Cum să gândiți repede răspunsuri inteligente

Ați fost vreodată într-o discuție în care reputația dvs. printre prieteni sau colegi se poate schimba în funcție de capacitatea dvs. de a răspunde rapid la cineva care v-a insultat sau care sa distrat de dvs.? Pe de altă parte, în situații de risc scăzut, ați dorit vreodată să puteți răspunde cu un răspuns ingenios în acel moment? Răspunzând rapid și ingenios necesită anumite talente naturale, dar este și ceva pe care îl puteți dezvolta prin practică și pregătire. De asemenea, dacă doriți să obțineți în jurul liniei subțiri între ingeniozitate și agresiune, puteți lucra pe încredere și bunătate.

pași

Metoda 1
Dezvoltați-vă talentele

Imaginea intitulată Gândiți-vă la revenirile rapide cu mândrie Pasul 1
1
Practicați-vă abilitatea de a răspunde rapid. Nu toată lumea se simte confortabil rapid, astfel încât arta de a răspunde rapid poate depinde de memorarea unor răspunsuri standard ca o ultimă soluție. Nu încercați să fiți ingenioși dacă pur și simplu nu aveți această abilitate, pentru că vă riscați să vă faceți un prost și să vă distrați, deoarece încercarea nu merita.
 • Memorizarea și practica vă pot ajuta să profitați la maximum de aptitudinile pe care le aveți și să faceți din când în când schimburi verbale. Cu toate acestea, ca și artiștii din alte domenii, experții de răspunsuri ingenioase par să aibă un talent înnăscut care să fie mână în mână cu atitudinea și pregătirea lor.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă la revenirile rapide cu mândrie Pasul 2
  2
  Dezvoltați capacitatea dvs. de a asculta. Nu există o formulă magică care să dezvolte un spirit mai rapid, dar îmbunătățirea abilității dvs. de a asculta poate ajuta foarte mult. Uitați-vă la cealaltă persoană și concentrați-vă asupra cuvintelor lor și a semnificației lor. Cele mai ingenioase raspunsuri sunt create ca un raspuns direct la ceea ce sa spus, nu extrase dintr-un arsenal de fraze virte care se potrivesc situatiei.
 • Practicați-vă concentrarea asupra a ceea ce se spune în loc să vă permiteți minții să rătăcească pentru a încerca să formuleze răspunsuri. Încercați să practici activități precum "verbal de volei", în care un partener și tu trebuie să se întoarcă să inventeze o poveste spunând un cuvânt la un moment dat (spune un cuvânt, ascultați cu atenție și spuneți cuvântul următor cât de repede poți și așa mai departe).
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă la revenirea rapidă cu mândrie Pasul 3
  3
  Gândiți-vă la situațiile din trecut. Încercați să scrieți propria versiune a unei conversații în care ați fi dorit să fiți vrăjitori. Înlocuiți încercarea din trecut cu un script mai bun și lucrați din acest punct pentru a vă ghida inventivitatea viitoare.
 • Cu toate acestea, rețineți că cele mai bune răspunsuri sunt create în acest moment și nu sunt luate din circumstanțe similare din trecut. Utilizați acest exercițiu pentru a inspira și a exersa, nu ca o sursă de răspunsuri specifice.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă la revenirea rapidă cu mândrie Pasul 4
  4
  Răsturnați rapid orice insultă pe care o primiți. Dacă te gândești la insultă, o vei observa și o vei face să te deranjeze într-un mod personal. În schimb, nu te concentra pe insultă, dar răspunzi repede.
 • Trucul din spatele răspunsurilor ingenioase este viteza. Nu analizați ramificațiile a ceea ce sa spus - în schimb, tratați insultele ca pe un joc și acesta va deveni pur și simplu o ocazie de a răspunde.
 • De exemplu, dacă cineva sfârșește o insultă cu ceva asemănător "și tu, de asemenea", nu meditați asupra rutinei dvs. igienice atunci când formulați un răspuns. Concentrează strict cuvintele și răspunde la ceva asemănător "Da, dar cel puțin ciuma mea este îndepărtată cu o baie, dar personalitatea voastră veșnică nu este îndepărtată cu nimic".
 • Imaginea intitulată
  5
  Trebuie să fiți pregătiți și dispuși să destramați ceea ce spune cineva. Intrați în luptă și bucurați-vă de spiritul confruntării, în loc să vă temeți de ea sau să-i subestimați. Gândiți-vă la confruntare ca la o ocazie de a juca și nu la un motiv de a vă simți insultat. Dacă pur și simplu nu puteți vedea lucrurile în acest fel, ar fi mai bine să evitați să încercați să răspundeți cu înțelepciune și să căutați altă abordare.
