Cum să cureți un cuțit

Cuțite de toate tipurile ar trebui să fie curățate în mod regulat pentru a le ține ascuțite, fără rugină sau bacterii. Acest lucru necesită o îngrijire și o manevrare deosebită, în funcție de tipul de cuțit și de diferitele sale utilizări.

pași

Metoda 1
Curățarea unui cuțit de bucătărie

Imaginea intitulată Curățați un cuțit Pasul 1
1
Curățați cuțitul după fiecare utilizare. Va fi mai greu să vă curățați cuțitele de bucătărie dacă lăsați resturile să rămână împreună. După ce utilizați un cuțit, treceți-l repede în apă. Faceți toată mâncarea sau odihna să iasă și treceți prin chiuvetă. Dacă există ceva blocat pe cuțit, curățați-l repede cu un prosop de burete sau de bucătărie. Lăsați cuțitul la o parte, până când sunteți gata să spălați vasele.
 • Imaginea intitulată Curățați un cuțit Pasul 2
  2
  Curățați lama cuțitului îndreptându-vă spre dvs. Odată ce sunteți gata să curățați cuțitul, folosiți un săpun blând. Aveți grijă la curățarea cuțitului: puteți să vă îndepărtați de dvs. pentru a evita rănile.
 • Spumă cu burete în apă caldă și săpun. Cu lama îndreptată spre dvs., curățați cuțitul cu atenție, până când eliminați toate alimentele și petele.
 • Aveți grijă să nu frecați prea repede. Dacă frecați rapid sau greu, puteți să alunecați cuțitul și puteți să vă tăiați singur. Unii oameni se simt mai confortabil dacă pun cuțitul pe un blat plat și freacă părțile laterale, una câte una. În felul acesta, va fi mai puțin probabil să vă tăiați.
 • Imaginea intitulată Curățați un cuțit Pasul 3
  3
  Sortați cuțitul timp de 1 sau 2 minute dacă există alimente lipite acolo. Uneori, mâncarea se termină blocată într-un cuțit de bucătărie, în ciuda faptului că faci tot ce este mai bun. În acest caz, înmuiați frunza în apă puțin timp de 1 sau 2 minute. După aceea, ar trebui să puteți scoate mâncarea. Nu înmuiați cuțitul mai mult de 1 sau 2 minute deoarece acest lucru poate provoca oxidarea.
 • Image cu titlul Curățați un cuțit Pasul 4
  4
  Uscați cuțitul. Uscați întotdeauna cuțitul cu un prosop curat și uscat imediat după curățare. Cuțitele nu ar trebui să fie uscate în aer, deoarece acestea pot provoca oxidarea. Uscați cuțitul cu lama departe de tine, la fel cum ați făcut-o când ați spălat-o.
 • Metoda 2
  Curățați un cuțit de buzunar

  Imaginea intitulată Curățați un cuțit Pasul 5
  1
  Folosiți mănuși de cauciuc. Trebuie să utilizați întotdeauna mănuși de cauciuc atunci când curățați un cuțit de buzunar: vă vor proteja mâinile de o tăietură. De asemenea, nu uitați că veți folosi și anumite uleiuri sau produse de curățare care pot provoca iritarea pielii. Puteți achiziționa mănuși de cauciuc în majoritatea supermarketurilor.
 • Imaginea intitulată Curățați un cuțit Pasul 6
  2
  Strângeți materialele necesare. Veți avea nevoie de anumite consumabile pentru a curăța un cuțit de buzunar. Pregătiți materialele înainte de a începe procesul de curățare.
 • Pentru spălarea inițială, utilizați un detergent ușor. Săpunul pe care îl folosiți pentru a spăla vasele în fiecare zi este, probabil, bine. Doar nu folosiți un săpun de spălat vase destinat a fi utilizat într-o mașină de spălat vase deoarece este foarte puternic pentru cuțite și poate provoca rugină și alte deteriorări.
 • Veți avea nevoie de un anumit tip de lubrifianți autohtoni pentru a scăpa de oxidare. Modelul WD-40 funcționează de obicei bine pe cuțitele de buzunar. De asemenea, veți avea nevoie de ulei de uz casnic pentru a lubrifia cuțitul după spălare. Ar trebui să găsiți lubrifiantul de ulei și de uz casnic într-un magazin de materiale.
 • Veți avea nevoie de un burete moale sau o periuță de dinți pentru spălarea inițială. Pentru a trata oxidarea, veți avea nevoie de un tampon de nailon. De asemenea, veți avea nevoie de o cârpă curată și moale pentru a usca cuțitul când terminați curățarea.
 • Imaginea intitulată Curățați un cuțit Pasul 7
  3
  Deschideți cuțitul complet. Când sunteți gata să curățați un cuțit de buzunar, deschideți-l complet. Unele cuțite de buzunar, cum ar fi cuțitele elvețiene, pot avea multe atașamente. Asigurați-vă că cuțitul este complet deschis, astfel încât să puteți curăța toate piesele.


