Cum să navigați anonim

Preocupările legate de confidențialitatea internetului au încetat să fie preocuparea exclusivă a pornografilor, a teroriștilor și a hackerilor: o identitate compromisă pe Internet vă face o țintă ușoară pentru furtul de identitate și alte activități ilegale. Unii oameni vă îngrijoră și de a rămâne în siguranță de la propriul guvern (și pe bună dreptate!). Dacă doriți să rămâneți în siguranță în această epocă digitală, o puteți face prin luarea unor măsuri de precauție de bază care vor servi la ascunderea sau deghizarea identității voastre.

pași

Înțelege aspectele esențiale ale anonimatului

Imagine intitulată Fii online anonim Pasul 1
1
Site-urile web urmăresc vizitatorii să ofere anunțuri și linkuri către rețele sociale. De fiecare dată când vizitați un site web, acel site înregistrează adresa dvs. IP ( "adresa" a calculatorului dvs. de pe Internet), de la ce site ați venit, browserul pe care îl utilizați, sistemul de operare, cât timp rămâneți pe site și ce link-uri faceți clic pe.
 • Imaginea intitulată Fii online anonim Pasul 2
  2
  Principalele motoare de căutare stochează istoricul căutărilor. Interogările pe care le faceți prin intermediul motorului de căutare sunt asociate cu adresa dvs. IP (și vă informează dacă ați conectat-o). Toate acestea sunt compilate și analizate pentru a vă oferi mai bine anunțuri direcționate și pentru a vă oferi rezultate mai potrivite pentru dvs.
 • Imagine intitulată Fii online anonim Pasul 3
  3
  Rețelele sociale urmăresc unde vă îndreptați. Dacă computerul ține sesiunea deschisă pe orice site de rețea socială (Facebook, Twitter etc.), aceste rețele pot să urmărească istoricul navigării dacă site-urile web pe care le accesați au anumite extensii de rețele sociale (cum ar fi butoane "Îmi place", retușuri etc.).
 • Imagine intitulată Fii online anonim Pasul 4
  4
  Furnizorul dvs. de servicii Internet (ISP) poate analiza traficul din rețea pentru a vedea ce faceți online. Acest lucru este de obicei folosit pentru a determina dacă clienții utilizează rețeaua pentru a descărca torrente de materiale protejate prin drepturi de autor.
 • Imaginea intitulată Fii online anonim Pasul 5
  5
  Anonimatul absolut este practic imposibil. Indiferent cât de mult încercați să ștergeți urmele, există întotdeauna informații care ar putea fi folosite pentru a crea un profil al dvs. și vă pot identifica potențial. Scopul utilizării instrumentelor de anonimitate este de a reduce cantitatea de informații disponibile, dar datorită naturii internetului, nu puteți naviga cu adevărat în mod anonim.
 • Imagine intitulată Fii online anonim Pasul 6
  6
  Când navigați online, trebuie să decideți între conveniență și anonimitate. Navigarea în mod anonim nu este foarte ușoară, dar necesită un efort considerabil realizat conștient. Veți confrunta cu viteze de conectare mult mai mici atunci când navigați pe site-uri web și va trebui să depășiți mai multe obstacole înainte de conectare. Dacă anonimatul este foarte important pentru tine, fii pregătit să faci niște sacrificii.
 • Următoarea secțiune va explica modul în care vă puteți împiedica să vă asociați informațiile dvs. personale cu adresa dvs. IP, dar acest lucru nu garantează anonimatul. Pentru a vă îmbunătăți anonimatul online, citiți ultimele două secțiuni ale acestui articol.
 • Partea 1
  Protejați-vă informațiile personale

