Cum să organizați o expoziție de artă

Orice ai vrea să afișați propria muncă sau a altor artiști, au o expoziție de artă este o experiență unică și îmbogățind. Cu toate acestea, deoarece poate fi foarte dificil de a reuni atât de multe elemente ale unui mod coerent și semnificativ, este foarte important să avem un plan în loc, dacă doriți să organizați o expoziție de artă pe cont propriu. Odată ce ați alege tema expoziției, puteți începe să primească propuneri de la artiști interesați, pentru a alege un loc adecvat pentru eveniment, și de a crea o publicitate care permite tuturor oamenilor posibile pentru a vedea și aprecia colecția.

pași

Partea 1
Găsiți opere de artă pentru a expune

Imagine intitulată Infiintarea unei expozitii de arta Pasul 1
1
Alegeți o temă unificatoare. O expoziție de artă bună ar trebui să fie caracterizată de o temă proeminentă care unește piesele diferite și le face să se simtă ca parte a unui întreg mai larg. Gândiți-vă cu atenție la mesajul pe care doriți să-l transmiteți cu această expoziție, cum ar fi o imagine, un fenomen, un sentiment sau o tehnică vizuală specifică.
 • Cu cât este mai specifică subiectul, cu atât mai bine. De exemplu, "Alb-negru" este prea general pentru a face un impact, în timp ce "Izolarea și feminitatea" explorează câteva idei mai interesante.
 • Luați în considerare posibilitatea numirii expoziției. Un titlu impresionant, cum ar fi "Neon Dreams", va ajuta la generarea atenției și va fi mai specific pentru tema pe care o veți prezenta.
 • Imaginea intitulată
  2
  Alegeți cele mai impresionante lucrări. Alegeți unele dintre cele mai bune și mai recente lucrări pentru a fi expuse. Dacă aveți de gând să organizați o expoziție solo pentru a vă publica propria voastră muncă, va trebui să aveți aproximativ 10 - 30 de lucrări individuale. Rețineți că fiecare dintre ele trebuie să reprezinte tema expoziției dvs.
 • Dedicați-vă pe luni înainte de expoziție pentru a crea lucrări originale pe care le puteți dezvălui pentru prima dată în timpul nopții de deschidere.
 • Dacă lucrările dvs. sunt de obicei mici, luați în considerare posibilitatea de a afișa un număr mai mare de ele.
 • Imagine intitulată Crearea unei expoziții de artă Pasul 3
  3
  Luați legătura cu artiștii locali pentru a primi propunerile lor. Investigați alți artiști locali și aflați dacă ar fi interesați să participați la expoziția dvs. Eforturile de cooperare pot reprezenta o ocazie excelentă pentru mulți artiști să își arate arta în același eveniment, ceea ce va duce la o expoziție mai variată și mai completă.
 • Concentrați-vă pe artiști care au un stil similar sau de obicei produc lucrări legate de tema pe care o veți prezenta.
 • Organizarea unei expoziții alături de alți artiști vă va permite de asemenea să împărțiți costurile locului, cheltuielile cu permisele, precum și materialele de structurare și publicitate.
 • Asigurați-vă că acordați celorlalți artiști creditul corespunzător pentru lucrările cu care au contribuit.
 • Imagine intitulată Crearea unei expoziții de artă Pasul 4
  4
  Lucrați cu medii diferite. Nu este necesar ca expoziția să prezinte doar picturi sau schițe. Simțiți-vă liber să solicitați lucrări de fotografi, sculptori și alte tipuri de artiști vizuali. O selecție largă de lucrări va conferi colaborărilor o atmosferă dinamică, în plus față de acordarea mai multor clienți pentru a se bucura.
 • În general, este mai bine să optați pentru lucrări pe care le puteți închide, închide și vinde. Cu toate acestea, puteți lua în considerare și posibilitatea de a invita poeți sau muzicieni să participe la eveniment, mai ales dacă munca lor completează tema expoziției.
 • Partea 2
  Organizați evenimentul

