Cum sa curatati o tigaie din fonta

Este necesar să cureți tigăi din fontă pentru a le oferi o suprafață neaderentă și a le împiedica să ruineze. Pentru a păstra această întărire, trebuie să fii foarte atent la curățare. Cu precauții adecvate, o tigaie din fontă se va îmbunătăți cu timpul și cu utilizarea, astfel încât va deveni o piesă importantă și decorativă din bucătăria dvs.

pași

Metoda 1
Curățați tava în mod tradițional

Imaginea intitulată Curățați o tigaie din fontă Pasul 1
1
Clătiți tava cu apă fierbinte după gătire. Clătiți tava numai o singură dată pentru a scăpa de reziduurile de alimente mari și apoi o umpleți cu apă pentru a acoperi suprafețele pe care le-ați folosit la gătire.
 • Imaginea intitulată Curățați o tigaie din fontă Pasul 2
  2
  Se fierbe apa. Depuneți cu grijă tigaia din fontă pe sobă și încălziți apa până când ajunge la punctul de fierbere. Se fierbe apa timp de câteva minute pentru a dezintegra resturile de mâncare.
 • Imaginea cu titlul Curățați o tigaie din fontă Pasul 3
  3
  Utilizați o spatulă largă pentru a îndepărta ușor resturile de alimente din partea inferioară și laterală a tăvii. Fă-o scurtă în timp ce apa se fierbe, deoarece contactul excesiv cu obiectele metalice poate desprinde procesul de întărire a tigaiei.
 • Imaginea intitulată Curățați o tijă de oțel fontă Pasul 4
  4
  Scoateți apa murdară din chiuvetă. Puneți tava înapoi pe sobă și opriți flacăra.
 • Aveți grijă când luați tigaia înainte și înapoi între sobă și chiuvetă. Fonta este un excelent conductor de căldură, astfel încât mânerul și alte zone ale tăvii vor fi extrem de fierbinți. Utilizați o cârpă sau mănuși de bucătărie pentru a manipula vasul.
 • Imaginea intitulată Curățați o tigaie din fontă Pasul 5
  5
  Umpleți câteva prosoape de hârtie și curățați rapid suprafața tăvii. Dacă faceți acest lucru corect, prosopul de hârtie trebuie impregnat cu un strat întunecat de reziduuri.
 • Imaginea intitulată Curățați o tigaie din fontă Pasul 6
  6
  Aplicați un strat subțire de grăsime (cum ar fi ulei vegetal sau grăsime alimentară) pe suprafața tăvii. Sprinklerele pentru uleiuri vegetale funcționează foarte bine pentru această sarcină. Aplicați sau presărați unsoare pe partea inferioară a tăvii și apoi folosiți un prosop de hârtie pentru al răspândi de-a lungul suprafeței și laturilor vasului. Când este terminat, suprafața tăvii trebuie să aibă un finisaj neted și strălucitor.
 • Imaginea intitulată Curățați o tigaie din fontă Pasul 7
  7
  Depozitați tigaul într-un loc răcoros și uscat, acoperind-l cu un prosop de hârtie în loc de un capac pentru a preveni acumularea de umiditate în interior.
 • Metoda 2
  Curățați tigaia cu cartofi și sifon

  Imaginea intitulată Curățați o trusă din fontă Step 8


  1
  Tăiați un cartof brut în jumătate sau în lungime, în funcție de mărimea vasului. Pentru tigle mai mari este necesar să tăiați cartofii longitudinal pentru a acoperi o suprafață mai mare.
  • Această metodă pentru curățarea vaselor din fontă și a vaselor funcționează foarte bine pentru a elimina rugina.
 • Imaginea intitulată Curățați o tigaie din fontă Pasul 9
  2
  Aplicați un strat subțire de bicarbonat de sodiu la baza cartofului. Soda de copt este o substanță abrazivă ușoară și o substanță de curățare ușoară, care este eficientă în același timp. Acest compus este recunoscut ca un agent natural de curățare.
 • Imaginea intitulată Curățați o trusă din fontă pasul 10
  3
  Restrângeți tigaia cu cartoful și soda de copt, acordând atenție zonelor cu multă murdărie. În mod similar, curățați fundul și părțile laterale ale tăvii. Dacă cartofii devin prea murdari, tăiați simplu o felie și aplicați un alt strat de bicarbonat de sodiu.
 • Imaginea intitulată Curățați o tigaie din fontă Pasul 11
  4
  Se curăță tava după ce se curăță. Este posibil să trebuiască să-l vindecați din nou după ce l-ați curățat cu cartofi și sifon.
 • Metoda 3
  Știu acestea nu sunt folosite pentru a curăța o tigaie din fontă

