Cum să obțineți oa doua opinie medicală pentru copilul dumneavoastră

Obținerea unei a doua opinii în diagnosticul sau planul de tratament al copilului este adesea o idee bună, deoarece vă poate ajuta să vă simțiți mai încrezători și în controlul bolii copilului dumneavoastră. Majoritatea medicilor nu vă vor deranja dacă cereți oa doua opinie, deoarece acestea vă vor susține dreptul de a fi bine informați. În unele cazuri, obținerea unei alte opinii vă poate ajuta să găsiți un specialist care știe mai multe despre starea copilului dvs. și poate recomanda chiar opțiuni mai agresive sau mai inovatoare de tratament.

pași

Metoda 1
Înțelege necesitatea unei a doua opinii

Imaginea intitulată Obțineți un al doilea aviz medical pentru copilul dvs. Pasul 1
1
Înțelege ce vrei să spui "un al doilea aviz". O a doua opinie medicală nu înseamnă că veți vedea un alt medic în mod regulat. Obiectivul său principal este de a obține informații medicale sau opinii despre o problemă de sănătate de la un medic care nu este medicul care asigură îngrijirea. Medicul de familie poate fi pediatru, medic de familie sau un sub-specialist. A doua opinie (interogări) poate fi obținută din mai multe motive:
 • Pentru a identifica sau a confirma un diagnostic
 • Pata ajută la interpretarea rezultatului unui test
 • Pentru a obține opinii și informații suplimentare despre riscuri, beneficii sau rezultate așteptate
 • Pentru a recomanda opțiunile de tratament
 • Pentru a oferi o opinie despre necesitatea, tipul și calendarul intervenției chirurgicale
 • Pentru a ajuta părinții să ia decizia de a schimba medici
 • Imagine intitulată Obțineți un al doilea aviz medical pentru copilul dvs. Pasul 2
  2
  Afla cine poate solicita oa doua opinie. Pentru problemele de sănătate ale copiilor și copiilor, cererile pentru oa doua opinie pot veni din mai multe surse.
 • Pediatrul sau medicul de familie vă poate recomanda un al doilea aviz, mai ales atunci când este o problemă neobișnuită sau defectuoasă care se află în afara ariei de competență a medicului. Medicul obișnuit al copilului poate solicita, de asemenea, oa doua opinie, dacă credeți că rezultatul unui specialist vă va permite să vă asigurați o mai bună gestionare.
 • Medicul dvs. regulat poate solicita, de asemenea, o consultare dacă tratați o afecțiune care nu răspunde conform așteptărilor sau dacă nu sunteți de acord cu opiniile sau recomandările unui alt medic.
 • Cu toate acestea, dumneavoastră (precum și părinții rudelor copilului) puteți solicita și oa doua opinie, în special atunci când copilul suferă de o condiție gravă care necesită decizii importante sau complexe.
 • De asemenea, puteți solicita oa doua opinie dacă sunteți îngrijorat sau confuz în ceea ce privește recomandările privind diagnosticarea sau tratamentul, dacă doriți să fiți absolut sigur că toate opțiunile de tratament au fost luate în considerare sau dacă doriți să vă asigurați că sunt satisfăcute nevoile medicale ale copilului dumneavoastră. în cel mai bun mod posibil
 • Imaginea intitulată Obțineți un al doilea aviz medical pentru copilul dvs. Pasul 3
  3
  Evaluați dacă aveți motive întemeiate să doriți oa doua opinie. Înainte de a continua cu o a doua înțelegere de opinie, este o idee bună să faceți un pas înapoi și să examinați din nou situația, astfel încât să puteți fi sigur că aveți o opțiune valabilă pentru a aplica pentru aceasta. Câteva motive bune sunt:
 • Medicul dvs. nu este sigur de cauza problemei copilului dvs. sau de cel mai bun tratament. Poate medicul dumneavoastră consideră că copilul dumneavoastră poate avea o boală gravă sau cronică care ar putea fi tratată mai bine de un specialist. Un exemplu este un copil cu diabet care a fost tratat de medicul de familie, dar a început să aibă probleme mai frecvente cu controlul zahărului.
 • Nu sunteți sigur dacă starea copilului dvs. este tratată în cel mai bun mod posibil și doriți sprijinul unui alt expert. Un exemplu este copilul astmatic al cărui episoade de respirație șuierătoare sunt din ce în ce mai grave, în ciuda recomandărilor medicului actual.
 • Starea copilului dumneavoastră nu a avut răspunsul așteptat la o anumită terapie, cum ar fi eliminarea infecțiilor renale recurente și grave.
 • Imaginea intitulată Obțineți un al doilea aviz medical pentru copilul dvs. Pasul 4
  4
  Recunoaște că există motive nejustificate de a solicita oa doua opinie. Uneori părinții caută oa doua opinie despre starea copilului lor, pur și simplu pentru că doctorul actual îi spune ceva ce nu vrea să audă. Deși acest lucru este de înțeles, nu este un motiv bun pentru a căuta oa doua opinie și este adesea o pierdere de timp. Alte motive nejustificate pentru obținerea unei a doua opinii sunt:
 • Consultați dacă găsiți pe cineva care este de acord cu opinia dvs. Poate doriți să consultați alți medici pentru a găsi unul care, ca tine, se opune acordării de vaccinuri copiilor.
 • Sperați să obțineți "știri pozitive" despre un diagnostic grav recent.
 • Încercați să întârziați necesitatea de a lua o decizie importantă de tratament.
 • Metoda 2
  Stabiliți oa doua opinie

