Cum să vă organizați dosarul de liceu

Dacă sunteți în liceu, știți cât de ușor este să pierdeți o reprint sau teme. Urmați aceste instrucțiuni pentru a le organiza cu ușurință, astfel încât să nu trebuiască să căutați prin zeci de lucrări dezorganizate. Dacă vă puteți plasa toate documentele în unul sau două dosare, va fi mai greu să uitați un notebook la domiciliu.

pași

Metoda 1
Organizați un dosar

Imaginea intitulată Organizați legătura școlii de mijloc Pasul 1
1
Organizați-vă cu ușurință lucrările. Dacă dosarul sau notebook-urile sunt pline de note de cursuri diferite și nu respectă o anumită ordine, începeți să le separați în grupuri. Organizați aceste grupuri de lucrări într-un rând, în ordinea în care participați la aceste cursuri.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă legătura școlii de mijloc Pasul 2
  2
  În timp ce revizuiți fiecare grup de lucrări, scoateți vechile lucrări, adică lucrările cu note sau instrucțiuni ale sarcinilor trecute, și păstrați-le într-un dosar separat. Acest lucru vă va lăsa acasă și vă va ajuta să faceți studii pentru examene. Separați munca din clasă din anii trecuți, proiectele și lucrările care nu sunt din școală. Păstrați acele lucrări pe care le considerați utile pentru studiu, împreună cu orice proiect pe care dvs. sau părinții doriți să îl păstrați pentru uzul propriu. Începeți restul.
 • Plasați dosarul pe care îl veți lăsa acasă într-un loc vizibil, unde nu vă veți pierde în mijlocul mizeriei, de exemplu pe un raft în camera dvs.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă legătura școlii de mijloc Pasul 3
  3
  Verificați dacă puteți plasa restul documentelor într-un dosar. Având un singur dosar pentru toate cursurile dvs. este excelent pentru a vă menține organizat, deoarece nu trebuie să țineți evidența notebook-urilor din fiecare clasă. Dacă aveți o grămadă de hârtii gigant, încercați să le separați în două foldere folosind unul dintre următoarele sisteme:
 • Încercați să utilizați un dosar pentru cursuri înainte de prânz și un alt dosar pentru clasele pe care le aveți după prânz. Dacă aveți o dulap la școală, trebuie doar să aveți un singur dosar la un moment dat, dar nu uitați să îl ridicați înainte de ora plecării.
 • Dacă școala dvs. are cursuri luni, miercuri și vineri, diferite de cele de marți și joi, separați lucrările în două foldere diferite, astfel încât să aveți doar un dosar în fiecare zi. Nu uitați să puneți dosarul corect în rucsac cu o seară înainte de fiecare zi de școală.
 • Imagine cu denumirea Organizați-vă binderul școlii de mijloc Pasul 4
  4
  Așezați separatoarele de culoare pentru fiecare curs. Separatoarele sunt o foaie de hârtie colorată care uneori are o filă mică unde puteți scrie numele cursului. Sortați și poziționați separatoarele de culori în funcție de programul de clasă. De exemplu, dacă prima dvs. clasă este matematică și a doua limbă, puneți un separator albastru care spune "Matematică" în centrul foii, urmat de un separator roșu care afișează "Limba" în fila laterală.
 • Imagine cu denumirea Organizați-vă binderul școlii de mijloc Pasul 5
  5
  Puneți în fiecare secțiune folderele cu trei gauri. Dosarele cu două buzunare sunt o unealtă bună, deoarece acestea vă permit să plasați și să eliminați hârtie fără a fi nevoie să deschideți și să închideți inelele folderului principal. Nu utilizați acest sistem pentru a sorta toate hârtiile. Este mai bine să o utilizați pentru retipăriri sau sarcini pe care trebuie să le furnizați a doua zi sau două zile, deoarece acestea nu vor fi stocate mult timp în dosarul principal.
 • Imagine cu denumirea Organizați-vă binderul școlii de mijloc Pasul 6
  6
  Utilizați o mică mică pentru a proteja documentele importante. Cele mai multe clase au un program, o listă de sarcini sau alte lucrări pe care va trebui să le revizuiți pe tot parcursul semestrului. Pentru fiecare clasă, plasați o mică cu trei găuri după fiecare secțiune a cursului. Puneți fiecare hârtie importantă într-o mică mică, astfel încât să nu se rupă.
 • Imaginea intitulată
  7
  Organizați celelalte documente dacă vedeți că aveți nevoie de separatoare albe. Înainte de a pune restul documentelor în dosar, organizați lucrările fiecărei clase de la cele mai vechi la cele mai recente. Dacă aveți mai mult de cincisprezece lucrări, utilizați separatoare albe pentru a vă organiza în categorii. Aceste divizoare sunt foi goale cu aripioare, la fel ca și separatoarele de culoare utilizate pentru a împărți cursurile în secțiuni, dar aspectul diferit face evident că ele împart hârtii în cadrul aceleiași secțiuni. Iată câteva exemple despre cum puteți împărți lucrările aceluiași curs în diferite subsecțiuni:
 • Pentru aproape toate cursurile puteți utiliza trei separatoare albe cu următoarele etichete: "Separate", "Task" și "Notes".
 • Dacă profesorul va examina anumite subiecte, organizați-vă materialul în funcție de aceste subiecte, astfel încât să puteți studia mai repede. De exemplu, clasificați separatorii de cursuri de limbă în "Activități de citire" și "Vocabular".