 • Folosiți ocazia de a menționa orice contradicție în care cade cealaltă persoană atunci când încercați să-i dezvăluiți inteligența. În general, această măsură va face o insultă să-și piardă valoarea în ochii persoanei insultătoare.
 • Totuși, nu dărâmați ceva mai mult decât aveți nevoie. Dacă răspunsul tău durează mult timp, cealaltă persoană te poate întrerupe cu un alt răspuns, ceea ce va face ceea ce ai de gând să spui irelevant.
 • De exemplu, dacă spune că nu ești vrednic de o insultă, poți răspunde "Mă bucur că am auzit că nu ai încercat să mă insulți în ultimele cinci minute".
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă la revenirile rapide cu mândrie Pasul 6
  6
  Utilizați sarcasmul dacă știi cum să o faci Sarcasmul poate fi potrivit dacă este exprimat cu înțelepciune și nu exagerat. Dacă cineva încearcă să te insulte cu un comentariu fără sens, nu ezitați să răspundeți sarcastic "Ei bine, este un răspuns inteligent". Brevetul este, de asemenea, util în acest caz. Un monolog sarcastic, dar lung, nu va avea același efect.
 • Amintiți-vă că sarcasmul necesită, de asemenea, un moment oportun și un ton adecvat de voce. Gândiți-vă la Severus Snape în cărțile Harry Potter sau Oscar Wilde - ambii sunt practicanți buni ai sarcasmului care este exprimat succint și eficient.
 • Utilizați sarcasmul într-un mod jucaus, nu pentru a face pe cineva supărat. Gândește-te la adversarul tău și vezi dacă e pregătit să ia sarcasm pentru ceea ce este și nu într-un mod foarte personal.
 • De exemplu: "Ultima insultă a fost aproape de a avea sens. Te rog, continuă să încerci".
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă la revenirile rapide cu mândrie Pasul 7
  7
  Nu expediați. Cele mai cunoscute exemple de replici ingenioase sunt invariabil bune și scurte, care își îndeplinesc obiectivul într-o singură încercare. În cele mai multe cazuri, răspunsul ingenios trebuie să fie atât de forțat încât să încheie definitiv discuția. Continuă să vorbești, argumentand sau clarificarea punctelor dvs. va slăbi probabil impactul a ceea ce ați spus.
 • Depinde de tine dacă vrei să schimbi subiectul, să te retragi pentru a relua conversația cu acea persoană la un moment dat sau să pretind că nu mai există. Cel mai important lucru este să aveți avantajul înainte de a trece la altceva.
 • Nu te duce când te insultă, pentru că asta sugerează că nu poți tolera situația. Cu toate acestea, dacă este necesar, vă puteți apăra spunând "Mă voi întoarce când tantrul va dispărea pentru a continua să schimbe insulte". Acest raspuns face ca adversarul sa se simta responsabil pentru comportamentul mai potrivit si iti da o priza vrednic.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă la revenirile rapide cu mândrie Pasul 8
  8
  Fii calm înainte de toate. Nu vă deranjează, nici măcar puțin. Luați în considerare faptul că insultele adversarului nu merită timpul pe care îl puteți petrece sau furia. Eliberați-vă de orice probleme personale pe care le aveți cu persoana și concentrați-vă asupra a ceea ce a spus el într-un mod obiectiv și calm. Concentrați-vă pe a fi resurse și menținerea deciziei dvs. de a rămâne calm.
 • Imaginați-vă că veți concura împotriva celui mai bun jucător al unei alte echipe. Nu vă concentrați asupra faptului că este vorba de un slob sau nu. Concentrează calm pe minge și obține o lovitură care vă permite să câștigați jocul.
 • Practicați-vă pentru a arăta perfect calm (chiar amuzant sau perplex) în fața oglinzii. Chiar dacă sunteți foarte supărat în interiorul, în exterior ar trebui să vedeți calm (repetați că și gândurile voastre vor răspunde în mod corespunzător).
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă la revenirile rapide cu mândrie Pasul 9
  9
  Nu încerca să fii inteligent dacă nu ești pregătit. Dacă învățați să fiți dușmani, fiți atenți și diplomatici între timp. Dacă nu poți fi inteligent, cel puțin oamenii nu vor ști de toate eforturile tale de a fi inteligenți și vor crede pur și simplu că ești politician.
 • Metoda 2
  Găsiți inspirație

