Cum să-ți ceri scuze mamei după o eroare gravă

Apologia poate fi dificilă. Poate că nu doriți să o faceți din mândrie sau frică. Cu toate acestea, relația pe care o aveți cu mama dvs. este importantă. Apologia merită stresul pe care îl implică. Înainte de a face acest lucru, gândiți-vă prin lucruri. Planificați ceea ce doriți să spuneți. Apoi, cere-ți scuze sincer mamei tale. Cu toate acestea, dați-i timp. Ar putea dura ceva timp pentru a vă accepta scuzele.

pași

Partea 1
Formeaza-ti scuzele

Imagine intitulată Spuneți-vă părerea mamei dvs. după o mare greșeală Pasul 1
1
Lăsați în urma vinovăției. Uneori, vă puteți cere scuze dacă aveți dubii sau resentimente. Dacă credeți că ceva nu a fost vina dvs., ați putea crede că o scuză nu este necesară. Cu toate acestea, dacă ați făcut o greșeală care vă rănește mama, este important să vă cereți scuze. Trebuie să recunoașteți că ați făcut parte din ceva care a rănit altcuiva. Nu dati vina pe alti oameni pentru actiunile voastre.
 • S-ar putea să simțiți că nu a fost 100% vina ta. Este probabil adevărat. Există unele situații în viața în care vina se încadrează în întregime pe o singură persoană. Factorii externi pot influența cu ușurință o decizie și pot contribui la o eroare.
 • Cu toate acestea, scuzele nu se referă la ce sau pe cine ar trebui să dăm vina. Apologia este aceea de a-și asuma responsabilitatea, oricât de mică, pentru acțiunile noastre. Chiar dacă greșeala dvs. a fost cauzată în cea mai mare parte de alte persoane sau de situație, a fost ceva care ți-a rănit mama.
 • De exemplu, imaginați-vă că ați pierdut petrecerea de naștere a mamei dvs., pregătită de fratele dvs. Deși nu a fost ideea ta, totuși, ai pierdut petrecerea, așa că trebuie să-ți asumi responsabilitatea.
 • Imagine intitulată Spuneți-vă părerea mamei dvs. după o mare greșeală Pasul 2
  2
  Gândiți-vă la scrierea unei scrisori. Nu trebuie să vă cereți scuze în persoană. O scrisoare luată în considerare poate fi la fel de eficientă. În anumite situații, scrierea unei scrisori poate fi mai eficientă.
 • Dacă sunteți foarte nervos sau rușine, este posibil ca o literă să aibă mai mult sens. Pentru ca scuzele să fie eficiente, trebuie să fie temeinice și sincere. Dacă sunteți îngrijorat de a vă exprima sentimentele complet în persoană, scrierea unei scrisori este probabil o opțiune bună.
 • Este posibil ca aceasta să fie o opțiune bună dacă în mod obișnuit este dificil să vorbești cu mama ta. Dacă vă faceți griji că mama dvs. va fi furioasă și nu vă va lăsa să vorbiți, trimiteți-i o scrisoare scrisă cu atenție. De exemplu, dacă mama dvs. este încă foarte supărată pentru ignorarea partidului său, o scuză față în față ar putea deveni cu ușurință un argument. O scrisoare este probabil o alegere mai bună pentru că vrei să te asiguri că înțelegi cuvintele tale.
 • Imagine intitulată Spuneți-vă părerea mamei dvs. după o mare greșeală Pasul 3
  3
  Încearcă să fii cinstit. Este mult mai probabil să vă acceptați scuzele dacă sunt sincere. Înainte de a cere scuze, luați timp pentru a reflecta asupra acțiunilor dvs. Acest lucru vă va ajuta să formați o înțelegere sinceră a motivului pentru care ați greșit, ceea ce vă va permite să vă oferiți scuze mai eficient.
 • Gândește-te de ce ai făcut greșit. Luați în considerare rolul dvs. în greșeala pe care ați făcut-o și cum a rănit alte persoane. Asigurați-vă că sunteți gata să recunoașteți acest lucru. Practicați ceea ce doriți să spuneți, asigurându-vă că acceptați partea dvs. în greșeală.
 • De exemplu, nu spuneți "îmi pare rău că prietenul meu Sara ma convins să-ți iau mașina fără permisiune". În schimb, spuneți "Ne pare rău că vă luați mașina fără permisiune". Vrei să te asiguri că mama ta vede că înțelegi cu sinceritate că ai acționat prost.
 • Nu încercați să vă cereți scuze până când nu știți că vor fi sincere. Este posibil să trebuiască să vă faceți timp să vă reflectați și să vă scuzați de mai multe ori. Încearcă să ai empatie cu mama ta. Luați în considerare modul în care vă veți simți în poziția dvs.
 • Imagine intitulată Spuneți-vă părerea mamei dvs. după o mare greșeală Pasul 4
  4
  Descoperiți modalități concrete de compensare a erorii dvs. Apologia trebuie să fie începutul și nu sfârșitul. În plus față de scuze, trebuie să-i arăți mamei că ați învățat lecția și că sunteți dispus să vă schimbați. Gândește-te la câteva moduri în care i-ai putea arăta că vei compensa greșeala ta.
 • Exprimarea remușcării vă va face să vă simțiți goi dacă nu lăsați mama să știe cum sunteți dispuși să vă schimbați. Gândiți-vă la ceea ce ați făcut și scrieți câteva modalități prin care vă puteți asigura că nu se va mai întâmpla.
 • De exemplu, imaginați-vă că ați luat mașina mamei dvs. cu prietenul tău. Gândiți-vă la circumstanțele care au determinat-o să faceți acest lucru. Poate că prietenul ăsta intră în multe probleme. Poate că bei alcool acel timp, ceea ce a redus inhibițiile tale. Ați putea spune ceva de genul "Voi încerca să petrec mai puțin timp cu Sara, mai ales când beau. Nu-mi place cum sunt eu când beau și știu că nu trebuie să-i las să mă ducă să fac acele lucruri ".
 • Partea 2
  Oferiți o scuză sinceră

