Cum se efectuează fermentația lactică

Fermentația lactică este un proces vechi care este folosit în principal pentru conservarea alimentelor. Înainte de a începe, obțineți un cuțit bun (sau mai multe), un borcan de sticlă pentru conserve, unele greutăți pentru borcan și orice alt instrument care credeți că vă poate fi necesar. Alege legumele pe care vrei să le fermentezi și le pregătești după plăcere. Când sunteți gata, depozitați simplu mâncarea în recipientul de sticlă cu un pic de lichid de sare și lăsați procesul de fermentație lactică să preia controlul.

pași

Partea 1
Alegeți echipamentul de fermentație

Imaginea intitulă Lacto-fermentare Pasul 1
1
Ia-ți un cuțit care îți satisface nevoile. Cuțitul pe care vă decideți să îl cumpărați depinde de utilizarea pe care o veți da. De exemplu, dacă doriți să grăbiți legumele, cuțitul pe care îl utilizați ar trebui să difere de cel care este mai potrivit pentru tăierea sau tăierea.
 • Cuțitele de peeling sunt potrivite pentru sarcini mici, scurte și precise, cum ar fi îndepărtarea peelingului sau îndepărtarea coajei de legume.
 • Cuțitele cuțite sunt bune pentru tăierea legumelor. Acestea au margini crăpate și ar trebui să ofere o tăietură curată și proaspătă.
 • Cuțitul pentru bucătari poate fi folosit în multe scopuri, dar este cel mai bine atunci când lucrați cu produse mari cum ar fi dovleac, păr de înger sau dovleac.
 • Imaginea cu titlul Lacto-fermentare Pasul 2
  2
  Cumpărați un borcan de sticlă pentru conserve. Borcanele de sticlă de conservare (în special borcane marca Mason) sunt cele mai comune recipiente pentru fermentația lactică. Aceste borcane au capacuri metalice și sunt etanșate ermetic pentru a menține procesul de fermentație simplu.
 • Imaginea cu titlul Lacto-Ferment Pasul 3
  3
  Cumpărați câteva pesos. Deși nu este absolut necesar ca legumele să fie complet scufundate în timpul procesului de fermentație lactică, acest lucru va stimula creșterea probiotică și va preveni mucegaiul. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să adăugați o greutate mică la containerul de sticlă, astfel încât să preseze orice va fi fermentat. Greutatea trebuie să aibă același (sau aproape același) diametru ca și sticla pe care o veți utiliza.
 • Cele mai bune greutăți vor fi sticla densă, dar subțire. În acest fel, acestea vor ocupa o cantitate minimă de spațiu în borcanul de sticlă de conserve.
 • Evitați utilizarea greutăților de calcar, deoarece acestea se pot dizolva în mediul acid al borcanului de sticlă.
 • Nu folosiți greutăți de lemn, deoarece acestea se vor extinde într-un mediu apos.
 • Imaginea intitulă Lacto-Ferment Pasul 4
  4
  Cumpărați un instrument pentru a șterge. Dacă intenționați să fermentați varză sau alte legume care fermentează propriile dvs. sucuri, veți avea nevoie de un instrument de măcinat (uneori cunoscut sub numele de "compactor") pentru a zdrobi legumele și a le comprima în recipientul de sticlă. Este posibil să aveți un articol ca acesta la domiciliu (un rulou fără mâner va funcționa bine) sau puteți cumpăra un produs special conceput pentru a compacta legumele pentru a efectua fermentația lactică.
 • Partea 2
  Realizați fermentația lactică în legume

