Cum să observi depresia la copii

Deși mulți oameni cred că depresia este răspândită doar la adulți, copiii sunt, de asemenea, predispuși la depresie. Depresia intervine adesea cu viața de zi cu zi a copilului. În mod normal, copilul nu va ști că este deprimat și nu-l poate explica unui adult. Dacă credeți că copilul dvs. ar putea fi deprimat, derulați până la pasul 1 pentru a afla despre simptomele și modalitățile de a vorbi cu copilul despre depresie.

Dacă credeți că dvs. sau cineva pe care o iubiți este într-o stare depresivă, este important să căutați ajutor. În secțiunea Resurse suplimentare Veți găsi informații pentru a contacta organizația care vă va ajuta în țara dvs.

pași

Partea 1
Observați schimbările emoționale

Căutați schimbări în emoțiile copilului dvs. Este important să rețineți că unii copii vor prezenta doar semne de depresie, dacă există. Dacă credeți că copilul dumneavoastră ar putea fi deprimat, ar trebui să observați orice schimbare de dispoziție sau alte schimbări emoționale cu care a trecut copilul dumneavoastră în ultima vreme.

Imaginea intitulată Depresia la fața locului la copii Pasul 1
1
Fiți conștienți de orice semne care arată o tristețe sau o preocupare prelungită sau nici o explicație. Acest lucru s-ar putea manifesta ca dorințe constante de a plânge, de a plânge mult sau de a arăta expresii generale de tristețe. Semnele pe care ar trebui să le căutați includ o stare de tensiune constantă, urinând pe pat atunci când nu mai faceți acest lucru, uimind ușor sau brusc devenind foarte aproape sau frică de un obiect sau de o persoană.
 • De asemenea, trebuie să vă dați seama dacă copilul dvs. nu poate face față unei pierderi care ar putea dura mai multe săptămâni sau luni.
 • Imaginea intitulată Depresia la fața locului la copii Pasul 2
  2
  Trebuie să fii atent la expresiile de vinovăție și disperare. Copilul dvs. poate începe să spună lucruri precum "E vina mea" sau "Care este scopul?" Acest lucru ar putea indica mai mult decât o durere de creștere sau durere de adolescență, dar ar putea reflecta un sentiment mai sever de anxietate.
 • Acest sentiment de inutilitate poate prezenta ca să nu fi capabil de a face sarcina, o lipsă de interes în lucrurile pe care odată ce el și expresii generale de vinovăție interesate, chiar și atunci când știi că faptul nu este vina copilului.
 • Imaginea intitulată Depresia la fața locului la copii Pasul 3
  3
  Trebuie să fiți atenți la creșterea furiei sau susceptibilității. Uneori, un copil deprimat dă indicii foarte proeminente. Ele tind să exagereze și să arate sensibilitate, furie și frustrare pentru lucrurile nesemnificative. Se simt ofensați de lucrurile cele mai banale. De asemenea, ei devin foarte agitați și își măresc nivelul de anxietate. Ei își pierd capacitatea de a menține calmul și liniștea.
 • Acest lucru ar putea fi arătat, de asemenea, ca fiind inacceptabil pentru orice fel de critici. Ar trebui să observați dacă copilul dvs. prezintă o sensibilitate sporită față de respingere și nu acceptă bine criticile, indiferent de delicatețea cu care a fost criticat. Este posibil să existe o problemă dacă copilul consideră că critica constructivă este dăunătoare.
 • Imaginea intitulată Depresia la fața locului la copii Pasul 4
  4
  Observați lipsa de bucurie sau plăcere în viață. De asemenea, este important să cunoașteți nivelul fericirii copilului dumneavoastră. Dacă îți dai seama că nu l-ai auzit râzând de zile sau că se pare că lucrurile lui preferate nu-l interesează, ar putea fi o problemă. Faceți lucruri pentru a îmbunătăți starea de spirit a copilului dumneavoastră. Dacă se pare că nimic nu ajută, copilul dumneavoastră poate fi deprimat.
 • Partea 2
  Căutați schimbări comportamentale

  În afară de schimbările emoționale, un copil deprimat ar putea să arate schimbări comportamentale. Cu toate acestea, este important să rețineți că aceste schimbări de comportament pot fi cauzate și de alți factori, cum ar fi problemele la școală.

