Cum sa curatati o friteuza

Indiferent dacă utilizați o prăjitor de gătit în casa sau într-o bucătărie de restaurant, poate fi dificil să curățați cantitatea mare de ulei de gătit și deșeuri alimentare care se acumulează în aparat. Deși procesul de curățare a unei friteuze poate dura mai mult decât spălarea a câteva feluri de mâncare, dacă o faceți înainte ca murdăria să se acumuleze, puteți reduce semnificativ munca pe care trebuie să o faceți.

pași

Metoda 1
Curățați friteuza

Imaginea intitulată Curățarea unei friteuze profunde Pasul 1
1
Curățați friteuza dacă este necesar. Dacă sunteți obișnuiți să utilizați friteuza, schimbați uleiul și curățați-l la fiecare două sau trei zile pentru a evita un strat de murdărie care poate fi dificil de îndepărtat. Pe de altă parte, dacă o utilizați la fiecare două săptămâni sau mai puțin, curățați-o după fiecare utilizare.
 • Nu puneți friteuza în chiuvetă sau mașina de spălat vase. Dacă împingeți friteuza în apă, puteți provoca un scurtcircuit și puteți deteriora aparatul.
 • Imaginea intitulată Curățați o friteuză profundă Pasul 2
  2
  Deconectați friteuza și lăsați-o să se răcească complet. Nu curățați niciodată friteuza în timp ce este conectată. Lăsați uleiul să se răcească complet, astfel încât să nu vă ardeți. Nu adăugați niciodată apă într-un recipient cu ulei fierbinte, deoarece soluția poate exploda.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei friteuze profunde Pasul 3
  3
  Scoateți uleiul din friteuze. Dacă intenționați să folosiți din nou uleiul, turnați-l într-un recipient sigur pentru alimente care are un capac etanș și păstrați-l într-un loc răcoros. În caz contrar, aflați un mod în care puteți utiliza uleiul de gătit în alte scopuri sau pur și simplu să îl scăpați într-un recipient sigilat.
 • Nu vărsați uleiul în chiuvetă. Ai putea acoperi scurgerea.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei friteuze profunde Pasul 4
  4
  Scoateți coșul să se prăjească și puneți-l în chiuvetă. Adăugați două sau trei picături de săpun în coș pentru ao curăța mai târziu.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei friteuze profunde Pasul 5
  5
  Curățați uleiul rămas din rezervor și capac. Utilizați prosoape de hârtie umede (dar nu înmuiate) sau un burete pentru a curăța reziduurile de ulei și de alimente din interiorul rezervorului pentru friteuze. Dacă uleiul este caked în aparat, scoateți-l cu o spatulă tradițională sau tigaie, având grijă să nu deteriorați finisajul. Unele friteuze au capace detașabile care permit o curățare mai ușoară. Scoateți uleiul în același fel cum a fost explicat mai sus.
 • Puteți scoate uleiul fără a zgâria friteuza cu vase de plastic rigide.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei friteuze profunde Pasul 6
  6
  Curățați încălzitorul pentru frigider, dacă este necesar. Cele mai multe friteuze au un încălzitor făcut dintr-o pereche de bare metalice. Dacă aceste bastoane sunt acoperite cu reziduuri uleioase, curățați-le cu prosoape de hârtie, având grijă să nu se îndoaie sau să se deterioreze nici una dintre părți (în special fire subțiri).
 • Unele modele de friteuze au încălzitoare detașabile sau sunt atașate la o balama pe care o puteți apropia de suprafața aparatului, ceea ce vă permite să curățați mai ușor. Verificați manualul de prăjire pentru a vedea dacă are această caracteristică.
 • Imaginea intitulată Curățați o prăjitorie profundă Pasul 7
  7
  Utilizați un burete moale pentru a curăța friteuza cu săpun. Aplicați patru picături la baza aparatului și împrăștiați încă patru picături uniform pe laturi. Porniți de la bază și frecați în cercuri pentru a crea spumă. Continuați frecarea cu mișcări circulare pe laturi.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei friteuze profunde Pasul 8
  8
  Umpleți friteuza cu apă fierbinte. Ridicați apa de la robinet cu o cană sau alt recipient, în loc să expuneți componentele electrice ale aparatului la chiuveta umedă. Pentru a măsura apa, utilizați numai cantitatea de ulei pe care o utilizați în mod normal. Se încălzește apa și se lasă să stea 30 de minute. În timp ce așteptați, puteți merge la pasul următor și puteți curăța celelalte piese.
 • Dacă apa din robinet nu este prea fierbinte, puteți conecta friteuza la fierbere. Deconectați friteuza și așteptați 30 de minute pentru ca apa să se răcească. Se fierbe apa timp de câteva minute dacă aparatul are o mulțime de reziduuri ciudate.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei friteuze profunde Pasul 9
  9
  Se toarnă apă caldă peste coș pentru prăjire și frecați de la o parte în alta pentru ao curăța. Dacă coșul se mai simte gras, adăugați mai mult săpun și curățați-l din nou. Utilizați o perie de spălat pentru a îndepărta resturile de produse alimentare.
 • Când coșul este curat, clătiți-l pentru a îndepărta săpunul rămas și lăsați-l să se usuce într-un prosop sau prosop.
 • Imaginea intitulată Curățați o prăjitură frigorifică pasul 10
  10
  Curățați sau înlocuiți filtrele murdare de pe capacul friteuzei. Verificați instrucțiunile producătorului pentru a afla dacă filtrele pentru friteuze sunt detașabile și dacă le puteți curăța. Puteți spăla filtrele de spumă cu apă fierbinte și apoi lăsați-le să se usuce. Filtrele de carbon pentru mirosuri nu pot fi spălate și va trebui să le înlocuiți când sunt înfundate și murdare.
 • Dacă nu puteți scoate filtrele, înseamnă că nu ar trebui să înmuiați capacul în apă. În schimb, curățați capacul cu o cârpă umezită cu puțin săpun și apoi utilizați o cârpă umedă pentru a îndepărta săpunul și uleiul.
 • Imaginea intitulată Curățați o prăjitorie profundă
  11
  Du-te înapoi în rezervor și dă-i o ultimă spălare. După ce apa să se așeze timp de 30 minute în rezervorul Friteuza, turnat în chiuvetă și jumătate cu un burete sau o cârpă pentru a curăța părțile laterale și bazei aparatului cu apa rămasă. În cele din urmă, scapă de toată apa.
 • Dacă apa conține prea mult ulei, poate fi necesar să o puneți într-un recipient și să o aruncați, în loc să-l vărsați în chiuvetă.


