Cum sa curatati o piatra de pizza

O piatră pentru coacerea pizza este un gresie portabil care permite unui bucătar de casă să obțină o pizza crunchieră, precum și să pregătească alte mese. În general, nu este necesar să curățați piatra foarte des, deoarece se va vindeca atunci când pregătiți pizza. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie să-l curățați la un moment dat, asigurați-vă că o faceți corect. Unele metode, cum ar fi înmuierea sau folosirea săpunului și a apei, o pot distruge pentru totdeauna. Dacă vă aflați în nevoie de curățare a pietrei, există unele metode pe care le puteți folosi pentru ao face fără a le deteriora.

pași

Metoda 1
Curățați piatra manual

Image cu titlul Curățați o piatră de piatră Pasul 1
1
Lăsați piatra să se răcească complet. Înainte de manipulare, lăsați-o să se răcească în cuptor timp de o oră. În caz contrar, se poate rupe, mai ales dacă îl expuneți imediat la vânt sau la apă rece. Asigurați-vă că piatra se răcește la temperatura camerei înainte de a încerca să o curățați.
 • Dacă trebuie să o rezolvați în timp ce este încă fierbinte, purtați mănuși rezistente la căldură pentru a evita arderea. De asemenea, asigurați-vă că suprafața pe care o amplasați rezistă căldurii.
 • Pietrele de pizza se pot sparge, de asemenea, dacă le așezați în cuptorul fierbinte în timp ce este rece.
 • Imagine cu titlul Curățați o piatră de piatră Pasul 2
  2
  Cu o unealtă tangentă, răzuiți sau periați rămășițele alimentelor blocate. Puteți folosi o perie de piatră sau o spatulă din plastic pentru a elimina orice bucată de alimente arse care a rămas. Îndepărtați cu grijă suprafața pietrei în care se află mâncarea coaptă.
 • Dacă utilizați o spatulă metalică, puteți lăsa zgârieturi pe piatră.
 • Image cu titlul Curățați o piatră de piatră Pasul 3
  3
  Nu folosiți niciodată săpun pentru a curăța piatra de pizza. Deși curățarea cu săpun pare a fi cea mai bună idee, acest lucru poate distruge piatra pentru totdeauna. Deoarece pietrele sunt poroase, săpunul va intra în acești pori și va lăsa un gust săpun în mâncare. Dacă piatra este ruinată de săpun, nu o puteți rezolva niciodată.
 • Imagine cu titlul Curățați o piatră de piatră Pasul 4
  4
  Curățați piatra cu o cârpă umedă, dacă este necesar. Umpleți o cârpă cu apă caldă și curățați bine piatra de pizza. Strângeți deșeurile de alimente pe care le-ați eliberat cu spatulă.
 • 5
  Împingeți piatra în apă ca ultimă soluție. Este posibil să fie nevoie să înmuiați alimentele arse sau lipite după coacere, astfel încât să fie eliberat. În acest caz, lăsați piatra să se înmuia de la o zi la alta în apă curată și să încercați să o curățați din nou a doua zi. Țineți minte că piatra va absorbi cel puțin puțină apă, așa că lăsați-o să se usuce complet timp de o săptămână. Chiar dacă ar părea uscată, încă mai pot avea apă înăuntru.
 • Image cu titlul Curățați o piatră de piatră Pasul 5
  6
  Lasati piatra sa se usuce complet inainte de ao folosi din nou. Un alt motiv pentru care piatra se poate rupe atunci cand este introdusa in cuptor este pentru ca nu sa uscat complet inainte de ao folosi. Nu uitați să păstrați piatra la temperatura camerei înainte de a o încălzi din nou. Apa rămâne în porii pietrei și își reduce integritatea atunci când este reîncălzită.
 • Lăsați piatra să se usuce timp de o oră sau două înainte de al reutiliza.
 • Imagine cu titlul Curățați o piatră de piatră Pasul 6
  7
  Evitați folosirea uleiurilor de orice fel pe piatră. Uleiul de măsline sau orice alt tip de grăsime poate crea fum atunci când coace unele alimente. În timp ce unii oameni cred că uleiul ajută la vindecarea pietrei ca și în vasele din fontă, porii absoarbe de fapt uleiul în loc să creeze o suprafață neadecvată.
 • Dacă doriți să creați o suprafață neadecvată, presărați puțină porumb pe piatră.
 • Grăsimile alimentelor gătite în piatră vor fi filtrate în mod natural, fără a le distruge. Mai mult, va fi mai bine să gătești. Cu toate acestea, după cum sa menționat deja, ar fi bine să nu încercați să o vindecați cu ulei, așa cum ați face cu o oală sau o tigaie din fontă.
 • Piatra se va vindeca în mod natural în timp ce gătiți pizza sau alte alimente.
 • 8
  Acceptați faptul că piatra se va decolora. O piatră pizza bine folosită are câteva zone decolorate și mai întunecate - nu arată nouă. În general, o piatră se îmbunătățește odată cu trecerea timpului. Prin urmare, nu încercați să-l frecați pentru a face să pară nou sau credeți că va trebui să obțineți unul nou când începe să se uite purtat.
 • Metoda 2
  Spălați piatra cu bicarbonat de sodiu

