Cum să rezolvați anxietatea la copii

Toți copiii trebuie să se confrunte cu anxietate în viața lor. Cu toate acestea, unii dintre ei sunt mai îngrijorați decât alții. Învățarea de a face față anxietății copiilor le va învăța anumite abilități pentru a face față problemelor pe care le vor folosi pentru restul vieții. Cu toate acestea, poate fi dificil de văzut copilul dumneavoastră suferind de teamă, neliniște, nervozitate și timiditate. Din fericire, există modalități care pot ajuta copilul să-și depășească temerile. S-ar putea să vă gândiți să căutați ajutor medical dacă anxietatea copilului dvs. este extremă. De asemenea, puteți începe prin a citi Metoda 3 dacă sunteți îngrijorat de anxietatea copilului dvs., dar nu sunteți sigur ce o cauzează.

pași

Metoda 1
Ajutați copilul să-și depășească neliniștea

Imagine cu titlul Manevrați anxietatea la copii Pasul 1
1
Învățați-vă tehnicile de respirație pentru a vă ajuta să vă relaxați. Respirația profundă este o tehnică care calmează copilul cu ușurință și rapid. Explicați-i copilului că atunci când se simte neliniștit, poate începe să respire mai repede decât de obicei. Spune-i că asta îl poate face să se simtă mai rău. Respirația profundă necesită să respirați adânc, ceea ce determină plămânii să se umple cu aer și stomacul să se extindă.
 • Încurajați copilul să respire prin nas și să-și umple plămânii. Puneți mâna pe stomacul copilului și arătați-i că atunci când respiră, stomacul său ar trebui să se extindă dacă are probleme în a efectua această tehnică.
 • Când știți cum să respirați profund, lăsați-l să practice inhalarea timp de zece secunde, țineți respirația pentru un moment și apoi expirați timp de zece secunde. Puteți repeta acest proces de câte ori aveți nevoie până când vă simțiți mai puțin anxios.
 • Imaginea intitulată Manipularea anxietății la copii Pasul 2
  2
  Învățați-vă tehnicile de relaxare a mușchilor copilului. Aceste tehnici îi învață pe copil să-și relaxeze corpul într-un mod care îi permite să scape de anxietate. Fă-ți copilul să se simtă într-un spațiu natural calm. Apoi, l-au tensionat fiecare grup de mușchi la un moment dat. Începeți cu picioarele și mergeți la gât. În acest fel, copilul dumneavoastră ar trebui să-și relaxeze mușchii. Arătați-i copilului cum să strângă mușchii corpului făcând-o cu a ta dacă nu înțelege cum să o facă.
 • Puteți face copilul să se rotească în pat, care ar trebui să-i stimuleze corpul să se relaxeze.
 • Imaginea intitulată Manipularea anxietății la copii Pasul 3
  3
  Ajutați copilul să-și depășească gândurile anxioase. Această tehnică este cea mai bună și este utilizată pentru copiii mai mari. Când copiii sunt îngrijorați, adesea văd lumea printr-un văl de gânduri înfricoșătoare. Puteți face progrese mari dacă îl puteți ajuta să reevalueze lumea exterioară și să se confrunte cu temerile sale.
 • Pentru a face față acestor gânduri, înlocuiți gândurile anxioase cu gânduri mai realiste despre lume. Amintiți-vă copilului că are prieteni care doresc să se joace cu el și că profesorul său dorește să-i spună teme interesante dacă copilul dumneavoastră este nerăbdător să meargă la școală.
 • Afirmația "Sunt supărat în acest moment, dar acest sentiment va dispărea" Ar putea ajuta.
 • Imagine cu titlul Manevrați anxietatea la copii Pasul 4
  4
  Nu lăsați copilul să aleagă evaziunea. Acesta este un mecanism de coping foarte popular când o persoană este anxioasă. Evitarea ceea ce vă deranjează ar putea fi o soluție bună pe termen scurt, dar evaziunea face doar să înrăutățească problemele. Trecerea de la experiențe neplăcute vă spune subconștientului că aveți temeri și acest lucru ridică doar niveluri de anxietate. Este posibil ca, într-un timp scurt, problema să se înrăutățească și să devină mai dificil de controlat dacă copilul dumneavoastră continuă să o evite, în loc să se ocupe de ea.
 • Imaginați-vă situația în care copilul dumneavoastră devine foarte neliniștit atunci când vorbește în fața clasei și nu dorește. Pentru că te simți rău pentru el și nu vrei ca fiul tău să sufere, vorbești cu profesorul și-l rogi să-l scuze să facă asta. Ce se va întâmpla atunci când copilul dumneavoastră crește și trebuie să vorbească în public, dar nu poate scăpa de această situație? Anxietățile voastre se pot agrava în comparație cu ceea ce erați când erați copil.
 • Imagine cu titlul Manevrați anxietatea la copii Pasul 5
  5
  Ajutați copilul să se confrunte cu temerile lor. Adesea, copiii evită anumite situații sau anumite locuri din cauza fricii pe care o simt. Ei trebuie să facă față acestor temeri pentru a-și depăși anxietatea. Cu toate acestea, este de preferat să începeți cu o tehnică care nu este atât de înfiorător. De aceea, copilul dumneavoastră trebuie să se confrunte cu situații sau locuri care provoacă o mare anxietate. Faceți următoarele:
 • Începeți cu situații care cauzează puțină anxietate și apoi creșteți treptat intensitatea situației care provoacă anxietate. Prezentați situația copilului dvs. și lăsați-l să utilizeze tehnicile de relaxare pe care le-ați învățat. Însoțiți-vă copilul să efectueze pașii de relaxare dacă are probleme cu anxietatea sa. Puteți lăsa copilul să se pensioneze sau să se bucure de situație când se lasă senzație de neliniște.
 • De exemplu, îl puteți vorbi cu dvs., apoi cu prietenii, cu părinții prietenilor săi etc. Dacă vă este frică să vorbiți în fața clasei. Faceți acest lucru până când vă simțiți mai confortabil în a vorbi în fața oamenilor.
 • Imaginea intitulată Manipularea anxietății la copii Pasul 6
  6
  Fă-ți copilul să știe că îl accepți și îl iubiți. Fă-ți copilul să știe că îl iubești și îl acceptă pentru ceea ce este. S-ar putea să crezi că copilul tău știe deja, dar să le spui din nou și să le arăți cu îmbrățișări și cu ceva timp împreună este un rol important în a le ajuta să facă față anxietăților lor.
 • În același timp, rețineți că copilul dvs. este foarte sensibil la reacțiile dvs., deci trebuie să fiți atenți la comportamentul dvs. dacă doriți să vă gestionați anxietatea. Acceptarea copilului dvs., concentrându-se asupra calităților sale pozitive, relaxarea împreună și învățarea acestora cum să facă față fricii este ceea ce face o diferență în procesul de reducere a anxietății lor.
 • Metoda 2
  Căutați ajutor medical

