Cum se arată maturitatea

Uneori e distractiv să te comporți ca un copil, dar sunt momente când trebuie să arăți că poți să acționezi cu maturitate. Acesta poate fi un indicator al trecerii tale de la copilărie până la maturitate. Gândiți-vă la toate lucrurile pe care le puteți face acum, pe care nu le puteți face când erați mai tineri. Luați în considerare modul în care ați dezvoltat sau doriți să vă dezvoltați în viitor. Ar putea fi necesar să-i arăți părinților că au încredere în tine sau pot arăta că poți să-ți asumi responsabilități suplimentare sau proiecte la locul de muncă. Maturitatea poate cuprinde aspecte intelectuale, emoționale și chiar spirituale. Rețineți că maturitatea nu este un set de reguli sau așteptări pe care trebuie să le îndepliniți, ci o percepție. Cu toate acestea, există modalități de a arăta că vă maturizezi tot mai mult, atât personal cât și în relația dvs. cu ceilalți.

pași

Partea 1
Dezvoltați maturitatea personală

Imaginea intitulată Afișați maturitatea Pasul 1
1
Trăiți în funcție de valorile dvs. Maturitatea înseamnă a lua decizii bazate pe valori (care se bazează pe etică și morală), în loc să optezi pentru ceea ce simți cel mai bine la un moment dat. Deși poate fi distractiv să luați decizii impulsive, trebuie să cântăriți consecințele care vor apărea pe termen lung. Folosește-ți valorile ca ghid în viața ta și îmbunătățești-ți caracterul pentru a-ți stăpâni dorințele.
 • Observați oamenii pe care îi admirați și examinați valorile pe care le întruchipează. Dacă este un atlet, puteți admira cât de greu încearcă, dedicarea sa și cum își ia corpul până la limită. Dacă sunteți un lider spiritual, este posibil să vă admirați angajamentul față de onestitate și compasiune. Reflectarea asupra trăsăturilor pozitive ale altor persoane vă poate ajuta să descoperiți propriile valori.
 • Indiferent de ce alegeți, trebuie să rămânem la ceea ce decideți. Arătați oamenilor că sunteți dispuși să trăiți în conformitate cu valorile voastre, chiar dacă există mici inconveniente datorate acestui lucru.
 • Imaginea intitulată Afișați maturitatea Pasul 2
  2
  Cinstește-ți sentimentele. Maturitatea este o dezvoltare emoțională. Din păcate, oamenii (și în special adolescenții) sunt învățați să ignore sau să devalorizeze sentimentele lor. De exemplu, prin reținerea lacrimilor, vă cereți scuze pentru plâns sau pentru a spune "nimic nu e în regulă, sunt bine" când în realitate ești distrus înăuntru. Este sănătos să manifestăm sentimentele și să le experimentăm cu adevărat. Suntem concepuți să avem sentimente și să le exprimăm este o recunoaștere iubitoare a frumuseții și lupta continuă a vieții. Trebuie să vă exprimați sentimentele pentru a vă demonstra maturitatea.
 • Când vă simțiți trist, faceți o clipă pentru a vă conecta cu sentimentele. Reflectați asupra a ceea ce vă face trist (de exemplu, o luptă cu un prieten sau tatăl dvs., un grad scăzut, un animal de companie care a fugit sau a fi departe de familia dvs. în timpul weekend-ului). În loc să ignori tristețea, trebuie să o trăiți complet și să recunoașteți că este important să recunoașteți toate sentimentele, chiar și cele care vă fac să suferiți.
 • Atunci când vă exprimați sentimentele, începeți prin a spune "Simt ..." și evitați să spuneți "Mă faci să simt ...". Observați diferența dintre a spune "Mă simt trist" și "Mă faci să mă simt trist". Când cineva acuză pe cineva, celălalt își exprimă în mod automat sentimentele. Pe măsură ce vă exprimați sentimentele, vă întăriți, dar nu luați acest lucru ca pe o ocazie de a face acuzații.
