Cum se curata un cuptor cu bicarbonat de sodiu

Există mai multe metode de curățare a unui cuptor - cu toate acestea, multe dintre ele implică utilizarea de produse chimice. Utilizarea bicarbonatului de sodiu este o alternativă excelentă și naturală la produsele chimice. Pentru a curăța cuptorul, acoperiți-l cu o pastă de bicarbonat de sodiu, lăsați-l să stea pe timp de noapte și apoi finalizați curățarea cu oțet alb.

pași

Partea 1
Acoperiți cuptorul cu paste făinoase

Imaginea intitulată Curățați un cuptor cu bicarbonat de sodiu Pasul 1
1
Scoateți rafturile pentru cuptor. Trebuie să scoateți totul din interiorul cuptorului, de exemplu, pietre de pizza sau termometre pentru cuptor. Verificați pentru a vă asigura că nimic nu rămâne în interiorul cuptorului înainte de a începe curățarea.
 • 2
  Îndepărtați orice resturi care se pot acumula și pierdeți. Este posibil ca în cuptor să se găsească suficiente alimente și resturi arse. Încercați să obțineți cât puteți reziduurile acumulate și pierdute înainte de a turna bicarbonat de sodiu. Utilizați o spatulă din plastic sau silicon pentru a le îndepărta. Nu trebuie să luați totul, să scoateți ceea ce este deja pierdut sau aproape pierdut.
 • 3
  Faceți o pastă de bicarbonat de sodiu și apă. Se amestecă 1/2 cană (170 g) de bicarbonat de sodiu cu 3 linguri de apă (14,8 ml) de apă într-un castron mic. Bateți amestecul până când se formează o pastă pe care o puteți răspândi cu ușurință. Ajustați cantitatea de apă în cazul în care 3 linguri de lingură nu fac o pastă pe care o puteți răspândi.
 • 4
  Răspândiți pastele în interiorul cuptorului. Poți răspândi pasta cu mâna dacă poți purta mănuși de cauciuc. Dacă acest lucru nu funcționează pentru dvs., puteți, de asemenea, să răspândiți pastele cu o spatulă curată. Acoperiți interiorul cuptorului cu pasta - totuși, nu îl aruncați pe părțile de încălzire.
 • Este bine ca pastele să devină maro sau dacă în unele părți ale cuptorului se formează bucăți de paste făinoase.
 • Partea 2
  Curățați cuptorul cu o cârpă

  1
  Lăsați pasta peste noapte. Pasta funcționează cel mai bine dacă lăsați-o să stea peste noapte sau timp de 12 ore. Dacă nu aveți acea cantitate de timp, o puteți lăsa să stea 40 de minute. Cu toate acestea, poate fi necesar să repetați procesul pentru a obține o curățare profundă dacă îl lăsați pentru o scurtă perioadă de timp.
 • 2
  Scoateți sucul de coacere cu o cârpă. Utilizați o cârpă umedă pentru a îndepărta pasta după ce lăsați-o să se odihnească. Utilizați apă caldă pentru a umezi cârpa. Este posibil să trebuiască să forțați din greu să eliminați cea mai mare parte din pastă.


 • 3
  Scoateți restul de paste făinoase. Ați putea avea probleme înlăturarea tuturor pastelor cu o cârpă umedă. Dacă este cazul, utilizați o spatulă pentru a îndepărta restul pasteurilor din cuptor. S-ar putea să existe pierderi - totuși, este bine pentru că veți folosi oțet pentru a le scoate.
 • Partea 3
  Finisați cu oțet

  1
  Spălați oțetul în interiorul cuptorului. Se toarnă oțet alb într-o sticlă de pulverizare. Se presară oțetul pe părțile în care există reziduuri de paste făinoase. Oțetul va cauza formarea de spumă împreună cu bicarbonatul de sodiu.
 • 2
  Curățați din nou cuptorul. Utilizați o cârpă umedă pentru a curăța părțile cu spumă din cuptor. Dacă există reziduuri, utilizați mai mult oțet și apoi ștergeți-l din nou. Continuați să treceți cârpa până când cuptorul este curat.
 • 3
  Curățați rafturile cuptorului. Împrăștiați sifon de copt peste rafturile de cuptor. Apoi se toarnă sau se presară oțet alb acolo. Bicarbonatul de sodiu trebuie să înceapă să se spumeze. Când se întâmplă acest lucru, împingeți grătarele într-o cadă sau în apă fierbinte. Lăsați-i să se odihnească în apă pe timp de noapte.
 • 4
  Înlocuiți rafturile pentru cuptor. După ce terminați curățarea, puneți rafturile înapoi în cuptor. De asemenea, puteți pune înapoi tot ce ați scos de acolo. Cuptorul va fi acum gata de utilizare.
 • sfaturi

  • Este posibil să trebuiască să repetați din nou procesul dacă prima dată nu puteți face cuptorul la fel de curat cum doriți.
  • Adăugat la amestec 1/8 ceasca (237 ml) de detergent de vase lichid dacă este bicarbonat de sodiu și apă nu curăța cuptorul.

  avertismente

  • Asigurați-vă că utilizați mănuși de cauciuc în timpul curățării pentru a evita iritarea pielii.

  Lucruri de care ai nevoie

  • bicarbonat de sodiu
  • apă
  • burete
  • oțet alb
  • mănuși de cauciuc
  • spatulă
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să prăjiți un ou în cuptorul cu microundeCum să prăjiți un ou în cuptorul cu microunde
  Cum se fac cookie-uri de bicarbonatCum se fac cookie-uri de bicarbonat
  Cum se face pâine prăjită în cuptorCum se face pâine prăjită în cuptor
  Cum se face pulberea de coptCum se face pulberea de copt
  Cum se face un înlocuitor pentru praful de coptCum se face un înlocuitor pentru praful de copt
  Cum sa curatati o piatra de pizzaCum sa curatati o piatra de pizza
  Cum să scapi de mirosurile cu microundeCum să scapi de mirosurile cu microunde
  Cum să eliminați mirosul de popcorn ars în cuptorul cu microundeCum să eliminați mirosul de popcorn ars în cuptorul cu microunde
  Cum se face un amestec pentru a curăța plasticulCum se face un amestec pentru a curăța plasticul
  Cum se spală hainele cu bicarbonat de sodiuCum se spală hainele cu bicarbonat de sodiu
  » » Cum se curata un cuptor cu bicarbonat de sodiu

  © 2011—2020 ertare.com