  Imaginea intitulată Gândiți-vă la revenirile rapide cu mândrie Pasul 10
  1
  Aflați de la experți. Deși nu există nici o îndoială că cele mai bune răspunsuri ingenioase sunt cele originale, puteți avea multe idei bune studiind puțin din cele mai celebre evenimente din istorie. Petreceți mai mult timp pentru a obține răspunsuri eficiente. În cele din urmă, pe măsură ce vă dezvoltați abilitățile, puteți crea răspunsuri "în mișcare".
  • Aruncați o privire la răspunsurile rapide și spirituale ale unor experți precum Dorothy Parker, Winston Churchill, Mark Twain, Mae West, George Bernard Shaw, Groucho Marx, Oscar Wilde, Margaret Thatcher etc.
  • Citiți despre schimburile inteligente dintre oameni precum Ernest Hemingway și William Faulkner sau George Bernard Shaw și Winston Churchill. Chiar și schimburile verbale dintre Han și Leia în "Star Wars" vor face.
  • Iată un exemplu util al uneia dintre cele mai bune surse, Groucho Marx: "Am petrecut cea mai bună noapte din viața mea, dar nu a fost așa".
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă la revenirile rapide cu mândrie Pasul 11


  2
  Căutări online. Există nenumărate răspunsuri ingenioase pentru persoanele care doresc să caute pe Internet. De fapt, există pagini web dedicate în mod specific răspunsurilor, care oferă un exemplu după altul (unele bune și altele nu prea bune). Faceți o listă cu exemplele preferate și le învățați pe inimă. Cel puțin, ele pot fi utile atunci când nu aveți nimic de spus. Iată câteva exemple:
 • "Vă mulțumim pentru că ați încercat punctul meu de vedere".
 • "Lumina călătorește mai repede decât sunetul. De aceea arăți strălucitor până când vorbești".
 • Îndoiți-vă de ceva, închideți-vă ochii și așteptați câteva secunde, apoi deschideți-vă brusc ochii și spuneți "Îmi pare rău Ai spus ceva important? Cred că am adormit".
 • "Tu și cu mine avem câte ceva în comun, nu crezi?" (folosiți această expresie ca insultă despre greutatea, aparența, inteligența etc.).
 • "Scuzați-mă? Îmi pare rău, nu am auzit ce ai spus, o poți repeta?" (O insultă nu este niciodată eficientă a doua oară).
 • "Hotul crede că toate sunt de starea lui". Această expresie poate părea "trită" în zilele noastre, dar poate fi folosită în continuare în cadrul unei discuții dacă nu mai aveți idei.
 • Dacă cineva repetă aceeași insultă mereu, spuneți "Încă mai rămânem la aceeași idee? Încercați ceva mai original". Apoi zâmbiți puțin și plecați.
 • Imaginea intitulată
  3
  Luați în considerare contextul în timp ce adunați câteva exemple ingenioase. O apariție efectivă într-o situație poate să nu fie adevărată în alta. Citiți și colectați răspunsuri care sunt potențial mai insultătoare sau mai dureroase, dar nu presupuneți că este corect să le folosiți cu oricine în situații mai mult sau mai puțin relevante.
 • De exemplu: "Data viitoare când vorbiți, încercați să folosiți cuvinte" Poate fi inofensiv în multe situații, dar poate fi și foarte rău pentru unii oameni. Un răspuns ingenios ar trebui să fie un pic "ascuțit", dar nu ar trebui să lase o marcă de durată.
 • Un alt exemplu poate fi: "Nu-ți voi pierde respirația, dacă te ard, nici măcar nu ar arde dacă te-ai arde cu adevărat". Această frază poate servi cu cineva care vă cunoaște bine, dar vă poate face probleme. Mulți glumesc destul de serios pentru a face chiar o referire vagă la violență.
 • Imaginea intitulată
  4
  Permite cuvintelor și acțiunilor celeilalte persoane să vorbească de la sine. Uneori, nici măcar nu aveți nevoie de un răspuns ingenios. Dacă o persoană insistă să spună ceva ridicol, insultător, nesăbuit sau fără motiv, permiteți-i să vorbească atât cât dorește și să folosească un gest disprețuitor să-și exprime dezgustul sau evaziunea. Alți oameni vor observa, probabil, că o persoană necumpătat, provocatoare sau plângând nu necesită un răspuns ingenios.
 • Practica ridicarea unei sprâncene, zâmbiți cu satisfacție, squint sau de a folosi alte gesturi care arată o lipsă de impresie.
 • Lasă-te și uita-te la ceasul tău cu aviditate.
 • Desigur, această alternativă este un pic copilărească: repetați exact ceea ce ați spus, dar cu o voce amuzantă. Pentru a nu fi lăsat ca un copil rău-temperat în grădiniță, poate fi necesar să practici cu un prieten cu voință bună.
 • Metoda 3
  Folosește-ți inteligența