  Imaginea intitulată Depresia spot la copii Pas 5
  1
  Acordați atenție oricăror plângeri legate de durerea pe care ar putea-o avea copilul dumneavoastră. Atunci când un copil devine deprimat, poate începe să se plângă de dureri de cap frecvente sau dureri generale și durere fără alte semne de boală. Aceste dureri nu sunt, de asemenea, ușurat atunci când tratamentele regulate sunt date ca medicamente pentru durere.
 • Imaginea intitulată Depresiunea spot la copii Pasul 6
  2
  Ar trebui să te uiți la obiceiurile alimentare ale copilului tău. Trebuie să fiți atenți la orice schimbare inexplicabilă și prelungită a apetitului, care poate fi mărită prin supraalimentare sau scăzută prin lipsa apetitului. În cazul în care copilul dumneavoastră este deprimat, este posibil să aveți și mai puțin interes pentru alimentele pe care le mâncați în mod normal.
 • Imaginea intitulată Depresia la fața locului la copii Pasul 7
  3
  Trebuie să cunoașteți viața socială a copilului. Izolarea socială este tendința comportamentului de a se izola de prietenii săi. Dacă copilul dvs. este deprimat, puteți începe să vă izolați de viața socială, cu intenția de a evita să fiți cu oamenii, fie ei familie sau prieteni. Ei ar prefera să se disocieze de orice contact social, fie că sunt prieteni sau prieteni. Trebuie să fii atent la:
 • Dorința de a juca singur, mai degrabă decât de alții
 • Un dezinteres în menținerea prieteniei care însemna mult pentru fiul tău
 • Imaginea intitulată Depresia la fața locului la copii Pasul 8
  4
  Trebuie să fiți conștienți de orice modificări ale tiparelor de somn ale copilului dumneavoastră. Este posibil ca copilul dvs. să aibă modificări ale tiparelor de somn, la cei care au lipsă de somn sau sunt prea somnoroși. De asemenea, ar trebui să fiți atenți dacă indicați mai des că vă simțiți obosiți, epuizați sau cu puțină energie și că nu manifestați prea mult interes față de activitățile pe care le-ați plăcut în trecut.


 • Partea 3
  Vorbește cu fiul tău

  Imaginea intitulată Depresia la fața locului la copii Pasul 9
  1
  Trebuie să știți că copilul dvs. poate ascunde simptomele depresiei. Este posibil ca copiii să nu fi învățat încă cum să-și exprime în mod corespunzător sentimentele lor interioare. Este foarte puțin probabil ca un copil să se apropie de tatăl său și să spună "Sunt deprimat" sau chiar să explic ce este problema, pentru că el însuși nu înțelege problema.
  • Trebuie să fiți atenți la ceea ce copilul dvs. "nu spune" și să fie gata să menționați singur subiectul. Copiii pot fi răniți sau rușinați să vorbească despre problemele lor. Semnele de depresie sunt acoperite în secțiunea "Simptome și semne" din acest articol.
 • Imaginea intitulată Depresia la fața locului la copii Pasul 10
  2
  Ascultați-vă copilul dacă nu poate explica bine sau nu înțelege ce se întâmplă. Luând în fiecare zi timp pentru a vă asculta copilul vă va permite să vă spuneți ce se întâmplă. Copiii sunt direct și cinstiți atunci când vorbesc despre modul în care văd lucrurile, chiar dacă nu le pot explica bine sau să înțeleagă ce se întâmplă. Luând în fiecare zi timp pentru a vă asculta copilul vă va permite să vă spuneți ce se întâmplă.
 • Întreabă-ți copilul cum se simte la sfârșitul fiecărei zile. Dacă observați că copilul dvs. pare neliniștit sau trist, aveți timp să întrebați ce cauzează această tristețe.
 • Imaginea intitulată Depresia la fața locului la copii Pasul 11
  3
  Îți ușurezi copilul să comunice cu tine. Trebuie să înțelegeți că etichetarea unui copil sau etichetarea acestuia "răsfățată" sau "complicată" sau tratarea acestuia ca un copil care greșește poate face mai dificil pentru el să comunice cu un părinte despre modul în care se comportă. simți înăuntru
 • În mod similar, atunci când copilul dumneavoastră are orice probleme, este important să nu-l ignora (de exemplu, spunând că „Asta e prostie“) sau copilul poate simți că nu poți apropia mai târziu.
 • Imaginea intitulată Depresia spot la copii Pasul 12
  4
  Mențineți o bună comunicare cu profesorii copilului dumneavoastră sau cu îngrijitorii altor copii. Acest lucru vă va permite să primiți comentarii despre lucruri pe care dvs. însuți nu le puteți observa și, de asemenea, pentru a vedea dacă orice problemă este constantă în medii diferite.
 • De exemplu, întrebați-vă profesorul copilului dumneavoastră dacă el crede că ar putea fi deprimat. Programați o întâlnire cu profesorul pentru a discuta despre orice comportament neobișnuit pe care copilul dvs. l-ar fi arătat-o ​​în clasă.
 • Partea 4
  Urmați pașii următori

