Cum de a deveni un Administrator wikiHow

Administratorii sunt membri ai comunității wikiHow, care își asumă în mod voluntar responsabilitatea suplimentară de a face, în cel mai bun mod posibil, lucrurile din wikiHow. În timp ce fiecare utilizator wikiHow este un editor, Administratorii au trei puteri suplimentare și responsabilități care le permit să se asigure că wikiHow continuă să devină o resursă utilă gratuită: redenumiți, ștergeți și blocați. În afară de aceste activități de curățenie generală, aceștia participă în același timp la activitățile de colaborare și creare ca orice alt editor sau colaborator.
Alegerile de administrator încep la următoarele date: 15 ianuarie, 15 mai și 15 septembrie.

pași

1

efectua oricare dintre următoarele activități vă poate ajuta să fiți pregătit (ă) să fiți administrator. Acestea sunt activitățile care fac o persoană un membru productiv și valoros al comunității, indiferent dacă reușește sau caută să devină administrator. Nu trebuie să faceți toate lucrurile enumerate mai jos, dar dacă faceți oricare dintre acestea, vă veți ajuta în acest proces și arătați altora că puteți fi administrator:

 • ajutor pentru comunitatea cu diferite eforturi, cum ar fi patrularea schimbărilor recente, promovarea de noi articole, punerea în ordine a legăturilor de pe web, găzduirea de noi utilizatori sau oricare dintre celelalte opțiuni enumerate în Portalul Comunității.

 • îmbunătățire conținutul de wikiHow, scrierea articolelor solicitate, importul de conținut, revizuirea și corectarea, legarea capetelor, adăugarea de fotografii sau ilustrații sau formatarea articolelor în funcție de Ghidul scriitorului.

 • Faceți prieteni în comunitate. Colaborați pe o pagină cu un alt editor. Ajutor într-un proiect wiki. Faceți cunoștință cu alte persoane care construiesc acest manual wiki în același timp cu dvs.

 • Familiarizați-vă cu wikiHow stil. Trebuie să știți instinctiv Ghidul scriitorului, precum și politici de la wikiHow. De asemenea, trebuie să recunoașteți ce nu este wikiHow, precum și să știți și să știți cum să utilizați opțiunile disponibile în portalul comunității.

 • 2

  decide dacă chiar vrei să devii administrator. Fiind un administrator necesită un set de responsabilități pe care alți editori nu le au. Nu există o remunerație suplimentară, cu excepția plăcerii unui loc de muncă bine făcut. Mai mulți colaboratori respectați pe wikiHow au respins propunerea de a fi Administratori și preferă să se concentreze pe crearea și editarea articolelor, decât în ​​sarcinile pe care Administratorii trebuie să le facă.

 • 3

  Introduceți-vă în timpul "apel pentru aplicații pentru Administrator". Acestea încep în fiecare 15 ianuarie, 15 mai și 15 septembrie și sunt anunțate la pompa de sat din Forum. Forumuri (forumuri în limba engleză). Întrebați un administrator wikiHow să vă desemneze pentru această funcție. Dacă administratorul consideră că ați fi un bun candidat pentru Administrator, el vă va nominaliza în timpul ciclului de numire. De asemenea, aveți dreptul la auto-postare, urmând instrucțiunile publicate în forumuri în timpul cererii de candidatură.

 • 4

  încredere prin faptul că noii administratori vor fi selectați printr-un proces de căutare de consens, făcut în mod confidențial printre administratorii actuali. În mod normal, candidații au nevoie de sprijinul a 70-80% din administratorii actuali. În general, acest proces poate dura de la câteva zile până la câteva săptămâni, deoarece poate dura un timp pentru ca administratorii să ajungă la un consens cu privire la cine ar trebui să fie administrator. După finalizare, rezultatele vor fi publicate în Pompa de sate din Forumuri. • 5

  Aflați despre criteriile de selecție pe care administratorii actuali îl vor căuta în fiecare dintre candidați:

 • încredere. Acesta este cel mai important criteriu. Este posibil ca administratorii actuali să aibă încredere în dvs., astfel încât să puteți exercita controlul și responsabilitatea unuia dintre cele mai populare site-uri de internet? Încrederea este câștigată de-a lungul timpului, pas cu pas, demonstrând o bună judecată și un nivel ridicat, matur și responsabil.

 • empatie și bunătate. Administratorii trebuie să servească o comunitate foarte largă de editori și cititori. Prin urmare, este necesar să avem un istoric de tratament amabil și respect reciproc.

