Cum să vă îmbunătățiți notele la sfârșitul semestrului

Dacă se apropie sfârșitul semestrului și notele tale nu sunt la fel de bune cum ți-ar plăcea, nu te supăra! Veți avea încă un pic de timp pentru a le îmbunătăți înainte de sfârșitul semestrului. Concentrați-vă energia pe obținerea celor mai bune note posibile în examenele și proiectele finale, în furnizarea tuturor sarcinilor curente și anterioare și în completarea a cât mai multe locuri de muncă posibil pentru credite suplimentare.

pași

Metoda 1
Obțineți note bune la sfârșitul semestrului

Imaginea intitulată Aduceți-vă nota de clasă aproape de sfârșitul semestrului Pasul 1
1
Verificați lucrarea anterioară. Dacă vă apropiați de un examen final sau de data livrării unui raport, o idee bună este să revizuiți lucrarea pe care ați făcut-o pentru clasă. Acest lucru va fi util pentru a vă recunoaște punctele slabe, astfel încât să vă puteți strădui să le îmbunătățiți.
 • Dacă vă revizuiți examenele anterioare și încă nu înțelegeți de ce ați răspuns la întrebarea greșită, va trebui să revizuiți cartea dvs. sau să îi cereți profesorului să o explice în detaliu.
 • Puteți întreba profesorul ce crede că ar trebui să faceți pentru a obține o notă mai bună în următoarea misiune. Este posibil să vă pot oferi mai multe sfaturi, pe lângă cele pe care le-ați scris în ultimul dvs. raport.
 • Imaginea intitulată
  2
  Îmbunătățiți-vă obiceiurile de studiu. Dacă într-adevăr doriți să obțineți o notă mai bună la următorul examen, va trebui să vă angajați să studiați. Trebuie să stabiliți un timp suficient pentru a vă examina în detaliu întregul material și să nu amânați lucrurile.
 • Începeți să studiați cu mult timp în avans, astfel încât să nu trebuiască să studiați totul peste noapte și veți avea mult timp să faceți pauze. Veți simți mult mai puțin stres și veți fi mai capabili să aflați dacă vă ridicați și vă întindeți sau mergeți aproximativ la fiecare jumătate de oră.
 • Trebuie să știți ce fel de student sunteți. Unii oameni învață mai bine prin citire și scriere (cursanți vizuale) și alții prin ascultare și vorbire (studenți auditivi). De asemenea, unii oameni beneficiază de studiu de grup, dar alții nu. Dacă știți metodele care sunt cele mai eficiente pentru dvs., veți avea mult mai mult succes.
 • Va fi foarte util să aveți un spațiu de studiu care este bine organizat și nu are distragere. Dacă nu aveți un loc de studiu la domiciliu, puteți rămâne la școală după școală sau puteți merge la biblioteca locală.
 • Dacă aveți o cameră de studiu, mergeți la ea pentru a studia și a termina misiunile dvs. pentru casă, în loc să o utilizați pentru a socializa. Această oră suplimentară de lucru poate aduce o mare diferență în notele dvs.
 • Imaginea intitulată Aduceți-vă nivelul la aproape sfârșitul semestrului Pasul 3
  3
  Cunoaște sistemul de rating. Pentru a avea cele mai bune șanse de a obține note bune, este vital să știți cum veți fi calificați și care va fi valoarea fiecărei sarcini. Dacă aveți îndoieli în legătură cu aceasta, ar trebui să întrebați imediat profesorul.
