Cum să se ocupe de rețete pe wikiHow

O temă care este în mod obișnuit ridicată în wikiHow forum

, este modul de a face cu rețete. In timp ce noi salutăm cât mai multe posibil manual, acesta poate fi tentant pentru a generaliza și de îmbinare rețete, bazată pe preocuparea că peste cu mai multe retete decat ne putem descurca. Oricum, din moment ce wikiHow încearcă să fie site-ul de manuale cu privire la modul de a face lumea mai completă, mai multe opțiuni pentru a păstra individualitatea rețetelor într-un mod care le face mai ușor de accesat și de întreținut. Pentru cei dintre noi care nu sunt în legătură cu bucătarul nostru, găsește o modalitate de a organiza rețete pe wikiHow poate fi un pic dificil. Acești pași, proveniți din discuțiile anterioare ale comunității, vă vor dota mai bine pentru tratamentul rețetelor conform misiunii wikiHow

pași

Manevrați-the-reteta-in-wikiHow-Pas-1.jpg" class ="imagine lightbox">
Imaginea intitulată Gestionați rețetele pe wikiHow Step 1.jpg
1
Oferiți rețetei cel mai clar titlu care se potrivește. Citiți ingredientele și pașii și comparați rețeta cu cele similare. Care este ceea ce o face diferit? Modificați titlul în consecință:
 • Dacă un ingredient principal este diferit, includeți acest ingredient în titlu. De exemplu, un articol cu ​​titlul de "Cum să faci trufe de ciocolată de rom" a fost nominalizat pentru a fi fuzionat cu faceti trufe de rom. Dar, pe o inspecție mai atentă, candidatul care urma să fie fuzionat avea un alt ingredient principal: el folosea biscuiți de placaj și nu cipuri de ciocolată, deci titlul a fost schimbat "Cum să facem trufe de rom cu biscuiți de placată și șablonul de fuziune a fost eliminat.
 • Dacă rețeta oferă o variantă specială a aceleiași feluri de mâncare, adăugați un titlu descriptiv și un obiectiv adecvat. Adjective cum ar fi umed, gros, lumină, greu și greu sunt descriptori acceptabili, deoarece acestea indică cum rezultatul este diferit. Cuvinte ca de construcții, unice, delicioase și mari nu sunt acceptabile, deoarece sunt subiective. De exemplu, cum se face un tort de ciocolată pufos creează un produs distinct diferit de Cum se face un tort dulce de ciocolată, în timp ce diferiți autori ar putea descrie fiecare ca un tort delicios de ciocolată.
 • Dacă rețeta utilizează o metodă diferită (cuptor cu microunde, cuptor, blender etc.), specificați metoda respectivă în titlu.
 • Manevrați-the-reteta-in-wikiHow-Pas-2.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Gestionați rețetele pe wikiHow Step 2.jpg
  2


  Păstrați titlul cel mai de bază. Oamenii caută adesea pe Internet cea mai simplă expresie pe care o pot gândi. Dacă wikiHow are mai multe rețete unice pentru un fel de mâncare, cel mai bine este să păstrați cel mai simplu titlu și să vă conectați de acolo cu cele mai specifice elemente. Pentru a continua cu exemplul de tort de ciocolată, titlul Cum se face un tort de ciocolată se conectează la câteva pagini cu variații unice de tort de ciocolată. Articolul trebuie să furnizeze instrucțiuni de bază și o secțiune suplimentară poate fi adăugată pentru variațiile rețetei.
 • Manevrați-the-reteta-in-wikiHow-Pas-3.jpg" class ="imagine lightbox">
  Imaginea intitulată Gestionați rețetele pe wikiHow Step 3.jpg
  3
  Mergeți rețetele numai atunci când diferența este mai mică. Dacă nu puteți găsi ceva care distinge rețete (de ex. Singura diferență este cantitatea de sare sau condimente), combină pagini și păstrează diferența ca sfaturi. Doar acest lucru dacă ați epuizat toate celelalte posibilități, pentru a păstra contribuția autorului la bună credință în wikiHow.
 • sfaturi

  • Verificați-vă cu alte persoane care știu despre alimente și de gătit și le cereți părerea lor despre rețetă. Puteți identifica ce face rețeta unică? Aveți vreo sugestie pentru titlu?
  • Crearea de diferite titluri îi ajută pe cititori atunci când caută pe wikiHow, deoarece le permite să aleagă între ei doar caută în lista pe care doresc să o citească și să o încerce mai întâi.
  • Luați în considerare introducerea secțiunii Lucrurile de care ai nevoie în partea de sus în loc de partea de jos. Este un proces ușor copiați și lipiți
  • Citiți Politica Titlu pentru mai multe detalii.

  avertismente

  • Excepția cazului în care există două sau mai multe metode de a face aceeași rețetă ce ar folosi același titlu, evitați îmbinarea mai multor rețete într-o singură pagină ca "metoda 1, metoda 2"... sau "reteta 1, reteta 2 ...". Acest lucru face ca formatul să pară ciudat și dificil pentru cititorul de a imprima. Dacă rețetele sunt suficient de diferite pentru a fi listate separat, acestea sunt suficient de diferite pentru a avea două titluri - este doar o chestiune de a găsi cele potrivite!
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a face o pagină web ca un wikiHowCum de a face o pagină web ca un wikiHow
  Cum se imprimă rețetele FacebookCum se imprimă rețetele Facebook
  Cum să porniți un buletin de știri pe Internet (forum)Cum să porniți un buletin de știri pe Internet (forum)
  Cum sa faci o carte de retete de familieCum sa faci o carte de retete de familie
  Cum să-ți faci soțul să te ajute să gătești mai multCum să-ți faci soțul să te ajute să gătești mai mult
  Cum să începeți un regim pentru îngrijirea naturală a pieliiCum să începeți un regim pentru îngrijirea naturală a pielii
  Cum să gătești cu făină de cassavaCum să gătești cu făină de cassava
  Cum să creați o carte de rețete de familieCum să creați o carte de rețete de familie
  Cum să deshidratați morcoviiCum să deshidratați morcovii
  Cum să vă bucurați de deserturi scazute de colesterolCum să vă bucurați de deserturi scazute de colesterol
  » » Cum să se ocupe de rețete pe wikiHow

  © 2011—2020 ertare.com