Cum să curăț un curcan

Nimic nu pare mai gustos în centrul mesei de Ziua Recunostintei decât o curcan minunat pregătit. Înainte de a găti orice pasăre, trebuie să fie curățată corespunzător. Aflați cum să curățați o curcană, cumpărată într-un magazin sau adusă dintr-o călătorie de vânătoare, complet pentru a vă asigura că nimeni nu este blocat cu un stilou pe plăcuța dvs. sau cu o pungă de dulce pe lingura sau umplutura.

pași

Imaginea intitulată Curățați un pas Turc 1
1
Verificați dacă curcanul este complet dezghețat. Dacă încercați să gătească pasărea cu o mare parte din ea încă înghețat, nu se va găti uniform, iar cineva de la masa ta ar putea ajunge bolnav nu gatiti păsări de curte bine. Pentru a stabili dacă sunt încă înghețate, pur și simplu apăsați în jos și strângeți ușor pasărea (încă în ambalaje) pentru a vedea dacă detectează orice loc greu, foarte rece.
 • Dezghețați-vă într-un castron sau în chiuveta de bucătărie cu apă rece. Este nevoie de aproximativ 30 de minute pe kilogram. Ambalajele trebuie să fie lipsite de lacrimi pentru a minimiza orice contaminare cu bacterii. Amintiți-vă să schimbați apa la fiecare 30 de minute sau mai puțin pentru a fi rece, nu utilizați apă caldă.
 • Dezghețați-vă în frigider. Acest lucru ar trebui să dureze aproximativ 24 de ore pentru fiecare cinci lire sterline, astfel încât o curcă înghețată de 15 lire s-ar putea să dureze aproximativ trei zile pentru a se dezgheța complet.
 • Fie că curățați o curcană proaspătă (niciodată înghețată) cumpărată de la un magazin de curcan sau o curcană pe care ați luat-o acasă după o excursie de vânătoare, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la etapa de dezghețare.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas Turc 2
  2
  Scoateți curcan din ambalaj, loc într-o chiuvetă mare, în bucătărie sau într-un teanc de prosoape de hârtie pe container contra.
 • Aveți grijă atunci când tăiați învelișul, deoarece de multe ori aveți instrucțiuni de gătit sau alte avertismente pe care este important să le citiți. Dacă este o curcană sălbatică dintr-o călătorie de vânătoare, învelișul care se găsește nu va fi în mod evident folia plastică cu instrucțiuni pe ea.
 • Puteți tăia o mică gaură în coajă și să păstreze pasărea pe chiuveta pentru a se scurge excesul de apă din topirea zăpezilor în chiuvetă înainte de a tăia complet pachet.
 • Imaginea intitulată Curățați o treaptă a Turciei 3
  3


  Clătiți curcanul cu apă rece, curățați suprafețele exterioare și interioare. Dacă doriți, clătiți de două sau de trei ori. În cazul în care o pasăre mică rămâne în pasăre, fie pentru că a fost pierdută în instalația de ambalare, fie în timpul curățării unei curci salbatice, trebuie doar să o îndepărtați prin aplicarea presiunii în cazul în care pene se atașează la piele.
 • Pentru a curăța cavitățile din interiorul păsării, trebuie să eliberați picioarele suporturilor metalice sau din plastic care o țin. În acest fel, aveți acces la interiorul dvs., scoateți punga cu gustări și aruncați-le sau lăsați-le la o parte, dacă le veți folosi pentru a găti sosul.
 • Dacă găsiți niște cristale de gheață în interior, aplicați puțină apă caldă în cavitate până când cristalele de gheață au dispărut. Dacă găsiți multe cristale de gheață în interior, îndepărtați bucata de gheață și lăsați păsările într-o piscină cu apă rece pentru a continua dezghețarea. (Nu lăsați prea mult timp pentru a preveni creșterea bacteriilor dăunătoare).
 • Întoarceți curcanul pentru a curăța cavitatea mică care este, de obicei, acoperită cu o clapetă de piele pe spatele păsării.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas Turcia 4
  4
  Uscați curcanul înainte de al pregăti pentru cuptor. Rotiți-l în cavitatea mare este îndreptată în jos și se scutură ușor pentru a îndepărta apa rămasă din interiorul curcan. Pune pe prosoape de hârtie pe tejghea sau într-un recipient uscat și de curcan uscat cu prosoape de hârtie și se transferă la tigaie pentru copt.
 • Imaginea intitulată Curățați un pas Turcia 5
  5
  Curățați bine zona de lucru cu săpun, apă caldă și produse care conțin clor. Aceasta include chiuveta, plăcile de tăiere, contorul sau contorul, recipientele și ustensilele. Utilizați clor diluat, un pulverizator antibacterian de bucătărie cu clor sau un produs ușor de spălat și înălbitor pentru a ucide bacteriile. Apoi, spălați-vă bine mâinile cu apă fierbinte și un săpun antibacterian.
 • avertismente

  • Nu contează că curcanul este dezghețat, curcanul nu trebuie să fie înlăturat niciodată din ambalaj până când nu este gata să fie curățat și gătit.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să gătești fazanulCum să gătești fazanul
  Cum să gătești langustă înghețatăCum să gătești langustă înghețată
  Cum să gătești coapsele de curcanCum să gătești coapsele de curcan
  Cum să gătești curcanul pe grătarCum să gătești curcanul pe grătar
  Cum să gătești slănină congelatăCum să gătești slănină congelată
  Cum să gătești o curcană înghețatăCum să gătești o curcană înghețată
  Cum să gătești un piept de curcan dezosatCum să gătești un piept de curcan dezosat
  Cum să gătești un piept de curcan în aragazul lentCum să gătești un piept de curcan în aragazul lent
  Cum să dezghețați alimenteleCum să dezghețați alimentele
  Cum să dezghețați un peșteCum să dezghețați un pește
  » » Cum să curăț un curcan

  © 2011—2020 ertare.com