  Image cu titlul Curățați o piatră de piatră Pasul 7
  1
  Într-un recipient, amestecați părți egale de bicarbonat de sodiu și apă caldă. Combinați ingredientele pentru a forma o pastă. Aceasta ar trebui să aibă consistența pastă de dinți. Soluția va servi la îndepărtarea petelor persistente pe care nu le puteți îndepărta cu o cârpă.
  • Soda de copt este o alternativă bună pentru curățarea prafului și a grăsimilor.
  • Deoarece este un produs ușor abraziv și nu va modifica gustul alimentelor, bicarbonatul de sodiu este cel mai sigur produs pentru curățarea pietrei.
 • Imagine cu titlul Curățați o piatră de piatră Pasul 8
  2
  Îndepărtați bucățile mari de alimente cu o spatulă. Înainte de a curăța piatra cu soluția pe care tocmai ați pregătit-o, asigurați-vă că eliminați bucățile mari de alimente care au fost lipite împreună.
 • Aveți grijă să faceți acest lucru, deoarece manipularea prea mult a pietrei va crește probabilitatea ruperii.
 • Image cu titlul Curățați o piatră de piatră Pasul 9


  3
  Utilizați o pensulă pentru a curăța piatra cu soluția. Cu o periuță de dinți sau pentru pietre, faceți mișcări circulare și curățați zonele cele mai problematice ale pietrei. Concentrați-vă mai întâi pe părțile decolorate sau întunecate și apoi continuați cu restul.
 • Dacă există încă zone cu pete întunecate create de cuptor, va trebui să le curățați din nou după trecerea cârpei.
 • Image cu titlul Curățați o piatră de piatră Pasul 10
  4
  Curățați piatra cu o cârpă umedă. După curățarea pietrei, un strat de soluție de bicarbonat de sodiu va rămâne pe suprafață. După ce observați că nu veți putea curăța petele prin spălare, utilizați o cârpă umedă pentru a continua.
 • Dacă nu sunteți mulțumit de rezultatul final după curățarea suprafeței, reveniți la locul de muncă în zone dificile. Repetați acest proces până când pata este complet curățată sau îndepărtată.
 • Imaginea intitulată Curățați o piatră de piatră Pasul 11
  5
  Lăsați piatra să se usuce complet. Deoarece este posibil ca intrarea în umiditate să fie mai mare atunci când aplicați această metodă decât curățarea pietrei cu o cârpă, asigurați-vă că așteptați cel puțin o zi înainte de ao folosi din nou. Amintiți-vă că orice umiditate rămasă ar putea deteriora.
 • Puteți stoca piatra în cuptor astfel încât să rămână la temperatura camerei. Asigurați-vă că o eliminați dacă doriți să preparați alte mese.
 • Metoda 3
  Utilizați funcția de spălare automată