  Imaginea intitulată Obțineți un al doilea aviz medical pentru copilul dvs. Pasul 5
  1
  Aflați tot ce puteți înainte de a lua o decizie. Înainte de a lua orice măsuri pentru a organiza oa doua opinie medicală, asigurați-vă că vă faceți treaba. Ori de câte ori este posibil, lucrați cu pediatrul, medicul de familie sau specialistul pentru a vă pregăti pentru oa doua opinie.
  • Profitați de resursele online. Trebuie să identificați sursele de informații scrise pentru pacienți și familii. De asemenea, căutați site-ul unei comunități sau fundație pentru problema specifică a copilului dvs. Aceste site-uri pot oferi chiar sugestii despre întrebări utile pe care nu le-ați avut în vedere. Este important să aveți posibilitatea să întrebați întrebări semnificative pentru a vă asigura că obțineți informații importante de la un consilier.
  • Discutați îngrijorările și gândurile dvs. cu medicul copilului dvs. și cereți-le părerea și sugestiile. Pentru aceste discuții, fiți sincer și cereți-i medicului să fie cinstit.
  • Discutați motivele unei alte opinii cu copilul și stimulați întrebările. În caz contrar, vă puteți îngrijora dacă problema de sănătate este mai gravă decât ați crezut.
 • Imaginea intitulată Obțineți un al doilea aviz medical pentru copilul dvs. Pasul 6
  2
  Informați medicul despre cea de-a doua opinie cât mai curând posibil în acest proces. Explicați cât mai curând posibil medicului primar al copilului dumneavoastră că doriți oa doua opinie. Nu vă faceți griji cu privire la rănirea susceptibilității medicului (majoritatea medicilor sunt de acord că pacienții primesc oa doua opinie).
 • Ei știu că acest lucru poate întări încrederea familiei, în special atunci când se confruntă cu probleme de sănătate provocatoare. O altă opinie medicală vă poate oferi medicului copilului dumneavoastră informații și experiență valoroase.
 • Nu-i spuneți medicului dumneavoastră sau faceți-o în spatele dvs. implică un risc mare de a vă provoca resentimentele. De asemenea, rețineți că, dacă medicul dumneavoastră este incomod sau jignit de cerere, probabil că veți vedea medicul greșit.
 • Imagine intitulată Obțineți un al doilea aviz medical pentru copilul dvs. Pasul 7