 • Odată ce v-ați recunoscut sentimentele, să vă ocupați de ele. De exemplu, vă puteți spune: "Nu este distractiv să fii trist, dar știu că sentimentele nu durează pentru totdeauna. În curând mă voi simți din nou mai bine și voi găsi o cale de a înțelege mai bine ce simt". De asemenea, trebuie să vă amintiți că sentimentele nu sunt fapte. De exemplu, doar pentru că simțiți "prost" Într-o zi nu înseamnă că ești cu adevărat. Trebuie să fii generos cu tine în timp ce tu ai grijă de sentimentele tale.
 • Imaginea intitulată Afișați maturitatea Pasul 3
  3
  Primiți învățăturile altora. Ar putea fi distractiv să simțiți că aveți toate răspunsurile și nu aveți nevoie de ajutorul nimănui, dar maturitatea înseamnă a fi deschisă cunoașterii și înțelepciunii celorlalți. Este un lucru bun să recunoști că nu știi totul (de fapt, toată lumea ar trebui să recunoască acest lucru). Este posibil ca oamenii din jurul vostru să aibă o înțelepciune pe care nu o aveți, deci ar fi bine să căutați sfatul altora înainte de a lua decizii importante. Cu aceasta, arătați că sunteți dispus să învățați de la alții.
 • Când vă confruntați cu o decizie importantă, ar trebui să căutați oameni în care aveți încredere și să cereți opinia lor. De exemplu, un profesor, un instructor, un lider spiritual, tatăl dvs., bunicul, o rudă, cel mai bun prieten sau alt adult sau prieten în care aveți încredere.
 • Amintiți-vă că nimeni nu poate decide pentru dvs. Deși ajutorul altora poate fi util (sau poate nu), voi (și nimeni altul decât dumneavoastră) veți lua decizia finală.
 • Imaginea intitulată Afișați maturitatea Pasul 4
  4
  Mențineți o atitudine fără critici. Cu toții ne iubim prietenul care ne sprijină mereu, care nu bârfează niciodată și care simțim că îi putem spune ceva (oricât de rușinos ar fi). O persoană tolerantă are o atitudine de acceptare. În plus, este cuprinzător și autentic. Trebuie să acceptați oamenii din viața voastră așa cum sunt ei (inclusiv voi!). Nu cereți să se schimbe. Nu te consideri superior moral. Mai bine, arată că poți învăța să accepți pe toată lumea în viața ta prin înțelegere. Nimeni nu este superior sau inferior față de tine. Învățați să vă păstrați judecățile și să abordați oamenii cu compasiune.
 • Judecata este cea mai bună cale de a crea distanțe între voi și ceilalți. Utilizați empatie și "învățați să vă puneți în picioare altora". Chiar dacă viața cuiva pare perfectă pentru tine, trebuie să ții minte că toată lumea are probleme și că suferă de asemenea.
 • Bârfa este modul în care se răspândește judecata despre o persoană. Trebuie să fii foarte atent cu ceea ce spui atunci când vorbești despre alte persoane.
 • Dacă cineva începe să bârfe, puteți spune următoarele: "Sună ca bârfa și prefer să nu rănesc sentimentele cuiva. Să vorbim mai bine despre pisicile noastre.
 • Imaginea intitulată Afișați maturitatea Pasul 5
  5
  Respectați-vă angajamentele. Când erați mai tineri, ați avut deja un program stabilit pentru tot. De exemplu, ați mers la școală, la sport sau la dans. Acum este foarte probabil că aveți capacitatea de a vă programa propriile angajamente. Când spui că vei face ceva, trebuie să o faci. Chiar dacă nu este distractiv, trebuie să îi arătați altora că pot conta pe tine și că ești o persoană responsabilă.
 • Odată ce acceptați propunerea cuiva, trebuie să vă onorați angajamentul. Arătați oamenilor care vă pot încredința.


