Cum să cureți ciupercile

Ciupercile sunt un ingredient extrem de versatil în multe feluri culinare diferite. Gustul de pământ și sărat face o completare frumos la sosuri, supe și feluri de mâncare laterale, în timp ce textura solida permite usor de combinat cu carne și rețete meatier. Deoarece ciupercile cresc pe teren și de obicei nu trebuie să le coajați înainte de a le folosi, acestea necesită o curățare atentă pentru a îndepărta murdăria, mucegaiul și bacteriile de pe suprafața lor exterioară. Există mai multe modalități rapide de a curăța ciupercile înainte de a le găti și de obicei implică clătirea lor puțin și frecarea ușoară.

pași

Metoda 1
Clătiți ciupercile

1
Pregătiți ciupercile pentru felul în care le veți folosi. Pregătiți ciupercile pentru rețetă, tăindu-le în jumătate, în patru sau îndepărtând tulpinile. Așezați tulpinile pe o parte dacă doriți să le folosiți pe farfurie. Tăiați ciupercile în bucăți sau felii după ce le curățați.
 • Tăierea acestora în porțiuni ușor mai mici va crește suprafața suprafeței lor, ceea ce înseamnă că cele mai multe ciuperci vor fi curate atunci când se clătesc.
 • 2
  Așezați ciupercile într-un șuviu. Luați un ciocănel sau sifon și puneți ciupercile în interior. Împrăștiați ciupercile pentru a crește cantitatea de apă la care sunt expuse. În cazul celor mai multe tipuri de ciuperci netede și mici, cum ar fi ciupercile comune și soiurile cu frunze, va fi suficient să le clătiți repede cu apă de la robinet pentru a le curăța.
 • 3
  Puneți apă rece pe ciuperci. Deschideți robinetul și spălați ciupercile cu apă rece sau la temperatura camerei cu presiune medie. Clătiți bine ciupercile. Împingeți ciocanul sau întoarceți ciupercile cu mâna atât de des pentru a vă asigura că le-ați clătit bine.
 • Această metodă va fi suficientă pentru curățarea rapidă a celor mai multe soiuri de ciuperci, cu excepția celor care au fost deshidratate.
 • Fluturarea ciupercilor este uneori văzută cu ochi răi în cercurile culinare, deoarece se crede că în acest fel aromele subtile naturale sunt diluate. Cu toate acestea, un studiu culinar recent a arătat că ciupercile de spălare nu cresc foarte mult cantitatea de apă din interior.
 • 4
  Îndepărtați orice murdărie sau mucegai. Agitați excesul de apă din filtru și împrăștiați ciupercile pe o suprafață plană acoperită cu prosoape de hârtie. Utilizați un cuțit ascuțit pentru a tăia orice parte a ciupercilor care este încă acoperită cu murdărie sau mucegai.
 • Datorită conținutului ridicat de apă natural al ciupercilor și a locurilor în care acestea cresc, este normal ca majoritatea să aibă mucegai. Cu toate acestea, în cazul în care ciupercile sunt foarte mucegăite, siltice sau au un aspect uscat și uscat, este foarte probabil că acestea nu mai sunt în starea lor optimă și nu ar trebui să le utilizați.
 • 5
  Uscați ciupercile cu un prosop de hârtie. Odată ce ați spălat ciupercile, apăsați-le ușor cu un prosop de hârtie îndoit pentru a absorbi umezeala rămasă. Separați ciupercile într-un singur strat plat în loc de o grămadă pentru a se usca mai repede. În acel moment ei vor fi gata să taie bucăți și să le gătească!
 • Aveți grijă să nu le zdrobiți și să le deteriorați în timpul uscării.
 • Metoda 2
  Curățați și curățați ciupercile cu mâna

  1
  Umpleți un prosop de hârtie cu apă caldă. Puneți puțină apă caldă pe un prosop de hârtie. Strângeți excesul de apă de pe prosop, pliați-l sau îndoiți-l pentru a crea un colț pe care îl puteți ține în timp ce curățați ciupercile.
  • Utilizarea apei calde va ajuta la desprinderea sedimentului aderent.
 • 2
  Curățați pământul de pălărie și tulpina ciuperci. Utilizați prosopul de hârtie umezit pentru a șterge din afară pălăria și tulpina ciuperci, inclusiv partea ascunsă. Acordați o atenție deosebită domeniilor care par mai murdare sau mai murdare. Umpleți un prosop de hârtie nou, odată ce primul este murdar. Curățarea ciupercilor de mână poate fi utilă dacă tipul de ciupercă pe care urmează să-l curățați are o suprafață mai mare și ar fi dificil să utilizați un filtru.
 • Această metodă funcționează cel mai bine cu ciupercile mai mari și mai fine, cum ar fi ciupercile porcini și portobello, deoarece nu va trebui să curățați manual mai multe ciuperci în mod individual.
 • Mulți bucătari experimentați preferă să clătească ciupercile cu cârpe, deoarece consideră că este o modalitate mai bună de a-și păstra aroma.