  3
  Găsiți consilierul potrivit. Adresați-vă medicului sau specialistului copilului dumneavoastră câteva recomandări. Puteți să întrebați toate întrebările posibile despre aceste recomandări (este bine să întrebați de ce este recomandat un anumit medic, care sunt domeniile lor de expertiză și dacă medicul dumneavoastră a lucrat cu el înainte).
 • Dacă este posibil, evitați să vedeți pe cineva din grupul de consultații al medicului dumneavoastră. Este mai probabil să primiți o opinie nouă de la altcineva.
 • Cereți sugestii de la prieteni sau rude, mai ales dacă cineva se află în domeniul medical. De asemenea, întrebați-vă furnizorul de asigurări de sănătate pentru anumite nume de medici specializați în rețea.
 • Verificați site-urile web ale organizațiilor sau fundațiilor relevante ale pacienților. Veți găsi adesea informații disponibile pentru medicii calificați în funcție de regiune. Dacă există o secțiune locală a organizației, contactați-i direct.
 • Imagine intitulată Obțineți un al doilea aviz medical pentru copilul dvs. Pasul 8
  4
  Consultați-vă cu furnizorul dvs. de asigurări de sănătate. Costurile de îngrijire medicală se adaugă rapid. Ar trebui să vă gândiți dacă vor exista cheltuieli suplimentare pentru căutarea unui al doilea aviz. Informați-vă furnizorul de asigurare cu privire la dorința dumneavoastră de a obține oa doua opinie și (în cazul în care vă întreabă) motivul solicitării dumneavoastră.
 • Mulți furnizori de asigurări vor acoperi a doua opinie, însă este important să știți în avans ce va fi suma exactă a ceea ce va fi acoperit. Asigurați-vă că luați în considerare costul consultării propriu-zise, ​​împreună cu costul oricăror teste de urmărire în laborator sau în testele cu raze X.
 • Dacă aveți o anumită instituție sau o persoană în minte pentru oa doua opinie, întrebați în mod specific despre acoperire. Este posibil să suportați cheltuieli suplimentare dacă facilitățile consultantului sunt în afara rețelei.
 • Dacă credeți că puteți transfera asistență medicală sau obțineți o procedură chirurgicală la o altă instituție după finalizarea consultării, asigurați-vă că furnizorul dvs. de asigurare va acoperi aceste servicii și, dacă da, ce documentație aveți nevoie.
 • Imaginea intitulată Obțineți un al doilea aviz medical pentru copilul dvs. Pasul 9
  5
  Ajutați consultantul să se pregătească pentru vizita la birou. Este o idee bună să fii cât mai util posibil în pregătirea consultantului pentru vizita dvs. La urma urmei, ceea ce cereți medicului este evaluarea și oferirea unei opinii despre cursul medical anterior al copilului dvs., despre starea actuală și despre considerațiile viitoare. Orice înregistrare medicală anterioară sau informațiile pe care le puteți furniza vor fi utile.
 • Sunați la biroul consultantului dvs. și întrebați ce înregistrări specifice ar trebui să obțineți, astfel încât informațiile să fie potrivite pentru consultare. Este o pierdere de timp pentru ca un consultant să treacă printr-un pachet imens de informații irelevante. Când solicitați înregistrări, trebuie să fiți concreți cu privire la ceea ce aveți nevoie și la datele incluzive.
 • Furnizați înregistrările medicale ale copilului dvs. consultantului cu cel puțin o săptămână înainte de vizita programată, mai devreme dacă locuiți departe de consultant. Este posibil să trebuiască să oferiți permisiuni scrise fiecărui site de service pentru a elibera informațiile solicitate.
 • Imagine intitulată Obțineți un al doilea aviz medical pentru copilul dvs. Pasul 10
  6
  Obțineți dosarele medicale necesare. După cum sa menționat mai sus, trebuie să furnizați medicului toate dosarele medicale solicitate. Înregistrările anterioare trebuie să includă pe cele ale tuturor persoanelor care au fost implicate semnificativ în problema de sănătate a copilului dumneavoastră. Aceste înregistrări pot include în mod specific:
 • Înregistrările specifice ale vizitelor de birou: este posibil să aveți nevoie de toate acestea (numai înregistrările vizitelor la specialist sau doar scrisorile rezumatului medicului specialist).
 • Alte înregistrări clinice, cum ar fi rapoartele de raportare la spitalizare, rapoartele chirurgicale, fluxurile de flux specifice pentru spitale sau studii speciale.
 • Studii radiologice care includ raze X, sonograme, scanări CT, fluoroscopie, imagini RMN sau proceduri speciale. Adesea, consultantul va dori să vadă imaginile actuale ale radiologiei, nu doar rapoartele. În acest caz, informați-le despre instalațiile de radiologie în care au fost efectuate studiile și cereți-le să vă dea copii. În zilele noastre, aproape toate facilitățile sau practicile radiologice importante pot copia cu ușurință studiile pe un disc CD sau DVD pentru consultantul dvs.
 • Rezultatele testelor de laborator anterioare. Dacă au fost efectuate teste mai puțin frecvente și au fost solicitate de către consultant (de exemplu, studii genetice sau profile hormonale speciale), asigurați-vă că le includeți în aplicație.
 • Imaginea intitulată Obțineți un al doilea aviz medical pentru copilul dvs. Pasul 11
  7
  Explicați-vă speranțele și așteptările medicului de consultare. Când vă întâlniți cu medicul, începeți să-i spuneți de ce sunteți acolo și ce sperați să obțineți. Asigurați-vă că furnizați detaliile de fundal pe care le considerați importante, dar ar trebui să fie cât mai scurte posibil, astfel încât să nu reduceți în mod inutil timpul pentru întrebări și discuții.
 • Trebuie să înțelegeți preocupările dvs. și să fiți clari în legătură cu acestea. Asigurați-vă că aceste preocupări sunt abordate în discuția cu consultantul. La urma urmei, de aceea vrei oa doua opinie.
 • S-ar putea să fiți îngrijorați sau îngrijorați în timpul vizitei. Asigurați-vă că ați scris întrebările în avans, astfel încât să nu uitați să le întrebați. El poartă, de asemenea, un notebook pentru a scrie informațiile esențiale (probabil că nu vă mai amintiți totul ulterior).
 • Imaginea intitulată Obțineți un al doilea aviz medical pentru copilul dvs. Pasul 12
  8
  Comparați opiniile și recomandările ambilor medici. Dacă recomandările medicului diferă semnificativ de cele ale medicului inițial, cereți consultantului să explice motivele și importanța diferențelor.
 • La finalul vizitei, asigurați-vă că solicitați o copie a raportului consultantului trimis medicului dumneavoastră. Cu toate acestea, aveți grijă atunci când interpretați raportul fără o contribuție medicală. Este recomandabil să îl revizuiți cu medicul specialist original.
 • Acordați o atenție deosebită domeniilor în care medicul dumneavoastră și consultantul nu sunt de acord. Unele dintre acestea pot fi de mică importanță (preferința unei anumite mărci a aceluiași medicament sau două studii radiologice echivalente în esență).
 • Cu toate acestea, cele mai semnificative dezacorduri pot determina o problemă mai gravă și ar trebui să o discutați cu medicul principal al copilului dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Obțineți un al doilea aviz medical pentru copilul dvs. Pasul 13
  9
  Înțelegeți posibilele rezultate ale obținerii unui al doilea aviz. Există mai multe rezultate posibile care urmează consultării unui al doilea medic. Cele mai probabile rezultate includ următoarele:
 • Unul: vă simțiți calm și mulțumit de controlul atenției medicului dumneavoastră.
 • Doi: medicul dumneavoastră consideră comentariile consultantului valoroase și este dispus să modifice îngrijirea pentru satisfacția dumneavoastră.
 • Trei: decideți să continuați îngrijirea copilului cu consultantul, cu sau fără participarea medicului dumneavoastră.
 • Dacă nu puteți decide care recomandare să urmați, luați în considerare solicitarea medicilor dacă ar fi dispuși să discute cazul unul cu celălalt (având în vedere că există factori pe care nici unul dintre ei nu ia în considerare). Cealaltă opțiune, justificată în anumite circumstanțe, ar fi obținerea unui al treilea aviz de la un alt consultant.
 • sfaturi