  Imaginea intitulată Depresia la fața locului la copii Pasul 13
  1
  Nu trage concluzii rapide. Dacă ați observat oricare dintre simptomele menționate mai sus, nu treceți la concluzii sau diagnosticați copilul deprimat. Efectuând concluzii rapide și spunându-i copilului că sunteți deprimat, vă puteți îngrijora mai inutil. În schimb, stați liniștit și urmați anumiți pași pentru a vă asigura că copilul dvs. primește ajutorul de care are nevoie.
 • Imaginea intitulată Depresia la fața locului la copii Pasul 14
  2
  Ia-ți fiul la doctor. Dacă sunteți îngrijorat de faptul că copilul dumneavoastră prezintă oricare dintre simptomele menționate în acest articol, cel mai bun pas pe care il poate lua este să-l ducă la un medic sau un profesionist de sănătate pentru a obține un diagnostic calificat. Medicul dvs. vă va putea sfătui mai bine despre ceea ce se întâmplă și ce opțiuni de tratament vă pot ajuta copilul.
 • Imaginea intitulată Depresia la fața locului la copii Pasul 15
  3
  Acționați imediat dacă copilul dvs. prezintă semne extreme de depresie sau gânduri de sinucidere. Dacă copilul dvs. exprimă aproape toate simptomele menționate mai sus sau prezintă gânduri legate de sinucidere, care doresc să se rănească pe sine sau pe alții, este important să-l duceți la un profesionist medical cât mai curând posibil. În această situație, urmați exact acești pași:
 • Păstrați calm și nu vă în panică.
 • Rămâi cu fiul tău în orice moment.
 • Faceți o programare pentru copilul dvs. pentru a merge la medic, un profesionist în domeniul sănătății sau, dacă este urgent, mergeți imediat la un spital.
 • Resurse suplimentare

  sfaturi

  • Nu presupuneți că știți despre depresie la copii deoarece tu sau un prieten sau o rudă adultă aveți depresie. Deși depresia este o boală comună în rândul adulților, există diferite comportamente și simptome de depresie printre copii.
  • Copiii care se confruntă cu o pierdere, de stres continuu sau care au deja o tulburare legată de comportament, învățare sau anxietate sunt mai expuși riscului depresiei.

  avertismente

  • Dacă copilul dvs. are un comportament auto-distructiv sau discuții despre sinucidere, căutați imediat ajutorul unui profesionist și nu lăsați copilul în pace în orice moment.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să-i înveți pe copiii dvs. cum să spele vaseleCum să-i înveți pe copiii dvs. cum să spele vasele
  Cum să-i dați copilului să doarmă în patul luiCum să-i dați copilului să doarmă în patul lui
  Cum să ajuți pe cineva care are depresie și anxietateCum să ajuți pe cineva care are depresie și anxietate
  Cum să ajuți un prieten cu depresieCum să ajuți un prieten cu depresie
  Cum să lupți împotriva depresieiCum să lupți împotriva depresiei
  Cum de a reduce anxietatea și depresiaCum de a reduce anxietatea și depresia
  Cum să găsiți grupuri de sprijin pentru depresia postpartumCum să găsiți grupuri de sprijin pentru depresia postpartum
  Cum să facem față depresiei prenataleCum să facem față depresiei prenatale
  Cum să explicați depresiaCum să explicați depresia
  Cum să discutați cu medicul dumneavoastră despre depresieCum să discutați cu medicul dumneavoastră despre depresie
  » » Cum să observi depresia la copii

  © 2011—2020 ertare.com