Cum să obțineți libertatea atunci când sunteți o adolescentă și părinții dvs. sunt prea protectori

Este dificil să fii adolescent. Trebuie să vă faceți griji cu privire la notele dvs., la viața socială și la toate schimbările pe care le veți trece în fiecare zi. Pentru a face lucrurile să se înrăutățească, ați putea avea părinți autoritari cu așteptări atât de nerezonabile, încât să nu aibă încredere în tine când plecați acasă și doriți să vă apropiați de voi. Următorii pași sunt concepuți pentru a vă ajuta să vă ocupați de părinți care ar putea fi prea restrictivi.

pași

Metoda 1
Învățați să comunicați mai eficient

Imagine intitulată Obțineți libertate cu părinți supraprotectivi ca fată adolescentă Pasul 1
1
Practicați ceea ce doriți să spuneți înainte de a spune. Nu poți face părinții tăi să-și schimbe părerea dacă cel puțin nu încerci să-ți explici gândurile în legătură cu acest subiect. Dacă considerați că părinții dvs. vă tratează nedrept, trebuie să vă înscrieți pentru a vă explica situația.
 • Înainte de a le vorbi, scrieți exact subiectele despre care doriți să vorbiți. Vrei ca părinții tăi să te lase să mergi la dansul ex-student cu prietenii tăi? Faceți o listă cu cele mai bune motive pentru care ar trebui să vi se permită. Doriți să începeți să utilizați machiajul? Faceți un argument detaliat despre motivul pentru care sunteți gata. Dacă nu puteți găsi un motiv adecvat, nu vă așteptați ca părinții dvs. să vă considere cazul convingător.
 • Alegeți cu atenție cuvintele pe care doriți să le utilizați pentru a începe conversația. Nu începe să-i acuzați de ceva de genul "Mamă, niciodată nu mă lași să fac lucruri distractive! Acest lucru trebuie să se schimbe. " În schimb, încercați să spuneți ceva de genul: "Mamă, știu că ți-e frică să mă lași să merg într-un loc public fără să fii prezent, dar aș vrea să merg la filme cu prietenii noștri vineri noaptea. Mă întrebam dacă pot face ceva pentru a obține mai multă libertate. " Adresați-vă situației cu smerenie și respect, astfel încât părinții dvs. vor avea mai multe șanse să asculte ceea ce aveți de spus.
 • Imagine intitulată Obțineți libertate cu părinți supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 2
  2
  Planificați să negociem. Negocierea cu părinții dvs. poate părea ciudată pentru dvs. - cu toate acestea, va trebui să le dați puțină inițiativă pentru a lua în considerare ideile dvs.
 • Există ceva ce le puteți oferi în schimb pentru a face ca regulile lor să fie mai puțin stricte? Dacă nu ai voie să vizionezi un film cu prietenii tăi vineri, le poți promite că vei suge casa sâmbătă dacă te lasă să pleci. Reflectați asupra sarcinilor pe care părinții dvs. urăsc să le faceți. Ai putea să le faci? Dacă da, puteți face o mare ofertă în negociere.
 • Pregătește-te să negociezi cu privire la pedeapsa pe care o vei primi dacă nu îți respecti partea ta de negociere. Dacă îi spui părinților că vei fi acasă până la ora 22:00. m. și ajungeți la ora 10:45. m., care vor fi consecințele? Dacă spui că vei spăla vasele timp de o săptămână și vei înceta să le faci după 3 zile, cum te vei pedepsi? Idee câteva pedepsiri posibile înainte de a vă apropia de părinți cu oferta dvs. Arătați-le că vă puteți asuma responsabilitatea pentru acțiunile dvs.
 • Ofertă pentru a ajunge la un acord. Dacă nu vi se permite să vizitați un film care începe la ora 9:30 p. m., puteai vedea 6:30 p. m. în schimb. Dacă nu vor să meargă la o petrecere la casa unui prieten, promiteți să le trimiteți mesaje la fiecare 30 de minute. Ar putea fi enervant, dar cel puțin veți avea ocazia de a dovedi că o veți face.
 • Încercați să nu abordați conversația ca și cum ar fi o negociere între egali. Practic, nu veți avea controlul asupra acestei situații și va trebui să respectați ceea ce părinții dvs. decid. Nu veți avea putere în această situație și nu ar trebui să arătați exigenți sau aroganți.
 • Alegeți cuvintele care comunică tonul potrivit. Nu spuneți: "Mamă, o să-mi fac vacanța în sâmbătă dimineața, dar va trebui să mă lași să mă duc la filme vineri noaptea." În schimb, ați putea spune ceva de genul: "Mamă, mi-ar plăcea să merg la filme vineri noaptea. Știu că nu vă place să vă aspirați casa, așa că m-ați gândi să mă lași să plec dacă îți promit că voi sâmbătă dimineața să-mi dau drumul? Dacă puteți să vă propuneți ceva care să vă ușureze viața, acest lucru le va da o inițiativă de a vă contempla oferta.
 • Imagine intitulată Obțineți libertate cu părinți supraprotectivi ca fată adolescentă Pasul 3
  3
  Fii calm și ține calmul tău. Dacă vrei să fii tratat ca un adult, va trebui să comunici ca unul.
 • Încearcă să vorbești cu părinții tăi într-un mod calm și atent. Tratați-i când sunt relaxați (poate după cină) și spuneți-i cu bunătate că doriți să discutați cu ei. Când aveți atenția, explicați motivul pentru care considerați că limitele pe care le-ați stabilit sunt nedrepte.
 • Când părinții dvs. explică motivele pentru care ați stabilit limite, păstrați calmul și cordialitatea și, în același timp, vă apărați poziția. Dacă îți pierzi hârtiile sau te enervezi în cameră, îi vei da doar un motiv să crezi că nu ai destulă maturitate pentru a avea mai multă libertate.
 • Imagine intitulată Obțineți libertate cu părinți supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 4
  4
  Acceptați faptul că părinții dvs. nu își pot schimba mintea. Dacă părinții dvs. au stabilit restricții stricte pentru dvs., probabil că nu vor schimba imediat mintea după o conversație. S-ar putea să trebuiască să vă mulțumiți că le-ați dat ceva să vă gândiți mai târziu.
 • Rețineți că nu este necesar să câștigați această discuție pentru a vă exprima punctul de vedere. În acest stadiu, obiectivul este de a face părinții dvs. să reflecteze asupra a ceea ce spuneți și să fiți fericiți că puteți să le adresați într-un mod considerat, chiar dacă nu sunt de acord cu dvs.
 • Trebuie să fii pregătit și să te aștepți ca părinții tăi să reacționeze prost. Vei pune la îndoială abilitățile părinților - pentru acest motiv, ar putea chiar să te deranjeze că ai îndrăzneala să le confrunți. Trebuie să vă ocupați de această situație într-un mod matur și senin, în special dacă părinții tăi refuză să renunțe. Dacă o faci, îi poți impresiona și îi poate face să creadă că poate sunt prea stricte.
 • Metoda 2
  Câștiga încrederea părinților tăi

