Cum să lupți împotriva crimei

Nu trebuie să vă alăturați poliției pentru a lupta împotriva crimei. Infracțiunea apare în multe forme diferite în lumea modernă și veți juca un rol în a vă ajuta să o opriți. Infracțiunea vă poate afecta casa, cartierul și vă poate afecta chiar și prin intermediul computerului. Din fericire, există mulți pași pe care îi puteți lua pentru a fi siguri.

pași

Metoda 1
Te protejează

Imaginea intitulată Crime de luptă Pasul 1
1
Rămâneți în situații de siguranță. Evitați să mergeți singuri noaptea, mai ales dacă se află în zone slab iluminate. Fiți atenți la mediul înconjurător și acordați atenție persoanelor care vă urmăresc sau vă urmăresc.
 • Imaginea intitulată Crima de luptă Pasul 2
  2
  Observați orice activitate suspectă care implică droguri. Casele de medicamente (locurile în care medicamentele ilegale sunt cumpărate și vândute) pot apărea în orice tip de vecinătate, în special cele în care oamenii sunt de obicei izolați. Dacă observați semne de activități care implică droguri și care înconjoară o casă în vecinătatea dvs., luați notă și contactați poliția. Aceste semne pot include:
 • traficul pietonal excesiv sau neobișnuit în jurul unei case (aceasta poate implica mulți oameni care vin și pleacă, oameni care se rătăcesc sau vizitatori frecvenți care intră și părăsesc repede)
 • mașini care se opresc frecvent acolo (mai ales dacă cineva din casă se duce să vorbească cu acele mașini)
 • activități de amenințare (incluzând intimidarea evidentă și violența sau creșterea bruscă a activității criminale în jurul casei)
 • schimbul direct de droguri și bani
 • Imagine cu titlul Fight Crime Step 3
  3
  Observați orice activitate suspectă care implică terorism. Rămâneți atenți la situații neobișnuite sau neobișnuite care pot indica o infracțiune sau o potențială infracțiune care implică terorism. Aceste situații pot include:
 • valize, geamantane, rucsaci sau alte pachete nesupravegheate
 • vapori sau mirosuri neobișnuite
 • străinii care pun întrebări în legătură cu procedurile de securitate sau care fac fotografii sau clipuri video despre caracteristicile de securitate ale unei clădiri
 • Imaginea intitulată Combaterea criminalității Pasul 4
  4
  Obțineți detalii despre orice crimă pe care o mărturisiți. Pentru a vă ajuta, poliția va avea nevoie de cât mai multe detalii posibil. Obțineți cât mai multe informații pentru a le împărtăși poliției. Dacă este posibil, asigurați-vă că includeți:
 • infracțiunea comisă
 • locul infracțiunii (este bun pentru a da o adresă fizică, dar puteți lua în considerare, de asemenea, puncte importante, astfel cercanos-, dacă sunteți într-o zonă urbană, va fi bine să știu pe străzile cruce din apropiere)
 • o descriere a suspectului (uita-te pentru orice caracteristici fizice distinctive, inclusiv înălțimea, greutatea, fizică, piele, culoarea părului și semne fizice (cicatrici sau tatuaje) - cu toate acestea, nu au nevoie de ele toate, dar mai multe detalii puteți obține, să fie mai bine)
 • orice element utilizat (puteți vedea dacă infractorii sunt înarmați sau dacă aveau instrumentele necesare pentru a executa infracțiunea specifică pe care au comis-o)
 • o descriere a victimei (în acest caz, poate fi persoana care a fost victima sau o clădire în cazul în care acesta este vandalism, jaf și alte crime de proprietate)
 • Imaginea intitulată Combaterea criminalității Pasul 5
  5
  Luați legătura cu poliția locală. Dacă o urgență este iminentă, formați 9-1-1. Dacă nu, contactați departamentul local de poliție. Când raportați o crimă, asigurați-vă că aveți toate detaliile gata.
 • Dacă aveți informații referitoare la o infracțiune federală, cum ar fi o infracțiune violentă, pornografie infantilă, trafic de persoane, terorism, trafic de droguri și fraudă, vă rugăm să contactați FBI sau cu Departamentul de Justiție.
 • Metoda 2
  Asigurați-vă locuința și cartierul

