Cum să patrulezi modificările recente în wikiHow

Fiecare wiki conține o listă cu modificările recente (CR) care arată fiecare ediție făcută pe site-ul dvs. Web. Aici, la wikiHow, fiecare contribuabil înregistrat primește o invitație de a deveni un patrolman. Responsabilitățile implică reveni

orice editare inutilă și o orientare individuală de orientare. Doriți să vă ajutați?

Pentru o scurtă lecție de patrulare, puteți, de asemenea, verifica turul nostru CRP interactiv.

pași

Imaginea intitulată Patrol modificări recente pe wikiHow Pasul 1
1
Accesați aplicația de patrulare pentru modificările recente. Aici puteți vedea ediții care nu au fost supravegheate de alt contribuitor.
 • Imaginea intitulată Patrol modificări recente pe wikiHow Pasul 2
  2
  Comparați modificarea anterioară cu noua modificare. Modificarea anterioară este pe partea stângă, în timp ce cea nouă este pe partea dreaptă. Aceasta se numește "diff" (pagina de diferențe), deoarece arată diferența dintre cele două modificări.
 • Dacă o parte a fost eliminată, acea secțiune va avea o margine galbenă subliniată în partea stângă a "diff" pentru a reprezenta conținutul șters.
 • Dacă a fost adăugat sau modificat ceva, acea secțiune va avea o margine albastră subliniată în partea dreaptă.
 • Orice text care a fost modificat va fi evidențiat în albastru.
 • Deplasați cursorul în jos și puteți vedea aspectul paginii înainte de edițiile făcute.
 • Imaginea intitulată Patrol modificări recente pe wikiHow Pasul 3
  3
  Asigurați-vă că înțelegeți ce observați și ce doriți să căutați. Uită-te la titlul din partea de sus a instrumentului RCP pentru a verifica dacă problema se află într-un articol, pe o pagină a utilizatorului sau pe o pagină de discuții. Rețineți următoarele:
 • Edițiile articolului: dacă edițiile sunt utile, corecte și nu repetați aceleași sfaturi mereu, păstrați-le. Dimpotrivă, dacă acestea reprezintă un tip de vandalism, includeți semne inutile sau legături externe, revertați-o (vezi mai jos). Dacă credeți că sunt utile, dar au erori și nu au stilul sau formatul wikiHow, faceți clic pe Editare rapidă și reparați editarea (vedeți mai jos).
 • Când vedeți un diff care nu se afișează "nici o modificare", deoarece modificarea a fost făcută în general într-un articol care a fost restaurat și vă revizuiți ambele ediții în același timp. Cea mai bună modalitate de a continua este să deschideți istoricul articolului separat și să verificați dacă modificarea restaurată a fost corectă înainte de al marca (sau să restabiliți ediția corectă, dacă este necesar).
 • Articole noi: dacă găsiți un spațiu gol în partea stângă în locul unei versiuni anterioare a articolului, înseamnă că acesta este un articol nou. Dacă găsiți o eroare în ea, puteți folosi Editați rapid pentru a le remedia sau puteți adăuga orice tip de șabloane wikiHow relevante pentru a cere ajutor de la alți editori în alte subiecte. Dacă nu sunteți sigur de ce să remediați, pur și simplu o continuați și omiteți în loc să o marcați ca pe o patrulă.
 • Pagini de utilizator: este permisă și editarea paginii unui utilizator. Trebuie doar să vă restabiliți sau să vă întrebați dacă conținutul paginii sau al ediției este în mod clar legat de vandalism sau prezintă conținut ofensator.