  Imaginea intitulată Gândiți-vă la revenirea rapidă cu mândrie
  1
  Răspundeți într-un mod calm, liniștit și încrezător. Deși conținutul răspunsului dvs. este important, de asemenea, stilul în care îl exprimați. Evita condescendența sau aerul superiorității în tonul vocii. Evitați, de asemenea, să fiți răniți sau jigniți, ca și când răspunsul vostru va veni de la cel mai profund furie.
  • Exprimați răspunsul vostru clar, rapid și cu încredere. Includeți un zâmbet ușor când vorbiți și priviți persoana, deoarece trebuie să faceți apel la partea amuzantă și comică a situației, astfel încât apariția dvs. să aibă succes.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă la revenirea rapidă cu mândrie Pasul 15
  2
  Evitați să spuneți rudeness (sau cel puțin încercați să spuneți mai puțin). În general vorbind, jurământul nu este considerat vrăjitor, ci o expresie viscerală a emoțiilor. Te poți face să te simți mai bine când eliberi ceva tensiune, dar mai ales te face să arăți ca o persoană imatur. În plus, nu va atinge obiectivul de contracarare a afirmațiilor celeilalte persoane.
 • Cu toate acestea, puteți folosi rujul adversarului dvs. ca țintă a inteligenței dvs., făcând comentarii greșite sau spunând cu un ton monoton "Acum spui rusinea? Câtă maturitate", și lăsând astfel de lucruri.
 • 3
  Insulte moderate. În strânsă legătură cu rudeness, insultele va face pur și simplu să vă arătați invidios, confuz și foarte emoțional. Din nou, insultele pot părea o mare evadare pentru dvs. furie și frustrare, dar le dau cu ușurință adversarului un avantaj și nu este ceva ingenioasă.
 • Dacă sunteți forțat să vă insultați, vă limitați la discuție și nu la persoană. De exemplu, să zicem "Este un mod foarte vechi de a privi situația", în loc de "Esti un idiot". De asemenea, puteți spune "Ei bine, acum sunt complet convins de ignoranța dvs. în ceea ce privește chestiunea", în loc de "Ești ignorant".
 • Imaginea intitulată
  4
  Evitați să se comporte ca a snobi. Un răspuns ingenios care încearcă să vă reafirme superioritatea sau statutul dvs. social mai bun poate fi, în general, contraproductiv, deoarece va deveni un punct de sprijin pentru cealaltă persoană care va insista spunând "Crezi că ești prea bun pentru mine?" și așa mai departe. De obicei, în astfel de discuții, lucrurile scapă progresiv de sub control.
 • Răspundeți ceva de genul "Da, am avut aceeași problemă la școală ... la grădiniță, asta-i tot" Poate fi considerată o atitudine mai mult sau mai puțin snobică, în funcție de context și modul în care o exprimați.