 • Imaginea intitulată Curățarea unei friteuze de dimensiuni mari
  12
  Dacă uleiul este în continuare caked, utilizați bicarbonat de sodiu. Dacă încă nu puteți elimina un reziduu ciudat sau un strat lipicios de ulei, încercați să amestecați puțină apă cu bicarbonat de sodiu până când veți crea o pastă groasă. Puneți amestecul într-un burete și folosiți-l pentru a freca zona cu mișcări circulare până când uleiul se stinge.
 • Utilizați orice altă substanță abrazivă sau chimică pentru a curăța friteuza ca ultimă soluție. Dacă se va folosi un agent de curățare cuptor sau alte produse de curățare, exfolieri friteuza final cu apă și săpun și se clătește de mai multe ori pentru a îndepărta toate urmele chimice înainte de utilizare pentru gătit.
 • Imaginea cu titlul Curățați o prăjină frigorifică în trepte Pasul 13
  13
  Clătiți rezervorul pentru friteuze. Se toarnă apă curată (fără săpun) și se amestecă cu mâna pentru a captura toate particulele de săpun din laturi și bază. Scoateți apa și repetați procesul până când friteuza nu conține săpun.
 • Dacă nu se poate elimina un strat de grăsime tare adaugă un compozit de 10 părți apă și 1 parte oțet (110 ml de oțet pe litru de apa sau 1/2 cana de otet per litru de apă) .
 • Imaginea intitulată Curățarea unei friteuze profunde Pasul 14
  14
  Lăsați friteuza să se usuce complet înainte de ao folosi din nou. Utilizați un prosop pentru a usca partea exterioară a friteuzei, dar lăsați-l pe interior să se usuce cu aerul. Așteptați suficient timp pentru ca aparatul să se usuce complet. Acest lucru va permite evacuarea apei, care ar putea intra accidental în sistemul electric înainte de conectarea friteuzei.
 • Metoda 2
  Mentineti o friteuza comerciala

