Cum să ierți un părinte abuziv

Rețineți că mamele ar putea fi, de asemenea, părinți abuzivi, iar iertarea unei mame abuzive utilizează acest articol ca și cum ar fi relevant atât pentru părinți, cât și pentru unul dintre ei. Odată ce i-ai iertat, vei avea un sentiment de ușurare.

Cu toate acestea, nu utilizați aceste metode dacă sunteți, în acest moment, abuzat fizic sau emoțional de către tatăl dumneavoastră. Nu utilizați aceste metode pentru a vă îngădui mai mult să tratați greșelile: reprimarea răului și a durerii voastre vă va face atât de multe daune psihice și emoționale ca abuzul în sine.

Utilizați aceste metode, dacă nu mai sunteți fizic sau emotional daunatoare pentru viitorul imediat, iar dacă doriți să aveți o soluție sau pace.

pași

Imagine cu titlul Iartă un pas abuziv părinte 01
1
Acceptați punctul dvs. de vedere slab și înțelegeți că la un moment dat acest abuz sa petrecut și în viața voastră. Este posibil ca el să-l accepte ca normal, dar acum trăiește "viața ta" gândindu-se că știe ce este mai bine pentru tine și apoi pentru copiii tăi. Este posibil ca la un moment dat să credeți că "v-ar iubi pe copiii voștri și că ați fi vrut cel mai mult pentru ei, chiar dacă nu s-au născut încă. Unii părinți tratează copiii dvs. pe baza amintirilor lor despre modul în care s-au tratat singuri. Este posibil ca ei să nu fi crescut într-un mediu cu exemple bune de urmat și că au fost capabili să arate afecțiune și dragoste. Ele aduc aceste amintiri în prezent. Ei nu au învățat să ierte, să uite și să corecteze comportamentul care le-a fost arătat.
 • Imagine cu titlul Iertați un pas părinte abuziv 02
  2
  Amintiți-vă momentele plăcute. În tot timpul vieții, uneori abuzul pe care un tată îl provoacă fiului său nu este întotdeauna corectat. El sau ea s-ar fi putut comporta foarte prost atunci când starea lor de spirit sau emoții erau supărate sau supărătoare. Încearcă să-ți amintești cel puțin un moment plăcut că am fost bun pentru tine și te-am tratat bine. Ca un copil, este de înțeles că iertați cu ușurință. La urma urmei, el sau ea ți-a dat viață și, ca un copil nevinovat, trebuie să spui: "Te iubesc, mamă" sau "Te iubesc, tată". De fiecare dată când mintea ta aduce amintirea unui părinte abuziv, schimba-ți mintea și du-te la acest moment plăcut și înțelegi că ești o persoană care crede în prezent și a depășit totul, mai mult decât orice.
 • Imagine cu titlul Iertați un părinte abuziv Pasul 03
  3
  Eliberați rănile și greșelile de represiune din trecut. Întrebați-vă unde vă dă durerea și de ce o purtați încă în interiorul vostru. Trebuie să știți că este doar uman și normal ca aceste amintiri reprimate să se întoarcă. Relaxează-te și stai liniștit pentru câteva minute în fiecare zi, apoi permiteți-vă să le simtă și apoi a scăpa de aceste sentimente în tine și te felicit pe ceea ce aduce la viata ta. Chiar și cei care sunt mai răi v-au anunțat acum și știu asta "Voi continua cu viata mea si o voi depasi".
 • Imagine cu titlul Iartă un abuziv Părinte 04
  4
  Ar trebui să știți că fiecare dintre noi vizită doar această planetă. Viața noastră este scurtă și nu merită păstrarea resentimentelor pentru totdeauna. Veți crea o protecție pe care ați dezvoltat-o. Totul se va întâmpla și cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să vă bucurați de prezent. Nu lăsați o rană din trecut să-și ruineze restul vieții. Continuați să căutați un viitor continuu.
 • Imagine cu titlul Iertați un pas abuziv pentru părinți 05
  5
  Lucrul la tine pentru a dezvolta o forță și apoi să dezvolte o nouă persoană de fiecare dată când reveniți un gând care te face să amintesc acele momente. Concentrați-vă asupra a ceea ce puteți face pentru a vă îmbunătăți viața și cea a celor cărora le pasăți și le prețuiți. Deveniți un exemplu și un model pentru cei care sunt în spatele tău. Dacă întrebi "Dar cum?", trăiți în prezent și dați seama că se poate schimba și permiteți-vă să aveți o atmosferă bună. La fel ca o briză naturală care vă atinge ușor.
 • Imagine cu titlul Iartă un abuziv părinte 06


