Cum să-ți întrebi părinții pentru bani

Mulți părinți ar face orice pentru a-și ajuta copiii, inclusiv pentru a le da bani când au probleme. Dacă aveți un motiv întemeiat să întrebați părinții pentru bani și vă pot da, întrebați-i politicos și dacă aveți un plan de returnare, banii îi vor convinge cu siguranță. De asemenea, dacă vă exprimați recunoștința și vă îndepliniți promisiunile, părinții dvs. vă vor împrumuta din nou bani dacă aveți vreodată nevoie de ea.

pași

Metoda 1
Pregătiți-vă să cereți bani

Imagine intitulată Întrebați-vă părinții pentru bani Pasul 1
1
Luați în considerare fundalul dvs. Îți întrebi părinții multe favoruri sau ești aproape complet independent? Este mai sigur ca părinții dvs. să vă dea ceea ce doriți dacă sunteți în general autosuficient. Dacă ați cerut deja de mai multe ori bani, vă dau mașina tot timpul și aproape că nu vă ajutați niciodată cu treburile casei, este foarte probabil că ei nu vor să vă dea bani de data aceasta.
 • Dacă credeți că fundalul dvs. nu este atât de bun, actualizați-l puțin înainte de a cere părinților dvs. ceva. Dacă locuiți acasă, pregătiți cina, spălați mașina și faceți alte treburi în jurul casei.
 • Dacă nu locuiți în casa dvs., găsiți alte modalități de a străluci ziua din afară. Răspundeți la apelurile lor cu bucurie și lăsați-i să se implice în viața voastră. O chemare bruscă după luni, fără să le contactezi pentru a cere bani, nu le va plăcea.
 • Imagine intitulată Întrebați-vă părinții pentru bani Pasul 2
  2
  Aveți un motiv bun să cereți bani. Dacă motivul tău este concret și te gândești foarte bine, părinții tăi vor răspunde mai pozitiv. Gândește-te foarte bine pentru ce ai nevoie de acei bani și de ce. Pregătește-ți argumentele atunci când trebuie să-i întrebi pe părinți pentru bani ca să-i facă fericiți să le împrumute.
 • De exemplu, să presupunem că doriți acești bani pentru un computer nou. Este mai sigur pentru părinții dvs. să vă împrumute banii dacă le spuneți că computerul vă va servi pentru serviciu sau școală, mai degrabă decât dacă le spuneți că doriți doar să vă jucați un computer.
 • Dacă aveți nevoie de bani pentru nevoile dvs. de bază, cum ar fi chiria sau mâncarea, fiți sincer cu privire la situația dvs. Este foarte probabil ca situația dvs. să vă atingă inima și de aceea vă ajută.
 • Imagine intitulată Întrebați-vă părinții pentru bani Pasul 3
  3
  Arătați-le că veți face parte din afacere. Este mai sigur pentru ei să vă împrumute bani dacă vedeți o modalitate de a plăti cel puțin o parte din ceea ce aveți nevoie. Salvați cât puteți, astfel încât să puteți cere părinților dvs. să plătească restul. Dacă văd că lucrați din greu pentru a obține ceea ce aveți nevoie, este mai probabil să vă ajute cu restul.
 • Imaginea intitulată Întrebați-vă părinții pentru bani Pasul 4
  4
  Cereți-le o sumă rezonabilă de bani. Aflați costul a ceea ce aveți nevoie și împărțiți suma pe care ați calculat-o cu părinții dvs. Asigurați-vă că demonstrați că aveți nevoie de acea sumă exactă de bani, astfel încât părinții dvs. nu simt că profitați de ele. Dacă sunteți direct și cinstit, ei ar putea chiar să vă dea un pic mai mulți bani.
 • Imagine intitulată Întrebați-vă părinții pentru bani Pasul 5
  5
  Gândește-te cum îi vei da banii înapoi. Dacă aveți de gând să împrumutați bani și să nu le acordați, este mai sigur să vă împrumutați banii dacă aveți un plan stabilit să le plătiți. Calculați perioada de timp pe care o veți lua pentru a pune împreună acei bani și a le oferi o dată aproximativă. Indiferent dacă le plătiți într-o lună sau pe an, părinții dvs. vor dori o anumită dată.
 • Ați putea să faceți un plan de plată și să plătiți banii în rate. În acest fel, nu va trebui să le plătiți pe toate imediat și va fi mai ușor să întoarceți toți banii la timp.
 • Dacă nu intenționați să returnați banii, nu-i spuneți că îi veți plăti. Este mai bine să fii cinstit. Dacă aveți vreodată nevoie de bani, veți dori ca părinții dvs. să vă amintiți că le-ați plătit ce le-au împrumutat ultima oară.
 • Metoda 2
  Vorbește cu ei