  Imagine cu titlul Curățați o piatră de piatră Pasul 12
  1
  Utilizați această funcție o singură dată. Luați în considerare faptul că există o mare probabilitate de rupere a pietrei de pizza chiar dacă urmați instrucțiunile din acest articol. Prin urmare, se recomandă să utilizați această metodă o singură dată și să profitați de ocazia de a curăța bine piatra, pentru a nu mai trebui să o faceți din nou.
  • Dacă piatra are prea mult grăsime, ar putea genera un incendiu prin grăsime sau ulei, ceea ce este incredibil de periculos.
  • Unele cuptoare au o siguranță automată care se activează atunci când se utilizează funcția de spălare automată. Prin urmare, dacă ar fi existat un incendiu în interior, nu ar exista nici o modalitate de ao deschide.
 • Imaginea intitulată Curățați o piatră de piatră Pasul 13
  2
  Curățați cuptorul până când toate grăsimile și alimentele uscate sunt îndepărtate. Dacă utilizați funcția de spălare automată în timp ce este lipit un grăsime sau orice tip de alimente grase, s-ar putea genera o mulțime de fum. Prin urmare, curățați unsoarea din rafturi cu o cârpă și un detergent pentru cuptor.
 • Asigurați-vă că cuptorul este uscat înainte de a utiliza funcția de spălare automată.
 • Image cu titlul Curățați o piatră de piatră Pasul 14
  3
  Curățați piatra cu o cârpă pentru a usca frezii. Înainte de a începe, curățați o parte din grăsimea și murdăria acumulată pe piatră. În timp ce funcția de spălare automată va curăța piatra, această pre-curățare va ajuta la prevenirea fumului.
 • Asigurați-vă că eliminați orice bucăți mari de alimente care au fost lipite de piatră.
 • Image cu titlul Curățați o piatră de piatră Pasul 15
  4
  Puneți piatra în cuptor și ridicați temperatura la 260 ° C (500 ° F). Va trebui să măriți treptat temperatura cuptorului pentru a nu rupe piatra cu o schimbare drastică. Permite funcției de preîncălzire să crească treptat temperatura pietrei. Lăsați-o în cuptor timp de cel puțin o oră odată ce atinge 260 ° C (500 ° F).
 • Pentru a găti pizza în mod egal, aplicați aceeași metodă de încălzire.
 • Imagine cu titlul Curățați o piatră de piatră Pasul 16
  5
  Porniți funcția de spălare automată. Acest lucru vă va permite să încălziți cuptorul la maximum pentru a arde orice grăsime sau murdărie rămase.
 • Permiteți terminarea ciclului. Nu întrerupeți decât dacă există un incendiu.
 • Imagine cu titlul Curățați o piatră de piatră Pasul 17
  6
  Observați piatra prin fereastra cuptorului. Asigurați-vă că țineți cont de piatra de pizza și de cuptor. În timpul ciclului, pe suprafața pietrei veți vedea bule de grăsime. Nu deschideți cuptorul în timp ce acesta este curățat, chiar dacă vedeți fum.
 • Dacă apare un incendiu, opriți ciclul de spălare auto și apelați departamentul de pompieri.
 • Oxigenul va face ca focul din cuptor să se mărească și, dacă este expus la aer, ar putea apărea o explozie mare. Prin urmare, asigurați-vă că țineți ușa cuptorului închisă.
 • Image cu titlul Curățați o piatră de piatră Pasul 18
  7
  Lăsați pizzaul să se răcească. Lăsați piatra să se răcească de la o zi la alta. A doua zi, funcția de spălare automată a cuptorului trebuie să fi îndepărtat solul și petele rămase.
 • avertismente

  • Utilizați funcția de spălare automată ca o ultimă soluție pentru a curăța piatra de pizza.
  • Funcția de spălare automată poate provoca incendii.
  • Spălarea manuală a pietrelor este cea mai bună metodă de ao curăța.
  • Utilizați întotdeauna mănuși rezistente la căldură atunci când manipulați o piatră fierbinte de pizza.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curățați cuarțulCum să curățați cuarțul
  Cum se fac spalari de piatraCum se fac spalari de piatra
  Cum se calculează costul pe centimetru pătrat al unei pizzaCum se calculează costul pe centimetru pătrat al unei pizza
  Cum să gătești pizzaCum să gătești pizza
  Cum să pui o bucată de pizzaCum să pui o bucată de pizza
  Cum să găsești un înlocuitor pentru o rețea metalică (coacere)Cum să găsești un înlocuitor pentru o rețea metalică (coacere)
  Cum se fac pâine de pâine de casă de casăCum se fac pâine de pâine de casă de casă
  Cum sa faci pizza pestoCum sa faci pizza pesto
  Cum sa faci pizza de puiCum sa faci pizza de pui
  Cum să faci pizza cu brânzăCum să faci pizza cu brânză
  » » Cum sa curatati o piatra de pizza

  © 2011—2020 ertare.com