 • Există o linie foarte subțire între a fi vrăjitor și snob, dar cheia esențială este să vă păstrați simțul umorului și să se concentreze pe partea trivială a situației.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă la revenirile rapide cu mândrie Pasul 18
  5
  Fiți atenți la oamenii care iau lucrurile personal. Desigur, victimele nu ar trebui să fie făcute sau să se comporte ca și cum lumea ar cădea să se destrame dacă le îndrăznești să le deranjezi, dar trebuie să accepți oamenii așa cum sunt. În unele cazuri, este pur și simplu nedrept, crud și indiferent de a provoca un adversar slab cu răspunsuri pline de vrăjitorie.
 • Poate că este o încercare de a învăța o lecție acelei persoane. Dar cel puțin el se reflectă asupra consecințelor distrugerii unui adversar verbal care ar putea fi supărat ca rezultat.
 • Pe de altă parte, dacă se comportă ca un ticălos complet, atunci poate aceasta este lecția de care are nevoie, indiferent de armura lui slabă.
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă la revenirile rapide cu mândrie Pasul 19
  6
  nu să păstreze o pradă. Luați în considerare că nimeni nu determină verbal acea persoană să nu mai simtă o afecțiune pentru dumneavoastră. Nu o faceți frecvent, deoarece nimeni nu este direct și înstrăinat. Asigurați-vă că aveți un motiv întemeiat să faceți acest lucru. Odată terminată, nu există nicio întoarcere. Dacă doriți un dialog deschis cu cineva pe care l-ați neglijat, fiți primul care vă oferă o ramură de măslin și clarificați că nu aveți nici un rău.
 • Spune ceva de genul "Mi-a plăcut foarte mult modul în care ai dat balonul mâna a doua zi, dar nu mi-a plăcut atitudinea ta după meci. Am simțit că nu am de ales decât să-ți pun starea de spirit proastă în locul ei. Sper că îmi scuzi clarificările directe".
 • Imaginea intitulată Gândiți-vă la revenirea rapidă cu mituri
  7
  Respectați-vă pe dvs. și pe cealaltă persoană. În ciuda vorbirii despre "bețe și pietre", cuvintele au capacitatea de a răni. Deci, asigurați-vă că Cuvintele tale iau în considerare demnitatea celeilalte persoane. La rândul său, nu lăsați Cuvintele tale te afectează. Dacă decideți că vă afectează, atunci va trebui să luptați pentru a depăși săgețile verbale.
 • Nu lăsați cuvintele voastre să devină mai mult decât cuvinte și continuați cu ziua dvs. știind că ați păstrat demnitatea, ați vorbit cu integritate și inteligență, și ce faci ai respectat tu și cealaltă persoană.
 • sfaturi