  Imagine intitulată Fii online anonim Pasul 7
  1
  Utilizați un cont de e-mail disponibil pentru a vă înregistra pe site-uri web. Asigurați-vă că adresa de e-mail nu conține informații personale și nu este asociată cu alte conturi care stochează informațiile dvs. personale.
  • Utilizați un browser de Internet pentru a accesa mai multe informații despre modul de creare a adreselor de e-mail de unică folosință.
 • Imagine intitulată Fii online anonim Pasul 8
  2
  Utilizează motoarele de căutare orientate spre intimitate. Motoarele de căutare importante precum Google, Bing și Yahoo! Acestea urmăresc căutările dvs. și le asociază cu adresa IP. Utilizați un motor de căutare alternativ care nu, cum ar fi DuckDuckGo sau StartPage.
 • Imagine intitulată Fii online anonim Pasul 9
  3
  Utilizați un manager de parole pentru a păstra parolele în siguranță. Dacă ați utilizat Internetul mai mult de o săptămână, este posibil să aveți un număr mare de parole de reținut. Utilizarea aceleiași parole (sau ușoare variații ale acesteia) pe mai multe site-uri pentru a face lucrurile mai ușoare poate părea tentantă, dar acesta este un risc masiv de securitate. Dacă hack unul dintre site-urile care au adresa de e-mail și parola, fiecare dintre site-urile în care utilizați această combinație va fi în pericol. Un manager de parole este responsabil pentru reținerea parolelor tuturor site-urilor pe care le accesați, ceea ce vă permite să creați parole mai puternice sau chiar aleatoare pentru fiecare dintre ele.
 • Utilizați un browser de Internet pentru a accesa mai multe informații despre cum să configurați un manager de parole (de exemplu, KeePass).
 • Cu un manager de parole nu trebuie să vă faceți griji că trebuie să creați o parolă pe care să vă puteți aminti. În schimb, puteți crea parole puternice care sunt practic imposibil de descifrat. "Kz2Jh @ ds3a $ gs * F% 7" este o parolă mult mai sigură decât "MyPerroName1983".
 • Partea 2
  Navigați cu anonimatul de bază

  Imagine intitulată Fii online anonim Pasul 10
  1
  Aflați terminologia de bază. Când vine vorba de anonimitate, lucrurile pot deveni foarte tehnice într-o clipă. Înainte de a începe să vă scufundați în aceste subiecte, ar fi bine să aveți cunoștințe de bază despre unele dintre cele mai comune termeni.
  • Trafic. În ceea ce privește Internetul, traficul este transferul de date de la un calculator la altul.
  • Server. Este un computer situat într-un loc îndepărtat care stochează fișiere și configurează conexiunile. Toate site-urile Web sunt stocate pe servere pe care le accesați utilizând browserul dvs. Web.
  • Criptare sau criptare. Este acțiunea de a proteja datele trimise printr-o rețea utilizând cod generat aleator. Când datele sunt criptate sau criptate, înseamnă că sunt "neîngrijit" și că poate fi comandat numai printr-un cod pe care numai dvs. și serverul îl aveți. Acest lucru servește pentru a vă asigura că, dacă reușesc să intercepteze aceste date, nu vor putea să le decodeze.
  • Proxy. Un server proxy este un server care este configurat pentru a colecta și a transmite trafic prin rețea. În esență, un server proxy vă permite să vă conectați la el și apoi să trimiteți solicitările dvs. pe site-urile web. Apoi, veți primi datele de pe site-urile web și le veți trimite. Acest lucru are avantajul de a vă ascunde adresa IP de pe site-ul pe care îl veți accesa.
  • VPN. Un VPN este o rețea privată virtuală. Este o conexiune criptată între dvs. și un server. În mod tradițional, este utilizat în medii de afaceri, astfel încât lucrătorii aflați în locații îndepărtate să poată accesa de unde se află și într-un mod sigur la resursele companiei. Un VPN poate fi considerat ca un "tunel" Internet care vă conectează direct la un server.
 • Imaginea intitulată Fii online anonim Pasul 11
  2
  Utilizați un proxy bazat pe web. Există mii de proxy-uri bazate pe web și se schimbă în fiecare zi. Acestea sunt site-uri care redirecționează traficul prin serverul proxy. Acestea afectează numai traficul care călătorește prin site-ul respectiv. Dacă deschideți o altă filă în browser, tot ceea ce trimiteți va fi trimis în mod anonim.
 • Atunci când utilizați un proxy bazat pe web, evitați toate site-urile care utilizează login-ul securizat (Facebook, bănci etc.), deoarece nu trebuie să aveți încredere în site-urile proxy.
 • Majoritatea proxy-urilor bazate pe web nu pot afișa anumite conținuturi, cum ar fi videoclipuri.


