Cum de a face un câine să depășească teama de focuri de artificii sau de tunet

Conform unui sondaj realizat de Societatea Regală pentru Prevenirea Cruzimii la Animale (RSPCA, prin acronimul său în limba engleză), aproximativ 49% dintre câini arată frica de zgomote puternice, printre care focuri de artificii și furtunile. Din păcate, mulți proprietari întăresc anxietatea animalelor lor de companie, iubindu-i sau acordându-i prea multă atenție atunci când sunt nervoși. Această reacție determină ca câinele să creadă că este bine să vă fie frică și să întăriți comportamentul înfricoșător. Există câteva strategii care pot contribui la reducerea fricii de companie pe termen scurt. Pentru a găsi o soluție mai permanentă, puteți încerca să desensibilizați câinele la zgomote puternice, astfel încât să nu vă mai temeți de ele.

pași

Metoda 1
Utilizați strategii pe termen scurt

Imaginea intitulată
1
Minimizați stimulul. Izolați câinele de lumini puternice și zgomote puternice din furtuni și focuri de artificii. Aduceți câinele în casă și închideți toate ferestrele și ușile. De asemenea, închideți perdelele astfel încât să nu puteți vedea flash-urile. Dacă este cazul (nu în timpul unei furtuni), porniți televizorul la volum redus pentru a distrage atenția. Amintiți-vă să vă comportați în mod normal și să vă desfășurați activitățile obișnuite, astfel încât câinele să înțeleagă că totul este bine și că nu vă îngrijorați.
 • Imaginea intitulată Ajută-i pe un câine să depășească o frică de focuri de artificii sau de tunete
  2
  Dă-i câinelui un loc sigur pentru a te ascunde. Când un câine este frică, încearcă instinctiv să se ascundă. Dacă vă decideți să rămâneți aproape de podea și să vă ascundeți sub pat sau în spatele canapelei, lăsați-o să o facă. Puteți oferi mai multă siguranță cu o pătură pe marginea patului pentru a izola chiar mai mult sunetul.
 • Dacă câinele dvs. este instruit să se găsească în cușcă, ar putea să vrea să intre acolo. Acoperiți majoritatea cu o pătură groasă, astfel încât să pară o peșteră și să pară mai sigură decât în ​​mod normal. Puneți un articol cu ​​mirosul în cușcă pentru a oferi animalului un sentiment de securitate suplimentară.
 • Dacă câinele tău nu este antrenat să fie în cușcă, Luați în considerare acest lucru ca parte a strategiei dvs. pentru a vă ajuta să vă depășiți frica.
 • Imaginea intitulată
  3
  Foloseste feromonii. Când anticipați că va fi o mulțime de focuri de artificii, conectați un difuzor de feronom anti-stres pentru câinii din casa dvs. în prealabil. Aceste dispozitive emană un feromon de câine sintetic care le face să se simtă mai încrezători. Difuzoarele vă ajută să creșteți siguranța și să vă reduceți anxietatea.
 • Imaginea intitulată Ajutați-i pe un câine să depășească o temere a focurilor de artificii sau a unui tunet
  4
  Puneți o cămașă tranchilizantă pe câinele dvs. Acestea sunt strânse și presă corpul. Este un efect similar cu înfășurarea unui copil, ceea ce dă un sentiment de securitate. În cazul câtorva câini, anxietatea scade și îi ajută să-și crească nivelul de încredere.
 • Imagine intitulată Ajutor peste câine să se teamă de focuri de artificii sau Thunder Pas 5
  5
  Luați în considerare utilizarea unor medicamente. Unii câini sunt atât de frică încât încearcă să scape, să se rănească sau să-și piardă controlul asupra sfincterilor lor. Dacă animalul dvs. de companie suferă de o asemenea anxietate, duceți-l la medicul veterinar pentru examinare. Dacă nu există nici o explicație medicală pentru frica dvs. extremă, medicul veterinar poate să prescrie unele medicamente pentru a-și calma câinele în timpul evenimentului.
 • Nicio medicație nu este perfectă, dar puteți utiliza o combinație de diaceam și propranolol. Diazepamul este un tranchilizant care scade senzația de anxietate, în timp ce propranololul este un beta-blocant care împiedică accelerarea inimii. Această combinație ajută la menținerea animalului relaxat în timpul unui eveniment groaznic.
 • Acepromazina sedimentează câinele, dar aceeași persoană se confruntă cu frică. Deci, chiar dacă el pare să facă față lucrurilor mai bine, va fi totuși frică. De aceea, acest medicament nu mai este folosit atât de mult.
 • Metoda 2
  Antreneaza-ti cainele pentru a-ti depasi teama de zgomote puternice  Imaginea intitulată Ajutor peste câine să se teamă de focuri de artificii sau Thunder Pasul 6
  1
  Acționați în mod normal Este important ca, în calitate de proprietar, să ignorați comportamentul înspăimântător al câinelui dvs. În timp ce este complet natural să vrei să-i mângâi pe un animal înfricoșat, în realitate, asta îți dă să înțelegi că e bine să te simți așa. Dacă doriți să vă recalificați corect, este esențial să înțelegeți acest concept.
  • Dacă sunteți calm, câinele dvs. va înțelege că nu sunteți îngrijorați și că de aceea nu trebuie să vă temeți.
 • Imaginea intitulată
  2
  Nu forțați niciodată câinelui să se confrunte cu temerile sale direct. Nu luați animalul înfricoșător la o expoziție de artificii, în speranța că se va adapta. Această tehnică se numește supraîncărcare senzorială și este inumană. Dacă bombardați câinele cu ceea ce se tem, în loc să-l depășească, ar putea fi traumatizat și suferă pagube emoționale.
 • Imaginea intitulată Ajutor peste câine să se teamă de focuri de artificii sau Thunder Step 8
  3
  Expuneți câinelui dvs. la sunetul pe care îl tem de un volum foarte scăzut. Pentru a-l învăța să rămână calm în timp ce ascultă zgomotul, dă-i un tratament sau o afecțiune când rămâne calm. Această metodă este diferită de supraîncărcarea senzorială deoarece se folosește un sunet cu un volum foarte mic și se lucrează treptat.
 • Pentru a face acest lucru, obțineți o înregistrare cu sunetul pe care câinele dvs. se tem, cum ar fi focuri de artificii sau furtuni. Ideea este de a juca discul în cel mai mic volum posibil, astfel încât animalul să rămână calm. Felicitați-l și dați-i un premiu pentru a fi liniștiți când ascultați sunetele.
 • Dacă este posibil, puneți înregistrarea ca sunet de fundal în perioade de o oră, dar nu lăsați câinele singur în acest moment.
 • Imaginea intitulată Ajutor peste câine să se teamă de focuri de artificii sau Thunder Pasul 9
  4
  Măriți volumul sunetului treptat. Odată ce câinele se oprește observând că fundalul sună în mod regulat, ridicați puțin volumul. Sunetul ar trebui să fie puțin mai mare decât înainte, dar nu este suficient pentru ca animalul dvs. să prezinte semne de anxietate, cum ar fi smacking, plimbări de la un loc la altul, plângere, tremurături sau tremur.
 • Încă o dată, felicită-ți câinele cu dragoste sau recompense pentru a rezista zgomotului alarmant, dar numai dacă nu a fost frică.
 • Repetați acest proces de expunere până când sunteți sigur că câinele dvs. nu reacționează deloc. Apoi puteți mări volumul puțin mai mult.
 • Imagine intitulată Ajutor peste câine să se teamă de focuri de artificii sau Thunder Pasul 10
  5
  Expuneți-vă câinele la sunetele albumului zilnic. Dacă în orice moment animalul dvs. simte teama, începeți următoarea sesiune cu volumul puțin mai mic. Nu uitați să rămâneți relaxați în timp ce antrenați câinele. Trebuie să văd că nu vă faceți griji.
 • Este posibil să dureze mult timp, dar cu perseverență și dedicare este posibil să vă ajutați câinele să depășească teama de focuri de artificii sau de tunet.
 • sfaturi

