Cum să curăț un aragaz de orez

Curățați aragazul dvs. de orez după fiecare utilizare, pentru a preveni lipirea alimentelor și pentru a elimina petele foarte greu. Deconectați și dezasamblați aragazul pentru a vă curăța bucățile separat. Piesele detașabile (cum ar fi vasul interior și capacul detașabil) sunt, de obicei, în mașina de spălat vase sau pot fi spălate manual cu un detergent slab. Asigurați-vă că toate componentele sunt complet uscate înainte de a ilumina sau de a depozita aragazul de orez.

pași

Partea 1
Curățați piesele detașabile

Imaginea intitulată Curățați un aragaz de orez Pasul 1
1
Găsiți instrucțiunile produsului. Dacă nu aveți manualul original de instrucțiuni, căutați în aparat un model și un număr de marcă. Puteți găsi instrucțiunile online pe site-ul web al mărcii, cum ar fi "Ajutor" sau "Suport". Asigurați-vă că citiți și urmați toate instrucțiunile și măsurile de siguranță.
 • Diferitele mărci și modele de mașini de gătit cu orez au instrucțiuni diferite privind curățarea și întreținerea.
 • Imaginea intitulată Curățați un aragaz de orez Pasul 2
  2
  Deconectați aparatul și lăsați-l să se răcească complet. Luați capacul. Lăsați aparatul să se răcească timp de 30 de minute până la 1 oră. Consultați manualul de produs, în cazul în care aveți, despre timpul pe care operează aragazul de orez pentru a se răci.
 • Imaginea intitulată Curățați un aragaz de orez Pasul 3
  3
  Dezasamblați piesele detașabile pentru a le curăța. Scoateți vasul interior și ustensilele. Scoateți capacul, dacă este detașabil. Spălați orice componentă detașabilă care nu are componente electrice.
 • Aragazul tău de orez ar putea avea mai multe bucăți detașabile și lavabile, de exemplu, un abur, un colector de condens, o oală și o ceașcă de măsurare.
 • Piesele detașabile sunt de obicei în condiții de siguranță în mașina de spălat vase. Ca alternativă, puteți să le spălați manual.
 • Imaginea intitulată Curățați un aragaz de orez Pasul 4
  4
  Spălați vasul interior. Înmuiați mai întâi vasul, dacă este necesar. Dacă nu se specifică altfel, puteți spăla, de obicei, vasul interior în mașina de spălat vase, la fel ca celelalte feluri de mâncare. Ca o alternativă, frecați-l cu săpun, apă caldă și un burete sau o perie. Utilizați buretele pentru a elimina orice alimente rămase.
 • Dacă mâncarea enervantă rămâne blocată, utilizați cu atenție o lingură de plastic sau o spatulă pentru a o elimina.
 • Imaginea intitulată Curățați un aragaz de orez Pasul 5
  5
  Uscați toate componentele înainte de reutilizare sau depozitare. Utilizați un prosop uscat pentru a usca toate piesele pe care le-ați spălat. Dacă acestea rămân umede, lăsați-le într-un suport pentru farfurie. Lăsați toate bucățile să se usuce complet înainte de reasamblarea aragazului de orez.
 • Partea 2
  Curățați aragazul de orez

  Imaginea intitulată Curățați un aragaz de orez Pasul 6
  1
  Deconectați aparatul și lăsați-l să se răcească complet. Lăsați aparatul să se răcească (cu capacul deschis) timp de 30 minute până la 1 oră. Consultați manualul de produs, în cazul în care aveți, despre timpul pe care operează aragazul de orez pentru a se răci.
 • Imaginea intitulată Curățați un aragaz de orez Pasul 7
  2