 • Partea 2
  Interacționați cu alte persoane cu maturitate

  Imaginea intitulată Afișați maturitatea Pasul 6
  1
  Tratează oamenii cu respect. Tratează pe cei din jurul tău cu respect, atât cu acțiunile tale, cât și cu cuvintele tale. Respectul își construiește încrederea și sprijinul într-o relație, fie cu părinții, frații, prietenii sau partenerul tău. O modalitate bună de a învăța să respectați alții este să vă tratați cu respect. Nu te simți presat să faci ceva doar pentru că toată lumea o face. Dacă vă respectați mintea, corpul și spiritualitatea suficientă, puteți asculta dacă intuiția dumneavoastră vă spune să nu participați la o anumită activitate. Odată ce știți cum se simte respectul de sine, asigurați-vă că îi tratați pe alții cu același respect.
  • Obișnuiți să spuneți "vă rog" și "mulțumesc" mai des.
  • Chiar dacă sunteți în mijlocul unei discuții, trebuie să vă abțineți de la a vă insulta. Este posibil să nu fiți de acord cu cineva și să rămâneți respectuos. Gândiți-vă înainte de a vă deschide gura și nu spuneți nimic care ar putea fi rău. Puteți spune următoarele: "Deși nu împărtășesc opinia dvs., o apreciez și o respect".
  • Prin tratarea altora într-un mod respectuos, vă demonstrați maturitatea pe care o aveți în modul în care interacționați.
 • Imaginea intitulată Afișați maturitatea Pasul 7
  2
  Acționați calm în timpul unui conflict. Este ușor să vă răzbuneți în timpul unui argument și să eliberați mânia, dar ar trebui să încercați să rămâneți liniștiți. Acest lucru aduce beneficii mari pentru sănătate pe termen lung. De exemplu, reduce nivelul de inflamație din organism. Când apar situații stresante, trebuie să rămâi calm și să te gândești la ceva pozitiv. Fără a vă supăra și a alege să rămâneți liniștită, vă demonstrăți altora capacitatea dvs. de a vă trata emoțiile cu maturitate.
 • Când simțiți că mânia vă domină, respirați profund de câteva ori și conectați-vă cu corpul. Analizați unde provine furia și ascultați ceea ce vă spune. Lăsați-vă motivul să determinați cum veți rezolva această situație.
 • Dacă aveți un timp dificil de a răspunde calm, vă cer scuze și cereți un moment pentru a fi singur. Puteți spune următoarele: "Aceasta este o problemă importantă și trebuie să o discutăm, dar acum sunt foarte supărată și trebuie să mă calmez. Putem vorbi mai târziu despre asta? Am nevoie de timp să mă gândesc.
 • Imaginea intitulată Afișați maturitatea Pasul 8
  3
  Evitați să obțineți apărarea. Atunci când temperaturile se încălzesc, trebuie să rezistați nevoii de a vă apăra punctul de vedere. Nu este vorba despre a fi un zid, ci despre a fi dispus să asculți părerea altora, chiar dacă sunteți împotriva ei în mod radical. Nu există altă persoană pe planetă cu care să fiți de acord cu totul. Fiți respectuoși și învățați să ascultați în același mod în care doriți ca cealaltă persoană să vă asculte. Ascultând opiniile altora și nu acționând defensiv, se arată că sunteți suficient de maturi pentru a face față conflictelor.
 • Este posibil să nu fiți de acord cu părinții dvs. despre multe lucruri (de exemplu, hainele pe care le purtați, utilizarea telefonului dvs. mobil, partenerul sau prietenii dvs.) și nu găsiți un teren comun. Dacă vrei ca părinții tăi să te înțeleagă, trebuie să te asiguri că le înțelegi și pe ei.