 • Paginile discuțiilor: în general, mesajele din paginile de discuție care nu conțin conținut ofensator sunt, de asemenea, acceptabile. Dacă vă dați seama că există multe mesaje care nu sunt legate de wikiHow, utilizatorul trebuie să știe că întotdeauna încercăm să păstrăm chatul la minimum, deoarece toate edițiile trebuie să fie patrulate și, în unele cazuri, trebuie trimise la for pentru cele mai casual interacțiuni.
 • Pagini de discuții: citiți comentariile înainte de a le marca ca patrolate. Aici, toate comentariile sunt, în general, ușor de patrat, dar dacă observați spamul, conținutul jignitor sau abuziv de mai multe ori, îl puteți restabili. De multe ori veți găsi informații valoroase despre unele lucruri care pot fi îmbunătățite în articol. În acest caz, ar trebui să revizuiți articolul și:
 • corectați articolul cât de mult este necesar sau
 • Plasați o etichetă pentru o lucrare viitoare - de exemplu, precizie, curățenie etc. sau
 • sfătuiți pe cineva despre comentariile prin inițierea unui publicarea în forumuri în colaborare sau trimiterea unui mesaj către wikiphoto, la a Administratorul NAB, la administrator, sau la Echipa de ajutor.
 • Imaginea intitulată Patrol modificări recente pe wikiHow Pasul 4
  4
  Faceți clic pe sări dacă nu sunteți sigur dacă ediția îmbunătățește pagina sau dacă nu înțelegeți complet ediția. Când faceți clic pe acest buton, veți merge la o ediție nouă pentru ao patrula, iar ediția anterioară va fi pentru altcineva care să o editeze. Este preferabil să renunțați în mod regulat decât să riscați să patrulați o ediție incorectă sau să anulați o ediție corectă.
 • Imaginea intitulată Patrol modificări recente pe wikiHow Pasul 5
  5
  utilizări Editare rapidă pentru a remedia modificările aduse articolului. De exemplu, dacă cineva adaugă sfaturi bune, dar greșeli de scriere, utilizați această funcție pentru a face corecții înainte de ao marca ca patrolată. Când faceți clic pe buton, se va deschide o fereastră (casetă text) pentru editarea paginii. Găsiți partea din ediție care necesită corectarea textului (și nu ezitați să efectuați alte corecții în timp ce aveți instrumentul de editare rapidă deschis), apoi faceți clic pe publica.
 • Nu este recomandat să faceți ediții foarte lungi în modul de editare rapidă deoarece se întâmplă de obicei ca ceilalți (ei) să termine ediția folosind această opțiune și pot să o publice înainte de a termina a ta. Software-ul nu vă va avertiza dacă apar erori de editare, așa că este recomandat să salvați toate editările rapide în clipboard înainte faceți clic pe publica, mai ales dacă este foarte mare.
 • Cele mai multe sisteme Windows vă vor permite să vă capturați editarea rapidă cu
  ^ Ctrl+A (selectați toate), urmată de ^ Ctrl+C (copiați totul selectat). Pentru utilizatorii de Mac ⌘ Cmd+A atunci ⌘ Cmd+C.
 • Verificați dacă ediția dvs. a fost salvată înainte Marchează ca patrulată.Nu aveți încredere în confirmarea galbenă subliniată care spune: "Ediția dvs. a fost salvată cu succes ..." Aceasta se referă la o eroare atunci când există o problemă în ediție. Pentru a verifica dacă ediția dvs. a fost salvată, faceți clic pe avansat, urmat de Istoricul paginii pentru a deschide istoricul articolului într-o filă nouă a browserului. Apoi, uită-te la istorie pentru a te asigura că ai fost ultimul editor.
 • Dacă ediția dvs. nu este ultima, verificați ultimul diff, făcând clic pe Comparați versiunile selectate și să vedeți ce modificări au fost făcute de celălalt editor, atunci lucrați pentru a include aceste ediții cu ediția completă pe care ați salvat-o în clipboard.
 • Imaginea intitulată Patrol modificări recente pe wikiHow Pasul 6
  6