  Imagine intitulată Crearea unei expoziții de artă Pasul 5
  1
  Setați ora și data. Pentru a organiza o expoziție, veți avea nevoie de o mulțime de coordonare, astfel încât să fii realist cu privire la termenul pe care îl impui. Începeți să planificați evenimentul cu cel puțin două-trei luni în avans pentru a vă pregăti. Dacă este posibil, alegeți o dată apropiată de un weekend, când majoritatea oamenilor nu lucrează și căutați ceva de făcut în oraș.
  • Evitați să programați expoziția în timpul sărbătorilor, deoarece veți fi obligați să concurați pentru atenția publicului.
  • Trebuie să decideți o dată înainte de a trece la etapele următoare de planificare, cum ar fi rezervarea unei locații și publicitatea.
 • Imagine intitulată Crearea unei expoziții de artă Pasul 6
  2
  Asigură achiziția unei locații. Începeți să căutați o locație potrivită pentru desfășurarea expoziției. O alternativă evidentă este un studio sau o galerie, dar nu vă limitați la locurile de artă tradiționale, deoarece puteți alege și restaurante, cafenele, centre comunitare, biserici și zone comerciale. Aflați dacă vreunul dintre ei ar fi dispus să vă ajute în organizarea evenimentului.
 • Realizarea primei expoziții într-un cadru mai casual, cum ar fi un restaurant sau o cafenea, vă poate ajuta să vă liniștiți temerile.
 • Asigurați-vă că locația pe care o alegeți este curată, bine luminată și suficient de mare pentru a acoperi toate lucrările pe care intenționați să le expuneți fără probleme.
 • Imagine intitulată Crearea unei expoziții de artă Pasul 7
  3
  Puneți-vă la vânzare operele de artă. Obiectivul unei expoziții nu este doar să arate lucrarea unui artist, ci și să îl vândă. Odată ce ai toate lucrările pe care le vei prezenta, gândește-te cât de mult plănuiești să le încasezi. Încercați să stabiliți prețuri corecte pentru dvs. și pentru cumpărători, luând în considerare factori precum complexitatea medie, complexitatea tehnică și munca care vă costă producția.
 • Dacă intenționați să colaborați cu alți artiști, ar trebui să discutați cu ei pentru a determina prețurile lucrărilor cu care contribuie.
 • Nu toată lumea își poate permite prețul unei pictură de dimensiune completă sau o fotografie originală. Acesta este motivul pentru care este o idee bună să păstrați în vedere cele mai ieftine elemente, cum ar fi mici lucrări, schițe și reproduceri tipărite pe care le puteți vinde la un preț scăzut.


 • Imagine intitulată Infiintarea unei expozitii de arta Pasul 8
  4
  Creați materiale promoționale. Printați postere, broșuri, broșuri și anunțuri informative pe o pagină în care descrieți pe scurt natura expoziției și tipul de artă care poate fi văzut în ea. Asigurați-vă că includeți detaliile principale cum ar fi ora și data, locația, codul de îmbrăcăminte și taxa de intrare (dacă există). În cazul în care expoziția va fi un eveniment de profil înalt, ați putea lua în considerare chiar și să faceți un comunicat de presă sau un interviu într-o localitate de știri locală.
 • Publicați anunțuri în locuri publice, cum ar fi universități locale sau școli de artă, cafenele, cluburi sau chiar în buletinul comunitar din supermarket.
 • Trimiteți prin poștă cărți foto cu biografiile artiștilor, precum și cu mostre ale lucrărilor lor ca invitații personalizate.
 • Imagine intitulată Crearea unei expoziții de artă Pasul 9
  5
  Răspândiți evenimentul. Spuneți-le oamenilor că știți că organizați o expoziție de artă, fie în persoană, fie prin postarea evenimentului pe social media. În unele cazuri, puteți colabora cu site-ul pentru a ajunge la un public mai larg prin intermediul site-ului dvs. web, al comunicatelor de presă sau al anunțurilor oficiale.
 • Utilizați rețele sociale ca Instagram, Snapchat și Tumblr pentru a avea o previzualizare a lucrărilor pe care le veți prezenta la eveniment.
 • De asemenea, puteți să întrebați prietenii, familia, colegii de clasă sau colegii să împărtășească știrile din expoziția dvs. prin cuvânt oral.
 • Partea 3
  Desfășurați o expoziție de succes