 • Concentrează-te pe misiunea ta. Trebuie să aveți o capacitate demonstrată de a vă pune sarcina wikiHow în fața altor preocupări.

 • Urbanității. Poți să rămâi civic atunci când te critică pentru deciziile pe care le faci ca Administrator? Puteți exersa facultățile de administrație fără a înceta să fiți amabili, amabili și primitori?

 • cale. Deși nu există reguli stricte, solicitantul trebuie să aibă cel puțin patru luni de experiență și 500 - 1000 de articole (sau modificări ale articolului) în wikiHow, înainte de a fi considerat un posibil candidat pentru Administrator. Administratorii existenți au dificultăți în evaluarea candidaților cu care nu au interacționat personal.

 • 6

  Nu vă descurajați dacă nu sunteți numit în primele două prezentări în această poziție. Aproximativ jumătate din persoanele nominalizate, nu treceți la următorul pas în prima lor încercare, dar încercați din nou într-o a doua, a treia sau a patra cerere. Dacă sunteți numit, dar nu sunteți desemnat, contactați un administrator pentru a vă ajuta să vă îmbunătățiți în viitor. În mod similar, dacă nu sunteți niciodată selectat pentru a fi Administrator, credeți că puteți rămâne un membru important al comunității. Mulți editori mari de wikiHow nu au fost niciodată administratori.

 • sfaturi

  • "Pierderea timpului" vă va învăța multe despre ceea ce trebuie să știți pentru a fi un administrator de valoare.

  • Administratorii sunt responsabili pentru:
  • Redenumiți acele articole care au fost selectate pentru a schimba titlul.

  • Blocați vandalismul și e-mailurile nedorite.
  • Să gestioneze și să elimine articole și solicitări care au fost propuse pentru eliminarea lor sau sunt considerate inadecvate.

 • Trebuie să știți care sunt rolurile unui administrator și cum să acționați ca atare.

 • anunțuri

  • În timp ce sunteți Administrator este un rol foarte distractiv și plin de satisfacții, este un angajament de timp pe care membrii familiei dumneavoastră nu îl pot înțelege.

  • A fi Administrator nu este un premiu, trofeu sau promovare. Administratorii nu au niciun prestigiu în wikiHow asupra celorlalți contribuitori obișnuiți. Administratorii au doar câteva instrumente suplimentare pentru a-și îndeplini responsabilitățile pe care le presupune sarcina.

  • Utilizarea atribuțiilor de administrator pentru a ridica contribuitorii wikiHow nu este niciodată acceptabilă.

  • Din diverse motive, nu vor fi selectați toți cei care solicită să fie administratori. Dacă nu sunteți acceptat ca administrator, nu înseamnă că nu sunteți apreciat sau apreciat ca membru al comunității wikiHow, astfel încât să nu vă descurajeze să continuați să participați la wikiHow.

  Lista administratorilor

  • Administratorii en.wikiCum
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să adăugați sau să eliminați un administrator dintr-un chat de grup în WhatsAppCum să adăugați sau să eliminați un administrator dintr-un chat de grup în WhatsApp
  Cum se deschide o aplicație în calitate de administrator întotdeauna în Windows VistaCum se deschide o aplicație în calitate de administrator întotdeauna în Windows Vista
  Cum se accesează directorul activ în Windows Server 2008Cum se accesează directorul activ în Windows Server 2008
  Cum se adaugă o scurtătură care spune "Deschideți interpretul de comandă aici ca…Cum se adaugă o scurtătură care spune "Deschideți interpretul de comandă aici ca…
  Cum se adaugă o comandă rapidă a opțiunii `Open with Notepad ca administrator `la meniul…Cum se adaugă o comandă rapidă a opțiunii `Open with Notepad ca administrator `la meniul…
  Cum să modificați un cont de invitat unui administrator din WindowsCum să modificați un cont de invitat unui administrator din Windows
  Cum de a construi un site web rapid în JoomlaCum de a construi un site web rapid în Joomla
  Cum sa devii un superuserCum sa devii un superuser
  Cum să deveniți administrator pe MacCum să deveniți administrator pe Mac
  Cum se creează un cont de utilizator Administrator în Windows 8Cum se creează un cont de utilizator Administrator în Windows 8
  » » Cum de a deveni un Administrator wikiHow

  © 2011—2020 ertare.com