  Imagine intitulată Obțineți libertate cu părinți supraprotectivi ca o fată adolescentă Pas 5
  1
  Urmați regulile. Când sunteți adolescent, este normal să vă testați limitele - totuși, dacă încălcați regulile părinților, nu le veți putea convinge că sunteți pregătiți pentru o o mai mare responsabilitate.
  • Chiar dacă regulile părinților dvs. par a fi prostești sau prea restrictive, este posibil să rămână sau chiar să devină mai stricte dacă nu le puteți păstra. Dacă le puteți arăta că respectați regulile lor, este posibil ca acestea să aibă mai multă încredere în capacitatea dvs. de a trata mai multă libertate.
  • Exprimați-vă părinților că înțelegeți că vă iubesc și că doresc doar cele mai bune pentru dvs. Dacă părinții dvs. văd că îi apreciați că vă îngrijorează, vor fi mult mai probabil să vă asculte explicațiile despre motivul pentru care credeți că puteți avea o responsabilitate mai mare. Ai putea spune ceva de genul "Știu că vrei să mă ții în siguranță, dar sper că putem găsi o cale de a fi în siguranță și, în același timp, să poți să faci niște activități cu prietenii mei. Putem vorbi despre asta?
 • Imagine intitulată Obțineți libertate cu părinți supraprotectivi ca fată adolescentă Pasul 6
  2
  Arăta respect și ai o atitudine bună, chiar dacă regulile părinților tăi nu se schimbă. Nu te comporta ca un adolescent furios și amenințător.
 • Dacă creați o atmosferă tensionată și furioasă la domiciliu, este posibil ca părinții dvs. să nu vrea să vă răsplătească comportamentul schimbând regulile. Fii o persoană plăcută și ușoară, astfel încât părinții tăi vor avea mai multe șanse să analizeze lucrurile din punctul tău de vedere.
 • Nu încercați să vă epuizați părinții făcând imposibilă viața pentru ei. Ei te vor supăra și nu-i vei respecta când se prăbușesc.
 • Este normal să te simți frustrat și furios din când în când. Dacă simțiți acest lucru, încercați să vă exprimați într-un mod calm și rezonabil, în loc să faceți gesturi de dispreț cu ochii dvs. sau să părăsiți camera într-o furie. Nu faceți comentarii sarcastice despre modul în care sunt "prost" sau "nedrepte" regulile dvs. sau cât de mult doriți ca acestea să pară mai mult ca părinții prietenilor dvs.
 • Imagine intitulată Obțineți libertate cu părinți supraprotectivi ca fată adolescentă Pasul 7
  3