  utilizări elimina în momentul în care întreaga ediție trebuie ștersă, astfel încât articolul să fie modificat înapoi la versiunea din fața stângii. Luați această acțiune numai atunci când modificările sunt inutilizabile și nu pot fi reparate. De cele mai multe ori (în timp ce nu sunt vandalism), editările pot fi reparate.
 • Imaginea intitulată Patrol modificări recente pe wikiHow Pasul 7
  7
  Apăsați butonul "Îmi place" pentru a oferi persoanei care a făcut ediția o recunoaștere suplimentară pentru faptul că a contribuit cu o bună contribuție, dacă ediția acesteia ajută la îmbunătățirea semnificativă a paginii.
 • Dacă ediția a fost făcută de mai mulți oameni, adică dacă ediția este afișată de un colaborator "și alții," Îmi place că va fi pentru cel mai recent editor al acelui grup.
 • Imaginea intitulată Patrol modificări recente pe wikiHow Pasul 8
  8
  Utilizați butonul "notițe" pentru a trimite un mesaj contribuabilului care a făcut această problemă (sau unul dintre ceilalți contribuabili) și care sunteți de patrulare pentru a le spune că ați înregistrat contribuția lor.
 • Scrieți un comentariu personal În caseta de text, scrieți contribuitorului părerea dvs. despre ediția excelentă a acestuia. De exemplu: "Vă mulțumim că ați rezolvat această tipo în [[obținerea unui loc de muncă]]. Întotdeauna am tendința de a confunda contracțiile gramaticale și sunt foarte fericit că oameni ca tine observă aceste greșeli pentru a ajuta pe oameni ca mine care au nevoie de ea!" Dacă doriți, puteți utiliza butonul "Vă mulțumim" pentru a porni mesajul. Cu toate acestea, ar fi mai încurajator dacă adăugați o propoziție specifică a ediției însăși, de exemplu "Sfaturile pe care le-ați adăugat sunt cu adevărat valoroase".
 • Utilizați numai șabloanele de antrenament atunci când trebuie să restaurați ediția cuiva.
 • Dacă vă regăsiți editări de patrulare făcute de mai mulți oameni, a "și altele" în antetul revizuirii din dreapta. Când deschideți notele, puteți vedea un meniu derulant, astfel încât să puteți alege cine să trimită nota. Implicit, acest lucru va fi trimis celui care a făcut cea mai mare ediție pagina, care de obicei nu este aceeași persoană enumerată anterior "și altele" (Aceasta este persoana care a făcut editarea cea mai recentă pagină a paginii). Dacă nu știți dacă trimiteți nota persoanei potrivite, singura modalitate de a afla este căutarea în istoricul paginii. Dacă nu doriți să faceți acest lucru, faceți clic pe săriți sau nu lăsați nici o notă.
 • Imaginea intitulată Patrol modificări recente pe wikiHow Pasul 9
  9
  Faceți clic pe Marchează ca patrulată când terminați toate modificările necesare ale ediției.
 • Imaginea intitulată Patrol modificări recente pe wikiHow Pasul 10
  10
  Pentru a deveni un expert în patrulare și a deveni foarte respectat, nu grăbiți - citiți și urmați sfaturile de pe această pagină.
 • sfaturi

  • Modificările recente sunt inaccesibile pentru utilizatorii neînregistrați. Dacă nu sunteți înregistrat, vă rog creați contul dacă doriți să fiți un patrolman.
  • Nu retipăriți sau editați articole cu o etichetă {{enunciated}} dacă nu există o problemă evidentă, cum ar fi vandalismul.
  • Dacă patrulați paginile de utilizator și consultați orice tip de informații personale, cum ar fi adresele, numerele de telefon etc., plasați un șablon de securitate {{security}} sau ștergeți e-mailurile pe pagina de chat a acelui utilizator. Ar fi mai bine să adăugați un comentariu personal în fiecare șablon.
  • Dacă primiți mesajul care spune că toate modificările recente au fost patrulate, dar numărul nu este zero, înseamnă că există încă probleme care nu au fost patrulate, îl puteți remedia în mod tradițional. Procesul este același, cu excepția cazului în care trebuie să vizitați Special: Schimbări recente și să patrulați fiecare diff pagină individual. Acest lucru ajută la scăderea numărului de patrule, dar este important să țineți cont de faptul că edițiile excluse vor apărea din nou, iar edițiile revăzute vor fi adăugate la rând.
  • Amintiți-vă, unele ediții sunt parțial incorectă. Un sfat foarte bun cu ortografie, de exemplu, este încă un sfat bun. Încercați să restaurați edițiile numai atunci când informațiile nu sunt relevante în nici un fel. În caz contrar, este mai bine să utilizați Editare rapidă pentru a elimina incorectul și pentru a încorpora corectitudinea.