  Imagine intitulată Spuneți-vă părerea mamei dvs. după o mare greșeală Pasul 5
  1
  Începeți cu o expresie sinceră a remușcării. Cea mai bună modalitate de a începe o scuză este să începeți de la început. Punctul de scuze exprimă remușcări, așa că faceți-o fără ezitare. Scuza dvs. ar trebui să înceapă cu ceva de genul "Ne pare rău că ați făcut ce am făcut și cât de mult te-a rănit".
  • Amintiți-vă să fiți cinstiți. Dacă nu te simți cu adevărat rău, mama ta va ști. Asigurați-vă că abordați situația cu sentimentele în minte. Intreaba-te cum ar simti in aceeasi situatie.
  • De asemenea, aplicați aceste reguli dacă scrieți o scrisoare. Poți începe unul cu ceva de genul "Dragă mama, eu regret sincer felul în care acțiunile mele te fac rău".
 • Imagine intitulată Spuneți-vă părerea mamei dvs. după o mare greșeală Pasul 6
  2
  Exprimați repede. Pocăința trebuie să vină imediat după scuzele inițiale. Pocăința va arăta că ați reflectat cu adevărat asupra greșelii dvs. și că înțelegeți de ce acțiunile dvs. au fost greșite. Fie că vă cereți scuze în persoană sau printr-o scrisoare, exprimați-vă remușcările imediat după primul "Îmi pare rău".
 • Întotdeauna să-ți asumi responsabilitatea pentru acțiunile tale. În timp ce cu siguranță vă puteți explica circumstanțele asociate acțiunilor dvs., nu faceți acest lucru într-un mod care neagă abaterile dumneavoastră.
 • De exemplu, spuneți ceva de genul "beau în noaptea în care v-am luat mașina. Sara poate fi foarte hărțuitoare. Cu toate acestea, nu este o scuză pentru ceea ce am făcut. Deși nu eram eu în acea noapte, ar fi trebuit să știu că un astfel de comportament ar fi inacceptabil. "
 • Imagine intitulată Spuneți-vă părerea mamei dvs. după o mare greșeală Pasul 7
  3


