Cum să îmbunătățiți raționamentul perceptiv al copiilor

Rațiunea perceptuală este abilitatea de a utiliza informații senzoriale (și mai ales vizuale) pentru a înțelege lumea din jurul nostru și a interacționa cu acesta. Gândirea corectă perceptuală îi va ajuta pe copii să conducă diferite abilități importante, de la îmbrăcăminte la citire, scriere și realizare de exerciții matematice. Îți poți ajuta copilul să-l îmbunătățească dacă faci niște exerciții de bază și creezi un mediu acasă care încurajează învățarea senzorială. Dacă observați că aveți nevoie de ajutor suplimentar, puteți merge la un terapeut ocupațional sau la un profesor specializat în educație.

pași

Metoda 1
Efectuați exerciții de gândire perceptuală

Imaginea intitulată Îmbunătățirea copiilor`s Perceptual Reasoning Step 1
1
Învățați-vă copilului vocabularul spațial. Dacă copiii cunosc cuvintele necesare pentru a descrie un obiect pe care îl văd sau îl manipulează, acest lucru îi poate ajuta să se gândească la el în moduri mai complexe. Ar trebui să-l învățați de la o vârstă fragedă cuvintele care descriu forma, dimensiunea, textura și relațiile spațiale dintre obiecte. Dintre acestea avem următoarele cuvinte:
 • Forme în 2 și 3 dimensiuni, cum ar fi "triunghi", "cerc", "cub" și "sferă".
 • Descrierea formelor, cum ar fi "curbate", "drepte" sau "rotunde".
 • De textură, cum ar fi "netedă", "dur", "moale" sau "neuniformă".
 • Descrierea relațiilor spațiale, cum ar fi "de mai jos", "deasupra", "aproape", "departe", "stânga" și "dreapta".
 • Pentru comparație, ca "mai mare", "mai mic", "mai scurt" și "mai lung".
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea copiilor`s Perceptual Reasoning Step 2
  2
  Faceți-l să se joace cu blocuri. Aceste jocuri vor fi o modalitate excelentă de a dezvolta abilitățile motorii fine și percepția spațială. Furnizați diferite tipuri de blocuri și alte jucării de construcție. Încurajați-l să joace liber și să dezvolte structuri specifice (cum ar fi case, poduri sau fortărețe).
 • Asigurați-vă copilul mai entuziasmat de blocuri prin participarea la jocul lor. S-ar putea să inventeze o poveste și să colaboreze cu ea pentru a crea "stadiul" ei.
 • Încurajați-l să combine blocurile cu alte jucării. De exemplu, ați putea spune: "Să construim un castel pentru păpuși! Ar trebui să creăm un mormânt și o punte de legătură, astfel încât balaurul să nu poată intra. "
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea copiilor`s Perceptual Reasoning Step 3
  3
  Joacă jocuri de memorie. Aceste tipuri de jocuri vor încuraja observația meticuloasă și memoria vizuală. Există moduri diferite de a juca, dar cele mai frecvente jocuri de memorie constau în plasarea unui grup de cărți cu fața în jos și în încercarea de a găsi toate aceleași perechi atunci când creșteți câte unul câte unul. Aveți posibilitatea să utilizați o punte de carduri obișnuite sau să obțineți unul cu imagini care sunt concepute pentru jocuri de memorie sau perechi egale.
 • Jocurile de recunoaștere a diferențelor sunt, de asemenea, o modalitate fantastică de a face copilul să se gândească vizual. Căutați jocuri de cărți sau aplicații pentru a recunoaște diferențele și care sunt concepute pentru copii.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea copiilor`s Perceptual Reasoning Step 4
  4
  Pune un puzzle împreună Acestea vor ajuta copiii să reorganizeze modelele și să înțeleagă relațiile dintre formulare. Lucrați împreună pentru a pune împreună puzzle-uri sau pentru a le încuraja să rezolve un tangram (un tip de puzzle care constă în asamblarea unor forme geometrice pentru a crea unul mai mare).
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea copiilor`s Perceptual Reasoning Step 5
  5
  Învățați-l cum să folosească hărți și cum să le facă. Acestea vor încuraja copiii să gândească spațiu. Desenați o hartă simplă a camerei dvs., a camerei de zi sau a curții interioare. Marcați locația unui element în el (ca o jucărie pe care ați plasat-o într-o anumită parte a camerei) și încercați să o găsiți. Încurajați-l să-și facă propriul, deoarece se simte mai confortabil folosind unele simple.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea copiilor`s Perceptual Reasoning Step 6
  6
  Joacă jocuri cu modele potrivite. Creați o structură cu blocuri sau desenați un desen pe hârtie și creați-vă copilul să construiască o structură potrivită. Colaborați cu el și încurajați-l să vorbească despre alegerile și strategiile pe care le face. Vorbind despre aspectele spațiale vă va ajuta să vă gândiți la ceea ce faceți și să o înțelegeți într-un mod mai structurat.