  • Încearcă să te ascundi, astfel încât să nu pari că încerci prea mult să gândești ceva ingenioasă, pentru că asta va da avantajul adversarului tău, mai ales dacă pare să nu aibă probleme să răspundă.
  • Dacă ați insultat pe cineva atât de mult încât ați ieșit din orice să spuneți sau aveți nevoie de mult timp să vă gândiți la ceva, zâmbiți și spuneți "Am crezut așa" sau ceva de genul asta, și pleacă.
  • Dacă doriți răspunsuri inteligente online, utilizați termeni de căutare cum ar fi "raspunsuri rationale". "smart replici". "evenimente". "folosiți-vă". "insulta glume", etc. Luați în considerare faptul că unele pagini au răspunsuri curate și nepoliticoase.
  • Dacă cineva vă spune "Taci!" sau "Lasă-mă în pace", înseamnă că ai câștigat. Doar zâmbește și spune ceva de genul "Știam că te vei preda mai devreme sau mai târziu" sau "Nu poți să stai așa? Foarte bine, te las să pleci".
  • Dacă adversarul tău implică alți oameni în discuție, reamintesc că această problemă nu are nimic de-a face cu alții.
  • De asemenea, este posibil să utilizați un răspuns pentru a evita o discuție completă. Adoptați aceleași principii menționate anterior și întrerupeți discuția chiar înainte de a începe.
  • Dacă oponentul tău se plânge de ceva care nu se oprește, privește-o și spune-o uscată "Vei trăi".
  • Se caută să neutralizeze ceea ce sa spus, nu să decimeze caracterul unei persoane.
  • Uneori trebuie să te întorci puțin. Nu încercați prea mult pentru a vă face "interesant" atunci când creați o insultă bună.
  • Adversarul caută reacții. Se hrănește cu asta. Dacă spui "Desigur, îmi pasă atât de mult". "Nu știu ce încerci să încerci și nu-mi pasă" sau "orice" cu sarcasm, atunci nu reacționați, ceea ce este un răspuns bun. De asemenea, mă va face să te las singur pentru o clipă.

  avertismente

  • În nici un caz nu folosiți insulte copilărești, cum ar fi "Sticla Sherry tot ce-mi spui va fi invers" sau "Cel puțin am o viață". Toate acestea arată că nu sunteți originali și că încercați să vă gândiți la ceva bun de spus (fără noroc). Ultima insultă implică faptul că sunteți superior, ceea ce încalcă regulile de a nu conduce discuția pe această temă.
  • Nu insultați mama, tatăl, frații sau mătușa Matilda dacă nu încercați să contracarați o insultă similară sau dacă sunteți dispus să-l insultați pe adversar și pe familia ta.
  • "Lasă-mă în pace" Este o pledoarie de a rămâne singur. Nu este un răspuns inteligent. Dacă spui ceva de genul ăsta, atunci pregătește-te pentru hărțuire verbală. Este mai bine să rămâi tăcut decât să răspunzi pathetic și disperat.
  • Multe răspunsuri vă vor face să pari un nebun sau un papagal. Nu uitați să păstrați răspunsul scurt și direct și să nu mai participați.
  • Rețineți că insultarea unei persoane poate deveni rapid o defăimare dacă nu sunteți atent. Fii foarte atent dacă discuția are loc într-un mediu în care sunt înregistrate cuvintele, cum ar fi un chat pe internet, comentarii pe bloguri și e-mailuri.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum de a face o celebritate răspunde pe TwitterCum de a face o celebritate răspunde pe Twitter
  Cum să vă îmbunătățiți manierele atunci când trimiteți e-mailuriCum să vă îmbunătățiți manierele atunci când trimiteți e-mailuri
  Cum să faci un chismografCum să faci un chismograf
  Cum să jucați întrebările și răspunsurileCum să jucați întrebările și răspunsurile
  Cum se joacă un joc de spirite cu o monedăCum se joacă un joc de spirite cu o monedă
  Cum să gândești repedeCum să gândești repede
  Cum să acționați dacă un băiat vă spune urâtCum să acționați dacă un băiat vă spune urât
  Cum să activați redirecționarea apelurilorCum să activați redirecționarea apelurilor
  Cum să treacă examenele de testareCum să treacă examenele de testare
  Cum să spun cum ești în francezăCum să spun cum ești în franceză
  » » Cum să gândiți repede răspunsuri inteligente

  © 2011—2020 ertare.com