  * Dezvoltați-vă propria metodă.

  • Începeți încet, faceți patrulă în siguranță, apoi puteți lua viteza.
  • Corectați greșelile simple și adăugați șabloane sau petreceți mai mult timp pe fiecare articol.
 • Dacă nu puteți vedea o schimbare, poate fi rezultatul unei probleme inversate de altcineva în timp ce acestea patrulau și acum pagina pare mai înainte. Merită să verificați istoricul paginii pentru a ști dacă ediția a trebuit să fie returnată sau nu. Poate că a fost o ediție corectă care necesita doar câteva corecții, dar persoana a calificat-o accidental drept o ediție incorectă. Puteți verifica istoricul paginii făcând clic pe: avansat și apoi pe Istoricul paginii. Se va deschide într-o fereastră nouă sau într-o filă, astfel încât să nu vă pierdeți locul în patrulă.
 • Dacă doriți să păstrați un singur tip de editare, faceți clic pe fila "Clasificarea CR" și explorați meniul derulant. Discuția, utilizatorii și utilizatorul chat-ului sunt mai ușor de patrulare pentru că wikiHow permite practic totul, cu excepția vandalismului.
 • În aproape toate motoarele de căutare puteți utiliza comenzile rapide de la tastatură pentru a naviga în instrument:
 • restaurare: ^ Ctrl+⎇ Alt+R
 • Marchează ca patrolat: ^ Ctrl+⎇ Alt+M
 • sari: ^ Ctrl+⎇ Alt+S
 • Editare rapidă: ^ Ctrl+⎇ Alt+E
 • Atentie: ^ Ctrl+⎇ Alt+Q
 • Îmi place: ^ Ctrl+⎇ Alt+T
 • înapoi: ^ Ctrl+⎇ Alt+B
 • * Asistența pentru patrulă poate fi utilă pentru a vedea o listă cu modificările recente plus difuzare pentru un editor înregistrat care are patru sau mai multe probleme fără patrulare. Nu există nicio previzualizare în listă. "Marchează ca patrulată" dând clic pe casetele de selectare din partea stângă a fiecărui element diff-omite (dacă doriți), apoi faceți clic pe trimite.

  avertismente

  • În unele cazuri, patrularea modificărilor recente poate fi lentă și dacă luați mult timp pentru a încărca restaurările sau pentru a le marca ca butoane de patrulare, puteți, accidental, să restabiliți unele ediții corecte sau să marcați unele dintre cele incorecte, făcând clic pe acestea butoane. Deci este mai bine să faceți clic pe o singură dată.
  • Respinge vandalismul Dacă aprobați acest lucru, în ciuda faptului că ați fost orientat, ați putea fi blocat de la patrularea modificărilor recente.

  ajutor

  • Echipa de ajutor - Să comunice cu echipa de ajutor și cu ceilalți patroliști.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să schimbi sexul pe FacebookCum să schimbi sexul pe Facebook
  Modificarea limbii pe InstagramModificarea limbii pe Instagram
  Modificarea limbii pe TwitterModificarea limbii pe Twitter
  Modificarea informațiilor de plată NetflixModificarea informațiilor de plată Netflix
  Modificarea setărilor DirectXModificarea setărilor DirectX
  Modificarea setărilor de limbă pe YouTubeModificarea setărilor de limbă pe YouTube
  Modificarea parolei TwitterModificarea parolei Twitter
  Modificarea imaginii de profil în FiverrModificarea imaginii de profil în Fiverr
  Cum să vă schimbați numele pe SkypeCum să vă schimbați numele pe Skype
  Cum să modificați o parolă PayPalCum să modificați o parolă PayPal
  » » Cum să patrulezi modificările recente în wikiHow

  © 2011—2020 ertare.com