 • Dacă te pui în defensivă, nu trebuie să lupți, ci să vorbești despre sentimentele tale. În loc să spună: "Mă numești mincinos și nu sunt un mincinos!", puteți spune: "Este important ca oamenii să fie cinstiți cu mine, de aceea mă doare să fiu acuzat de minciună".
 • Imaginea intitulată Afișați maturitatea Pasul 9
  4
  Recunoașteți defectele. Nu învinuiți pe ceilalți pentru problemele din viața voastră. Recunoașteți că aveți opțiunea de a decide cum să acționați și să reacționați. Toate relațiile necesită interacțiune, ceea ce înseamnă că contribuie și la ceea ce simți și la ce se întâmplă. Este mult mai ușor să dai vina pe alții pentru cât de rău te simți, dar trebuie să recunoști participarea și să-ți asumi responsabilitatea pentru acțiunile tale. Reflectați asupra acțiunilor pe care le-ați luat și care au contribuit la această problemă și vă asumați responsabilitatea.
 • Chiar dacă alții au defecte, asta nu înseamnă că trebuie să-i dai vina pe ei pentru problemele și sentimentele tale. Aceasta nu înseamnă că aveți dreptul să le tratați ca și cum ar fi inferior față de dvs.
 • Dacă ați eșuat pe cineva, cereți-mi scuze. În loc să căutați scuze în lucruri externe, puteți spune următoarele: "Îmi pare rău că am întârziat. E vina mea, pentru că nu am avut destul timp să ajung acolo la timp". El promite să facă lucrurile în mod diferit în viitor: "Data viitoare, voi pleca zece minute mai devreme pentru a fi la timp".
 • Recunoscând propriile greșeli, dovedești că ești umil și că îți poți asuma responsabilitatea, o acțiune foarte matură.
 • Imaginea intitulată Afișați etapa maturității 10
  5
  Formalizați solicitările dvs. Când vrei ceva, nu te pretenți. Imaginați-vă cum ați reacționa dacă cineva va cere întotdeauna lucruri de la dvs. Cel mai probabil, nu v-ar plăcea. În schimb, faceți o cerere. Spuneți-vă cazul și explicați-vă cererea. Amintiți-vă că nu mai sunteți copilul capricios care stătea pe căruciorul de supermarket, strigând la mama ta să vă cumpere niște cartofi prăjiți.
 • Dacă doriți să aveți un câine, nu este necesar să aruncați un tantru pentru ao obține. Cereți-le părinților permisiunea de a aduce un câine în casă și să le arătați că vă veți asuma responsabilitatea pentru a le lua pentru o plimbare, pentru a le hrăni și pentru a le îngriji. Arătați-vă maturitatea formulând cererea și îndeplinind ceea ce promiteți.
 • În loc să spui că meritați sau vă plângeți că nu veți obține niciodată ceea ce doriți, puteți alege să spuneți următoarele: "Acesta este un lucru pe care îl doresc cu adevărat și aș aprecia cu adevărat dacă ați asculta ceea ce am de spus".
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să cumpărați și să păstrați ananas proaspețiCum să cumpărați și să păstrați ananas proaspeți
  Cum să curețe mangoCum să curețe mango
  Cum să curețe un prunCum să curețe un prun
  Cum să curețe bananeleCum să curețe bananele
  Cum să-i arăți calului că îl iubeștiCum să-i arăți calului că îl iubești
  Cum să scapi de reputația de a fi imaturCum să scapi de reputația de a fi imatur
  Cum se maturizează de la fată la femeieCum se maturizează de la fată la femeie
  Cum să adresați întrebări emoționale cu tactCum să adresați întrebări emoționale cu tact
  Cum sa faci o relatie de munca indiferent de varstaCum sa faci o relatie de munca indiferent de varsta
  Cum să faci față unei persoane prea imatureCum să faci față unei persoane prea imature
  » » Cum se arată maturitatea

  © 2011—2020 ertare.com