Cum să curățați ouăle

Dacă aveți proaspete ouă proaspete, multe dintre ele vor fi murdare, cu noroi, pene și fecale de pui lipite pe coajă. Hens nu sunt cele mai curate animale din lume, așa cum trebuie să fi observat deja. Mai jos vă vom arăta câteva modalități de a le curăța, împreună cu câteva sfaturi pentru a evita murdăria la început.

pași

Partea 1
Curatati ouale uscate

Imaginea intitulată Ouă curată Pasul 1
1
Inspectați ouăle. Dacă coaja are o fisură sau o pauză, ar trebui să o aruncați imediat. Dacă coaja este ruptă, bacteriile s-ar putea să fi intrat și nu va fi sigură să o consumați. Dacă coaja este perfect curată, gândiți-o să o lăsați așa cum este. Există mulți entuziaști de ou care nu cred că este necesar să le curățați. Ei consideră că este inutil și chiar dăunător, deoarece curățarea ouălor poate elimina acoperirea naturală (o cuticulă de proteine) care împiedică intrarea bacteriilor dăunătoare în ouă
 • Desigur, acest lucru se aplică numai ouălor care sunt curate de la început. Dacă ouăle au murdărie, pene sau fecale lipicioase, este mai igienic să le curățați.
 • Luați în considerare dacă intenționați să oferiți ouălor dvs. prietenilor și familiei sau să le vindeți, deoarece oamenii care sunt obișnuiți să cumpere ouă în supermarketuri și magazine pot fi exigenți atunci când văd ouă murdare.
 • Imaginea intitulată Ouă curată Pasul 2
  2
  Curățați ouăle cu un burete pentru șlefuire sau un burete abraziv. Cea mai mare parte a murdăriei poate fi îndepărtată folosind acele elemente. Tot ce trebuie să faceți este să frecați ușor oul cu buretele sau șmirghelul până când murdăria se stinge. Aveți grijă să nu rupeți oul în timp ce îl curățați.
 • Încercați să nu frecați zonele deja curate, astfel încât să păstrați intacte cât mai mult cuticule posibil.
 • Puteți utiliza și alte obiecte pentru a curăța ouăle uscate, de exemplu, șmirghelul fin, lâna de lustruire sau vata de oțel, cârpa de șmirghel sau o periuță de dinți.
 • Dacă folosiți un burete sau o pensulă pentru curățarea ouălor, este recomandat să-l dezinfectați între utilizări. În acest fel se împiedică transferul de bacterii dintr-un lot de ouă în alta.
 • Partea 2
  Spălați și dezinfectați ouăle

  Imaginea intitulată Ouă curată Pasul 3
  1
  Decideți dacă doriți să spălați și să dezinfectați ouăle. Dacă nu puteți îndepărta murdăria aderentă prin curățarea acestora, este necesar să le spălați cu apă. Este de obicei necesar atunci când conținutul unui ou spart aderă la coaja unui alt ou. În plus față de cazurile în care este necesar, unii oameni preferă pur și simplu să spele ouăle.
  • Rețineți că spălarea ouălor va elimina cuticula din coajă. Aceasta face cochilie, deoarece este foarte poros, mai susceptibil de a atrage bacterii, ceea ce reduce timpul de expirare al oului.
  • Totuși, ouăle murdare și nedorite pot reprezenta, de asemenea, un risc pentru sănătate. Dacă intenționați să folosiți ouă în curând și să urmați procedurile corecte de depozitare, înlăturarea cuticulei nu va face prea multe diferențe.
  • Dacă intenționați să vindeți ouăle, va trebui să respectați reglementările impuse de localitatea dvs. cu privire la procedurile corespunzătoare de curățare și depozitare a ouălor agricole.
 • Imaginea intitulată Ouă curată Pasul 4
  2
  Umpleți 2 boluri cu apă caldă sau fierbinte. Adăugați un produs mic de curățare la unul dintre boluri. Poate fi mașina de spălat vase fără parfum, detergent de rufe sau un produs special creat pentru curățarea ouălor. În celălalt castron, se toarnă puțină substanță de înălbire, este suficientă o jumătate de linguriță.
 • Purtați mănuși latex pentru a vă proteja mâinile de detergent și de înălbitor, ceea ce le poate irita.
 • Dacă nu vă place ideea de a folosi detergent, puteți, de asemenea, clătiți ouăle în apă pură. Dacă nu vă simțiți confortabil folosind înălbitorul, puteți să vă faceți propriul dezinfectant prin amestecarea a 1 parte a apei cu 1 parte de oțet alb din distilat.
 • Imaginea intitulată Ouă curată Pasul 5
  3
  Asigurați-vă că apa folosită este mai fierbinte decât ouăle. Temperatura apei utilizate pentru curățarea ouălor este foarte importantă.
 • Nu folosiți apă rece. Dacă utilizați apă rece pentru spălarea ouălor, conținutul de ou va contracta și va fi generat un vid care va atrage bacteriile în ouă. Aceasta va contamina oul.
 • Temperatura ideală pentru spălarea ouălor trebuie să fie cu cel puțin 11 ° C (20 ° F) mai mare decât ouăle. Prin urmare, în funcție de prospețimea ouălor, temperatura apei ar trebui să oscileze între 32 și 49 ° C (90 și 120 ° F).
 • Apa caldă extinde conținutul de ou, eliminând microbii din cochilie.
 • Imaginea intitulată Ouă curată Pasul 6
  4
  Curățați fiecare ou individual. Unu câte unul, lăsați-l pe fiecare în apă cu produsul de curățare și folosiți degetele pentru a îndepărta murdăria întărită. Dacă este necesar, puteți utiliza o perie mică de spălare.
 • Clătiți oul în apă fierbinte pentru a îndepărta detergentul și apoi lăsați-l în castron cu soluția de înălbire (sau oțet) pentru ao dezinfecta. Puneți-l pe o foaie curată de prosop de hârtie pentru al usca.
 • Repetați procesul cu ouăle rămase. Dacă veți spăla mai mult de 3 duzini, este necesar să reînnoiți conținutul bolurilor de apă.
 • Este necesar doar să scufundați ouăle în apă fierbinte și să nu le lăsați să se înmoaie. În caz contrar, ar putea începe să gătească!


