă. Acesta este un indiciu că sunteți răsfățați și că ar trebui să-l aruncați.
 • Utilizați-vă simțurile dacă mânerul în cauză are niște pete negre: dacă nu dă prea mult, are un miros plăcut și (altfel) pielea este fermă și bogată în culori, încercați.
 • Partea 3
  Păstrați mânerul

  Imaginea intitulată Ripen Mangoes Step 8
  1
  Puneți întregul mango în frigider atunci când acesta a ajuns la maturitate. Nu este necesar să folosiți un recipient sau să înfășurați mânerul în ceva pentru ao păstra în frigider. Menținerea mango-ului în frigider va reduce viteza de maturare a mango-ului. Puteți stoca un întreg mango coapte în frigider timp de până la cinci zile.
  • Nu depozitați niciodată un mango în frigider înainte de a se maturiza. Ca și în cazul tuturor fructelor tropicale, nu trebuie să depozitați mango-ul în frigider înainte de a fi coapte, deoarece pulpa ar putea fi deteriorată de temperatura rece și refrigerarea va opri procesul de maturare.
 • Imaginea intitulată Ripen Mangoes Pasul 9
  2
  Dacă doriți, coajați și tăiați în bucăți mango coapte. Puneți mangoul coapte, tăiat într-un recipient etanș. A se păstra recipientul în frigider pentru câteva zile. Puteți păstra mango-ul tăiat într-un container etanș la congelator timp de până la 6 luni.
 • Partea 4
  Soiuri de mango

  soiaparițiearomă
  HadenUna dintre cele mai populare tipuri de mango, Haden are o coaja neteda si forma unui fasole rosie.Aromă dulce și completă
  Van DykePopulară în toată Europa, Van Dyke este mică și are un mamelon mic pe vârful fructelor.Puțin picant și nu la fel de bogat ca mango-ul prototip
  KentMare și greu, această varietate cultivată de mango poate cântări până la 0,5 kg (1 și 1/4 lire).Arbore foarte tropical
  ataulfoPuțin alungită, aproape ca o cajăDulce, dulce, ușor acid, "șampanie" a mânerelor
  Tommy AtkinsPiele strălucitoare și profundă - în formă de HadenNu la fel de dulce ca un Haden, cu fibră medie

  sfaturi

  • Culoarea mânerului nu este un indicator fiabil al nivelului de maturitate al mânerului. Utilizați mirosul și moale pentru a determina maturitatea unui mango.
  • Pulpa de mânere în formă de fotbal tinde să fie mai puțin fibroasă în textură decât mânerele care au o formă subțire, plată.

  avertismente

  • Nu depozitați verde mango în frigider. Mango-urile verzi nu se vor coace în mediul rece al frigiderului.

  Lucruri de care ai nevoie

  • mango
  • Un sac de hârtie
  • Un măr
  • Un recipient etanș
  • Un frigider
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să mănânci un mangoCum să mănânci un mango
  Cum să taie un mânerCum să taie un mâner
  Cum sa alegi mango-ul bunCum sa alegi mango-ul bun
  Cum să salvezi mangoCum să salvezi mango
  Cum se face mango de apăCum se face mango de apă
  Cum sa faci cocktailul "Europa"Cum sa faci cocktailul "Europa"
  Cum se face mucul de mangoCum se face mucul de mango
  Cum sa faci suc de mango si piersicCum sa faci suc de mango si piersic
  Cum sa faci lassiCum sa faci lassi
  Cum se face gem de mangoCum se face gem de mango
  » » Cum să curețe mango

  © 2011—2020 ertare.com