  6
  Pentru ca lucrurile să se schimbe, trebuie să te schimbi mai întâi - ca să poți ierta este necesar să te ierți și să scoți orice vinovăție și furie pe care tu o dai în tine. Iertarea este puterea de a vă găsi și nu de a obseda asupra abuzatorului. Iartă-te, de asemenea, și după voia ta, "fără vină".
 • Imagine cu titlul Iertați un părinte abuziv pas 07
  7
  Întreabă tot ce te-a învățat abuzatorul, ceva ce ți-ai dat seama că în acel moment nu era corect. Mulți abuzatori distrug viețile copiilor lor în moduri care durează mult mai mult decât abuzul în sine. Acum doriți să găsiți o cale de a ierta și de a păstra iertarea. Da, acel gând este o batjocură. Căutați exemple și idei ale oamenilor care sunt fericiți și vedeți cum pot să zâmbească, să râdă sau să se liniștească. Filtrați sfaturile personale ale calității vieții întrebând: "Cât de fericită este persoana care o dă?". Încercați și el. Daunele pe care un abuzator le generează și care durează mai mult este setul de jumătăți de adevăr, care sunt convingătoare că sunt idei proaste despre viață sau despre a avea încredere în sine. Credintele de genul: "Dragostea este întotdeauna o relație între iubire și ură" vă poate face să repetați această situație cu oameni noi în viața voastră. Refugiați și rețineți emoțiile. Pleacă. Restabiliți această forță interioară în voi. Fii optimist. Încercați din nou.
 • Imaginea intitulată Iartă-i un pas parental abuziv 08
  8
  Cea mai grea întrebare pentru sine este: "Urmăresc exemplul abuzatorului meu?". "Tratez oamenii în felul ăsta?" Întrebați-vă privat și, dacă este adevărat, începeți să căutați exemple despre modul în care oamenii care au crescut în case unde li sa dat o mulțime de dragoste se comportă în același mod. Ați putea deveni o persoană care poate duce o viață fericită. E nevoie de efort, dar rezultatele sunt impresionante și adesea mai bune decât îți poți imagina.
 • Imagine cu titlul Iertați un părinte abuziv Pasul 09
  9
  Dacă abuzul a trecut de mult timp și începi brusc să reacționezi la el din nou, uită-te la situația în care trăiești acum. Întrebați-vă dacă aceeași situație se întâmplă în altă parte a vieții. Un șef, un partener, un prieten sau o cunoaștere actuală declanșează aceste reacții. Uneori este un semn de pericol în relațiile actuale. În altă situație, situația este mult mai liniștită, dar abuzul te face să te aștepți la ceva mult mai rău. Înțelegerea diferenței înseamnă a rămâne departe și a căuta sfaturi de la persoane care nu sunt implicate și care au experiențe mai sănătoase.
 • Imagine cu titlul Iartă un abuziv părintele Pasul 10
  10
  Aveți o încredere mai sănătoasă și pur și simplu iertați. În realitate, este vorba despre "uitarea" cât de mizerabil "de atunci" a fost comparat cu prezentul - este doar o amintire. Controlați oamenii care provoacă acest lucru și credeți că puteți vedea în continuare următoarele trei minute de triumf care au dispărut acum și folosiți forța dvs. pentru a rezista acestui "nou control".
 • sfaturi

  • Scrieți și discutați frecvent despre aceasta. Durerea pe care o simți înăuntrul vostru se răspândește enorm ca un diavol înfuriat sau, ca un copil abandonat, se înrăutățește în frică în colț. Este necesar să-ți exprimi acea durere. Cu toate acestea, nu vă lăsați să vă simțiți inutili. Ascultă-o Cu cât o faceți mai mult, cu atât veți simți mai puțin că nu sunteți iubiți. Continuă să încerci, nu te opri. Va dura ceva timp, dar în cele din urmă va dispărea.
  • Amintiți-vă că a fi supărat cu tatăl tău va face rău numai unei persoane: tu! Ei dorm noaptea si sunteti suparati si deprimati.
  • Uneori, va fi util să comunicați cu acest părinte sau cu celălalt (care nu este abuziv). Tot ce ai nevoie este să le înțelegi și să găsești dragoste pentru ambele. Cu toate acestea, dacă continuă abuzul, puneți capăt oricărei comunicări cu atenție, apoi retrageți-vă și recuperați.
  • Trebuie să fii determinat când faci această decizie. Dacă tu și tatăl tău sunteți încă în termeni răi, un argument rău poate aduce toate sentimentele de resentimente care au rămas în trecut. Nu lăsați asta să se întâmple, va împiedica numai dezvoltarea relației voastre.

  avertismente

  • Nu utilizați aceste metode pentru a-i ierta pe un tată, dacă el încă vă greșește. Utilizați aceste metode numai dacă vă aflați într-un loc unde de mult timp sunteți protejat fizic și emoțional de a primi mai multe daune de la tatăl dumneavoastră.
  • Iartă-ți părinții nu înseamnă că ignori pe deplin faptul că te-au rău rău. Trebuie să știți ce au făcut greșit și să le iertați numai și numai pentru binele vostru.
  • Asigurați-vă că nu continuați cu cercul vicios de abuz. Dacă nu ați crescut la martorii comportamentului unui tată iubitor, căutați ajutor și cursuri pentru părinți astfel încât să puteți învăța să fiți cel mai bun tată pe care îl puteți fi. Departamentul județean de sănătate sau asistență socială sau departamentul de maternitate al spitalului local pot oferi cursuri gratuite părinților care doresc să-și îmbunătățească abilitățile de părinți.
  • Dacă vă vedeți că repetați același comportament, dați-vă o pauză. Recunoașteți că trebuie să vă odihniți și că veți reveni la această situație mai târziu.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ne ocupăm de un tată răuCum să ne ocupăm de un tată rău
  Cum să se ocupe de o mamă abuzivăCum să se ocupe de o mamă abuzivă
  Cum să tratăți abuzul emoționalCum să tratăți abuzul emoțional
  Cum să înveți să ierțiCum să înveți să ierți
  Cum să nu mai fii o persoană abuzivăCum să nu mai fii o persoană abuzivă
  Cum să ne ocupăm de un prieten abuzivCum să ne ocupăm de un prieten abuziv
  Cum să ierți pe cineva care nu arată remușcăriCum să ierți pe cineva care nu arată remușcări
  Cum să evitați să fiți pedepsiți pentru a avea grade releCum să evitați să fiți pedepsiți pentru a avea grade rele
  Cum să înveți să ierți prin HristosCum să înveți să ierți prin Hristos
  Cum să vă stabiliți relația cu părinții dvs. atunci când există deja o separareCum să vă stabiliți relația cu părinții dvs. atunci când există deja o separare
  » » Cum să ierți un părinte abuziv

  © 2011—2020 ertare.com