  Curățați capacul. În cazul în care capacul este detașabil, puteți să-l spele cu săpun, apă caldă și un burete sau o perie, sau în mașina de spălat vase cu alte feluri de mâncare (cu excepția unor indicații contrare). Dacă nu este detașabil, înmuiați un burete în apă caldă și săpun. Treceți buretele prin capac. Curățați-l cu atenție cu o cârpă, astfel încât apa să nu intre în aragazul de orez.
 • Imaginea intitulată Curățați un aragaz de orez Pasul 8
  3
  Curățați interiorul aragazului de orez. Îndepărtați resturile cu o cârpă umedă. Dacă pe plăcuța de încălzire rămân reziduuri care sunt greu de îndepărtat, puteți folosi o lână de oțel cu ochiuri fine sau o foaie de sticlă numai în deșeuri. Aveți grijă să nu zgâriați aragazul de orez. Odată ce eliberați deșeurile, le puteți îndepărta cu o cârpă umedă. Lăsați oalea de orez să se usuce complet înainte de a înlocui vasul interior.
 • Nu utilizați substanțe de curățat abrazive.
 • Curățarea elementului de căldură al aragazului de orez vă împiedică împrăștierea acestuia.
 • Imaginea intitulată Curățați un aragaz de orez Pasul 9
  4
  Curățați exteriorul aragazului de orez, după cum este necesar. Utilizați o cârpă umedă pentru a șterge ușor partea exterioară a aragazului de orez dacă are pete sau reziduuri. Dacă decideți să utilizați o soluție de curățare, presărați-o pe o cârpă, nu direct pe aragazul de orez. Nu lăsați nici o soluție de curățare să intre în aragazul de orez.
 • Dacă este necesar, puteți curăța cu atenție cablul deconectat cu o cârpă umedă.
 • Dacă soluția de curățare intră în aragazul de orez, curățați-o imediat cu o cârpă.
 • Imaginea intitulată Curățați un aragaz de orez Pasul 10
  5
  Uscați aragazul de orez înainte de al re-utiliza sau de a-l depozita. Utilizați un prosop uscat pentru a curăța interiorul și exteriorul aragazului de orez, oriunde ați aplicat umectarea. Asigurați-vă că vasul este complet uscat.
 • Partea 3
  Păstrați o aragaz curat pentru orez

  Imaginea intitulată Curățați un aragaz de orez Pasul 11
  1
  Curățați aragazul de orez după fiecare utilizare. După folosirea aragazului de orez, scoateți capacul și lăsați întregul aragaz să se răcească complet. Apoi, curățați-l și îndepărtați orice umiditate excesivă înainte de ao depozita.
  • Dacă rămân alimente pe placa fierbinte până la următoarea utilizare, acestea ar arde și ar putea deteriora aragazul de orez.
 • Imaginea intitulată Curățați un aragaz de orez Pasul 12
  2
  Utilizați aragazul pe o suprafață plană și stabilă. Acest lucru va împiedica alimentele să gătească neuniform și să ardă, ceea ce ar putea face ca acestea să rămână pe fundul vasului interior.
 • De exemplu, utilizați aragazul de orez pe o masă contor sau solidă. Asigurați-vă că cablul nu cade pe margine sau atingeți nicio suprafață fierbinte.
 • Image cu titlul Curățați un aragaz de orez Pasul 13
  3
  Manipulați cu grijă aragazul de orez. Nu lăsați-l niciodată în apă. Țineți-l deconectat atunci când nu îl folosiți sau când încă nu pregătiți. Evitați utilizarea în aer liber și evitați folosirea ustensilelor metalice în aragazul de orez.
 • Păstrați-l conectat, în modul "Hot", dacă există orez gătit acolo, deoarece aragazul de orez ar trebui să mențină un mediu adecvat pentru alimentele ude și gătite.
 • avertismente

  • Nu expuneți niciodată componente electrice la apă.
  • Asigurați-vă că aragazul și toate bucățile de orez sunt complet uscate înainte de a le conecta.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să abur un pește într-o aragaz orezCum să abur un pește într-o aragaz orez
  Cum să gătești orezCum să gătești orez
  Cum să gătești orezul basmati întregiCum să gătești orezul basmati întregi
  Cum să gătești orez sălbaticCum să gătești orez sălbatic
  Cum să gătești orez într-o aragaz de orezCum să gătești orez într-o aragaz de orez
  Cum să gătești orez fără aragaz de orezCum să gătești orez fără aragaz de orez
  Cum să gătești carnea de porc roșie în aragaz lentCum să gătești carnea de porc roșie în aragaz lent
  Cum să faci Nasi Lemak (orez malian)Cum să faci Nasi Lemak (orez malian)
  Cum se face orez cu pui aromatCum se face orez cu pui aromat
  Cum se face orez aburitCum se face orez aburit
  » » Cum să curăț un aragaz de orez

  © 2011—2020 ertare.com