  Imagine cu titlul Mâner anxietate la copii Pasul 7
  1
  Discutați cu medicul dumneavoastră despre obținerea medicamentelor pentru copii pentru a lupta împotriva anxietății. Anxietatea poate deveni foarte determinantă și dăunătoare în multe aspecte ale vieții copilului. Un alt mod de a trata anxietatea este cu medicamente care sunt disponibile pe bază de rețetă. Aceste medicamente pot fi utilizate cu tratamente terapeutice comune și tehnici de relaxare, cum ar fi cele menționate în secțiunea anterioară. Va trebui să discutați cu medicul dumneavoastră pentru a găsi un medicament și o doză care va fi benefică pentru copilul dumneavoastră. Utilizarea medicamentelor poate fi o perioadă scurtă de timp sau una lungă, în funcție de permanența anxietății copilului dumneavoastră.
  • Medicamentul cel mai frecvent utilizat împotriva anxietății din copilărie este inhibitorul selectiv al recaptării serotoninei (SSRI).
 • Imaginea intitulată Manipularea anxietății la copii Pasul 8
  2
  Dați medicului o listă completă a medicamentelor consumate de copilul dumneavoastră. Este foarte important să lăsați medicul să știe despre prescripții și medicamente fără prescripție, pe care copilul le consumă atunci când medicul prescrie un medicament anti-anxietate.
 • Medicamentele anti-anxietate pot avea reacții cu alte medicamente. Acesta este motivul pentru care este foarte important să vă informați medicul despre medicamentele consumate de copilul dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Manipularea anxietății la copii Pasul 9