 • Imaginea intitulată Ouă curată Pasul 7
  5
  Stocați ouăle. După ce au fost spălate, dezinfectate și uscate, ar trebui să le păstrați în mod corespunzător. Puneți-le într-o cutie sau container, cu vârful îngust îndreptat în jos. Etichetați cartonul cu data respectivă sau puneți autocolante colorate pentru a facilita identificarea.
 • Ouăle trebuie păstrate în partea principală a frigiderului, la temperaturi între 1 și 4 ° C (35 și 40 ° F). Nu trebuie să le puneți pe rafturile ușii, deoarece acea parte a frigiderului este mai puțin rece.
 • Nu păstrați ouăle de lângă alimente odorante, cum ar fi ceapa, usturoi sau pește, deoarece ouale pot absorbi aceste mirosuri, care afectează gustul.
 • Dacă sunt depozitate corect, ouăle pot fi păstrate proaspete pentru mai mult de 3 săptămâni.
 • Partea 3
  Evitați ouă murdare

  Imaginea intitulată Ouă curată Pasul 8
  1
  Strângeți ouăle de două ori pe zi. Cu cât mai mult timp ouăle petrec în cuib, cu atât sunt mai probabil să se murdărească. Pentru a evita acest lucru, încercați să colectați ouăle de cel puțin 2 ori pe zi, chiar și 3, dacă este necesar.
 • Imaginea intitulată Ouă curată Pasul 9
  2
  Oferă cel puțin un cuib pentru fiecare găină. Suprapopularea în cuiburi este un alt factor care contribuie la murdărirea ouălor. Trebuie să furnizați cel puțin o cutie de cuib pentru fiecare patru găini ouătoare.
 • Imaginea intitulată Ouă curată Pasul 10
  3
  Curățați cuiburile în mod regulat. Având cutii murdare de cuiburi este același lucru cu ouă murdare. Ar trebui să le curățați o dată pe săptămână pentru a elimina nisipul murdar și gunoi de grajd și pentru a reînnoi fânul sau cipul.
 • Imaginea intitulată Ouă curată Pasul 11
  4
  Asigurați-vă că așezați cutiile de suspendare la o înălțime mai mare decât cutiile de cuib. În caz contrar, unele găini vor folosi cutiile de cuibărit pentru a se adapta ei înșiși, în loc de găluște. Acest lucru va determina ca cutiile de boxe să se murdărească mult mai repede. Evitați-l prin plasarea lor mai sus decât cuiburile, deoarece cocoșii și puii de găină preferă să se odihnească în cel mai înalt loc posibil din găină.
 • Imaginea intitulată Ouă curată Pasul 12
  5
  Stimulează cojile rezistente. Cojile solide sunt mult mai puțin probabil să se rupă. Acest lucru este benefic din două motive. În primul rând: veți împiedica conținutul unui ou rupt să se lipsească de alții, făcându-i murdari. În al doilea rând: veți avea mai multe ouă! Pentru a stimula producerea unei cochilii dure, adăugați mucegai la hrana găinilor. Le puteți obține în magazinele de aprovizionare agricolă.
 • sfaturi

  • Dezinfectați în mod regulat obiectele pe care le utilizați pentru curățarea ouălor.
  • Metoda de curățare uscată nu va funcționa foarte bine dacă oul se murdărește cu conținutul unui ou spart.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să gătești ouă fierte fără a rupe coajaCum să gătești ouă fierte fără a rupe coaja
  Cum să cumpărați ouăCum să cumpărați ouă
  Cum să alegi ouăleCum să alegi ouăle
  Cum să alegi ouăle de prepeliteCum să alegi ouăle de prepelite
  Cum să alegeți ouăleCum să alegeți ouăle
  Cum să faci salată de ouă cu avocado în loc de maionezăCum să faci salată de ouă cu avocado în loc de maioneză
  Cum să faci ouă la scotchCum să faci ouă la scotch
  Cum sa faci oua macinateCum sa faci oua macinate
  Cum se fac oua macinate cu sfeclă roșieCum se fac oua macinate cu sfeclă roșie
  Cum sa faci oua trecute de apaCum sa faci oua trecute de apa
  » » Cum să curățați ouăle

  © 2011—2020 ertare.com