  Persistă. Nu renunța la prima dată când părinții tăi refuză să-și schimbe regulile. În schimb, decideți să le dovediți că puteți avea o responsabilitate mai mare. Pentru a face acest lucru, acesta respectă regulile sale și continuă să le furnizeze argumente atente și artizanale.
 • Exprimați în mod clar că totuși doriți ca regulile dvs. să fie mai puțin stricte. Dacă părinții voștri nu vă lasă să faceți ceva pe care credeți că ar trebui să-l permiteți, ratificați-i că veți urma regulile lor pentru că îi respectați. Totuși, reamintiți-le că încă mai considerați că ați putea face față unei mai mari libertăți și că încercați să le câștigați încrederea. Nu trebuie să vă plângeți în orice moment despre comportamentul lor excesiv, dar nici să nu vă ascundeți sentimentele.
 • În schimb, el concepe un plan de a re-atinge subiectul lăsând câteva săptămâni. Indicați o dată într-un calendar și urmăriți zilele care au trecut de la ultima conversație serioasă cu părinții dvs. După ce ați progresat în a arăta respectul și urmați regulile sale, veți avea un record pe care îi puteți învăța să le arate că meritați o mai mare libertate.
 • Ca întotdeauna, apropiați-vă părinții cu mare prudență. De exemplu, în loc să spui ceva precum "Am făcut o treabă bună în respectarea regulilor. Acum este momentul să le schimbi pentru mine ", ar trebui să spui ceva de genul" Mă întrebam dacă am putea vorbi. Am depus toate eforturile pentru a-mi respecta regulile, dar încă mai simt că aș dori să am puțină libertate. Pot să fac ceva pentru a-ți câștiga încrederea?
 • Imaginea intitulată Obțineți libertate cu părinții supraprotectivi ca fată adolescentă Pasul 8
  4
  Nu păstrați secrete. Rețineți că cea mai gravă frică a părinților dvs. este că vă aflați într-o situație periculoasă în care nu vă pot proteja. Nu trebuie să le dați motive să credeți că veți abuza de încrederea lor dacă vă permit să luați mai multe decizii pentru dumneavoastră.
 • Dacă ascundeți lucrurile din viața voastră, ei vor presupune doar că veți ascunde și motivele. Dacă face părinții tăi au impresia că ai o viață secretă pe care nu doriți ca ei să știe, acest lucru se va agrava doar anxietatea ta despre ceea ce faci atunci când ești departe de ei. Trebuie să vă asigurați că liniile de comunicare sunt cât mai deschise posibil.
 • Evident, nu este nimic în neregulă cu păstrarea unor lucruri private. Puteți să vă salvați câteva gânduri. Cu toate acestea, nu ar trebui să vă faceți părinții să simtă că trăiți o viață la domiciliu și altul când sunteți departe de ei.
 • Imaginea intitulată Obțineți libertatea cu părinții supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 9
  5
  Nu mint Dacă spui că te duci la mall după școală, nu termină în casa unui prieten fără explicații. Dacă spui că mergi la o casă a unui prieten pentru a studia pentru un examen, nu stai toată noaptea uitându-te la Netflix la casa unui alt prieten.
 • Dacă părinții dvs. nu pot avea încredere în ceea ce spuneți, ei nu vor avea încredere în abilitatea ta de a păstra promisiunea pe care o faci pentru ei. Este greu de indicat faptul că meritați o responsabilitate mai mare dacă aveți deja dificultăți în a îndeplini regulile pe care le-ați stabilit.
 • Fii sincer cu ei. Chiar dacă îl distrugeți și faceți ceva ce știți că vă va înfuria pe părinții voștri, ei vor fi fericiți că îi respectați suficient pentru a vă recunoaște greșeala. Dacă le minți și le ascundeți, se vor aștepta, de asemenea, să o faceți din nou în viitor.
 • Metoda 3
  Modificați-vă gândurile despre situația dvs.