  3
  Creați un program pentru a vă ajuta copilul să-și amintească medicamentele. Asigurați-vă că copilul are un program pentru a vă asigura că consumă toate medicamentele. Alegeți un timp ușor pentru copilul dumneavoastră și să luați medicamentul și apoi puneți medicamentul într-un loc pe care îl vor aminti.
 • Puteți crea un program vizual suspendând un calendar în care copilul dvs. verifică ziua în care trebuie să-și ia medicamentele. Poți să te distrezi prin a avea un autocolant ca marcaj sau alt ajutor vizual.
 • Imagine cu titlul Mâner anxietate la copii Pasul 10
  4
  Oferă o legătură pozitivă pentru a ajuta copilul să se simtă bine în a lua medicamente. Oferiți-i un premiu, o jucărie sau pur și simplu o atitudine foarte pozitivă în legătură cu procesul în care copilul își inhalează medicamentele.
 • O altă modalitate de a vă încuraja copilul să ia medicamente este să vă luați medicamentele în același timp (chiar dacă este doar un multivitamină). Acest lucru vă arată copilului că luarea medicamentelor sale este bună pentru că părinții săi iau pastilele cu el.
 • Imaginea intitulată Manipularea anxietății la copii Pasul 11
  5
  Evitați negativitatea în atitudinea dvs. Indiferent de metoda pe care o alegeți pentru a ajuta la integrarea medicamentelor în viața copilului dvs., trebuie să aibă succes dacă nu sunteți negativ. Negativitatea cu medicamente va provoca doar stresul în copilul vostru anxios.
 • Imaginea intitulată Manipularea anxietății la copii Pasul 12
  6
  Înțelegeți că există unele efecte secundare care apar cu pastile anti-anxietate. Este important să știți ce anume Administrația SUA pentru Alimentație și Medicamente (FDA) a emis un avertisment cu privire la ISRS. Într-o mică populație de copii, SSRI poate crește comportamentele și gândurile suicidare. Acest risc este foarte mic, dar este important să se monitorizeze comportamentul copilului atunci când începe să consumeze medicamente anti-anxietate.
 • Copilul dumneavoastră poate suferi de reacții adverse ușoare, cum ar fi cefaleea, greața și tulburările de somn.
 • Metoda 3
  Diagnosticați anxietatea copilului dumneavoastră

  Imaginea intitulată Manipularea anxietății la copii Pasul 13
  1
  Discutați cu copilul despre simptomele fizice pe care le întâmpină. Copiii pot prezenta anxietate în moduri diferite. Acestea pot fi diferite de modurile în care adulții manifestă anxietate. Există trei componente principale ale anxietății: fizicul, mintea și comportamentul. Schimbările fizice ale corpului copilului dumneavoastră pot fi dificil de identificat. Comunicarea simptomelor devine foarte importantă din cauza celor din urmă. Pentru a evalua aceste schimbări fizice, trebuie să puteți discuta cu copilul dvs. despre modul în care se simte fizic. Copilul dumneavoastră poate simți următoarele:
  • Ritmul cardiac rapid
  • Respirație rapidă
  • Dureri de stomac sau greață
  • Senzație de frig sau căldură
  • Pulverizare, tremurături și amețeală
 • Imaginea cu titlul Manevrați anxietatea la copii Pasul 14
  2
  Discutați preocupările copilului dumneavoastră. Copiii vor fi preocupați de multe probleme legate de viața lor. Aceste preocupări se pot referi la situațiile curente sau la un eveniment viitor. Copiii mici pot identifica gândurile anxioase, chiar și atunci când se simt foarte îngrijorați. Acest lucru se poate întâmpla și în cazul copiilor mai mari (sau adulților). Câteva exemple de gânduri anxioase sunt:
 • Ce se va întâmpla dacă cad din bicicletă și toți oamenii râd?
 • Ce se va întâmpla dacă mama mea nu vine să mă ia la școală?
 • Ce se va întâmpla dacă nu mă plac copiii?
 • Ce se va întâmpla dacă fac multe greșeli în testul meu de ortografie?
 • Imaginea intitulată Manipularea anxietății la copii Pasul 15
  3
  Uită-te la comportamente care demonstrează anxietatea copilului tău. Cele mai frecvente tipuri de comportamente care apar la copiii cu anxietate sunt evitarea și căutarea confortului. Evaziunea este unul dintre cele mai comune comportamente văzute în anxietate. Copilul va evita ceea ce se tem de o situație amenințătoare sau pe care o percepe ca atare. Deși este adevărat că acest lucru nu este un lucru rău dacă există o amenințare reală, în viața de zi cu zi ar putea împiedica copilul să se ocupe de situații de control. Mulți copii ar putea evita situațiile care le provoacă anxietatea, situații precum:
 • Nu doresc să mănânce în cantină
 • Nu vreau să înot
 • Nu doresc să meargă la școală preșcolară sau școlară
 • Nu doresc să vă ridici mâna în clasă
 • Nu vreau să dorm în camera ta
 • Imaginea intitulată Manipularea anxietății la copii Pasul 16
  4
  Ia ceva timp pentru a cerceta și a învăța despre anxietatea din copilărie. Educați-vă pentru anxietate din copilărie dacă credeți că copilul dumneavoastră suferă de anxietate. Înțelegeți că anxietatea este normală. În plus, toți oamenii (inclusiv copiii) se confruntă cu anxietate la un moment dat în viața lor. De exemplu, este normal să vă simțiți neliniștiți înainte de introduceri, întâlniri cu oameni noi și un test. Anxietatea poate fi adaptată și, uneori, îi ajută pe oameni să se ocupe de situații periculoase sau să facă cele mai bune rezultate. Anxietatea devine problematică numai atunci când organismul reacționează anxios în absența pericolului sau într-o situație stresantă. Faceți următoarele pentru a afla mai multe despre anxietate:
 • Discutați cu un medic sau terapeut și adresați-vă întrebări despre starea de sănătate a copilului dumneavoastră.
 • Căutați pe Internet prin pagini web autentice, cum ar fi site-ul național al Institutului de Sănătate.
 • Citiți articole și cărți legate de situația dvs.
 • sfaturi

