Cum să vă îmbunătățiți dieta (pentru adolescenți)

Înainte de a mânca un bar de ciocolată, gândiți-vă dacă acest lucru vă va îmbunătăți sau vă va înrăutăți sănătatea. Majoritatea adolescenților nu își dau seama ce mănâncă sau de ce o mănâncă. Anii adolescenței sunt cei mai importanți și trebuie să ai grijă de ceea ce mănânci.

pași

Imaginea intitulată Îmbunătățirea dietă pentru adolescenți Pasul 1
1
Nu mănânci când nu ți-e foame. Plictiseala si depresia pot determina o persoana sa manance lucrurile care ii fac sa creasca in greutate. Dacă vă plictisiți, citiți o carte, jucați un sport sau discutați cu prietenii. Evitați bucătăria dacă sunteți acasă toată ziua. Asigurați-vă că nu există mâncare în fața dvs. sau că veți fi foame. Studiați, dacă este posibil.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea dietei pentru adolescenți Pasul 2
  2
  Dacă simțiți nevoia de a mânca sau de a mesteca ceva când nu vă este foame, încercați fructele cu conținut scăzut de calorii sau guma de mestecat. Întreabă-ți părinții să te oprească când văd că mergi să mănânci ceva.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea dietă pentru adolescenți Pasul 3
  3
  Luați cel puțin 4-8 pahare de apă pe zi, în funcție de cât de activ sunteți și de cât de fierbinte este locul în care locuiți. Acest lucru limitează foamea, te face să te simți mai bine și-ți face pielea strălucitoare.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea dietă pentru adolescenți Pasul 4
  4
  Verificați etichetele alimentelor. Mancati alimente bogate in calorii si carbohidrati. Deși carbohidrații vă pot "ajuta" să vă gândiți mai bine și vă hrănesc sistemul nervos. Evitați trans și grăsimi saturate (ceea ce vă face să câștigați în greutate). Ca alimente cu vitamine și minerale. Proteinele, fibrele și fierul sunt foarte bune pentru tine. Dacă nu puteți citi ingredientul sau nu ați auzit de el, nu-l mâncați. Nu mâncați mai puțin de 1200 de calorii pe zi pentru o perioadă lungă de timp.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea dietă pentru adolescenți Pasul 5
  5
  Trebuie să știți cum să răspundeți la consumul de alcool. Dacă simțiți că ați mâncat foarte mult și doriți să ardeți caloriile consumate, mergeți la o plimbare sau faceți o activitate fizică. De asemenea, mâncați alimente nutritive după ce ați mâncat foarte mult. Sau, dacă simți că vrei să mănânci mult, să mănânci ceva nutritiv înainte, atunci când termini să mănânci, te poți răzgândi și să nu mai mănânci atât de mult.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea dietă pentru adolescenți Pasul 6
  6
  Mâncați mereu un mic dejun bun și sănătos. Nu credeți că omiterea micului dejun vă va face să pierdeți în greutate, de fapt contrariul. Micul dejun vă ajută să vă accelerați metabolismul, să scăpați în greutate, să vă concentrați în timpul zilei și să mâncați mai puțin pentru restul zilei.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea dietă pentru adolescenți Pasul 7
  7
  Cina devreme (între orele 16:00 și 18:30) pentru a arde caloriile pe care le consumați.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățiți dieta pentru adolescenți Pasul 8
  8
  Umpleți jumătatea plăcii cu legume.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea dietei pentru adolescenți Pasul 9
  9
  Limitați consumul de dulciuri. Prea mult nu este niciodată bun, dar din când în când, dacă puteți mânca.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea dietă pentru adolescenți Pasul 10