  Recunoașteți sentimentele mamei voastre. Aceasta poate fi cea mai grea parte din scuze. Poate fi dureros să-ți amintești cât de mult acțiunile tale rănesc pe cineva. Totuși, aceasta este una dintre cele mai importante părți ale scuze. Mama ta se va simți mai bine dacă îi vei recunoaște sentimentele.
 • Formați câteva propoziții despre ceea ce credeți că s-ar fi simțit mama dvs. Exprimă repede că a fost cauza acestor sentimente.
 • De exemplu, puteți spune: "Probabil că ați fost foarte îngrijorat de faptul că nu știați unde a fost mașina. Când ați știut că am avut-o, îmi imaginez că te-ai simțit trădat și dezamăgit. Sunt sigur că toată noaptea a fost prea stresantă pentru tine. Îmi pare rău că te-am pus în poziția asta. Urăsc că comportamentul meu te-a afectat în felul ăsta. "
 • Imagine intitulată Spuneți-vă părerea mamei dvs. după o mare greșeală Pasul 8
  4
  Nu dai vina pe altcineva. Niciodată nu ar trebui să dai vina pe altcineva când îți ceri scuze. Este posibil să nu aveți control complet asupra acțiunilor dvs. Cu toate acestea, nu vă cereți scuze pentru circumstanțele asociate cu comportamentul dvs., ci pentru rolul pe care îl aveți în acel comportament. Țineți cont de acest lucru în timp ce vă cereți scuze.
 • Când dați explicații, fiți scurți și evitați orice explicație care ar putea părea o scuză.
 • De exemplu, evitați să spuneți "Îmi pare rău că Sara ma convins să iau mașina". În timp ce prietenul tău te-a presat să faci greșeala, încă ai făcut-o. O scuză mai eficientă ar putea fi ceva de genul "Regret că nu l-am confruntat pe Sara și nu am luat mașina fără permisiune".
 • Imagine intitulată Spuneți-vă părerea mamei dvs. după o mare greșeală Pasul 9
  5
  Cere-mi să-mi cer scuze. Trebuie să încheiați întotdeauna o scuză cu o cerere de iertare. Acest lucru lasă deschisă posibilitatea reconcilierii lor. Îți poți încheia scuzele cu ceva simplu: "Sper să mă ierți și să mergi mai departe".
 • Înțelegerea iertării necesită timp, mai ales când este o greșeală gravă. Încercați să recunoașteți acest lucru când cereți iertare. De exemplu, puteți adăuga ceva de genul "Am înțeles că vă poate dura ceva timp să uitați acest lucru. Ia tot timpul de care ai nevoie.
 • Partea 3
  Evitați greșelile frecvente atunci când vă cereți scuze