  Imaginea intitulată Înființarea unei expoziții de artă Pasul 10
  1
  Cereți ajutor Solicită ajutorul voluntarilor în plus față de alți profesioniști, cum ar fi experții în mișcare, încadrare și iluminare. În acest fel, vă va fi mai ușor să coordonați serviciul de transport, amplasarea echipamentului și probele necesare, precum și monitorizarea lucrărilor pentru a evita deteriorarea sau furtul. Un personal dedicat poate ameliora sarcina de a face totul pe cont propriu și în același timp să se asigure că totul se desfășoară fără probleme.
  • În plus față de transfer, ar putea fi, de asemenea, o idee bună de a angaja un fotograf sau cameraman pentru a înregistra evenimentul precum și o bandă sau un DJ pentru a oferi acompaniament muzical subtil.
  • Delegați sarcini și responsabilități echipei dvs. de voluntari pentru a avea grijă de pregătirile de ultimă oră.
 • Imagine intitulată Crearea unei expoziții de artă Pasul 11
  2
  Organizați spațiul pentru expoziție. Prima dvs. comanda ar trebui sa fie asamblarea si plasarea lucrarilor in locul potrivit. Apoi, puteți ajusta iluminatul pentru a vă asigura că fiecare piesă este bine luminată și în ochii tuturor. Imaginați-vă cum doriți ca vizitatorii să vadă și să interacționeze cu camera și apoi să creeze un design final care să se potrivească acestui scop.
 • Tema expoziției trebuie reflectată pe hartă. De exemplu, dacă doriți să efectuați o instalare care se ocupă de opresiunea instituțională, puteți plasa semne sau șiruri care restricționează și controlează mișcarea participanților.
 • Nu uitați să desemnați un spațiu pentru zona de bun venit, mesele cu produsele sau orice alt lucru pe care credeți că aveți nevoie.
 • Imaginea intitulată
  3
  Implicați-vă cu participanții. Când vizitatorii sosesc, fiți dispuși să răspundeți la întrebările lor și să le spuneți despre lucrările pe care le vor vedea. În general, cei mai mulți artiști cred că aceasta este cea mai importantă parte a expoziției, vă oferă posibilitatea de a întâlni oameni care cumpără și lucrări de critică și a discuta despre punctele fine ale stilului și clarificați detaliile procesului dvs. de creare.
 • Dacă aveți de gând să expuneți lucrările pe cont propriu, asigurați-vă că sunteți aproape, astfel încât să vă poată identifica cu ușurință ca artist.
 • Expozițiile de artă sunt, în principiu, evenimente sociale, așa că nu vă fie frică să socializați și să aveți un timp bun.
 • Imagine intitulată Crearea unei expoziții de artă Pasul 13
  4
  Acesta oferă gustări ușoare. Asigurați-vă câteva mâncăruri și băuturi pentru oaspeții dvs. pentru a vă bucura în timp ce vizionați expoziția. În cele mai multe cazuri, va poate oferi pur și simplu brânză, fructe, sandwich-uri mici sau vin. Dacă vă așteptați la asistența unui număr mare de persoane, puteți să oferiți un cocktail de creveți, quiche miniaturale, hummus și alte gustări mai substanțiale.
 • Ca și în restul expoziției, trebuie să planificați meniul ținând cont de locul evenimentului, de atmosfera pe care doriți să o stabiliți (casual sau formală) și de rezultatul așteptat.
 • În mod ocazional, cele mai cunoscute galerii de artă vor acoperi costurile de catering la evenimentele majore.
 • sfaturi

  • Este foarte recomandat să cumpărați asigurarea de răspundere pentru locul în care va avea loc expoziția. În acest fel, nu trebuie să fii tras la răspundere în cazul în care se întâmplă ceva cu un oaspete, cu o operă de artă sau cu unitatea în sine.
  • Asigurați-vă că programați, cumpărați, trimiteți, curățați, organizați și organizați cât mai curând posibil, pentru a reduce stresul pe măsură ce se apropie data evenimentului.
  • Protejați lucrările cu un înveliș cu bule pentru a evita deteriorarea în timpul transportului.
  • Dacă nu se tem de a vorbi în public, evenimentul începe cu un discurs. Mulțumiți participanților pentru a veni și apoi petreceți câteva minute pentru a explica pe scurt subiectul pe care l-ați ales, artiștii care au colaborat cu dvs., precum și viziunea dvs. generală asupra proiectului.
  • Luați în considerare vânzarea altor tipuri de produse (de exemplu, cămăși, pungi, insigne etc.) care provoacă interesul persoanelor care nu sunt dispuse să cumpere opere originale.

  avertismente

  • Dacă expoziția conține teme mature care ar putea să nu fie potrivite pentru tineri, asigurați-vă că ați făcut-o clar cu o notificare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum se face o artă abstractă în Microsoft PaintCum se face o artă abstractă în Microsoft Paint
  Cum sa faci un blog de artaCum sa faci un blog de arta
  Cum să obțineți favorite în fotografia dvs. DeviantArtCum să obțineți favorite în fotografia dvs. DeviantArt
  Cum să analizați picturileCum să analizați picturile
  Cum se creează un portofoliu de fotografiiCum se creează un portofoliu de fotografii
  Cum sa faci arta cu nisipCum sa faci arta cu nisip
  Cum să faci o expoziție de bijuterii sau artizanat pentru a vinde lucrările taleCum să faci o expoziție de bijuterii sau artizanat pentru a vinde lucrările tale
  Cum să conduci un spectacol de modăCum să conduci un spectacol de modă
  Cum să exprimi bijuteriiCum să exprimi bijuterii
  Cum să conduci o galerie de artăCum să conduci o galerie de artă
  » » Cum să organizați o expoziție de artă

  © 2011—2020 ertare.com