Cum să mergeți de la a fi egoist la respectul față de părinți

Ai fost egoist și puțin sarcastic cu părinții tăi, dar acum ți-ai dori să-ți îmbunătățești relația cu ei. Chiar și așa, este un pic dificil când te-ai comportat într-un anumit fel: este aproape ca și cum ei se așteaptă să continui să acționezi în același fel. Vestea bună este că puteți alege să vă comportați așa cum doriți și părinții dvs. vor aprecia cu adevărat această schimbare.

pași

Imaginea intitulată Treci de la auto-centrat la respect față de părinți Pasul 1
1
Pregătiți-vă să provocați uimire. Dacă ați fost deosebit de egoist, părinții și frații dvs. pot să nu creadă că vă puteți schimba. Ignorați orice instigare, ridicol sau glumă și concentrați-vă pe cont propriu. De asemenea, atenție la manierele tale.
 • Imagine intitulată Treci de la auto-centrat la respectabil față de părinți Pasul 2
  2
  Fii interesat de ei. Mai degrabă decât să-i salut fără voie și să nu se uite în sus să nu se oprească mesaje text, opri ceea ce faci și spui, „Bună Mamă, cum a fost ziua ta? Lasă-mă să te ajut cu asta. Ridică-te și ajută-o cu tot ceea ce poartă și lasă-o să vorbească puțin despre ziua ei. Acest lucru vă va arăta că vă gândiți și la ea și nu doar la voi și prietenii voștri.
 • Imaginea intitulată Treci de la auto-centrat la respectabil față de părinți Pasul 3
  3
  Dacă vrei ceva, cere-l, nu-l cere. În loc să-i spui părinților că vrei să mergi la o petrecere, cere-i permisiunea. În loc de a informa părinții tăi de gând să cheltui mulți bani pe haine noi pentru călătoria școală, întrebați dacă puteți cumpăra niște haine să poarte în excursie. De asemenea, întrebați-le ce puteți face pentru a contribui la cost. Tonul unei solicitări este foarte diferit de cel al unei cerințe. Este mult mai matur, deoarece arată respect pentru faptul că părinții tăi pot avea cheltuieli neașteptate (cum ar fi mergi la medic sau înlocuirea anvelopelor uzate) a celor care nu au nici o idee. Părinții nu sunt o sursă de bani. Ei muncesc din greu și trebuie să plătească facturi, să cumpere mâncare și să păstreze toți oamenii care locuiesc în casă, nu doar pe tine. Iată câteva exemple despre cum să-i arăți părinților că îi respectați și că înțelegeți că trebuie să se ocupe de mai multe lucruri pe lângă problemele dvs. Data viitoare când doriți ceva, înainte de a acționa ca de obicei, luați următoarele exemple:
 • "Mama, prietenul meu Derek va avea o petrecere vineri seară. E în regulă dacă mă duc? Iată numărul mamei lui Dereck. Vor fi adulți care să aibă grijă de noi. Prietenii mei vor fi acolo. Bineînțeles că nu am nici o problemă dacă sunați. În cazul în care acceptați, ar fi bine dacă mă întorc după ora 11?
 • "Tată, vreau să te întreb ceva. Ieri, în cursul antrenamentelor, mi-am dat seama că booturile de fotbal sunt întrerupte. (Învățați-i). Crezi că este posibil să cumperi o pereche nouă?
 • "Mamă, chiar nu-mi place acest telefon mobil. Știu că nu e atât de bătrân, dar mi-ar plăcea cu adevărat unul nou (arată-i pe cel pe care îl vrei) când contractul meu sa terminat. Înțeleg că va fi o cheltuială, dar sunt dispus să lucrez pentru ea. Există vreo modalitate prin care să pot câștiga?
 • Imaginea intitulată Treci de la auto-centrat la respectabil față de părinți Pasul 4
  4
  Urmăriți-vă nevoile. Aflând ce se întâmplă în jurul tău este o parte a respectului și a egoismului. Când mama ta vine să facă cumpărăturile, va fi obosită să meargă atât de mult (veți înțelege acest lucru mai bine în aproximativ 10 ani). Știți că achizițiile nu se vor ordona ei înșiși: ajutați-i! Aduceți achizițiile și ajutați-i să comande. Nu spune că nu știi unde merge totul, mănânci acasă. Știți ce este locul lucrurilor și dacă nu știți, e timpul să învățați. Știi că părinții tăi nu-ți plac aglomerația. Dacă vedeți lucruri care nu au loc, cereți fraților să vă ajute să ordonați înainte ca părinții să vă ceară acest lucru. Efectuați sarcini de uz casnic, cum ar fi aspirarea, curățarea, golirea mașinii de spălat vase, curățarea băii, comandarea camerei dvs., spălarea unor haine etc. Părinții dvs. vă vor aprecia ajutorul și vă vor respecta maturitatea