  Imaginea intitulată Lacto-Ferment Pasul 5
  1
  Pregătiți lichidul din saramură. Dacă utilizați borcane de 945 ml (1/4 galon), amestecând 2 cupe de apă filtrată și o lingură de sare de mare ar trebui să producă lichid suficient pentru procesul de fermentație lactică. Lăsați lichidul deoparte.
  • Dacă borcanul de conserve este mai mare sau mai mic, schimbați pur și simplu proporțiile în mod corespunzător.
 • Imaginea cu titlul Lacto-Ferment Pasul 6
  2
  Adăugați ierburi și condimente în borcanul de sticlă pentru conserve. Adăugarea de ierburi și condimente la legume fermentate cu lactoză va da produsului final un gust plăcut. Puteți folosi chiles uscate, frunze de dafin, busuioc proaspăt, tarhon proaspăt, menta proaspătă sau piper negru. Adăugați 1 sau 2 lingurițe din fiecare ierburi și condimente pe care doriți să le utilizați.
 • Adăugați aceste ierburi și condimente în combinația dorită, dar este mai bine să nu exagerați. Ar trebui probabil să limitați cantitatea de ierburi și condimente pe care le utilizați la 3 sau 4.
 • Imaginea cu titlul Lacto-Ferment Pasul 7
  3
  Pregătiți și adăugați legumele. Taiați și tăiați legumele la dimensiunea dorită. Puteți să le tăiați, să le tăiați sau să le frecați. Unele legume, cum ar fi sfecla sau morcovi mici, pot fi plasați în borcanul de sticlă așa cum sunt. Odată ce legumele sunt gata, puneți-le în borcanul de sticlă, lăsând spațiu suficient pentru a adăuga greutatea (dacă doriți să utilizați unul).
 • Luați în considerare adăugarea unui amestec de legume într-un singur borcan de sticlă.
 • Dacă aveți de gând să facă din varză, utilizați un compactor pentru al împinge în borcan.
 • Imaginea intitulată Lacto-Fermentare Pasul 8
  4
  Se toarnă lichidul de saramură peste legume. Cu legumele și condimentele din borcanul de sticlă, turnați lichidul de sare pentru a le acoperi. Umpleți recipientul într-un punct de aproximativ 1,3 cm (½ inch) din partea de sus sau într-un punct care să lase suficient spațiu pentru a adăuga greutatea (dacă doriți să utilizați unul).
 • Imaginea intitulă Lacto-Ferment Pasul 9
  5
  Acoperiți borcanul de sticlă. Dacă doriți să adăugați o greutate, puneți-o pe partea de sus a alimentelor pe care intenționați să le fermentezi cu lactoză. Apoi, etanșați bine vasul de sticlă pentru a preveni întreruperea procesului de aer.
 • Partea 3
  Gestionați procesul de fermentație lactică  Imaginea intitulă Lacto-Ferment Pasul 10
  1
  Plasați sticla într-un loc răcoros și întunecat. Fermentația are loc cel mai bine la o temperatură de 18 până la 22 ° C (64 până la 72 ° F). Plasați sticla într-un spațiu cu climat controlat pentru a atinge temperatura dorită.
  • Lipsa luminii ajută și la procesul de fermentare. Așezați borcanul într-o cămară întunecată sau acoperiți-l cu o cârpă groasă.
 • Image cu titlul Lacto-fermentare Pasul 11
  2
  Îndepărtați gazele din borcanul de sticlă. După 2 sau 3 zile, procesul de fermentație lactică va începe. Pentru a evita acumularea excesului de gaz, rotiți încet partea superioară a vasului de sticlă sigilat până când auziți că gazele încep să scape. Închideți-o încet. Repetați această acțiune zilnic.
 • Unele butelii de sticlă special concepute includ o cameră de aer care elimină dioxidul de carbon din sticlă în timp ce se acumulează. În cazul acestor borcane, nu este necesar să se elimine gazele.
 • Consultați instrucțiunile producătorului pentru a afla dacă este necesar să îndepărtați gazele din borcanul de sticlă.
 • Imaginea intitulată Lacto-Ferment Step 12
  3
  Deplasați borcanul de sticlă într-un loc mai răcoros. După 2 sau 4 zile într-o cameră la temperatura camerei, trebuie să mutați containerul. Temperatura ideală este de aproximativ 4 ° C (40 ° F). Pentru serii mici, sertarul sub frigider va fi bine.
 • Image cu titlul Lacto-Ferment Pasul 13
  4
  Încercați produsul fermentat cu lactoză. Nu există timp "potrivit" pentru a finaliza procesul de fermentație lactică. Majoritatea oamenilor așteaptă 1 până la 3 săptămâni pentru a permite procesului de fermentație lactică să funcționeze. După ce ați așteptat procesul de fermentație lactică atâta timp cât doriți, scoateți flaconul și gustați-l.
 • Puteți să înlocuiți întotdeauna capacul și să lăsați procesul de fermentare să continue mai mult timp (deși scoaterea capacului recipientului de sticlă va încetini procesul).
 • Experimentați procesul de fermentație lactică prin așteptarea unei perioade mai lungi sau mai scurte înainte de a testa produsul. Acest lucru vă va permite să obțineți aroma pe care o doriți.
 • Partea 4
  Realizați fermentația lactică în băuturi răcoritoare