  • Dacă consultantul dorește să obțină testele de laborator sau de radiologie pe care credeți că le-ați făcut anterior, este bine să întrebați dacă aceste rezultate se află deja în înregistrările pe care le-ați furnizat. Medicul poate avea motive temeinice pentru teste suplimentare, dar uneori lucrurile sunt solicitate mai mult decât în ​​mod intenționat.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să scrieți o opinie despre AmazonCum să scrieți o opinie despre Amazon
  Cum se scrie o recenzie pe GoogleCum se scrie o recenzie pe Google
  Cum să evitați păduchii la copiiCum să evitați păduchii la copii
  Cum să rezolvați defectele congenitale ale unui copilCum să rezolvați defectele congenitale ale unui copil
  Cum să schimbi mediculCum să schimbi medicul
  Cum să-i spuneți medicului că nu sunteți de acord cu el sau cu eaCum să-i spuneți medicului că nu sunteți de acord cu el sau cu ea
  Cum să diagnosticați scleroza amiotrofică laterală (ALS)Cum să diagnosticați scleroza amiotrofică laterală (ALS)
  Cum să găsiți medicul potrivitCum să găsiți medicul potrivit
  Cum să găsești un chirurg bunCum să găsești un chirurg bun
  Cum sa alegi un ginecolog obstetricianCum sa alegi un ginecolog obstetrician
  » » Cum să obțineți oa doua opinie medicală pentru copilul dumneavoastră

  © 2011—2020 ertare.com