Cum să organizați o colecție de cărți

Este minunat să aveți multe cărți, dar nu este așa de bine când vă bateți pe ele sau nu veți găsi niciodată unul de care aveți nevoie. Dacă vă place cărți, dar sunt atât de multe încât nu se mai potrivesc pe raft și prietenii tăi și ai pus Bookworm porecla, vă oferim câteva sfaturi simple și eficiente, dar pentru a organiza colecția de cărți, pentru a le menține într-o ordine fabulos și că le puteți găsi întotdeauna ori de câte ori doriți.

pași

Imaginea intitulată Organizați o colecție de cărți Pasul 1
1
Determinați modul în care vă gândiți la cărți. Există multe modalități de organizare a cărților. Puteți să le clasificați în funcție de categorii, cum ar fi tipul povestirii, mărimea, culoarea, genul, titlul sau autorul. Ceea ce contează cu adevărat este că alegi o metodă care are sens pentru tine. Aceasta vă va activa memoria și vă va ajuta să găsiți rapid cartea pe care o doriți. Următoarele secțiuni oferă mai multe metode dovedite pentru organizarea unei colecții de cărți. Vă recomandăm să alegeți metoda cea mai potrivită.

Metoda 1
Divizare alfabetică

Imaginea intitulată
1
Clasificați toate cărțile din librăria după autor sau titlu. Dacă sunteți bine să vă amintiți titlurile sau numele autorilor, această metodă va funcționa pentru dvs. Dacă puneți cărțile aceluiași autor împreună, va fi mai ușor să găsiți cartea unei serii.
 • Dacă sunteți un fel de cititor care își amintește numai conținutul, dar nu numele autorului sau titlul cărții, această metodă nu va fi atât de bună pentru dvs. În acest caz, trebuie să găsiți o altă cale.
 • De asemenea, trebuie să țineți cont de o diviziune a ficțiunii și a ficțiunii în diviziunea alfabetică (revizuiți Metoda de subiectul de mai jos pentru a vedea sugestiile).

Metoda 2
Organizare după culoare sau dimensiune

My-Books, -Organized.jpg" class ="imagine lightbox">
1
Așezați cărțile în raft în funcție de dimensiune. Din punct de vedere vizual, această metodă arată foarte bine și plăcută. Principiul de bază pentru stabilizarea bibliotecii este plasarea celor mai mari și mai grele cărți pe rafturile inferioare, precum și cele mai mici și mai ușoare cărți de pe rafturile de sus. Dacă vă aduceți aminte de cărți după mărime sau formă, această metodă este ideală pentru dvs.
 • The-colorat-Library-of-un-interacțiune-Designer- (Juhan-Sonin) --- 20100423.7D.05887.P1 --- SML.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Biblioteca colorată a unui designer de interacțiune (Juhan Sonin) 20100423.7D.05887.P1 SML
  2
  Clasificați cărțile după culori. Unii oameni își amintesc mai bine cărțile pe care le-au citit din cauza culorii cărții sau a imaginilor de pe copertă. Dacă vă place să clasificați lucrurile în funcție de culori, acest lucru va completa fantastica decorarea casei dvs. și va fi o modalitate simplă de a vă găsi cărțile.
 • Metoda 3
  după subiect

  Imaginea intitulată
  1
  Sortați cărțile după subiect. Împărțiți-le în funcție de temă, lăsați-i pe cei în românește într-o grămadă, iar cei din știință-ficțiune, filozofie, biografii, manuale etc. în altul.
  • Luați în considerare divizarea cărților în ficțiune și nonficțiune. Această metodă tinde să motiveze divizarea în mod natural, făcând distincția între cărțile de ficțiune și non-ficțiune. Puteți face acest lucru în același cărți de carte, de exemplu, plasați toate romane de ficțiune pe raftul superior, iar pe raftul de jos, plasați manualele de dulgherie. De asemenea, puteți folosi diferite cărți în jurul casei dvs., de exemplu, lăsați cărțile de rețetă în biblioteca de bucătărie și romane de romantism în dormitor.
 • Imaginea intitulată
  2


  Determinați spațiul necesar pentru fiecare subiect. Întotdeauna presupuneți că veți avea nevoie de mai mult spațiu, nu mai puțin, deoarece este foarte probabil că colecția dvs. va crește în timp și, eventual, acele cărți vor trebui să fie plasate pe raft.
 • Imaginea intitulată Organizați o colecție de cărți Pasul 6
  3
  Plasați cărțile după temă pe rafturi, împreună cu altele de același gen. În unele cazuri, poate doriți să adăugați și obiecte relevante, cum ar fi figurine, fotografii sau obiecte colectabile, după cum se arată în această imagine.
 • Imaginea intitulată
  4
  Alegeți un brand pentru a identifica fiecare subiect sau gen. Dacă este ușor să vă amintiți unde ați plasat cărțile după subiect, atunci această metodă este opțională. Dar dacă aveți nevoie să clarificați problemele în continuare, puteți adopta următoarele metode:
 • Aplicații colorate: Alegeți autocolante sau autocolante cu adeziv permanent, pe care le puteți obține într-o companie care vinde materiale pentru librării sau în decal cu bandă adezivă permanentă. Evitați utilizarea benzii de scotch sau a ambalajului deoarece, în timp, devine gălbuie, fisuri și coji, în timp ce banda de pânză de argint sau bandă de conductă devine lipicioasă.
 • Banda de pânză colorată: aceste benzi cu adeziv permanent funcționează bine pentru această sarcină.
 • Simboluri scrise: Înregistrați o literă (litere) sau o notă pentru a identifica fiecare subiect sau gen cu un marcator permanent de cerneală. De exemplu, "R" pentru romantism, "M" pentru Mystery, "R" pentru religie, "B" pentru biografii etc. Din păcate, nu toate culorile etichetelor se potrivesc bine cu culorile cărților, deoarece nu toate sunt de aceeași culoare. Ca o excepție pentru cărțile care au aceeași culoare ca eticheta, luați în considerare utilizarea unei etichete albe și a unui marcator al culorii pe care ați ales-o.
 • Acestea sunt opțiuni excelente dacă aveți tendința de a vă deplasa frecvent și aveți nevoie ca colecția dvs. de cărți să rămână relativ intactă când este ambalată.
 • Metoda 4
  Organizarea biroului