  Imagine intitulată Spune-ți scuze mamei tale după o greșeală mare Pasul 10
  1
  Dați-i mamei timp și spațiu, dacă este necesar. Nu te poți aștepta mereu să te ierte repede. Ar putea dura ceva timp ca eu să vă iert dacă ați făcut o greșeală gravă. Fiți dispuși să oferiți mamei dvs. timpul necesar pentru a vă ierta.
  • Dacă vă cereți scuze, înțelegeți că nu vor fi suficiente cuvintele "Îmi pare rău". Dacă ați făcut o greșeală care a trădat cu adevărat încrederea mamei voastre, scuzele sunt doar începutul procesului de vindecare.
  • În săptămânile care urmează, evitați să folosiți scuzele pentru a nega sentimentele mamei voastre. S-ar putea să te simți rănit pentru un moment, așa că dacă spui atât de mult, accepți-o și fii răbdător. Evitați să spuneți lucruri precum "Ei bine, deja mi-am cerut scuze acum o săptămână. Ce vrei mai mult?
 • Imagine intitulată Spuneți-vă părerea mamei dvs. după o mare greșeală Pasul 11
  2
  Nu utilizați o limbă care nu exprimă scuze. Uneori, limba poate scădea de la scuze. Acordați atenție limbii dvs. când vă cereți scuze. Asigurați-vă că nu utilizați niciun cuvânt sau expresie care vă face scuze mai mult ca o scuză.
 • Una dintre cele mai mari greșeli este să spui ceva de genul "Îmi pare rău, dar ...". Dacă simțiți că doriți să adăugați un "dar", nu faceți acest lucru. Doar du-te să-ți ceri scuze pentru acțiunile tale.
 • De asemenea, rețineți că vă cereți scuze pentru ceea ce ați făcut. Nu vă cereți scuze pentru circumstanțele sau pentru sentimentele mamei voastre. Nu spuneți "îmi pare rău că ceea ce am făcut te-a deranjat", dar spune "îmi pare rău pentru ce am făcut". Nu spuneți, îmi pare rău că lucrurile au ieșit din control. În schimb, spuneți "Îmi pare rău că am făcut parte din această situație."
 • Imagine intitulată Spuneți-vă părerea mamei dvs. după o mare greșeală Pasul 12
  3
  Dați spațiu mamei dvs. înainte de a cere scuze dacă este necesar. Veți dori să vă cereți scuze cât mai curând posibil. Cu toate acestea, amintiți-vă că este mama dvs. și nu dumneavoastră. Dacă nu se simte gata să te asculte, dă-i câteva zile înainte de a încerca să-mi cer scuze.
 • Dacă mama ta pare a fi foarte supărată, poate că nu vrei să-ți ceri scuze imediat. Dacă ea este rănită și supărată, nu va fi dispusă să asculte versiunea ta.
 • Cu toate acestea, nu dați mai mult de câteva zile. Săptămâni în așteptare pentru a-ți cere scuze vă pot face să arăți rece. Se pare că nu simți că scuzele sunt necesare. Nu așteptați mai mult de câteva zile înainte de a încerca să vă cer scuze.
 • Imagine intitulată Spuneți-vă părerea mamei dvs. după o mare greșeală Pasul 13
  4
  Vedeți-vă scuzele cu acțiuni. O scuză este un mijloc pentru un scop. Nu este un scop pe cont propriu. După ce stabiliți modalități concrete pe care le puteți schimba, urmați-le până la sfârșit. Arătați mamei dvs. că ați învățat din greșelile dvs., precum și spuneți-i.
 • Gândiți-vă la cauzele posibile ale acțiunilor dvs. Cum puteți proceda pentru a preveni apariția acestor acțiuni în viitor? Gândiți-vă la mai multe moduri pe care le puteți schimba și le puteți urma până la sfârșit.
 • De exemplu, imaginați-vă că ați luat mașina mamei dvs. fără a cere permisiunea ei când ați ieșit cu un prieten supărător și ați băut. În acest caz, puteți să întrerupeți consumul și să limitați contactul pe care îl aveți cu prietenul respectiv. De asemenea, puteți fi mai direct cu mama dvs. despre locul în care mergeți și cu cine. Încercați să respectați mai mult regulile.
 • avertismente

  • Amintiți-vă că probabil ar trebui să petreceți ceva timp pentru ca scuzele să fie acceptate. Dacă ați făcut o greșeală gravă, nu vă puteți aștepta ca mama dvs. să vă ierte imediat.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-mi cer scuzeCum să-mi cer scuze
  Cum să cereți iertareCum să cereți iertare
  Cum să accepți o scuzăCum să accepți o scuză
  Cum să-mi cer scuzeCum să-mi cer scuze
  Cum să-mi cereți scuze unui prieten de sex masculinCum să-mi cereți scuze unui prieten de sex masculin
  Cum să-mi cer scuze sincerCum să-mi cer scuze sincer
  Cum să-mi cereți scuze unui prietenCum să-mi cereți scuze unui prieten
  Cum să-mi cereți scuze după o disputăCum să-mi cereți scuze după o dispută
  Cum de a face o fată care este foarte supărată să vă ierteCum de a face o fată care este foarte supărată să vă ierte
  Cum să-mi cereți scuze unui băiatCum să-mi cereți scuze unui băiat
  » » Cum să-ți ceri scuze mamei după o eroare gravă

  © 2011—2020 ertare.com