Cum sa curatati scoici

Clamele pot deveni o componentă sănătoasă și plăcută a unei mese. Este important să le curățați corect înainte de a le găti, indiferent dacă le-ați prins sau le-ați cumpărat. Când le curățați, eliminați nisipul, sarea și alte murdări, în afară de faptul că este important să faceți acest lucru din punctul de vedere al siguranței alimentare. Puteți curăța mlaștinile pentru a le pregăti pentru bucătărie, scăpând de cele deteriorate, apoi înmuiați-le și frecați-le.

pași

Partea 1
Scapa de scoici care nu sunt bune

1
Atingeți clamele a căror cochilii sunt deschise. Pentru aceasta, puteți utiliza blatul de bucătărie, o lingură sau degetul. Dacă o scoică nu se închide când este lovită, aruncați-o, deoarece acesta este un semn că este mort și nu este recomandat să o mănânci.
 • 2
  Înlăturați clamele crăpate, rupte sau deteriorate în orice fel. În cazul în care cojile sunt deteriorate, acest lucru permite bacteriilor să intre, astfel încât nu este sigur să consumați scoici. De asemenea, aceasta ar putea indica faptul că scoica este moartă.
 • Imaginea intitulată Clame de curățare Pasul 3
  3
  Așezați scoici într-un castron de apă. Aruncați toate cele care plutesc, deoarece acest lucru indică faptul că scoica este moartă. Chiar și după gătit, toxinele din scoici moarte pot fi transferate de la ele la tine.
 • Partea 2
  Înmuiați scoicile

  Imaginea intitulată Clache de curățare Pasul 4
  1


  Împingeți-le într-un castron de apă. Acesta poate fi sărat sau dulce. Tipul de apă pe care îl folosiți va determina metoda pe care o veți folosi pentru a înmuia clamele. Apa mării este adesea considerată a fi cea mai eficientă metodă, deoarece reproduce habitatul natural al scoicilor pentru curățare.
  • Dacă doriți să înmuiați scoici în apă sărată, amestecați 1/3 cană (100 g) de sare și 4 litri de apă și înmuiați timp de 30 de minute. Apoi, scoateți mlaștinile cu mâna. Într-un alt vas, pregătiți din nou amestecul de apă sărată și re-înmuiați scoici. Trebuie să repetați procedura de 1 sau 2 ori mai mult.
  • Dacă aveți de gând să utilizați apă dulce, ar trebui să se arunce scoicile într-un castron de apă rece. Puteți folosi apă de la robinet. Lăsați-i să se înmoaie între 20 de minute și o oră. În acest timp, scoici vor curăța în mod natural sarea, nisipul și alte murdărie.
 • Imaginea intitulată Clachete curățate Pasul 5
  2
  Adăugați 2 linguri de făină de porumb la apa în care înmuiați scoici. În acest fel, puteți ajuta să curățați murdăria în timp ce se înmuia, deși este posibil ca făina de porumb să modifice aroma, făcându-l puțin mai dulce.
 • 3
  Scoateți scoicile din apă cu mâna. Deșeurile provenite de la scoici vor rămâne în partea inferioară a vasului, deci nu ar trebui să folosiți un filtru. Scoateți scoicile cu mâna astfel încât să nu se mai contamineze.
 • 4
  Utilizați o perie robustă pentru a curăța mlaștinile. Odată ce le-ați periat, clătiți-le cu apă curentă pentru a ajuta la eliminarea reziduurilor sau murdăriei care rămân încă în cochilia exterioară.
 • sfaturi

  • În general, pentru a menține prospețimea scoicilor, acestea sunt de obicei ținute pe gheață. Dacă aveți îndoieli cu privire la prospețimea sa, puteți să o verificați în consultare cu un comerciant local.

  avertismente

  • Nu ar trebui să mănânci o scoică dacă rămâne închisă după gătire, deoarece este posibil ca aceasta să fie moartă și să fie infectată cu bacterii. Aruncați-le pentru a evita riscul de intoxicare.
  • Pentru a evita posibilele riscuri pentru sănătate, ar trebui să gătiți întotdeauna miezurile imediat după ce le curățați.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să curățați biscuiții de mareCum să curățați biscuiții de mare
  Cum să curățați și să lustați cojile de mareCum să curățați și să lustați cojile de mare
  Cum să cureți sprânceneleCum să cureți sprâncenele
  Cum să cumpărați și să curățați midiiCum să cumpărați și să curățați midii
  Cum să scoți scoiciCum să scoți scoici
  Cum să prăjiți scoici într-o tigaieCum să prăjiți scoici într-o tigaie
  Cum se face scoici aburitCum se face scoici aburit
  Cum să faci paella de fructe de mareCum să faci paella de fructe de mare
  Cum sa faci o bucata de mazareCum sa faci o bucata de mazare
  Cum să curățați căpșunileCum să curățați căpșunile
  » » Cum sa curatati scoici

  © 2011—2020 ertare.com