 • Imagine intitulată Fii online anonim Pasul 12
  3
  Conectați-vă la un server proxy. Un server proxy este un server care transmite traficul pe Internet. Conectarea printr-un proxy are avantajul de a vă masca adresa IP personală. Dezavantajul este că trebuie să ai încredere că serverul proxy nu va face nicio acțiune rău intenționată cu traficul respectiv.
 • Există o mare varietate de servicii proxy disponibile online. Atât gratuit, cât și plătit. Serverele gratuite sunt în general sponsorizate prin reclame.
 • Odată ce ați găsit serverul proxy cu care doriți să vă conectați, va trebui să configurați browserul să se conecteze prin serverul respectiv. Acest lucru va afecta numai traficul care provine de la browserul dvs. (de exemplu, un program de mesagerie instantanee nu va putea retransmite datele prin serverul proxy decât dacă îl configurați pentru a face acest lucru).
 • Ca proxy-uri pe bază de web, cel mai bine este să evitați conectarea la orice site securizat, deoarece nu puteți avea încredere că firma care furnizează proxy-ul nu vă va dezvălui datele.
 • Nu vă conectați la niciun proxy "deschis". Acestea sunt servere proxy pe care alte persoane le-au lăsat deschise și sunt, în general, dăunătoare sau ilegale.
 • Imagine intitulată Fii online anonim Pasul 13
  4
  Abonați-vă la o rețea VPN. O rețea privată virtuală va fi responsabilă pentru criptarea traficului de intrare și de ieșire din rețea, ceea ce vă va spori confidențialitatea. De asemenea, va apărea că traficul dvs. provine de la serverul VPN, la fel ca serverele proxy. Majoritatea VPN-urilor cheltuiesc bani, iar mulți dintre ei înregistrează trafic pentru a îndeplini cerințele legale ale guvernului.
 • Nu aveți încredere în niciun furnizor de servicii VPN care susține că nu ține evidența traficului. Niciun VPN nu va risca să fie nevoit să închidă pentru a proteja un singur client de o cerință a guvernului.
 • Imagine intitulată Fii online anonim Pasul 14
  5
  Utilizați browserul Tor. Tor este o rețea care acționează ca și cum ar fi mai mulți proxi care lucrează împreună, făcând "sări" traficul între mai multe relee înainte de a ajunge la destinație sau de a ajunge la tine. Numai traficul care navighează prin browserul Tor va fi anonim. Navigarea cu ajutorul lui Tor este considerabil mai lentă decât a face din orice alt browser web obișnuit.
 • Faceți clic aici pentru a vedea mai multe informații despre cum să utilizați Tor.
 • Partea 3
  Navigați cu anonimatul puternic