  Imaginea intitulată Obțineți libertatea cu părinții supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 10
  1
  Discutați cu un membru de familie de încredere, cu un prieten sau cu un adult. Emoțiile sunt intense atunci când ești adolescent și probabil că nu percep corect situația. Atât de dificil de considerat, este foarte probabil ca părinții dvs. să vă trateze cu adevărat în mod corect și cu precauție.
  • Ai o mătușă, un unchi sau un bun bunic cu care poți vorbi despre situația ta? Crezi că consilierul de la liceu ți-ar putea da un sfat? Dacă credeți că nu a putut conversa cu alți adulți pentru că ți-e teamă că de partea cu părinții și să ia în considerare corecta pentru limitele stabilite în prezent, acest lucru ar putea indica faptul că părinții tăi sunt într-adevăr corect. Dacă da, va trebui să fii cinstit cu tine însuți.
 • Imaginea intitulată Obțineți libertate cu părinții supraprotectivi ca fată adolescentă Pasul 11
  2
  Scrieți un jurnal și scrieți-vă sentimentele despre regulile părinților dvs. Te vei simți mai bine după ce a scris gândurile, fără teama de a ofensa pe cineva, și puteți reciti jurnalul într-un moment ulterior, astfel încât veți observa cât de bine să urmați regulile părinților și să se comporte maturely.
 • Jurnalul tău va oferi o istorie scrisă despre modul în care părinții tăi și tu negocia despre regulile tale. Dacă vă urmați cu adevărat instrucțiunile și dacă vă comportați așa cum doresc, puteți să le arătați că ați păstrat promisiunea. Acest lucru vă va permite să aveți dovezi pentru argumentul dvs. și va fi util să dovediți că pot avea încredere în dvs., oferindu-vă mai multă libertate.
 • Imagine intitulată Obțineți libertate cu părinți supracrotectivi ca o fată adolescentă Pasul 12
  3
  Reflectați asupra regulilor din punctul de vedere al părinților dvs. Rețineți motivul pentru care aceștia au stabilit regulile și ceea ce părinții dvs. consideră că fac.
 • Dacă ai avea o fiică adolescentă, i-ai permite să meargă la o petrecere la casa unui prieten fără prezența adulților? Ai lăsat fiica ta de 14 ani să meargă la întâlniri fără supravegherea adulților? Părinții tăi aveau aceeași vârstă ca și acum și probabil că au dispărut făcând lucruri pe care nu doresc să le repet.
 • Dacă nu puteți identifica niciun motiv pentru reguli, cereți-le părinților să vă explice. De exemplu, ați putea spune ceva de genul: "Știu că vrei să mă păstrați în siguranță, dar mă întrebam de ce ai fi într-o situație periculoasă dacă mă lași să mă duc la filme vineri seara". Este posibil ca aceștia să aibă motive pe care nu le-au menționat niciodată înainte sau pe care nu le-ați luat în considerare și s-ar putea să reduci unele dintre temerile lor.
 • De exemplu, dacă doriți să vedeți un film cu un grup de prieteni, dar părinții tăi se tem că cineva vă întreabă la risc, s-ar putea spune ceva de genul „Înțeleg temerile tale, dar voi fi cu un grup de fete de vârsta mea, și vom fi într-un loc publice în orice moment. Dacă ne-ar fi amenințat cineva, ne-ar cere ajutor și ne-am îndepărta de această situație. "
 • Rețineți că părinții dvs. au un motiv să-și stabilească regulile. Chiar dacă regulile dvs. par a fi ilogice, părinții dvs. le stabilesc pentru că vor să vă protejeze și motivul pentru care vor să facă acest lucru este pentru că te iubesc. Într-o zi le-ai putea mulțumi pentru asta.
 • Imagine intitulată Obțineți libertate cu părinți supraprotectivi ca o fată adolescentă Pasul 13
  4
  Amintiți-vă că această situație este doar temporară. Într-o zi va trebui să vă îngrijiți singur și veți avea libertatea de a vă crea propriile reguli. Chiar dacă părinții dvs. stabilesc limite ridicole asupra comportamentului dvs., veți deveni în curând adult. Dacă singura voastră opțiune este de a suferi în această perioadă a vieții, puteți folosi acest timp ca o oportunitate de a învăța despre disciplină și răbdare.
 • sfaturi