  Imaginea cu titlul Fight Crime Step 6
  1
  Asigurați-vă ușile și ferestrele. Nu este nevoie să fie ușor pentru hoți și alte persoane să forțeze intrarea. Obțineți obiceiul de a vă asigura atunci când părăsiți sau intrați în casa dvs. și înainte de a merge la culcare. Asigurați-vă că toate intrările potențiale la domiciliu pot fi asigurate.
  • Dacă aveți o cheie de rezervă, nu lăsați-o ascunsă undeva în afara casei. Este mai bine să o dați unui prieten de încredere sau unui vecin.
 • Imagine cu titlul Fight Crime Step 7
  2
  Protejați-vă valorile. Țineți obiectele de valoare departe de ferestre, cum ar fi aparatele, opera de artă și bijuteriile. Nu lăsați potențialii hoți "să privească la fereastră" pentru a vedea ce aveți. Ai putea lua în considerare investiția într-un magazin sigur pentru a stoca obiecte de valoare în interiorul casei tale. Cel puțin, puneți cheile la casă și mașina undeva în afara vederii, ca într-un sertar.
 • Imaginea intitulată
  3
  Scapă de locurile ascunse. Păstrați copacii și arbuștii departe de uși și ferestre și instalați luminile în jurul casei. Nu doriți să oferiți hoților potențiali ocazia de a vă ascunde atunci când încearcă să-ți alinieze casa.
 • Imagine cu denumirea Fight Crime Pasul 9
  4
  Obțineți un sistem de alarmă pentru casă. Există multe sisteme de alarmă pentru casă, care sunt proiectate pentru multe situații și case de viață diferite. Asigurați-vă că alegeți una care se potrivește cel mai bine necesităților dvs. Lucrurile care trebuie luate în considerare includ modul în care alarma se va conecta la un sistem de monitorizare, modul în care doriți să îl instalați și orice alte caracteristici suplimentare de automatizare a locuinței pe care le doriți.
 • Imaginea intitulată Crima de luptă Pasul 10
  5


  Protejați-vă casa când nu sunteți în preajmă. Dacă ieșiți o vreme, luați măsuri pentru a face să pară că sunteți încă acasă. Organizați-vă corespondența sau ziarele pentru ca cineva să le ridice. Luați în considerare cumpărarea unui cronometru pentru luminile sau dispozitivele electronice, astfel încât acestea să nu fie întotdeauna oprite.
 • Imaginea intitulată
  6
  Cunoaște vecinii tăi. Prezentați-vă oamenilor care trăiesc în jurul dvs. și știți puțin despre ei.
 • Află dacă vreunul dintre vecinii tăi are camere de supraveghere sau de securitate. Acest tip de informații poate fi util pentru ofițerii de poliție care au nevoie de dovezi video că o infracțiune a fost comisă în zona dvs.
 • Imaginea intitulată Crima de luptă Pasul 12
  7
  Țineți întâlniri comunitare. Dacă sunteți îngrijorat de creșterea criminalității, adunați oamenii din vecinătatea dvs. pentru a vorbi despre problemele și modurile în care pot lucra pentru a le rezolva. Probabil va fi mai bine să identificați unele probleme cu care vă puteți ocupa mai întâi - totuși, pe măsură ce vorbiți, vă puteți da seama că mulți vecini vor avea probleme similare cu criminalitatea.
 • Există deja grupuri, cum ar fi organizațiile bisericești sau cluburi sociale (de exemplu, Rotary International și Lions Club), pot constitui baza unei organizații împotriva criminalității.
 • Invitați, de asemenea, poliția la întâlnirile dvs. Ele vă pot ajuta să furnizați informațiile suplimentare de care aveți nevoie pentru a lupta împotriva criminalității în vecinătatea dumneavoastră și pentru a stabili modalități specifice de informare a oamenilor în mod anonim.
 • Imagine cu titlul Fight Crime Step 13
  8
  Efectuați o vigilență sau un marș anticriman. Dacă aveți un grup comunitar, puteți lua măsuri publice pentru a protesta împotriva crimei. Alegeți un loc în care un număr mare de persoane se pot întâlni și se vor afla într-un loc public vizibil. De vreme ce veți protesta în numele siguranței comunității dvs., o locație bună poate fi un punct de referință remarcabil pentru cetățeni. Organizați personalități locale, cum ar fi poliția, politicienii, victimele infracțiunilor sau clerul, pentru a vorbi despre problema criminalității locale și despre modul în care pot să o oprească.
 • Imaginea intitulată Crimă împotriva criminalității 14
  9
  Formați un grup de vigilenți în vecinătate. Dvs. și vecinii dvs. puteți lucra împreună pentru a ajuta poliția să păstreze vecinătatea în siguranță. Recrutați alți oameni din zona dvs. pentru a discuta despre problemele comunității și atentă pentru crime. Creați planuri de a avea grijă de vecinătate și de a comunica problemele. Asigurați-vă că implicați poliția locală, deoarece grupul dvs. de supraveghere va colabora îndeaproape cu aceștia.
 • Metoda 3
  Lupta împotriva criminalității cibernetice

