Cum să curățați gizzardii de pui

Gizzardul de pui are o consistență similară cu cea a mușchiului care poate fi foarte delicioasă dacă îl gătiți în mod corespunzător. Pentru a curăța gizzardul înainte de gătit, începeți să dezinfectați spațiul de lucru și uneltele. Localizați pachetul de dulciuri sau scoateți gizzardul din pui. Taiați-l în jumătate și îndepărtați sedimentul interior. Detașați membrana galbenă interioară, iar gizzardul va fi pregătit să gătească.

pași

Partea 1
Stabiliți spațiul de lucru

Imaginea intitulată Curățați pizduroși de pui Pasul 1
1
Începeți prin a cumpăra un pui de calitate sau dulce. Puteți să vă ridicați puii de găină pentru a le ucide, pentru a le cumpăra într-un supermarket sau într-un magazin de carne locală. Uneori sunt disponibile și pe piețele fermierilor. Puteți chiar să comandați online gizzard-ul prin diferite programe de livrare la domiciliu din supermarket-uri, dintre care unele pot fi găsite pe Amazon.
 • Imaginea intitulată Curățați pizduroza de pui Pasul 2
  2
  Pregătiți spațiul de lucru. Curățați blatul, panoul de măcelărie sau placa de tăiere cu o cârpă curată și umedă. Se recomandă plasarea zonei de lucru în apropierea chiuvetei, deoarece acest lucru va facilita spălarea mâinilor și clătirea obiectelor atunci când este necesar.
 • Imaginea intitulată Curățați pizduroși de pui Pasul 3
  3
  Alegeți instrumentele potrivite. Mulți oameni cred că este recomandabil să folosiți cele mai ascuțite cuțite pentru a sacrifica un pui și pentru a curăța gizzardii. Alți oameni susțin că boabele zdrobite în interiorul pătrunderii pot afecta muchia de tăiere a cuțitelor și, prin urmare, ar trebui să folosiți numai cuțite plictisitoare. Metoda pe care o utilizați depinde de dvs., dar rețineți că ar putea fi mai dificil să îndepărtați membrana subțire a gâtului cu un cuțit plictisitor.
 • Dacă alegeți o placă de tăiere, asigurați-vă că este grea și nu se mișcă în timpul tăierii piciorului. Plăcile de tăiere din plastic sunt, în general, mai igienice decât plăcile de tăiere din lemn. Cu toate acestea, ele tind să fie mai ușoare și să se deplaseze mai mult.
 • Imaginea intitulată Curățați pizduroși de pui Pasul 4
  4
  Spălați ustensilele și mâinile. Clătiți cuțitele cu apă și săpun înainte de a le pune în zona de lucru. Ca o ultimă etapă, mențineți apa caldă și spălați-vă mâinile spumând cu săpun. Clătiți-vă mâinile sub apă până când acestea sunt complet curățate. Apoi, uscați-le cu un prosop proaspăt.
 • Dacă aveți de gând să purtați mănuși, asigurați-vă că se potrivesc în mod corespunzător. Mănușile care sunt prea libere pot face mai greu să țineți mucenicul.
 • Imaginea intitulată Curățenie pizdutare de pui Pas 5
  5
  Dezghețați puiul Dacă cumpărați un întreg pui congelat, puneți-l în frigider până când este complet dezghețat. Timpul de dezghețare din frigider va fi de 24 de ore pe 2 kg de carne. De asemenea, puteți decongela gizzardele, plasându-le într-o pungă de plastic sigilată și apoi scufundându-le într-o chiuvetă plină cu apă rece. Îndepărtați apa din chiuvetă și o reumpleți cu apă rece la fiecare 30 de minute până la dezghețarea gizzardelor. Se calculează între 30 și 60 minute de timp de decongelare per 450 g (1 lire), utilizând metoda apei reci.
 • Dacă dezgheți gizzardii în chiuvetă, asigurați-vă că punga de plastic rămâne sigilată pentru a evita răspândirea bacteriilor sau germenilor care ar putea fi periculoase. După ce ați folosit chiuveta, curățați-o folosind o cârpă umezită cu un detergent antibacterian.
 • Imaginea intitulată Curățați puiul de gâscă Pasul 6
  6
  Scoateți pachetul de băuturi. Dacă ați cumpărat un pui întreg, după decongelare, ar trebui să mergeți în interiorul cavității și să eliminați pachetul de dulce. Acest pachet va conține gâtul, rinichii, inima și gizzardii. Extrageți-le pentru a le elimina.
 • Imaginea intitulată Curățenie de pui de găină Pasul 8
  7
  Localizați biscuiții în interiorul păsării. Dacă intenționați să sacrificați un pui proaspăt, căutați usturoiul la capătul intestinului. Se va arata aproape ca un al doilea stomac. Puneți mâna în interiorul cavității și îndepărtați cu grijă gâtul dacă luați puțin din intestin dacă este necesar. Asigurați-vă că vă păstrați intestinele intacte sau că puteți risca să contaminați carnea și gizzarda.
 • Partea 2
  Pregătiți gizzardii

  Imaginea intitulată Curățenie de pui de găină Pasul 8
  1
  Așezați dulciurile pe placa de tăiere. Mutați încet și fiți foarte atent, deoarece pot fi un pic alunecoși. În cazul în care gizzardii sunt acoperite cu sânge sau resturi, clătiți-le cu apă înainte de a le folosi.
 • Imaginea intitulată Curățenie pizdutare pui Pasul 9
  2
  Tăiați gizzardul în jumătate longitudinal. Țineți-l ferm, dar nu suficient pentru a vă schimba întreaga formă. Luați cuțitul și tăiați mucenicul în jumătate până când aveți două piese separate. Se recomandă să faceți o singură tăiere uniformă pentru fiecare persoană fizică.