  Imaginea intitulată Fii online anonim Pasul 15
  1
  Urmați toți pașii din această secțiune. Dacă doriți să navigați într-un mod cu adevărat anonim, veți vedea câteva lucruri pe care trebuie să le configurați înainte de a vă conecta la Internet. Aceste metode pot părea o mizerie, dar urmând acești pași este singura modalitate de a vă asigura că realizați ceva similar cu anonimatul online.
  • Această metodă vă va ajuta să configurați o VPN proprie, pe propriul server personal și în afara țării. Este mult mai sigur decât să vă abonați la un serviciu VPN, deoarece nu puteți avea întotdeauna încredere că o companie vă va proteja datele.
 • Imagine intitulată Fii online anonim Pasul 16
  2
  Instalați Linux într-o mașină virtuală de pe computerul de acasă. Computerul dvs. are multe servicii care se conectează la Internet, fiecare dintre acestea putând compromite anonimatul dvs. online fără a vă observa. Windows este deosebit de nesigur, cum ar fi Mac OS X, deși într-o mai mică măsură. Primul pas pentru a începe să navigați anonim este să instalați Linux într-o mașină virtuală, care ar fi ca și cum ați avea un alt computer în interiorul computerului.
 • Un computer virtual are un "perete" în jurul dvs., care împiedică transmiterea datelor către calculatorul dvs. fizic. Acest lucru este esențial pentru a împiedica afișarea computerului dvs. fizic în timpul navigării în mod anonim.
 • Faceți clic aici pentru instrucțiuni detaliate despre cum să instalați Linux într-o mașină virtuală. Întregul proces este gratuit, dar poate dura aproximativ o oră.
 • TailsOS este una dintre cele mai populare distribuții de Linux orientate spre intimitate. Este destul de ușoară și este complet criptată.
 • Imagine intitulată Fii online anonim Pasul 17
  3
  Căutați un server sau Gazdă VPS (server privat virtual) dintr-o altă țară. Acesta vă va costa câteva dolari pe lună, dar vă veți asigura că navigați întotdeauna anonim. Este important să vă abonați la un VPS dintr-o altă țară, astfel încât traficul de intrare și ieșire VPS să nu poată fi urmărit de la adresa dvs. de IP acasă.
 • Trebuie să utilizați VPS pentru a instala software-ul VPN (rețea privată virtuală) pe acesta. Acest lucru vă va permite să vă conectați prin VPN-ul dvs., acoperind adresa IP reală.
 • Alegeți un serviciu VPS care vă permite să plătiți prin metode care nu vă dezvăluie identitatea, de exemplu DarkCoin.
 • Odată ce vă abonați la un serviciu VPS, va trebui să instalați propriul sistem de operare pe acesta. Instalați una dintre următoarele distribuții Linux, care vă permit să configurați cu ușurință un VPN: Ubuntu, Fedora, CentOS sau Debian.
 • Rețineți că furnizorul dvs. VPS poate primi o decizie judecătorească care vă cere să divulgați informațiile dvs. VPN în cazul în care guvernul suspectează că activitățile ilegale au loc în VPN. Nu există multe lucruri pe care să le puteți face pentru a le evita.
 • Imagine intitulată Fii online anonim Pasul 18
  4
  Configurați-vă propriul VPN (rețea privată virtuală) în VPS. VPN este ceea ce computerul dvs. se va conecta pentru a accesa Internetul. Acest lucru va face în mod esențial să pară că navigați din locația VPS, și nu din casa dvs., deoarece toate datele de intrare și ieșire VPS vor fi de asemenea criptate. Acest pas este un pic mai complicat decât instalarea unui sistem de operare virtual. Cu toate acestea, se poate spune că este cel mai important pas. Deci, dacă îți pasă de anonimat, fii sigur că o vei face. Acești pași sunt în mod special pentru a instala OpenVPN în Ubuntu, care este una dintre cele mai fiabile soluții gratuite atunci când vine vorba de VPN.
 • Conectați-vă la sistemul de operare VPS. Procesul de a face acest lucru variază în funcție de serviciul VPS pe care l-ați ales.
 • Vizitați site-ul Web OpenVPN și descărcați pachetul software corespunzător. Veți găsi mai multe opțiuni, deci asigurați-vă că alegeți unul care corespunde sistemului de operare al VPS. Puteți vedea toate descărcările disponibile pe pagină openvpn.net/index.php/access-server/download-openvpn-as-sw.html.
 • Deschideți terminalul din VPS și scrieți dpkg -i openvpnasdebpack.deb pentru a instala software-ul OpenVPN pe care l-ați descărcat. Comanda poate fi diferită dacă nu utilizați Ubuntu sau Debian.
 • scrie passwd openvpn și setați o parolă atunci când vi se solicită. Aceasta va fi parola de administrator pentru software-ul OpenVPN.
 • Deschideți browserul Web al VPS și introduceți adresa care apare în terminal. Panoul de control OpenVPN se va deschide. Conectați-vă utilizând numele de utilizator OpenVPN și parola pe care ați creat-o. După ce vă conectați pentru prima dată, VPN-ul dvs. va fi gata să îl utilizeze.
 • Imagine intitulată Fii online anonim Pasul 19
  5