  Imaginea intitulată Curățarea unei friteuze profunde Pasul 15
  1
  Curățați friteuza în mod regulat. Urmați instrucțiunile detaliate de mai sus pentru a oferi o frizeră comercială o curățare de bază. Frecvența cu care folosiți friteuza și utilizarea pe care o dați va determina regularitatea cu care trebuie să o curățați. Cu toate acestea, dacă curățați mai des aparatul, vă va fi mai ușor să îndepărtați reziduurile grase și alimentele cacate.
  • Deoarece prăjitoarele comerciale tind să fie mari și adânci, ar trebui să utilizați o perie cu mâner lung și perii moi pentru a curăța rezervorul, mai degrabă decât folosind un burete.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei friteuze profunde Pasul 16
  2
  Filtrați și înlocuiți frecvent uleiul. În cazul restaurantelor care folosesc frecvent friteuza, este necesară filtrarea uleiului o dată sau de două ori pe zi. Deși puteți filtra uleiul cu un filtru de cafea sau tifon cheesecloth pentru o utilizare ulterioară în cazul restaurantelor, poate fi mai convenabil pentru a obține o mașină specializată care filtrează lichidul rapid la temperaturi ridicate. Va trebui să înlocuiți complet uleiul atunci când acesta devine o culoare închisă, generează fum la temperaturi scăzute sau eliberează un miros puternic.
 • Uleiul va dura mai mult timp la temperaturi de 191 ° C (375 ° F) sau mai puțin și dacă nu adăugați sare direct.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei friteuze profunde Pasul 17
  3
  Curățați încălzitorul cu o perie ori de câte ori scoateți uleiul. Înainte de a adăuga ulei nou sau filtrat în friteuza, utilizați o perie de frecat cu un mâner lung pentru a îndepărta resturile de alimente de la tijele încălzitorului. Acest lucru va face aparatul să funcționeze în mod corespunzător și veți limita cantitatea de particule arse de alimente în ulei.
 • Imaginea intitulată Curățați o prăjitorie profundă Pasul 18
  4
  Păstrați exteriorul friteuzei curate. În timp ce curățați margine și exteriorul friteuzei nu se va face aparatul să funcționeze pentru mai mult timp, vei realiza că murdăria nu se acumulează și va limita scurgerile care pot face pardoseli și suprafețe sunt alunecoase. Încercați să curățați friteuza la sfârșitul fiecărei zile și aplicați un produs degresant pe exterior dacă se formează un strat de grăsime. Lăsați degresorul să stea timp de 10 minute, ștergeți-l cu o cârpă umedă și folosiți o cârpă curată pentru a usca friteuza.
 • Imaginea intitulată Curățați o prăjitorie profundă Pasul 19
  5
  Faceți o curățare temeinică "apă fiartă" la fiecare 3 sau 6 luni. Pentru a curăța cu desăvârșire o friteuza comercială, ar trebui să o umpleți cu apă caldă și fierbere lentă. Adăugați un produs "de fierbere" Specializați-vă în conformitate cu instrucțiunile producătorului și mențineți focul timp de 20 de minute. Utilizați o perie care are un mâner lung și perii moi pentru a detașa mâncarea aderentă. În timp ce faceți acest lucru, purtați mănuși de cauciuc și aveți grijă să nu vă ardeți cu scurgeri. Scoateți apa din friteuză și apoi curățați aparatul și clătiți-l ca de obicei.
 • În timpul clătirii finale, adăugați o soluție compusă din 1 parte oțet și 10 părți apă pentru a neutraliza și îndepărta produsul de curățare.
 • Imaginea intitulată Curățarea unei friteuze profunde Pasul 20
  6
  Urmați manualul de instrucțiuni pentru a efectua o inspecție anuală. Producătorul de friteuze trebuie să furnizeze instrucțiuni pentru efectuarea unei inspecții anuale pentru a se asigura că toate piesele sunt bine montate și funcționează corect. Dacă aveți probleme și nu găsiți soluția în manualul de instrucțiuni, este posibil să fie necesar să apelați la un electrician sau la un tehnician de reparații.
 • sfaturi

  • Modul de curățare a friteuzei poate depinde de model. Citiți manualul de instrucțiuni al friteuzei înainte de ao curăța.
  • Dacă este necesar, scoateți ambele filtre din friteuză atunci când curățați capacul.

  avertismente

  • Nu lăsați niciodată friteuza în apă să o spălați.
  • Nu lăsați friteuza conectată la curent electric în timp ce o curățați.
  • Nu vărsați niciodată ulei direct în scurgerea chiuvetei. Se toarnă uleiul uzat într-un recipient mare (cum ar fi un borcan sau o cutie de cafea) și îl acoperiți cu un capac sau o foaie de folie de aluminiu și apoi aruncați-l sau lăsați-l departe.

  Lucruri de care ai nevoie

  • Prosoape de hartie
  • Spatula din plastic sau silicon
  • Burete moale
  • Container etanș pentru depozitarea sau eliminarea uleiului
  • apă
  • Sapun lichid (fără detergent pentru vase)
  • oțet
  • Prosoape sau draperie
  • Produs de curățat pentru fier (pentru friteuze comerciale)
  • Degresarea produsului (pentru friteuzele comerciale)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să gătești somnulCum să gătești somnul
  Cum să gătești cartofi dulciCum să gătești cartofi dulci
  Cum să gătești pietele de caleCum să gătești pietele de cale
  Cum să scoateți două boluri de bucătărieCum să scoateți două boluri de bucătărie
  Cum să prăjițiCum să prăjiți
  Cum să prăjiți baconul în cantitate mare de uleiCum să prăjiți baconul în cantitate mare de ulei
  Cum să prăjiți baconul într-o prăjitor de aerCum să prăjiți baconul într-o prăjitor de aer
  Cum să prăjiți o curcanCum să prăjiți o curcan
  Cum să faci aripi de puiCum să faci aripi de pui
  Cum sa faci aripi de bivolCum sa faci aripi de bivol
  » » Cum sa curatati o friteuza

  © 2011—2020 ertare.com