 • Ori de câte ori lucrați la un proiect, ar trebui să știți liniile directoare pentru calificările care vor fi folosite pentru evaluarea acestuia. Acestea ar trebui să indice exact ceea ce caută profesorul în munca dvs. pentru a-i oferi cea mai bună notă. Dacă profesorul dvs. nu vă oferă indicațiile, cereți-i să vă explice în detaliu modul în care se va încadra sarcina.
 • De asemenea, este esențial să știți ce alți factori vă pot da puncte. De exemplu, unii profesori dau puncte pentru participare - astfel încât să puteți obține câteva puncte suplimentare doar ridicându-vă mai frecvent mâna în clasă.
 • Imaginea intitulată Aduceți-vă gradul de aproape de sfârșitul semestrului Pasul 4
  4
  Începeți să lucrați în prealabil la proiecte mari. Dacă trebuie să faceți un proiect mare ca un raport de cercetare, nu așteptați până în ultimul minut pentru a începe. Cel mai probabil, acest proiect va influența foarte mult gradul dvs. final - deci, vă faceți timp și faceți cea mai bună treabă posibilă.
 • Dacă profesorul tău nu a împărțit proiectul în părți mai mici, îl poți cere să-i recomande cum să o faci. Acest lucru va fi util pentru a vă simți mult mai ușor de gestionat și mai puțin copleșitor. De exemplu, puteți împărți sarcina laborioasă de a scrie un raport de cercetare în sarcini mai mici, cum ar fi alegerea unui subiect, găsirea unor surse de susținere, elaborarea unei scheme, scrierea primului proiect și apoi scrierea schiței finale.
 • Puteți întreba profesorul dvs. pentru ajutor în acest proces. Chiar dacă nu vi sa cerut să prezentați un prim proiect, cereți-i profesorului să îl revizuiască și să vă prezinte recomandări cu privire la modul în care vă puteți îmbunătăți munca.
 • Dacă aveți dificultăți în controlarea timpului, stabiliți termenele limită pentru fiecare pas. Planificați să lucrați pe proiectul dvs. timp de 30 până la 60 de minute pe zi, care va depinde de cât de mult trebuie să faceți.
 • Imaginea intitulată Aduceți-vă gradul de aproape de sfârșitul semestrului Pasul 5
  5
  Obțineți ajutor dacă aveți nevoie de el. Este esențial să primiți ajutor suplimentar de îndată ce începeți să simțiți că sunteți în urmă, în loc să așteptați să fie prea târziu. Dacă soluționați imediat problema, acest lucru va fi util pentru a vă asigura că înțelegeți materialul atunci când este timpul să faceți un examen.
 • Dacă aveți îndoieli cu privire la ceva care a fost discutat în clasă, ar trebui să întrebați imediat profesorul. Dacă nu puteți pune întrebări în timpul orelor de curs, încercați să rămâneți la sfârșit, să vizitați mai devreme sau să vizitați profesorul într-un timp liber.
 • Utilizați un tutore dacă aveți nevoie de mai mult ajutor decât profesorul dvs. poate oferi. Multe școli oferă îndrumări gratuite studenților, așa că ar trebui să aflați dacă aveți această opțiune. Dacă nu este disponibil sau nu este potrivit pentru dvs., puteți angaja, de asemenea, un tutore privat pentru a veni la domiciliu sau pentru a participa la centrul de îndrumare.
 • Metoda 2
  Finalizați-vă sarcinile