  • Dacă părinții dvs. acceptă oferta dvs. de a avea grijă de o sarcină internă pentru ei, în schimbul faptului că regulile lor sunt mai puțin stricte, va trebui să fiți gata să faceți o treabă bună în această sarcină. Dacă păstrați jumătate din afacerea dvs., părinții dvs. vor avea mult mai puțin probabilitatea de a lua în serios oricare dintre ofertele viitoare.
  • Amintiți-vă să vă aduceți recunoștință dacă părinții dvs. decid să-și modifice regulile pentru dvs. Trebuie să le mulțumiți pentru că ați ținut cont de punctul dumneavoastră de vedere și să le asigurați că nu le veți dezamăgi. După care vă permit să faci ceva ce era interzis anterior, ar trebui să vă spun despre experiența și să le spun cât de recunoscători sunteți pentru oportunitatea de a face ceva pentru care indoiesc da permisiunea. Dacă consideră că sunteți sincer cu ei și că învățați să vă îngrijiți de ei înșiși, va fi mai probabil să facă mai puțin stricte alte reguli.
  • Învață să identifici semnele de abuz. Dacă părinții dvs. vă abuzează fizic sau verbal ca parte a disciplinei, nu trebuie să rămâneți într-un mediu periculos. Cunoașteți definițiile abuzului și vizitați site-ul web https://childhelp.org/hotline/ dacă vă aflați în SUA și aveți nevoie de ajutor
  • Dacă ați simțit depresia sau anxietatea pentru o lungă perioadă de timp, întrebați părinții dvs. dacă ați putea merge la un terapeut. Părinții dvs. ar trebui să fie dispuși să vă ajute să căutați ajutor dacă aveți cu adevărat nevoie de ea. Simplul act de a face această cerere părinților dvs. le-ar putea face să reflecteze dacă regulile lor sunt prea stricte.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ajungeți la părinții prietenului dvs.Cum să ajungeți la părinții prietenului dvs.
  Cum să-ți convingi părinții să facă cevaCum să-ți convingi părinții să facă ceva
  Cum să-ți convingi părinții să te lase să te duci la petrecere la începutul anului universitarCum să-ți convingi părinții să te lase să te duci la petrecere la începutul anului universitar
  Cum să-ți convingi părinții să te lase să vezi un filmCum să-ți convingi părinții să te lase să vezi un film
  Cum să-i convingeți pe părinți să vă dea mai multă libertateCum să-i convingeți pe părinți să vă dea mai multă libertate
  Cum să-i convingeți pe părinți să vă lase să aveți un cont FacebookCum să-i convingeți pe părinți să vă lase să aveți un cont Facebook
  Cum să-i convingeți pe părinți să vă permită să vă căsătoriți cu fata pe care o alegețiCum să-i convingeți pe părinți să vă permită să vă căsătoriți cu fata pe care o alegeți
  Cum să-i spui părinților că ai un prietenCum să-i spui părinților că ai un prieten
  Cum să fii gol acasă când părinții tăi nu suntCum să fii gol acasă când părinții tăi nu sunt
  Cum să eviți să vorbești cu părinții tăiCum să eviți să vorbești cu părinții tăi
  » » Cum să obțineți libertatea atunci când sunteți o adolescentă și părinții dvs. sunt prea protectori

  © 2011—2020 ertare.com