  Imaginea intitulată Crima de luptă Pasul 15
  1
  Instalați un software de securitate. Există câteva produse bune care vă vor ține computerul în siguranță, asigurați-vă că aveți întotdeauna un sistem de securitate actualizat. Dacă vă oferă opțiunea de actualizare automată, luați-o.
  • Nu cumpărați un nou program de calculator dintr-un anunț pop-up sau din alt anunț care spune că a găsit un virus sau malware de pe computer. Este o altă înșelătorie pentru a permite hackerilor accesul la computer.
 • Imagine cu titlul 166136 16
  2
  Creați parole puternice. Sfatul tradițional este de a vă face parola o combinație de litere, cifre și simboluri majuscule și minuscule. Păstrați parolele într-un loc sigur și introduceți-le numai în pagini web securizate.
 • O altă modalitate de a crea o parolă sigură este să luați prima literă a fiecărui cuvânt din două propoziții simple, împreună cu numerele și simbolurile. De exemplu, expresia "Primul meu animal de companie era un câine pe nume Fido. Am avut-o în 1993 "ar deveni parola" MpmfupqsllF.Lte1993 ". Este lung și are un amestec de majuscule și litere mici, numere și simboluri. Deoarece nu este citit ca un cuvânt care apare într-un dicționar, va fi mai dificil pentru cineva să afle. De asemenea, deoarece parola se referă la o frază pe care numai dvs. o cunoașteți, va fi mai ușor să vă amintiți.
 • Imaginea intitulată Crima de luptă Pasul 17
  3
  Nu răspundeți la e-mailuri junk sau spam phishing. Nu furnizați niciodată informații personale sau financiare prin e-mail sau pagini web care nu sunt sigure. Firmele legitime nu vor cere informații personale prin e-mail sau prin mesaje text.
 • Multe dintre aceste e-mailuri par legitime sau amenință să acționeze împotriva dvs. dacă nu răspundeți. Nu vă speriați și nu răspundeți la aceste mesaje.
 • Imaginea intitulată Crima de luptă Pasul 18
  4
  Luați legătura cu autoritățile competente. Site-ul Asistentului reclamațiilor al Comisiei Federale de Comerț (https://ftccomplaintassistant.gov/#crnt&panel1-1) vă permite să raportați scheme de e-mail nesolicitate sau spam phishing. De asemenea, puteți trimite e-mailuri de la phishingul companiei supuse înlocuirii și grupului de lucru Antiphishing la [email protected]
 • Imaginea intitulată Combaterea criminalității Pasul 19
  5
  Verificați declarațiile dvs. bancare. Majoritatea infracțiunilor cibernetice sunt concepute să vă fure identitatea pentru a vă fura banii. Rămâi acordat pentru achiziții neobișnuite. Dacă observați ceva neobișnuit, contactați banca sau uniunea de credit cât mai curând posibil.
 • avertismente

  • Prima dvs. prioritate în combaterea criminalității ar trebui să fie menținerea în siguranță. Ar trebui să interveniți numai dacă există o amenințare gravă de vătămare fizică pentru o altă persoană sau pentru dumneavoastră. Chiar dacă infracțiunea nu pare violentă, este mai bine să sunați la poliție și să vă lăsați să se ocupe de situație.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să evitați să fii victimă a crimeiCum să evitați să fii victimă a crimei
  Cum să te descurci cu poliția când te bat la ușă la o petrecereCum să te descurci cu poliția când te bat la ușă la o petrecere
  Cum sa lupti ca un barbatCum sa lupti ca un barbat
  Cum să ajuți un dependent de droguriCum să ajuți un dependent de droguri
  Cum să spun nu drogurilor și alcooluluiCum să spun nu drogurilor și alcoolului
  Cum de a detecta semne de abuz de droguri de clubCum de a detecta semne de abuz de droguri de club
  Cum să înțelegem de ce consumă droguriCum să înțelegem de ce consumă droguri
  Cum să evitați toxinele de mediu în timpul sarciniiCum să evitați toxinele de mediu în timpul sarcinii
  Cum să se ocupe de cineva care are probleme cu alcoolul și drogurileCum să se ocupe de cineva care are probleme cu alcoolul și drogurile
  Cum se formează un ceas de cartierCum se formează un ceas de cartier
  » » Cum să lupți împotriva crimei

  © 2011—2020 ertare.com