  • Faceți o rutină pentru mâncare, teme, timp pentru a vă relaxa și pentru culcare, dacă copilul dvs. pare a fi stresat de schimbările de rutină.
  • Strivează-te împreună cu partenerul tău sau cu un alt adult acasă pentru a-ți gestiona anxietatea copilului.
  • Indicați consecințele asupra copilului dumneavoastră. Anxietatea nu oferă copilului permisiunea de a se comporta prost. Stabiliți limite și așteptări pentru copilul dvs. și aplicați consecințele.
  • Fiți încurajator atunci când copilul dumneavoastră se confruntă cu temerile lor. De asemenea, asigurați-vă că nu vă minimalizați temerile, spunându-i că este prost sau prost.
  • Formați-vă încrederea în sine a copilului prin implicarea în activități care îl fac mândră.
  • Nu uitați să vă ocupați de propriile dvs. reacții. Pentru a face acest lucru, trebuie să aveți grijă de tine, mancând bine, dormind și exercitându-vă.
  • Riscați-vă cu fiul tău anxios încercând lucruri noi și expunându-l la situații noi și medii noi.

  avertismente

  • Mergeți imediat la medic dacă copilul dumneavoastră ia un SSRI și începe să arate că are gânduri sau comportamente suicidare.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să dezvolți abilitățile sociale ale băiatului tăuCum să dezvolți abilitățile sociale ale băiatului tău
  Cum puteți determina stilul de învățare al copilului dumneavoastrăCum puteți determina stilul de învățare al copilului dumneavoastră
  Cum sa alegi un telefon mobil pentru copilul tauCum sa alegi un telefon mobil pentru copilul tau
  Cum să-i înveți pe copil să adauge și să scadăCum să-i înveți pe copil să adauge și să scadă
  Cum să-i înveți pe copiii dvs. cum să spele vaseleCum să-i înveți pe copiii dvs. cum să spele vasele
  Cum să înveți un copil să-i șterge nasulCum să înveți un copil să-i șterge nasul
  Cum să împiedicăți copiii să se teamă de monștriCum să împiedicăți copiii să se teamă de monștri
  Cum să vă opriți copilul să-și mănânce dințiiCum să vă opriți copilul să-și mănânce dinții
  Cum să facem față anxietății de separare a unui copilCum să facem față anxietății de separare a unui copil
  Cum să se ocupe de un copil aflat în întreținereCum să se ocupe de un copil aflat în întreținere
  » » Cum să rezolvați anxietatea la copii

  © 2011—2020 ertare.com