 • Imaginea intitulată Curățați un cuțit Pasul 8
  4
  Închideți cuțitul cu un detergent pentru vase. Mai întâi scoateți petele de la cuțit cu un detergent obișnuit și cu un burete. Spălați cu buretele în apă caldă și săpun și curățați lamele de cuțit. Dacă observați că ceva este blocat, detergentul pentru pulverizator direct pe pete și lăsați-l să stea câteva minute. Apoi frecați din nou.
 • Imaginea intitulată Curățați un cuțit Pasul 9
  5
  Scoateți oxidul. Dacă există rugină pe care trebuie să o îndepărtați, utilizați lubrifiantul intern. Spray-o pe toate părțile ruginite și lăsați lubrifiantul să stea pentru 1 minut. Apoi, scoateți tamponul de nylon și frecați cuțitul până la dispariția ruginei. Este posibil să aveți nevoie de un lubrifiant suplimentar de uz casnic în locuri dificile. Odată terminat, clătiți cuțitul cu apă curată.
 • Imaginea intitulată Curățați un cuțit Pasul 10
  6
  Uscați cuțitul și aplicați lubrifiant. Uscați cuțitul cu o cârpă curată. Apoi adăugați câteva picături de lubrifianți de uz casnic la cuțit. Se freacă cu o altă cârpă uscată până când cuțitul arată strălucitor și curat.
 • Metoda 3
  Aflați despre întreținerea de bază a unui cuțit

  Imaginea intitulată Curățați un pas cuțit 11
  1
  Nu lăsați cuțitele în chiuveta de bucătărie. Nu trebuie să lăsați niciodată un cuțit în chiuveta de bucătărie. Este o problemă de siguranță, deoarece ați putea să vă tăiați prin punerea mâinii în apă pentru a lua o farfurie. Cuțitele sunt, de asemenea, susceptibile la deteriorări și rugină dacă rămân în apă pentru o perioadă lungă de timp. Puneți cuțitele murdare de lângă chiuveta de bucătărie.
 • Imaginea intitulată Curățați un cuțit Pasul 12
  2
  Cuțite uscate imediat după spălare. După cum sa indicat deja, lăsarea cuțitelor umede poate crește probabilitatea de oxidare. Cuțitele se usucă imediat după curățare.
 • Imaginea intitulată Curățați un cuțit Pasul 13
  3
  Evitați mașina de spălat vase, în special cu cuțite scumpe. Cuțitele nu se spală bine în mașinile de spălat vase. Lama poate să se îndoaie și să se deterioreze în timpul ciclului de spălare. În plus, detergentul pentru mașina de spălat vase este foarte acid și poate cauza oxidarea prematură.
 • Image cu titlul Curățați un cuțit Pasul 14
  4
  Depozitați cuțitele de calitate în spațiul lor separat de sertarul pentru ustensile. Cuțitele de bucătărie de calitate nu trebuie depozitate în sertarul pentru ustensile. Se pot coliziona cu alte tacâmuri, provocând zgârieturi și alte deteriorări. Investeți într-o masă de bucătărie pentru a vă păstra cuțitele sau pentru a le ține într-un sertar separat. Dacă țineți cuțitele în sertarul de masă, acoperiți-le cu capace din piele.
 • sfaturi

  • Un cuțit de buzunar este greu de păstrat curat, deoarece îl folosiți în orice moment și apoi îl închideți rapid, fără a lua timp să-l curățați. Aveți timp să vă curățați în mod regulat cuțitul de buzunar.
  • Cuțitele de bucătărie și alte cuțite de utilitate trebuie păstrate ascuțite și netede. Ascuțiți cuțitul în mod regulat.
  • Cuțitele vechi ar putea fi curățate mai bine din punct de vedere profesional, deoarece sunt adesea realizate din materiale vechi care necesită îngrijire specială. Dacă nu aveți cunoștințe foarte specifice despre cuțitele antice și înțelegeți cum să le curățați în mod corespunzător, luați aceste antichități într-un loc unde pot fi curățate profesional.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să deschideți un ceas fără instrumentele potriviteCum să deschideți un ceas fără instrumentele potrivite
  Cum să arunci cuțiteleCum să arunci cuțitele
  Cum de a ascuți un cuțit cu o piatrăCum de a ascuți un cuțit cu o piatră
  Cum de a ascuți un cuțit cu o ceașcă de cafeaCum de a ascuți un cuțit cu o ceașcă de cafea
  Cum de a ascuți un cuțit de bucătărieCum de a ascuți un cuțit de bucătărie
  Cum sa taie mancarea ca un profesionistCum sa taie mancarea ca un profesionist
  Cum să tăiem un cheesecakeCum să tăiem un cheesecake
  Cum să descurajezi roșiileCum să descurajezi roșiile
  Cum se fillează peșteCum se fillează pește
  Cum să se ocupe de un cuțit de bucătarCum să se ocupe de un cuțit de bucătar
  » » Cum să cureți un cuțit

  © 2011—2020 ertare.com