  Imaginea intitulată Curățați o trusă din fontă pasul 12
  1
  Evitați săpunurile și detergenții. Săpunurile și detergenții sunt ideale pentru curățarea aproape a tuturor elementelor de bucătărie, dar nu trebuie să le folosiți în tigaie sau vase din fontă. Sulfurile care au majoritatea detergenților se alătură uleiului din tigaie și îl rup, lăsând ustensilele expuse și vulnerabile ca în prima zi.
 • Imaginea intitulată Curățați o tigaie din fontă Pasul 13
  2
  Nu puneți niciodată tava în mașina de spălat vase. Este un proces diferit, dar ar trebui să îl evitați din aceleași motive pentru care nu ar trebui să utilizați detergenți. Mașina de spălat vase poate detașa suprafața neaderentă a vasului și poate promova formarea ruginei.
 • Imaginea intitulată Curățați o tigaie din fontă Pasul 14
  3
  Nu utilizați bureți de oțel pentru a curăța vase și tigăi din fontă. Chiar dacă bureții de oțel sunt eficienți în îndepărtarea resturilor acumulate de alimente și de alte substanțe, ele pot, de asemenea, să tacă prin întărirea tigaiei și să o lase ca și cum ar fi noi. Este recomandat sa curatati tigaia cu cartofi si soda de copt.
 • sfaturi

  • După curățarea tăvii cu prosopul de hârtie, îl puteți pune pe sobă la foc mic sau în cuptor la o temperatură scăzută pentru a vă asigura că se usucă complet.
  • Acoperiți întotdeauna tigaia cu un strat foarte subțire de grăsime alimentară sau ulei vegetal înainte de ao depozita. Nu folosiți produse de origine animală, cum ar fi untură, deoarece devin rancid.
  • Acoperiți tava cu un strat de ulei după uscare în cuptor. În acest fel, uleiul se va așeza mai adânc în tigaie și va face mai puțin probabil ca acesta să ruineze în timp ce acesta este stocat.
  • Dacă aveți o tigaie din fontă care este foarte ruginită sau corodată, este posibil să trebuiască să o curățați cu scule electrice. Acest lucru poate salva aproape toate tăvile de fontă care nu au găuri în suprafața de gătit. După curățarea tăvii cu ajutorul unei scule electrice, o vindeți imediat pentru a servi timp de mulți ani.
  • Dacă trebuie să spălați vasul cu săpun, asigurați-vă că îl clătiți bine și îl vindecați mai târziu.

  avertismente

  • Un panou de fier nu își schimbă aspectul în funcție de temperatură. Din acest motiv, trebuie să fiți întotdeauna atenți atunci când aveți de gând să se ocupe de o tigaie care este pe aragaz.
  • Uscați profund orice alte unelte de bucătărie pe care le păstrați în tigaia din fontă. Tigaia din fontă poate fi ruginită dacă puneți un uscător de bucătărie pe care este ușor umed.
  • Nu puneți tigaia din fontă fierbinte în apă rece. Acest lucru poate determina deformarea sau fisura fontei.
  • Tăvițele din fontă fac căldură prin mâner, deci nu-l atingeți cu pielea goală pentru că veți fi ars.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să gătești crochete din cartofi (browns brown)Cum să gătești crochete din cartofi (browns brown)
  Cum să gătești într-o sobă de lemnCum să gătești într-o sobă de lemn
  Cum să gătești friptura în cuptorCum să gătești friptura în cuptor
  Cum să gătești picioarele de pui coapteCum să gătești picioarele de pui coapte
  Cum să gătești o friptura gustoasăCum să gătești o friptura gustoasă
  Cum să gătești o friptura suculentăCum să gătești o friptura suculentă
  Cum să ai grijă de fontăCum să ai grijă de fontă
  Cum se vindecă vase din fontăCum se vindecă vase din fontă
  Cum să deglazi o tigaieCum să deglazi o tigaie
  Cum să înnebunesc fileulCum să înnebunesc fileul
  » » Cum sa curatati o tigaie din fonta

  © 2011—2020 ertare.com