  • Amintiți-vă că câinii aud, de obicei, zgomotul mult mai tare decât oamenii, deoarece sentimentul lor de auz este mai sensibil. Ei pot simți că o furtună se apropie de o jumătate de oră înainte de a ajunge acolo unde sunt. Când focurile de artificii sau furtuna începe, ceea ce ne deranjează este mult mai rău pentru ei.

  Alte wikiHows

  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum sa faci o racheta de focuri de artificii in MinecraftCum sa faci o racheta de focuri de artificii in Minecraft
  Cum se fac bombe de fumCum se fac bombe de fum
  Cum sa faci focuri de artificiiCum sa faci focuri de artificii
  Cum să faci un spectacol de artificiiCum să faci un spectacol de artificii
  Cum să ajuți un câine înțepatCum să ajuți un câine înțepat
  Cum să-ți liniștiți câineleCum să-ți liniștiți câinele
  Cum sa calmezi un caine in timpul furtunilorCum sa calmezi un caine in timpul furtunilor
  Cum să cumpărați o cușcă pentru câiniCum să cumpărați o cușcă pentru câini
  Cum de a da încredere unui câine învinsCum de a da încredere unui câine învins
  Cum să oprești comportamentul distructiv al câinilorCum să oprești comportamentul distructiv al câinilor
  » » Cum de a face un câine să depășească teama de focuri de artificii sau de tunet

  © 2011—2020 ertare.com