Cum să memorați cuvintele pentru o albină de ortografie

D-E-L-E-T-R-E-O Ortografie. Sună familiar? Este un pic dificil să memorați multe cuvinte pentru un mic concurs, mai ales dacă nu sunteți cel mai bun din toate. Dar, dacă doriți să câștigați și sunteți dispus să faceți un efort real, vă oferim câteva sfaturi care vă vor ajuta. Este garantat!

conținut

pași

Imaginea intitulată Memorați cuvintele pentru o albă de ortografie Pasul 1
1
Inventați modalități creative de memorare a cuvintelor. De exemplu, cuvântul aritmetică. Suna greu, nu? Ei bine, cred că de acest fel: Ana Rosa va merge în fiecare dimineață la școală și de asemenea, va Carlos Alejandro. Luați prima literă a fiecărui cuvânt și veți obține "aritmetică". Acum, atunci când persoana cu vocea profundă striga „ARITMETICA“, veți ști exact cum se scrie.
 • Imaginea intitulată Memorați cuvintele pentru o albă de ortografie Pasul 2
  2
  Studiați în fiecare zi înainte de concurs. De îndată ce primiți pachetul, broșura sau foaia cu cuvintele concursului, începeți să studiați când aveți timp liber, înainte de a merge la culcare, în orice moment. Nu trebuie să vă închideți pentru a studia cu trei zile înainte ca concursul de ortografie să aibă o importanță deosebită. Dacă creierul dvs. învață cuvintele încet, veți avea mai mult timp să procesați informațiile. În plus, creierul nu se bucură niciodată atunci când trebuie să se ocupe de atâta stres, ca atunci când spui cuvinte imposibile sau când aveți foarte puțin timp să le învățați.
 • Imaginea intitulată Memorați cuvintele pentru o albă de ortografie Pasul 3
  3
  Alegeți un loc de studiu. O cameră liniștită și plăcută, cu iluminare bună, este un loc ideal. Alegeți o zi în care nu aveți nimic altceva de îngrijorat și unde aveți timp și creierul dvs. este dispus să învețe. De asemenea, asigurați-vă că aveți cât mai puține distracții posibil (în acest moment nu ar trebui să vă uitați la televizor, să ascultați lătratul câinelui, să ascultați muzică etc.).
 • Image cu titlul Memorizeaza cuvintele pentru o albina de ortografie Pasul 4
  4


  Gândiți-vă la cuvinte în timpul sarcinilor sau activităților de rutină. Acest lucru se poate face în mai multe moduri. De exemplu, dacă vă plimbați cu câine, scrieți cuvântul c-a-n-i-n-o în mintea dvs. sau când spălați hainele, d-e-t-e-r-g-e-n-t-e. Probabil că trebuie să faci asta după ce a studiat. Nu încercați să ghiciți cum este scris un cuvânt, deoarece ați putea sfârși prin a face greșit.
 • Imaginea intitulată Memorați cuvintele pentru o albă de ortografie Pas 5
  5
  Obțineți ajutor Dacă aveți probleme cu unele cuvinte, nu faceți stres. Utilizați un adult sau un prieten de încredere care vă poate corecta pe măsură ce scrieți cuvintele.
 • Imaginea intitulată Memorarea cuvintelor pentru o albă de ortografie Pasul 6
  6
  Relaxați-vă înainte de competiție. Ați studiat, ați încercat și ați făcut tot ce ați putut, acum este momentul să strălucească! Studiați cât de puțin puteți în acest timp. Probabil doriți să vă așezați și să urmăriți un film (încercați să vedeți Akeelah și The Bee, deoarece are sfaturi bune).
 • Imagine cu titlul Memorați cuvintele pentru o albină de ortografie Pasul 7
  7
  Luați interes pentru memorarea cuvintelor. Interesul este important în studiu. Dacă sunteți leneși și nu doriți să faceți nimic, nu veți mai putea să memorați din nou cuvintele.
 • sfaturi

  • Relaxați-vă și nu vă faceți griji dacă faceți o greșeală într-un singur cuvânt.
  • Dacă nu vă aduceți aminte de un cuvânt, pronunțați-l. Mulți copii se blochează doar pentru că un cuvânt pare lung, dar este mai ușor să spui decât pare.
  • Studiu, studiu, studiu, dar nu atât de mult. Creierul tău poate fi uimit. Luați o pauză de cinci minute după fiecare zece cuvinte.
  • Nu vă strângeți prea mult creierul încercând să memorați toate cuvintele. Se presupune că ortografia este - chiar dacă nu credeți că este amuzantă atunci când vă aflați într-un concurs de ortografie.
  • Nu vă faceți griji cu privire la memorarea fiecărui cuvânt din dicționar, deoarece este pur și simplu imposibil.
  • Nu lăsați alți oameni să se distreze de tine dacă vrei să studiezi. Dacă vrei să câștigi, trebuie să faci un efort.
  • Înregistrați cuvintele pe iPod, recorder sau pe orice dispozitiv electronic pe care îl utilizați în fiecare zi. Lipiți note pe perete cu cele mai importante cuvinte. Luați o pauză după fiecare jumătate de oră și aflați rădăcinile cuvintelor, vă vor servi bine.
  • Simțiți-vă mândru de timpul dvs. de studiu, chiar dacă ați vorbit în mod accidental un cuvânt în concurs. Poate că te enervezi, dar privește cât de departe ai!
  • Ca alternativă, învățați rădăcinile cuvintelor și regulilor de ortografie în diferite limbi. Ambele lucruri te vor ajuta în concurs.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vorbim cu susul în josCum să vorbim cu susul în jos
  Cum să memorați o listă în ordineCum să memorați o listă în ordine
  Cum să organizați un concurs de fotografieCum să organizați un concurs de fotografie
  Cum să învățați cuvintele frecvente ale copiluluiCum să învățați cuvintele frecvente ale copilului
  Cum se calculează media geometricăCum se calculează media geometrică
  Cum să spun `gracias` în vietnamezăCum să spun `gracias` în vietnameză
  Cum să scrie în englezăCum să scrie în engleză
  Cum să predați vocabularul în limba englezăCum să predați vocabularul în limba engleză
  Cum să scrie fără greșeli de ortografieCum să scrie fără greșeli de ortografie
  Cum se scrie o sextinăCum se scrie o sextină
  » » Cum să memorați cuvintele pentru o albină de ortografie

  © 2011—2020 ertare.com