  Deschideți un browser web pe computerul dvs. virtual. Trebuie să accesați clientul de conexiune OpenVPN pentru a descărca fișierul de configurare de care aveți nevoie pentru programul de conectare.
 • Introduceți aceeași adresă pe care ați utilizat-o în VPS pentru a accesa panoul de administrare, dar fără partea din / admin în adresă.
 • Conectați-vă utilizând contul de administrator OpenVPN "OpenVPN" ca nume de utilizator și parolă pe care le-ați creat mai devreme.
 • Descărcați fișierul client.opvn sau client.conf în calculatorul virtual
 • Imaginea intitulată Fii online anonim Pasul 20
  6
  Descărcați clientul OpenVPN pe computerul dvs. virtual. Odată ce VPN-ul este configurat în VPS, trebuie să vă configurați computerul virtual pentru a vă conecta direct la acesta. Următoarele instrucțiuni sunt pentru Ubuntu și Debian, deci este posibil să trebuiască să schimbați comenzile pentru a le adapta la sistemul de operare pe care îl utilizați.
 • Deschideți terminalul și scrieți sudo apt-get instalare rețea-manager-openvpn-gnome.
 • Așteptați ca pachetul să fie descărcat și instalat.
 • Deschideți managerul de rețea și faceți clic pe fila "VPN".
 • Faceți clic pe butonul Import și selectați fișierul de configurare pe care l-ați descărcat.
 • Verificați configurațiile. Câmpurile "certificate" și "cheie" trebuie să fie completat automat și adresa VPN trebuie să apară în câmp "portal".
 • Faceți clic pe fila "Configurația IPV4" și selectați "Numai adresele automate (VPN)" din meniul drop-down "metode". În acest fel, veți asigura că întregul trafic pe Internet va fi transmis prin VPN.
 • Imaginea intitulată Fii online în mod anonim Pasul 21
  7
  Descărcați pachetul de browser Tor pe computerul virtual. În acest moment, unde aveți deja VPN VPN configurat și rulat, veți naviga cu o anonimă suficient de puternică. VPN-ul dvs. va cripta toate traficul de intrare și de ieșire al mașinii dvs. virtuale. Dacă doriți să mergeți mai departe, browserul Tor vă va oferi un strat suplimentar de protecție, cu prețul reducerii vitezei de navigare.
 • Puteți descărca browserul Tor din pagină torproject.org
 • Când rulați Tor printr-o rețea VPN, veți ascunde de ISP-ul dvs. faptul că utilizați Tor (acestea pot vedea doar trafic VPN criptat).
 • Rulați programul de instalare Tor. Setările implicite, în majoritatea cazurilor, sunt suficiente pentru a oferi o protecție destul de largă.
 • Dacă doriți să vedeți informații mai detaliate despre utilizarea Tor, faceți clic aici.
 • Imagine intitulată Fii online anonim Pasul 22
  8
  Modificați furnizorii VPS în mod regulat. Dacă sunteți foarte preocupat de anonimat, ar fi bine să schimbați furnizorii VPS cel puțin o dată pe lună. Aceasta implică reconfigurarea OpenVPN de fiecare dată când o faceți, dar pe măsură ce treceți prin acest proces, veți putea să o faceți mai repede și mai rapid. Asigurați-vă că ați resetat complet configurația VPS înainte de ao schimba într-una nouă.
 • Imaginea intitulată Fii online anonim Pasul 23
  9
  Navigați inteligent. Acum că totul este stabilit, puterea anonimatului dvs. va depinde de obiceiurile pe care le aveți la momentul navigației.
 • Utilizați motoare de căutare alternative cum ar fi DuckDuckGo sau StartPage.
 • Evitați site-urile care utilizează jаvascript. Codul jаvascript poate fi folosit pentru a dezvălui adresele IP și pentru a elimina anonimatul traficului dvs.
 • Deconectați-vă de la rețeaua Tor atunci când intenționați să deschideți fișierele descărcate prin Tor.
 • Nu descărcați fișiere torrent în timp ce sunteți conectat (ă) la rețeaua Tor.
 • Evitați toate site-urile care nu utilizează HTTPS (consultați bara de adrese pentru a verifica dacă site-ul utilizează HTTP sau HTTPS).
 • Evitați instalarea programelor de completare în browser.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să accesați internetul profundCum să accesați internetul profund
  Cum se scurtează o adresă URLCum se scurtează o adresă URL
  Cum să adăugați site-urile de socializare pe FacebookCum să adăugați site-urile de socializare pe Facebook
  Modificarea adresei dvs. IPModificarea adresei dvs. IP
  Cum se creează o comandă rapidă a unui anumit site de pe desktop din Internet ExplorerCum se creează o comandă rapidă a unui anumit site de pe desktop din Internet Explorer
  Cum să fii protejat în paginile de rețele socialeCum să fii protejat în paginile de rețele sociale
  Cum să fii în siguranță și să navighezi inteligent pe InternetCum să fii în siguranță și să navighezi inteligent pe Internet
  Cum să evitați redirecționarea către o altă pagină webCum să evitați redirecționarea către o altă pagină web
  Cum puteți genera mai mult trafic pentru site-ul dvs. WebCum puteți genera mai mult trafic pentru site-ul dvs. Web
  Cum se activează modulele cookie și jаvascriptCum se activează modulele cookie și jаvascript
  » » Cum să navigați anonim

  © 2011—2020 ertare.com