  Imaginea intitulată Întrebați-vă părinții pentru bani Pasul 6
  1
  Fii politicos când vorbești cu ei. Setați o oră cu părinții să se așeze și să vorbească despre bani. Veți dori ca ei să știe că luați în serios situația și că nu veți cere bani dacă nu aveți nevoie de ea. Veți părea mai serioși și cinstiți dacă stabiliți o oră cu părinții în prealabil să vorbiți, în loc să cereți banii la telefon sau în timpul unei conversații casual.
 • Imagine intitulată Întrebați-vă părinții pentru bani Pasul 7
  2


  Spune-le planul pe care îl ai. În funcție de suma de bani de care aveți nevoie, vă recomandăm să aduceți câteva documente cu dvs. care arată cât doriți să cheltuiți. Arătați-le cum ați obținut acea sumă exactă. De asemenea, le arătați cât de mulți bani ați salvat și cât de mult trebuie să ajungeți la suma totală.
 • Dacă doriți să solicitați bani pentru a cumpăra un anumit element, căutați-l online și tipăriți costul acestuia.
 • Dacă aveți nevoie de bani de rezervă pentru orice problemă, spuneți-le direct. Spuneți-le că dacă vă dau acești bani acum, puteți merge mai departe și nu va trebui să cereți ajutor mai târziu.
 • Dacă intenționați să returnați banii, poate doriți să le oferiți un plan de plată sau o listă de date tipărite. Acest lucru va arăta că într-adevăr doriți să vă păstrați promisiunile.
 • Imaginea intitulată Întrebați-vă părinții pentru bani Pasul 8
  3
  Asigurați-vă că au banii să-i împrumute. Este foarte probabil că aveți o idee despre cât de mulți bani au părinții dumneavoastră. În orice caz, nu presupuneți că vă pot împrumuta sume mari de bani. Întrebați-i mai întâi dacă se simt confortabil cu suma pe care ați cerut-o. Poate vă spun că nu au atât de mulți bani sau că vă pot împrumuta doar o parte.
 • Imagine intitulată Întrebați-vă părinții pentru bani Pasul 9
  4
  Acceptați ceea ce vă spun. Solicitarea de bani este ca și cum ai cere o favoare foarte mare, iar părinții tăi au dreptul să creeze condiții. Poate că vă vor da doar o parte din suma pe care o cereți sau că vă vor împrumuta banii dacă le veți întoarce într-un timp scurt. Chiar dacă vă simțiți furioși sau dezamăgiți că nu v-au dat banii fără angajamente, dacă aveți nevoie de acești bani, va trebui să acceptați condițiile lor.
 • Părinții dvs. pot refuza să vă împrumute bani. În acest caz, aflați dacă există ceva ce puteți face pentru a vă schimba mintea. Există vreo muncă sau o sarcină pe care o puteți face în schimbul banilor? Spune-le dacă puteți face întreținere la domiciliu, cumpărați-le sau ajutați în alt mod.
 • Dacă chiar și cu asta nu vor să te ajute, nu insistă. Încercați să găsiți un alt mod de a obține bani. Dacă îi arăți părinților că ești plin de spirit, ei își pot schimba mintea și pot decide să te ajute.
 • Imaginea intitulată Întrebați-vă părinții pentru bani Pasul 10
  5
  Spune mulțumesc Dacă părinții dvs. decid să vă împrumute sau să vă dea banii, este mai bine să vă mulțumiți. Dacă sunteți de vârstă legală, părinții dvs. nu au obligația de a vă susține, deci banii pe care vi-l dau este un cadou (sau o favoare). Dacă doriți să faceți mai mult decât este necesar, scrieți-le o notă de mulțumire. Atitudinea dvs. vă va ajuta să vă gândiți să vă ajutăm din nou în viitor.
 • Metoda 3
  Ce ar trebui să faceți în continuare