 • Imaginea intitulată Organizați-vă binderul școlii de mijloc Pasul 8
  8
  Plasați restul documentelor. Odată ce ați decis cum să comandați hârtia dvs. puneți fiecare hârtie după separatorul de culori pentru fiecare curs și apoi separatorul alb pentru fiecare categorie, dacă decideți să le utilizați. Organizați-vă lucrările în fiecare secțiune de la cea mai veche la cea mai recentă pentru a le facilita găsirea lor.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă legătura școlii de mijloc Pasul 9
  9
  Puneți hârtie aliniată pentru a ține note. Puneți zece sau douăzeci de coli de hârtie căptușită pentru fiecare curs. Cu siguranta vei avea nevoie de mai mult pe parcursul semestrului, dar nu trebuie sa pui mai mult pentru moment. Este mai ușor să găsiți note specifice dacă păstrați mai puțină hârtie în dosarul dvs. De asemenea, acest lucru reduce greutatea pe care o aveți în fiecare zi.
 • Plasați hârtie pentru matematică sau știință dacă profesorul o solicită.
 • Metoda 2
  Rămâi organizat

  Imaginea intitulată Organizați-vă binderul școlii de mijloc Pasul 10
  1
  Organizați dosarul în fiecare seară înainte de școală. Alegeți o oră pentru a verifica rucsacul și pentru a vă ordona lucrările și alte materiale. Separați-vă munca cu note și repetițiile vechi în dosarul pe care îl veți lăsa acasă, pentru a le putea folosi pentru a studia. Verificați dacă toate sarcinile dvs. sunt în secțiunea corectă a dosarului.
  • Unii oameni își amintesc că fac acest lucru mai des dacă își organizează dosarul după ce ajung acasă. Așteptarea prea mult poate însemna că nu vă puteți întoarce la modul "școală".
 • Imaginea intitulată Organizați-vă legătura școlii de mijloc Pasul 11
  2
  Utilizați o agendă de activități zilnice. O agendă a activităților zilnice sau a unui calendar portabil vă permite să păstrați mai ușor o evidență a sarcinilor. Mulți oameni scriu fiecare sarcină pe foaia din ziua în care se livrează sarcina. Dacă uitați să examinați următoarele pagini, puteți încerca un alt sistem care vă permite să vă păstrați toate sarcinile în același loc:
 • De fiecare dată când aveți o nouă sarcină, scrieți-o pe agenda dvs. la data de astăzi. Scrieți data livrării lângă numele sarcinii.
 • În fiecare noapte după școală, verificați ce ați pus în agenda dvs. cu o zi înainte. Executați sarcinile pe care le-ați efectuat deja, apoi rescrieți numele sarcinilor pe care nu le-ați terminat în ziua de astăzi.
 • Imagine cu denumirea Organizați-vă binderul școlii de mijloc Pasul 12
  3
  Păstrați materialele pe care le părăsiți acasă într-un loc special. Notebook-urile revizuite, dosarele și misiunile pot fi pierdute cu ușurință într-o grămadă de zvonuri zvonuri când le lăsați acasă. Pentru a preveni acest lucru, spațiu liber pe un raft sau sertar și puneți întotdeauna notebook-urile într-un singur loc. Pune toate documentele pe care le lași acasă într-un dosar special pentru acel curs, separat de cel din dosarul tău.
 • Imaginea intitulată Organizați-vă legătura școlii de mijloc Pasul 13
  4
  Culoarea cu celelalte materiale pentru a se potrivi cu dosarul dvs. În mod ideal, nu veți avea nevoie de notebook-uri suplimentare, dar unii profesori vă cer să le folosiți. Dacă trebuie să faceți acest lucru, va fi mai ușor să vă amintiți dacă utilizați aceleași culori ale folderului. De exemplu, dacă puneți documentele matematice după un separator albastru în dosarul dvs., utilizați un notebook albastru și un dosar cu fermoar pentru clasa de matematică.
 • Lucruri de care ai nevoie

  • Unu sau două foldere cu trei inele
  • Un separator de culori pentru fiecare curs (diferite culori)
  • Un dosar cu trei găuri, cu două buzunare pentru fiecare curs
  • Plastic Micas (unul pentru fiecare program sau pentru un rol important)
  • Separatoare albe (opțional, pentru separarea lucrărilor în cadrul aceluiași curs)

  sfaturi

  • Dacă documentele dvs. sunt adesea rupte sau dacă păstrați documentele libere în dosarul dvs., vă recomandăm să le schimbați la un dosar închis care poate fi închis complet în jurul hârtiei.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vă organizați calculatorulCum să vă organizați calculatorul
  Cum să joci școala acasăCum să joci școala acasă
  Cum să vă organizați rucsaculCum să vă organizați rucsacul
  Cum să organizați un concurs de fotografieCum să organizați un concurs de fotografie
  Cum să creați un spațiu de studiu pentru elevii de liceuCum să creați un spațiu de studiu pentru elevii de liceu
  Cum să vă organizați lucrărileCum să vă organizați lucrările
  Cum se gestionează timpul în 30 de minuteCum se gestionează timpul în 30 de minute
  Cum să studiezi pentru un examen fără a-ți arde geneleCum să studiezi pentru un examen fără a-ți arde genele
  Cum să includeți documentele academice în curriculumCum să includeți documentele academice în curriculum
  Cum să sortați o bibliografie în ordine alfabeticăCum să sortați o bibliografie în ordine alfabetică
  » » Cum să vă organizați dosarul de liceu

  © 2011—2020 ertare.com