 • Imaginea intitulată Treci de la auto-centrat la respect față de părinți Pasul 5
  5
  Participați la viața de familie. Starea în camera dvs. vorbind la telefon sau chat-ul pe Internet este o lipsă de respect pentru familia ta. E bine dacă vrei să fii singur pentru o vreme, dar fă-ți timp pentru ei. Îi pasă de tine și de a lua timp să se implice în ceea ce fac ei face parte din respectarea lor și de a fi mai puțin egocentric. Chiar dacă vizionați doar o emisiune TV, ieșiți la o plimbare în cartier, luați cina cu ei sau cereți un ajutor pentru teme pentru o vreme, va însemna mult pentru părinții dvs. Puteți trimite mesaje prietenilor dvs. atunci când sunteți singuri, dar când sunteți cu ei, opriți telefonul sau trimiteți apeluri către mesageria vocală. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că nu trimiteți mesaje text, dezactivați toate dispozitivele electronice. Acest lucru îi va spune părinților dvs. că nu veți lăsa interesele egocentrice să înfrunte timpul familiei. Ei vor aprecia și vă vor respecta pentru asta. De asemenea, nu este nimic în neregulă cu prietenii tăi știind că ai o viață în plus față de ei și că nu aștepți mereu să răspunzi imediat la mesajele lor.
 • Imaginea intitulată Treci de la auto-centrat la respect față de părinți Pasul 6
  6
  Acceptați înfrângerea cu o față bună. Dacă întrebați ceva într-un mod respectuos și încă nu spuneți că trebuie să înțelegeți că nu o fac să vă deranjeze. Părinții tăi fac lucruri pentru binele tău. Când spui nu la ceva, este pentru că ei au motive s-ar putea să nu știți: dacă ei spun că nu la un nou telefon poate fi avut o cheltuială neașteptată, cum ar fi defectarea mașinii, o cheltuială medical sau chiar un proiect de lege fiscală. Sau poate ști că dacă sunt de acord să vă cumpere un nou telefon, ei nu vor avea bani pentru rochia de absolvire sau uniforma de fotbal. Dacă ați prezentat cele mai bune argumente și ați spus încă nu, acceptați-o calm și matur. Doar spuneți: "Ei bine, este bine, mulțumesc că te gândești". Ei vor fi surprinși de felul în care o luați și cu siguranță vor să spună da în viitor.
 • Imaginea intitulată Du-te de la auto-centrat la respect față de părinți Pasul 7
  7
  Respectați-le și vă vor respecta. Interesul interesant este că se înmulțește. Dacă arătați respect față de părinții voștri, îi veți învăța că doriți și ei să vă respecte. Cu cât mai multă respect și compasiune le-ai arăta, cu atât vor aprecia mai mult schimbarea ta. Asta te face să te respectă ca pe o persoană și ca o persoană tânără.
 • sfaturi

  • Poate că părinții (sau frații tăi) sunt atât de surprinși de schimbarea atitudinii tale, încât încep să te deranjeze. Lăsați-o să o facă o vreme, dar apoi spuneți: "Credeam că veți aprecia faptul că încerc să fac o schimbare pozitivă. Chiar nu mă susțin. Sigur că se vor opri.

  avertismente

  • Amintiți-vă că nu puteți controla reacțiile lor. Indiferent de modul în care acționează, schimbarea atitudinii dvs. și comportamentul mai matur și respectuos vă va ajuta să vă legați de alte autorități în viitor. Dacă rolul dvs. în familie este cel al "țapului de ispășire", este comun ca ei să reacționeze într-un mod contradictoriu și să critice tot ceea ce faceți. Nu sunteți singuri Fiți răbdători și cereți ajutorul și sfaturile profesorilor, consilierilor școlari, terapeutului de familie sau pastorului. Că stima ta de sine și dorința ta de a schimba nu depind de reacția părinților tăi. Acest lucru se poate întâmpla în membrii familiei care nu sunt abuzivi, deoarece este dificil să se schimbe părerea pe care o are cineva. Nu contează de câte ori vi sa cerut să vă comportați în acest fel, dacă vă decideți și începeți să faceți acest lucru, viața se va schimba în mod semnificativ.
  • Într-o situație de abuz, eforturile de a fi mai respectate ar putea ajuta la creșterea abuzului. Cu toate acestea, atâta timp cât atitudinea dvs. este mai respectuoasă și mai politicoasă, va fi mai ușor să obțineți ajutor de la ceilalți. Cereți ajutor, nimeni nu merită să fie maltratat.
  • Nu vă așteptați să creadă imediat că schimbarea dvs. este permanentă. Ei sunt obișnuiți să trăiască în lumea voastră. Dați-le timp să vă obișnuiți cu noi.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-i convingeți pe mama să vă cumpere ceva ce vă placeCum să-i convingeți pe mama să vă cumpere ceva ce vă place
  Cum să-ți convingi mama să te lase să dormiCum să-ți convingi mama să te lase să dormi
  Cum să-ți convingi părinții să te lase să te duci la petrecere la începutul anului universitarCum să-ți convingi părinții să te lase să te duci la petrecere la începutul anului universitar
  Cum să-ți convingi părinții să te lase să vezi un filmCum să-ți convingi părinții să te lase să vezi un film
  Cum să-ți convingi părinții să te lase târziuCum să-ți convingi părinții să te lase târziu
  Cum să-i convingeți pe părinți să vă lase să aveți un prietenCum să-i convingeți pe părinți să vă lase să aveți un prieten
  Cum să-i convingeți pe părinți să vă permită să vă căsătoriți cu fata pe care o alegețiCum să-i convingeți pe părinți să vă permită să vă căsătoriți cu fata pe care o alegeți
  Cum să dezvolți o relație mai bună cu părințiiCum să dezvolți o relație mai bună cu părinții
  Cum să-i păcăliți pe părinți să creadă că ești bunCum să-i păcăliți pe părinți să creadă că ești bun
  Cum să fii gol acasă când părinții tăi nu suntCum să fii gol acasă când părinții tăi nu sunt
  » » Cum să mergeți de la a fi egoist la respectul față de părinți

  © 2011—2020 ertare.com