 • Imaginea intitulată Ciuperci curățate Pasul 8
  3
  Lăsați ciupercile deoparte să se usuce. Așezați ciupercile curate pe o placă de tăiere sau o foaie de prosoape de hârtie pentru a le usca. Tăiați orice bucată de ciupercă care are murdărie sau mucegai dificil de îndepărtat.
 • 4
  Limitați ciupercile texturate folosind o perie. În cazul în care ciupercile sunt de gând să aibă o textură ondulat curat inegale sau de a folosi o perie de ciuperci de curățare special concepute sau periuta de dinti comune pentru a penetra fisuri adânci și murdăria de spălare. Umeziți perii periei pentru a curăța pălăria și tulpina ciupercilor făcând mișcări mici și delicate.
 • Periile pentru curățarea ciupercilor au peri moi care sunt special concepuți pentru a curăța murdăria și murdăria din legume, fără a le deteriora.
 • Dacă decideți să frece ciuperci cu o periuță de dinți, asigurați-vă că nu am folosit înainte și că firele sale sunt suficient de moale pentru a lucra la corpurile delicate de ciuperci.
 • Metoda 3
  Înmuiați ciupercile

  1
  Ciupiți ciupercile uscate în lichid. Îndepărtați ciupercile uscate din recipient și puneți-le într-un castron cu apă caldă, vin, bulion sau ulei. Ciupercile vor pluti, deci asigurați-vă că le scufundați la început pentru a vă asigura că sunt complet ude. Puteți înmuia orice ciupercă de la mic la mediu. Cu toate acestea, în cazul tipurilor de ciuperci mai greu, va trebui, de asemenea, pentru a curăța cu o cârpă sau frecarea lor înainte de scufundare, ca suprafețele lor poroase tind să se acumuleze mai multe sedimente.
  • Dacă utilizați soiuri de ciuperci uscate (cum ar fi ciupercile Shitake, ciuperci porcini și ciuperci Morcella), trebuie să le înmoaie înainte de înglobare feluri de mâncare.
  • Aceste ciuperci conțin, de obicei, arome puternice și sărate, precum și un plus minunat pentru a adăuga tonuri de pământ la alimente.
 • Imaginea intitulată Ciuperci curățate Pasul 11
  2
  Lăsați ciupercile să se înmoaie câteva minute. Lăsați ciupercile să se înmoaie în lichid timp de 20 până la 30 de minute. Pe măsură ce rehidratează, ele vor deveni moi și pufoase. Urmăriți ciupercile strâns în timp ce înmuiați. Nu lăsați-i să rămână în lichid prea mult timp.
 • Ciupercile care mențin prea mult timp pot absorbi mai multă apă decât se dorește, ceea ce le face să se înmoaie și intensitatea aromelor să scadă.
 • 3
  Scoateți și retușați ciupercile. Scoateți ciupercile rehidratate din lichid cu o lingură și împrăștiați-le între straturile de prosoape de hârtie pentru a le usca. Nu încercați să stoarceți excesul de apă din ciupercile înmuiate, deoarece acestea vor absorbi încă umezeala treptat. Tăiați orice parte din ciuperca care este încă murdară sau mucegăită.
 • Trebuie să rehidratați ciupercile imediat înainte de a le găti. Nu trebuie să le îmbibați niciodată dacă le salvezi și le folosești mai târziu.
 • 4
  Strângeți și depozitați lichidul în care ați înmuiat ciupercile. Lichidul în care ați înmuiat ciupercile va fi plin de aromă. Dacă doriți, puteți să o salvați și să o utilizați pentru a pregăti sau pregăti alte componente ale vasului. În acest scop, trebuie mai întâi să întindeți orice sediment pe care l-ați îndepărtat de ciuperci. Așezați un prosop de hârtie, un filtru de cafea sau o tifon pe deschiderea unui nou recipient și turnați lichidul din castronul în care ați înmuiat ciupercile. Pământul va fi prins în filtru și mai târziu îl puteți arunca.
 • Dacă utilizați vin, ulei sau bulion pentru a înmuia ciupercile, veți obține rezultate mai bune atunci când îl utilizați din nou.
 • Puteți îngheța și depozita lichidul în care ați înmuiat ciupercile pentru al folosi mai târziu în alte feluri de mâncare.
 • sfaturi

  • Utilizați lichidul în care ați înmuiat ciupercile pentru a oferi note de umami intense și pământești la feluri de mâncare în care așezarea ciupercilor întregi ar putea fi în afara locului.
  • Stocați ciupercile proaspete într-o pungă de hârtie sau le împachetați într-un prosop de hârtie. Această procedură le va permite să rămână ventilate și să le împiedice să se înmoaie sau să se usuce.
  • Trebuie să spălați ciupercile imediat înainte de a le folosi și nu prea devreme.
  • Este sigur să mâncați tulpini de ciuperci care sunt de obicei vândute în supermarketuri, cum ar fi ciupercile comune și ciupercile plate.

  avertismente

  • Dacă ciupercile sunt foarte pătate, probabil că sunt vânătăi sau parțial putrezite.
  • Dacă doriți să vă alegeți ciupercile proprii, consultați sursele de încredere pentru a distinge speciile comestibile de cele care ar putea fi otrăvitoare sau dăunătoare.
  • Trebuie să spălați bine ciupercile înainte de a le consuma, indiferent dacă le veți servi preparate sau crude.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să gătești ciuperciCum să gătești ciuperci
  Cum să gătești cu ciuperciCum să gătești cu ciuperci
  Cum sa preparati paste cu ciuperciCum sa preparati paste cu ciuperci
  Cum se îngheață ciupercileCum se îngheață ciupercile
  Cum să păstrați ciupercile proaspeteCum să păstrați ciupercile proaspete
  Cum se păstrează ciupercile proaspeteCum se păstrează ciupercile proaspete
  Cum sa faci ciuperci umplute pentru vegetarieni stricaciCum sa faci ciuperci umplute pentru vegetarieni stricaci
  Cum sa faci ciuperci umpluteCum sa faci ciuperci umplute
  Cum sa faci ciuperci umplute cu usturoiCum sa faci ciuperci umplute cu usturoi
  Cum se fac ciupercile PortobelloCum se fac ciupercile Portobello
  » » Cum să cureți ciupercile

  © 2011—2020 ertare.com