 • De exemplu, ați putea spune ceva de genul "Aceasta este o alegere interesantă. De ce ați folosit două blocuri mici în loc de una mare? "Sau" Ai fi mai stabil dacă am pune blocurile în acest fel? ".
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea copiilor`s Perceptual Reasoning Step 7
  7
  Lăsați-o să joace jocuri video moderat. Acestea pot părea contraproductive, mai ales dacă aveți întotdeauna dificultăți în reducerea timpului petrecut de copil în fața ecranului. Cu toate acestea, ele pot fi benefice pentru copii, dacă sunt jucate cu ușurință. Jocurile Puzzle (cum ar fi Tetris) vor fi utile pentru dezvoltarea abilităților de gândire perceptuală și pentru creșterea vitezei de procesare și a timpului de reacție. De asemenea, sa arătat că jocurile de acțiune îmbunătățesc percepția spațială și abilitățile de rezolvare a problemelor.
 • Jocurile video pot oferi beneficii, dar pot, de asemenea, să consume timpul copilului dvs. și să interfereze cu alte activități ale acestuia. Prin urmare, va trebui să limitați timpul pe care îl petreceți câteva ore pe săptămână.
 • Academia Americană de Pediatrie recomandă evitarea expunerii copiilor sub 2 ani la orice utilizare a ecranelor. Nu există dovezi clare că jocurile video sunt benefice pentru copiii sub 3 ani.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea copiilor`s Perceptual Reasoning Step 8
  8
  Utilizați momentele de zi cu zi ca oportunități de învățare. Încurajați-vă copilul să exploreze și să observe lumea care îl înconjoară în mod activ. Puteți face acest lucru încurajându-l să atingă și să dețină obiecte. Puneți întrebări cu privire la formele, texturile și relațiile spațiale dintre obiectele pe care le întâlniți zilnic. De exemplu, îl puteți întreba:
 • "Ce formă aș obține dacă îți taie sandwich-ul în felul ăsta? Și în felul ăsta?
 • "Uau, atinge scoarta copacului! Cum te simți?
 • "Ce credeți că este cel mai bun mod de a vă pune jucăriile în această cutie?"
 • Metoda 2
  Creați un mediu bun pentru învățare  Imaginea intitulată Îmbunătățirea copiilor`s Perceptual Reasoning Step 9
  1
  Faceți-vă spațiul interesant vizual. Copiii mici vor învăța observând și explorând lumea din jurul lor. Țineți-vă copilul interesat de împrejurimile sale, oferindu-i elemente interesante pe care le poate observa. Așezați câteva fotografii sau postere în camera dvs. și plasați mobilier colorat. Încurajați-l să vorbească despre obiectele din mediul său și să le descrie.
  • O mulțime de stimuli vizuali vor fi minunați în zonele în care joci și te relaxezi, dar nu ar trebui să te hackzi pe cei în care lucrezi. El ar putea fi distras dacă sunt prea multe lucruri de privit.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea copiilor`s Perceptual Reasoning Step 10
  2
  Dați-i jucării care încurajează jocul senzorial și dezvoltarea motorului. Blocurile de construcție și jucăriile, blocurile de sortare, puzzle-urile, aluatul de joacă și jucăriile de stimulare senzorială (cum ar fi labirintul cu margele) reprezintă opțiuni bune pentru a ajuta copilul să-și dezvolte abilitățile perceptive.
 • Alegeți jucăriile potrivite pentru intervalul de vârstă. Verificați intervalul recomandat din pachetul de produse sau adresați-vă unui profesor sau pediatru pentru sugestii.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea copiilor`s Perceptual Reasoning Step 11
  3
  Păstrați distragerile la minimum. Dacă lucrați la un proiect (fie un puzzle, o lucrare de artă sau o sarcină), ajutați-l să se concentreze prin asigurarea unui mediu fără distragere a atenției. Va trebui să îi dați un spațiu de lucru liniștit și ordonat. Opriți televizorul și, dacă alegeți să redați muzică, alegeți teme de relaxare care nu au versuri.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea copiilor`s Perceptual Reasoning Step 12
  4
  Redați muzică pentru copilul dvs. Muzica va juca un rol important în dezvoltarea lor cognitivă. Muzica relaxantă și calmă vă poate mări concentrarea, în timp ce distracția și veselia vă pot ajuta să vă dezvoltați abilitățile motorii. În plus, există dovezi că formarea muzicală timpurie poate îmbunătăți abilitățile logice și spațiale de gândire perceptuală a copiilor. Reproduce muzica în fiecare zi și îl încurajează să danseze, să cânte sau să cânte.
 • Dacă încerci să-l ajuți să se concentreze, el interpretează muzică clasică liniștită, fără versuri, ca o nocturnă moale de către Chopin sau unul dintre apartamentele violoncel relaxante ale lui Bach.
 • Îl poți încuraja să rămână activ cu un subiect plin de viață, cum ar fi "Fericit" de Pharrell Williams sau "Twist and Shout" de Beatles.
 • Metoda 3
  Obțineți ajutor de la un profesionist