 • Imaginea intitulată Curățați pizduroși de pui Pasul 10
  3
  Spălați interiorul pansamentului cu apă de la robinet. Odată ce faceți tăietura, veți observa multe reziduuri în interiorul mătcii. Clătiți interiorul pătrunderii prin mișcarea jetului de apă pentru a curăța toate resturile. Finalizarea acestui proces poate dura câteva minute. Continuați până când carnea arată complet curată.
 • Acest proces de curățare este foarte important deoarece mătăsosul face parte din sistemul digestiv al puiului și poate avea material care poate să nu fie sigur pentru consumul uman.
 • Imaginea intitulată Curățenie pizdutare pui Pas 11
  4
  Căutați sedimente suplimentare cu degetele. În timp ce țineți gizzard-ul sub apă, poate fi util să frecați degetele împotriva carnii din interiorul gizzardului pentru a slăbi orice reziduu greu de îndepărtat. Continuați să frecați cu grijă gizzardul până când simțiți că totul este uniform.
 • Rețineți că interiorul pătrunderii poate părea maro sau negru datorită prezenței sedimentului. E natural, deci nu trebuie să-ți faci griji dacă clătești gizzardul în mod corespunzător.
 • Deșeurile pot fi uneori mai mari și includ bucăți de piatră și iarbă.
 • Imaginea intitulată Curățați pizduta de pui Pasul 12
  5
  Tăiați căptușeala pentru a scoate-o. Când partea interioară a gizzardului este curată, veți vedea o acoperire galbenă în interior. Scoateți-o din restul cărnii. Se va desprinde cu ușurință, deși poate fi necesar să faceți o mică tăietură pe partea laterală a gizzardului pentru a începe procesul de separare.
 • Căptușeala gizzardului se deosebește de carnea comestibilă, deoarece are o textură gumă la atingere.
 • Partea 3
  Salvați și utilizați dulciurile

  Imaginea intitulată Curățați pizduroșii de pui Pasul 13
  1
  Uscați dulciurile. După ce ați înlăturat stratul de acoperire și l-ați aruncat, clătiți din nou gâtul cu apă. Apoi, așezați-le pe o nouă placă de tăiere prin prinderea cu prosoape de hârtie pentru a le usca. Continuați să avansați până când nu există umezeală vizibilă prea puțin pe pielea piticii.
 • Imaginea intitulată Curățenie pizdutare pui Pas 14
  2
  Depozitați-le într-un recipient etanș. Puneți gizzardii curate într-un castron până când sunt pregătiți să gătească. Asigurați-vă că recipientul este bine etanșat și curățat în interior pentru a evita contaminarea încrucișată.
 • Imaginea intitulată Curățați pizdurile de pui Pas 15
  3
  Spălați toate ustensilele, spațiul de lucru și mâinile. Spălați toate cuțitele și plăcile de tăiere folosind apă caldă de la robinet și săpun sau puneți-le în mașina de spălat vase în funcția de dezinfectare. Când totul este curat, continuați și faceți o spălare finală cu mâna.
 • Nu uitați să curățați spațiul de blat folosind o cârpă umezită cu un detergent.
 • Imaginea intitulată Curățenie pizdutare pui Pas 16
  4
  Gatiti dulciurile. Puteți pregăti gimnazii în mai multe moduri, cum ar fi fierberea, coacerea, prăjirea sau fierberea. Experimentați metode diferite până când găsiți cel pe care îl preferați. Mulți oameni plasează dulciurile în saramură cel puțin câteva ore înainte de a le găti pentru a-și îmbunătăți textura. Găsiți o rețetă brânză pe Internet și apoi o adaptați la preferințele personale.
 • Imaginea intitulată Curățați pizdurile de pui Pas 17
  5
  Mută ​​încet. Asigurați-vă că vă țineți timpul în întregul proces de pregătire și gătire. În caz contrar, ați putea să vă răniți cu un cuțit sau să deteriorați gizzardii pentru a le face inutili. Se recomandă avansarea lentă și crearea unui produs final comestibil. Dacă este prima dată când veți curăța gizzardele, cumpărați câteva altele în plus.
 • avertismente

  • Păstrați totul curat pentru a evita îmbolnăvirea sau răspândirea bolii alimentare, cum ar fi salmonela.

  Lucruri de care ai nevoie

  • pui de găină
  • cuțit
  • tăiere bord
  • săpun
  • apă
  • Containere de depozitare (opțional)
  • saramură (opțional)
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să gătești carnea de porc roșie în aragaz lentCum să gătești carnea de porc roșie în aragaz lent
  Cum să gătești în siguranță puiul înghețatCum să gătești în siguranță puiul înghețat
  Cum să gătești dulciuriCum să gătești dulciuri
  Cum să mănânci yacaCum să mănânci yaca
  Cum să taie o papayaCum să taie o papaya
  Cum să deshidratăm ananasulCum să deshidratăm ananasul
  Cum să eviscerați o curcanăCum să eviscerați o curcană
  Cum să faci pizza fără un cuptor acasăCum să faci pizza fără un cuptor acasă
  Cum să faci o supă de porumbCum să faci o supă de porumb
  Cum se face o friptură în cuptorCum se face o friptură în cuptor
  » » Cum să curățați gizzardii de pui

  © 2011—2020 ertare.com