  Imaginea intitulată Întrebați-vă părinții pentru bani Pasul 11
  1
  Dă-le înapoi banii dacă le-ai spus că o vei face. Când ai bani în buzunar, vei simți ușurarea pentru că îl poți folosi pentru ceea ce ai nevoie. Cu toate acestea, nu uitați să începeți economisirea pentru a returna banii părinților dvs. dacă v-ați promis că vă veți face. Menținerea promisiunilor dvs. va face părinții să se simtă bine. De asemenea, vă veți simți mult mai bine atunci când nu aveți datorii față de ei.
 • Imagine intitulată Întrebați-vă părinții pentru bani Pasul 12
  2
  Gândiți-vă la toate lucrurile pe care le puteți face pentru a evita o situație similară în viitor. Deși nu este nimic rău să-ți întrebi părinții pentru bani, nu este ceva ce vrei să faci tot timpul. Părinții tăi trebuie să economisească niște bani atunci când doresc să se pensioneze și trebuie să fiți independenți din punct de vedere financiar. Chiar dacă părinții dvs. vă dau bani tot timpul, luați pașii necesari pentru a vă câștiga viața și pentru a evita să cereți părinților dvs. ca banii să devină un obicei prost.
 • Imagine intitulată Întrebați-vă părinții pentru bani Pasul 13
  3
  Încercați să găsiți o altă sursă de bani. Gândiți-vă la modul în care v-ați simțit când cereți bani de la părinți. A fost o experiență pozitivă sau negativă? Dacă a fost pozitiv, sunteți cu adevărat norocoși - părinții dvs. sunt oameni foarte buni. Cu toate acestea, există câteva cazuri în care cererea părinților dvs. pentru bani are consecințe rele. Unii părinți spun da când cere bani, dar te fac să te simți vinovat sau să te comporți ca și cum ai fi copil. Solicitarea familiei pentru bani vă poate lăsa extirpată emoțional. Dacă aveți vreodată nevoie de bani din nou, luați în considerare aceste opțiuni:
 • Dacă studiați o carieră la universitate, încercați să căutați un loc de muncă în campus sau un împrumut de urgență de la biroul de asistență financiară.
 • Dacă aveți un loc de muncă, încercați să solicitați un salariu avansat pentru a acoperi orice datorie de urgență.
 • Dacă aveți probleme cu plata oricărei datorii, faceți o întâlnire cu un bancher pentru a vedea ce opțiuni aveți pe baza venitului dvs.
 • sfaturi

  • Dacă părinții dvs. nu doresc să vă dea bani, nu faceți nici un răgaz, pentru că asta va ruina orice posibilitate de a cere bani în viitor.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajungeți la părinții prietenului dvs.Cum să ajungeți la părinții prietenului dvs.
  Cum de a câștiga un sfatCum de a câștiga un sfat
  Cum să vă gestionați banii (pentru adolescenți)Cum să vă gestionați banii (pentru adolescenți)
  Cum să-i convingeți pe mama să vă cumpere ceva ce vă placeCum să-i convingeți pe mama să vă cumpere ceva ce vă place
  Cum să-i convingi pe părinți să vă cumpere cevaCum să-i convingi pe părinți să vă cumpere ceva
  Cum să-i convingeți pe părinți să vă dea un animal de companie dacă aveți deja mulțiCum să-i convingeți pe părinți să vă dea un animal de companie dacă aveți deja mulți
  Cum să-ți convingi părinții să te lase să vezi un filmCum să-ți convingi părinții să te lase să vezi un film
  Cum să-i convingeți pe părinți să vă permită să vă căsătoriți cu fata pe care o alegețiCum să-i convingeți pe părinți să vă permită să vă căsătoriți cu fata pe care o alegeți
  Cum să dezvolți o relație mai bună cu părințiiCum să dezvolți o relație mai bună cu părinții
  Cum să fii gol acasă când părinții tăi nu suntCum să fii gol acasă când părinții tăi nu sunt
  » » Cum să-ți întrebi părinții pentru bani

  © 2011—2020 ertare.com