  Imaginea intitulată Aduceți-vă nota de la sfârșitul semestrului Pasul 6
  1
  Dedicați-vă un timp suplimentar la sarcina dvs. Dacă ați obținut note slabe în sarcinile atribuite, este timpul să vă îmbunătățiți și să dedicați un efort mai mic. Chiar dacă fiecare cesiune nu are o valoare mare, gradul cumulativ al sarcinilor tale poate acoperi o mare parte din nota finală.
  • Înainte de a părăsi clasa, asigurați-vă că ați înțeles ce trebuie să faceți. Dacă aveți întrebări despre cum să completați o sarcină atribuită, adresați-vă profesorului dvs. să vă explice acest lucru.
  • Întotdeauna citiți (sau ascultați) instrucțiunile și urmați-le exact. Nu fi leneș să scrie mai puține cuvinte decât cele care ți-au cerut sau să nu te mai prezinți.
 • Imaginea intitulată Aduceți-vă gradul aproape de sfârșitul semestrului Pasul 7
  2


  Trimiteți-vă munca la timp. Înregistrați întotdeauna data de livrare a fiecărei sarcini și trimiteți-le la timp. Nu este nimic mai rău decât pierderea punctelor pentru livrarea cu întârziere a unei misiuni, uitând data livrării!
 • Dacă vă puteți păstra organizat prin urmărirea sarcinilor dvs. într-un planificator sau într-un calendar digital, asigurați-vă că ați înregistrat toate sarcinile atribuite.
 • Planificați o anumită dată pentru a finaliza fiecare sarcină și asigurați-vă că țineți cont de celelalte obligații. De exemplu, dacă știți că joci joi un joc de baschet și ai doar o oră pentru a lucra la temele tale, nu amâna joi nici o sarcină pe care o poți finaliza miercuri.
 • Imaginea intitulată Aduceți-vă gradul de aproape de sfârșitul semestrului Pasul 8
  3
  Verificați dacă puteți prezenta sarcinile pe care nu le-ați trimis. Dacă nu ați trimis o sarcină deoarece ați fost absent sau nu ați făcut-o, întrebați-vă profesorul dacă îl puteți înmâna la alt moment. Este foarte probabil că obțineți doar o parte a gradului atunci când trimiteți un restante - cu toate acestea, este mult mai bine decât obținerea unui zero ca grad pe această sarcină.
 • Verificați dacă puteți prezenta misiuni făcute în clasă pe care nu le-ați furnizat, precum și sarcini. Oferiți-le să meargă la sala de clasă la prânz sau la petrecere a timpului liber pentru a lucra la ele.
 • Imaginea intitulată Aduceți-vă gradul la sfârșitul semestrului Pasul 9
  4
  Cereți-i să li se permită să refaceți asignările anterioare. Încercați să-l întrebați pe profesorul dvs. să revizuiască un eseu, să rețină un examen sau să lase din nou un proiect în care ați obținut un punctaj slab. S-ar putea să sugeți să înlocuiască clasa sau să medieze ambele împreună. Profesorul dvs. poate fi dispus să vă lase să faceți acest lucru dacă sunteți angajat să vă îmbunătățiți nota.
 • Încercați să vă concentrați asupra sarcinilor semnificative care au cea mai mare influență asupra scorului dvs. global, în loc de misiunile mici (cum ar fi sarcini) care ar putea să nu aibă o mare diferență.
 • Imaginea intitulată Aduceți-vă gradul aproape de sfârșitul semestrului Pasul 10
  5
  Prioritizează. Poate doriți să faceți tot posibilul pentru a vă îmbunătăți un anumit punctaj - totuși, este esențial să fiți inteligenți cu asta. Nu sacrificați un grad pentru a îmbunătăți altul, fie din aceeași clasă, fie din alta.
 • Concentrați-vă cea mai mare parte a energiei pe misiunile care vă vor oferi cele mai multe puncte. De exemplu, dacă proiectul dvs. final este egal cu 50% din gradul dvs. și sarcinile atribuite sunt egale cu 10%, petreceți mai mult timp pentru a studia pentru examenul final, în loc să lucrați la temele propuse. Acest lucru nu înseamnă că nu ar trebui să vă faceți alte slujbe, înseamnă doar că nu trebuie să vă petreceți prea mult timp.
 • Nu neglija niciodată o sarcină curentă pentru a compensa o restanță, cu excepția cazului în care știți cu certitudine că aceasta din urmă vă va oferi mai multe puncte.
 • Nu vă neglijați și celelalte clase. Nu ar trebui să aveți un grad rău într-o clasă pentru că ați concentrat toată energia dvs. încercând să îmbunătățiți calificarea altui. Acest lucru va avea un efect negativ asupra mediei globale.
 • Metoda 3
  Obțineți credite suplimentare