  Imaginea cu titlul Lacto-Ferment Pasul 14
  1
  Săruri de zahăr, zahăr și apă. Combinați 4 cupe de zmeură, 1 cești de zahăr și 1,9 litri (2/4 litri) de apă într-o oală de dimensiuni medii. Ridicați focul la înălțime, apoi lăsați-l la jumătate din iarba de apă. Simmerati ingredientele timp de 30 de minute.
  • Puteți folosi zmeură, afine, căpșuni sau alte fructe de pădure dulci pentru a pregăti sucul.
 • Imaginea cu titlul Lacto-Ferment Pasul 15
  2
  Strângeți fructele. După trecerea a 30 de minute, scoateți ingredientele de la căldură și lăsați-le să se răcească. Plasați un filtru peste borcanul de sticlă și apoi turnați încet ingredientele în recipient. Aruncați părțile solide ale fructelor colectate în butelie.
 • Imaginea cu titlul Lacto-Ferment Pasul 16
  3
  Adăugați arome Dacă doriți să creați un gust hibrid, puteți adăuga alte arome în borcanul de sticlă. De exemplu, dacă doriți o sodă de lămâie și zmeură, ați putea să folosiți zmeură în amestecul original și, după ce le-ați întins, ați putea lua o lingură de suc sau două suc de lămâie în amestec.
 • Alte arome populare includ menta sau spearmint.
 • Nu există o combinație greșită de arome de sodă. Utilizați aromele pe care le doriți.
 • Imaginea intitulă Lacto-Ferment Pasul 17
  4
  Adăugați cultura. Cultură va începe procesul de fermentație. Cea mai comună opțiune este ½ ceasca (64 grame) de zară. Adăugați-o în borcanul de sticlă. Dacă nu aveți ser, puteți utiliza o cantitate egală de drojdie de șampanie.
 • Imaginea intitulă Lacto-Ferment Pasul 18
  5
  Beți sucul după aproximativ 3 zile. Închideți bine flaconul și puneți-l în cămară. Așteptați aproximativ 3 zile înainte de a vă degusta sifonul. Dacă doriți o băutură mai puțin dulce, puteți să așteptați 4 sau 5 zile.
 • Ar trebui să vezi bulele de sifon prin geam. Acesta este un semn că sunteți gata să beți.
 • Când sunteți gata să o serviți, puneți sifonul pe gheață. Bucurați-vă de băutoarea băuturii lactate fermentate cu prietenii dvs.
 • sfaturi

  • Legumele fermentate cu lactoză sunt delicioase singure sau însoțite de quinoa, fasole și salate. Se combină, de asemenea, foarte bine cu pește, pui sau ouă amestecate.
  • Alimentele care pot fi fermentate cu lactoză sunt multe. Cu toate acestea, cele mai frecvente opțiuni pentru fermentația lactică includ: castraveți, sfecla, napi, roșii verzi, salată verde, varză, vinete, cartofi dulci, squash, ceapă și morcovi.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a ascuți un cuțit cu o ceașcă de cafeaCum de a ascuți un cuțit cu o ceașcă de cafea
  Cum să păstreze lămâileCum să păstreze lămâile
  Cum sa taie mancarea ca un profesionistCum sa taie mancarea ca un profesionist
  Cum să tăiem legume de julienneCum să tăiem legume de julienne
  Cum să fermentezi fructeleCum să fermentezi fructele
  Cum să fermentezi legumeleCum să fermentezi legumele
  Cum să faci vinete murateCum să faci vinete murate
  Cum sa faci varzaCum sa faci varza
  Cum să faci brânzăCum să faci brânză
  Cum să faci o salată de paste italianăCum să faci o salată de paste italiană
  » » Cum se efectuează fermentația lactică

  © 2011—2020 ertare.com