  Imaginea intitulată
  1
  Dacă doriți să păstrați colecția de cărți pe biroul dvs., organizați-le pentru a vă ajuta să vă faceți munca sau să studieze eficient. Vedeți cărțile pe care le aveți în prezent pe desktop.
  • Gândiți-vă la ce fel de cărți considerați necesare pentru a lăsa o colecție pe birou. În general, va cărțile trebuie să aibă la îndemână cele mai multe ori sunteți pe desktop, cum ar fi dicționare, manuale de referință, manuale pentru rezolvarea problemelor de calculator, ghiduri pentru scriere, editare sau calcul, cărți care sunt importante în acest moment pentru un eseu, raport sau carte pe care îl pregătiți etc. Cărțile care nu pot fi necesare pot fi manualele pe care le revizuiți o dată pe lună, romane pe care intenționați să le finalizați și cărți care vă par mai interesante decât ceea ce ar trebui să faceți. Eliminați orice nu este folosit frecvent sau care este o distragere a atenției.
 • 2
  Utilizați o parte foarte mică din birou pentru a vă clasifica colecția de cărți. Regula principală de a avea cărți pe birou este să le mențineți la un nivel minim. Biroul este o zonă pentru a lăsa hârtiile, calculatorul și cărțile deschise pe care le citiți. Orice altceva este considerat străin și are riscul de a împiedica, mai ales dacă desktop-ul dvs. este mic.
 • Idei pentru rafturi sau birouri din apropiere includ: un raft mic, portabil, care poate fi luat de mână cu cărți despre el cărți sprijinit de bookends rafturi suspendate deasupra Laptop peretedepinzând birou sau pur și simplu reîncărcați cărțile de perete, dacă biroul este așezat pe perete.
 • Imaginea intitulată R0010533
  3
  Clasificați cărțile în funcție de frecvența utilizării. Plasați cărțile pe care le utilizați cel mai aproape de dvs. și cele pe care nu le folosiți la fel de mult, dar care rămân utile, pot fi situate într-un loc mai departe de locul în care vă aflați. Păstrați lucrurile simple.
 • Creați obiceiul de a întoarce întotdeauna cărțile la locul lor stabilit pe raft după ce le-ați citit. Dacă stivuiți cărțile de pe birou, acesta nu va arăta foarte organizat, plus vă poate descuraja să vă întoarceți să continuați studiul sau să lucrați.
 • sfaturi

  • Investește în protecția cărților și a materialelor pentru reparații. Capacele sau căptușelile pentru a vă păstra cărțile curate și în stare bună.
  • Investiți în software bun pentru a organiza cărți și a crea un catalog pentru colecția dvs.
  • Investește în librării de bună calitate. Acest lucru vă va păstra mai bine cărțile, deoarece acestea nu vor fi sub o grămadă de cărți grele, nu vor umezi și nu vor fi umplute cu praf. Agitați în mod regulat cărțile de bază.
  • Investește în cărți de bună calitate. Cărțile Hardcover își păstrează valoarea mai bună decât durabilitatea lor, spre deosebire de cărțile de buzunar. Acest lucru crește șansele de a obține un preț bun pentru ei, în cazul în care doriți să le vindeți într-o zi.

  avertismente

  • Utilizați numai materiale de reparații de calitate dacă doriți ca cărțile dvs. să dureze. Bandă adezivă, bandă de argint sau bandă de scotch va ruina utilizarea pe termen lung a cărții.

  Lucruri de care ai nevoie

  • O colecție de cărți

  Alte wikiHows

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să descărcați cărți de la GoogleCum să descărcați cărți de la Google
  Cum să descărcați cărți în Google PlayCum să descărcați cărți în Google Play
  Cum se fac cărți poștale în WordCum se fac cărți poștale în Word
  Cum să citești cărți gratuite pe un iPhoneCum să citești cărți gratuite pe un iPhone
  Cum să organizați cărți PokémonCum să organizați cărți Pokémon
  Cum să împrumutați cărți din bibliotecă cu o colțCum să împrumutați cărți din bibliotecă cu o colț
  Cum să împrumut cărți pe KindleCum să împrumut cărți pe Kindle
  Cum să faci un truc se răcească cu unele cărțiCum să faci un truc se răcească cu unele cărți
  Cum se joacă păianjen solitaireCum se joacă păianjen solitaire
  Cum să găsiți o carte într-o bibliotecăCum să găsiți o carte într-o bibliotecă
  » » Cum să organizați o colecție de cărți

  © 2011—2020 ertare.com