  10
  Evitați hrana rapidă și junk food (cartofi prăjiți, pizza etc.)). Este bine să o mănânci din când în când.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea dietă pentru adolescenți Pasul 11
  11
  Ca doar să fiu satisfăcut. Nu umple Dacă vă dau multă mâncare, nu vă simțiți obligați să mănânceți totul.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea dietei pentru adolescenți Pasul 12
  12
  Încercați să evitați stresul sau să învățați să faceți acest lucru. Stresul vă va face să vă simțiți bine pe alimente.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea dietă pentru adolescenți Pasul 13
  13
  Încercați să înlocuiți lucrurile pe care le consumați în mod normal cu ceva mai sănătos. Dacă doriți să mâncați o pungă de cartofi, opriți-vă și mergeți la un măr.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea dietei pentru adolescenți Pasul 14
  14
  Evitați cantități mari de zahăr. Evitați să mâncați ciocolată și cartofi devreme dimineața. Acest lucru vă va face să vă pierdeți concentrarea și, de asemenea, vă puteți răni capul.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea dietei pentru adolescenți Pasul 15
  15
  De fiecare dată când mâncați ceva, întrebați-vă: "Va face asta bine sau rău?" Dacă răspunsul este al doilea, știi ce să faci.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea dietă pentru adolescenți Pasul 16
  16
  De asemenea, ar trebui să vă întrebați "de ce" mâncați ceva înainte de al mânca. În cazul în care răspunsul nu este "pentru că este timpul pentru micul dejun / prânz / cină și mi-e foame", NU mănâncă.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea dietă pentru adolescenți Pasul 17
  17
  Dacă aveți o dietă cu mult zahăr, este posibil să aveți o durere de cap dacă opriți consumul de zahăr. Acest lucru este dificil și durează foarte mult, deci este greu să ignorați acest lucru, dacă lăsați așa o bara de ciocolată în dulapul dvs. timp de o săptămână. Mănâncă o cutie mică când doare capul. Asigurați-vă că nu se topește sau că veți mânca mai mult de un pătrat. Amintiți-vă să-l schimbați o dată pe săptămână sau va merge rău și vă puteți îmbolnăvi.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea dietă pentru adolescenți Pasul 18
  18
  Încercați să mâncați salate și cereți mamei dvs. să facă salate. Sau, deveniți una cu mai multe ingrediente. Salatele sunt sănătoase și cu condimentele potrivite, au un gust minunat. Pansamentele sau suplimentele ar trebui să aibă un conținut scăzut de grăsimi, puteți pune brânză, ouă, castraveți etc.
 • sfaturi

  • Ai grijă ce mănânci la școală. Multe școli nu oferă opțiuni sănătoase, așa că nu vă fie teamă să vă împachetați prânzul.
  • Își mestecați bine mâncarea și gustați aroma.
  • Consumați porții mici. Puteți folosi chiar și o placă mai mică.
  • Luați în considerare fibrele dietetice atunci când vă uitați la carbohidrații pe care îi consumați. Îndepărtați-o din carbohidrații totali. De exemplu, ceva carbohidrați și fibre 20g 9g (20-9 carbohidrați = 11g net) este mai bun decât ceva cu glucide 18g si fibra 3g (18-3 = 15g carbohidrați net).
  • Stați să mâncați - nu faceți multe lucruri în același timp în timp ce mâncați.

  avertismente

  • Corpul dvs. vă va încetini în mod natural metabolismul dacă nu consumați alimentele adecvate. Din acest motiv, nu trebuie să vă înfometați, acest lucru va face mai dificilă arderea caloriilor și a grăsimilor.
  • Anorexia este o tulburare serioasă de alimentație și NU este un mod sănătos de a pierde în greutate. În mod similar, bulimia NU este sănătoasă. Adesea, tulburările de alimentație au efecte negative asupra sănătății.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să mănânci ca modelCum să mănânci ca model
  Cum să mâncați încetCum să mâncați încet
  Cum sa slabesti pentru varaCum sa slabesti pentru vara
  Cum sa mananci corectCum sa mananci corect
  Cum să mâncați mai puținCum să mâncați mai puțin
  Cum sa nu mai mananci din motive emotionaleCum sa nu mai mananci din motive emotionale
  Cum să nu mai fii foame repedeCum să nu mai fii foame repede
  Cum să lași mâncarea nesănătoasăCum să lași mâncarea nesănătoasă
  Cum să scapi de grăsime de burtăCum să scapi de grăsime de burtă
  Cum să reduci pofta de mâncareCum să reduci pofta de mâncare
  » » Cum să vă îmbunătățiți dieta (pentru adolescenți)

  © 2011—2020 ertare.com