  Imaginea intitulată Îmbunătățirea copiilor`s Perceptual Reasoning Step 13
  1
  Să le evalueze raționamentul perceptiv. Dacă vă îngrijorează abilitățile de gândire perceptuală a copilului dvs., îl puteți face să efectueze un test de inteligență standardizat. Scala Wechsler Intelligence for Children (WISC-IV) este un test care evaluează diferite tipuri de raționament și inteligență în ele, inclusiv raționamentul perceptiv.
  • Adresați-vă medicului sau profesorului pentru a rezerva o întâlnire pentru a efectua acest test.
  • Poate fi necesar să evaluați raționamentul dvs. perceptiv dacă aveți probleme cu abilitățile motorii fine și orientarea spațială sau dacă sunteți ușor agitat atunci când sunteți expus la stimuli nonverbali.
  • Copiii care au probleme cu acest tip de raționament pot avea, de asemenea, dificultăți în situațiile sociale, deoarece nu vor lua expresii subtile sau alte semne nonverbale.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea copiilor`s Perceptual Reasoning Step 14
  2
  Discutați cu medicul pediatru. Va trebui să rezervați o întâlnire cu acest specialist dacă aveți orice îngrijorare cu privire la dezvoltarea cognitivă sau abilitățile perceptuale ale copilului dumneavoastră. El vă poate ajuta să stabiliți dacă aveți o problemă care ar putea genera provocări suplimentare, cum ar fi tulburări vizuale sau auzuale. De asemenea, medicul pediatru vă poate trimite la un specialist care vă poate ajuta.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea copiilor`s Perceptual Reasoning Step 15
  3
  Discutați cu un profesor de educație specială. Dacă copilul are dificultăți în raționamentul perceptiv, va trebui să abordați aceste probleme la psihologul școlar. Dacă școala dvs. oferă servicii de educație specială, discutați cu profesorul care le oferă să dezvolte un plan educațional personalizat care se axează pe dezvoltarea abilităților de gândire perceptuală a copilului dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Îmbunătățirea copiilor`s Perceptual Reasoning Step 16
  4
  Du-l la un terapeut ocupațional. Acești specialiști ajută persoanele cu dizabilități și provocările fizice, cognitive și senzoriale. Dacă aveți nevoie de ajutor suplimentar cu acest tip de raționament, va trebui să-l luați la un terapeut ocupațional care este specializat în copii.
 • Pediatrul sau profesorul dvs., sau psihologul școlii, vă pot ajuta să găsiți unul.
 • sfaturi

  • Rațiunea perceptuală este considerată un aspect al inteligenței generale a unei persoane. Aceasta este o abilitate importantă care va influența în mare măsură succesul academic al copiilor.
  • Utilizați numai jocuri și activități pe care copii le consideră distractive. Nu veți avansa prea mult dacă îi forțați pe copil să facă exerciții plictisitoare și nu va mai fi nevoie să o faceți, deoarece acestea pot practica raționamentul perceptiv și se pot distra în același timp.
  • Rețineți că veți avea nevoie de timp și perseverență pentru a îmbunătăți acest raționament. Nu vă așteptați să faceți schimbări semnificative în abilitățile dvs. peste noapte.
  • Evitați frustrarea începând cu activități fezabile și răsplătindu-le.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să predați un copil pentru a adăugaCum să predați un copil pentru a adăuga
  Cum să înveți maniere unui copilCum să înveți maniere unui copil
  Cum să-i înveți pe copiii dvs. principiul cauzei și efectuluiCum să-i înveți pe copiii dvs. principiul cauzei și efectului
  Cum să învățați cuvintele frecvente ale copiluluiCum să învățați cuvintele frecvente ale copilului
  Cum să alegi jocuri de tehnologie educațională pentru copiii tăiCum să alegi jocuri de tehnologie educațională pentru copiii tăi
  Cum să joci un rol activ în educația copilului tăuCum să joci un rol activ în educația copilului tău
  Cum să diagnosticați mai devreme autismulCum să diagnosticați mai devreme autismul
  Cum să împiedicați copiii dumneavoastră să aibă probleme de obezitateCum să împiedicați copiii dumneavoastră să aibă probleme de obezitate
  Cum să-i înveți pe copii să cânteCum să-i înveți pe copii să cânte
  Cum să îmbunătățiți aptitudinile sociale la copiiCum să îmbunătățiți aptitudinile sociale la copii
  » » Cum să îmbunătățiți raționamentul perceptiv al copiilor

  © 2011—2020 ertare.com