  Imaginea intitulată Aduceți-vă gradul aproape de sfârșitul semestrului Pasul 11
  1
  Nu ezitați să întrebați. Simplul fapt că profesorul tău nu a menționat oportunitățile de a obține credite suplimentare nu înseamnă întotdeauna că nu le vei avea. Dacă credeți că veți beneficia de creditele suplimentare, adresați întotdeauna profesorului dvs. ce puteți face pentru a vă îmbunătăți gradul.
  • Dacă vi se întâmplă ceva în viața ta care afectează notele tale, trebuie să-i spui profesorului. Poate că este mai dispus să coopereze cu dvs. dacă aveți o scuză valabilă pentru întârzierea.
  • Trebuie să-i exprimați că, într-adevăr, sunteți dispus să lucrați pentru a vă îmbunătăți calificarea. Profesorii nu vă pot schimba notele, dacă nu vă depuneți mult efort.
  • Aflați în avans în ce măsură creditele suplimentare vă pot influența ratingul. Acest lucru va varia în funcție de fiecare clasă - deci, nu vă așteptați niciodată să schimbați un grad rău pentru unul bun, doar prin scrierea unui eseu suplimentar, pur și simplu pentru că acest lucru sa întâmplat într-o altă clasă.
 • Imaginea intitulată Aduceți-vă gradul aproape de sfârșitul semestrului Pasul 12
  2
  Gândește-te la ea ca la un dar. Unii profesori oferă multe oportunități pentru credite suplimentare - cu toate acestea, alții nu oferă deloc, deci nu trebuie să vă așteptați. Dacă profesorul dvs. vă oferă posibilitatea de a-și îndeplini sarcinile pentru credite suplimentare, vă mulțumim pentru această ocazie.
 • Nu vă plângeți de cantitatea de muncă necesară sau de numărul de puncte pe care îl puteți obține pentru aceasta. Profesorul dvs. nu are obligația de a vă oferi posibilitatea de a obține credite suplimentare.
 • Obțineți cât mai multe credite suplimentare, cu condiția ca acestea să nu interfereze cu celelalte sarcini. Trebuie să completați întotdeauna sarcinile necesare pentru clasa dvs. înainte de a continua cu creditele suplimentare.
 • Imaginea intitulată Aduceți-vă gradul la sfârșitul semestrului Pasul 13
  3
  Implicați-vă. Dacă vi s-a acordat o alocație pentru a obține credite suplimentare, va depinde de dvs. dacă profitați din plin de aceasta. Va trebui să vă dedați toate eforturile pentru munca dvs. pentru a arăta profesorului dvs. că vă pasă și pentru a obține cel mai bun scor posibil.
 • În același mod ca orice altă misiune, trebuie să înțelegeți ce trebuie să faceți. Nu ezitați să întrebați profesorul pentru a explica cerințele dacă nu le-ați înțeles.
 • Dacă profesorul tău îți oferă posibilitatea de a-ți alege sarcina pentru credite suplimentare, ai o afacere cu ceva despre care esti pasionat. De exemplu, dacă trebuie să scrieți un raport de cercetare pe un subiect controversat la alegere, alegeți unul pe care îl considerați interesant. Puteți finaliza sarcina (și poate face o treabă mai bună) mult mai ușor dacă vă place să învățați despre ea.
 • Asigurați-vă întotdeauna sarcina la timp pentru credite suplimentare. Nu-ți dezamăgi niciodată profesorii prin livrarea cu întârziere a muncii tale.
 • sfaturi

  • Sunt mult mai predispuși să ofere credite suplimentare la universitate. Dacă sunteți la facultate, probabil că este bine să vă concentrați asupra obținerii celui mai bun punctaj posibil pe examenele și rapoartele finale.
  • Rămâi concentrat. Dacă sunteți stresat, încercați meditează puțin.
  • Fiți respectuoși față de profesorul dvs. și apreciați orice altă șansă.
  • Îmbunătățirea claselor tale o prioritate în viața ta.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să treci toate examenele în liceuCum să treci toate examenele în liceu
  Cum puteți calcula nota finalăCum puteți calcula nota finală
  Cum să editați sau să revizuiți un eseu sau o lucrare școlarăCum să editați sau să revizuiți un eseu sau o lucrare școlară
  Cum să studiezi eficient examenele de biologie finalăCum să studiezi eficient examenele de biologie finală
  Cum să studiezi într-o ziCum să studiezi într-o zi
  Cum să studiezi pentru școală în timpul veriiCum să studiezi pentru școală în timpul verii
  Cum să studiezi pentru un test de limba englezăCum să studiezi pentru un test de limba engleză
  Cum să faceți note la sfârșitul textuluiCum să faceți note la sfârșitul textului
  Cum să vă îmbunătățiți calificărileCum să vă îmbunătățiți calificările
  Cum să vă îmbunătățiți notele dacă nu reușițiCum să vă îmbunătățiți notele dacă nu reușiți
  » » Cum să vă îmbunătățiți notele la sfârșitul semestrului

  © 2011—2020 ertare.com