Cum să te alături sorei tale

Dacă tu și sora ta lupți des, este o problemă care poate fi rezolvată. A lua împreună cu sora ta este un aspect important pentru dezvoltarea unei relații puternice și durabile. Prin urmare, nu uitați să se angajeze în interacțiuni pozitive cu ea. De asemenea, încercați să fiți politicoși și amabili cu ea, tratați-o ca și cum ar fi o prietenă bună, apreciați calitățile ei pozitive și încercați să evidențiați acele aspecte care o fac mai plăcută și mai interesantă. În cazul apariției unui conflict, încercați să o rezolvați cu cuvinte în loc să luptați și să argumentați. Cu puțină muncă grea, poți să faci o relație frumoasă cu sora ta.

pași

Partea 1
Interacționează pozitiv cu sora ta

Imagine intitulată Împreună cu sora ta Pasul 1
1
Sprijina sora ta cu realizările ei. Dacă vrei să ai o relație bună cu sora ta, fă-o să simtă că o susții. În loc să devii gelos pentru realizările tale, fii animator personal. Acest lucru îl va face să se simtă apreciată și să-și întărească legătura.
 • Dacă sora ta obține ceva în viața ei, oferi-i felicitările tale sincere. De exemplu, ați putea spune ceva de genul "Bună treabă! Sunt foarte mândru de tine!" Dacă obțineți cele mai bune note într-unul din semestrele dvs. academice. Dacă susții sora ta, este mai probabil să facă același lucru și cu tine.
 • Amintiți-vă că este normal să simțiți ocazional gelozie. În unele ocazii, poate doriți să fiți cel care a realizat ceva. Cu toate acestea, pur și simplu experimentând un sentiment negativ nu înseamnă că ar trebui să acționați în acest sens. Încearcă să-ți lași negativitatea și să-ți felicit cu adevărat sora.
 • Imagine intitulată Împreună cu sora ta Pasul 2
  2
  Setați limitele cu mult respect. Limitele sunt importante în orice relație sănătoasă. Fără limite solide, este dificil să se realizeze o relație pozitivă. Amintiți-vă că aveți dreptul să aveți propriul spațiu fizic și emoțional. Când sora ta invadează spațiul tău, spune-i cu respect, în loc să răspundă cu furie.
 • Dacă sora ta face ceva care te deranjează, ai dreptul să îi spui să se oprească. Uneori, frații sau surorile au puțin timp să înțeleagă ce limite sunt celelalte, deci este posibil ca sora ta să te facă uneori să te simți inconfortabil. În aceste situații, răspundeți în modul cel mai potrivit.
 • Întrebați-vă pe sora ta să pună capăt acelui comportament, dar fă-o într-un mod matur. Nu-i spuneți ceva de genul: "Ieși din camera mea! Nu vreau să fii aici!" Dimpotrivă, încercați să spuneți ceva de genul: "Uneori am nevoie de puțin spațiu și nu-mi place să fii în camera mea când încerc să citesc".
 • În unele ocazii, sora ta poate că nu înțelege că stabilești limite. Nu ezitați să cereți ajutorul părinților dvs. dacă sora dvs. nu respectă aceste limite.
 • Imaginea intitulată Împreună cu sora ta Pasul 3
  3
  Trimiteți treburile casnice O modalitate buna de a vă îmbunătăți relația este să lucrați ca o echipă. Încercați să ajutați sora dvs. cu unele din îndatoririle ei și întrebați-o despre ea. Dacă, de exemplu, ambele lucrează împreună spălând felurile de mâncare, acest lucru va încuraja munca în echipă și îi va face să se simtă mai uniți.
 • Efectuarea distracției la domiciliu vă poate întări relația. Dacă spălarea vesela pare a fi o operație obositoare, ambii pot încerca să creeze cântece pentru a trece timpul.
 • Imaginea intitulată Împreună cu sora ta Pasul 4
  4
  Tratează-ți sora ca și cum ar fi o prietenă bună. Mulți oameni tind să-și ia frații sau surorile de la sine înțeles. Este posibil să nu-ți vezi sora ca pe o persoană unică dacă ești obișnuit să o vezi doar ca membru al familiei tale. Încearcă să-ți tratezi sora ca pe un bun prieten. Mulți frați și surori devin foarte buni prieteni cu trecerea timpului.
 • Gândește-te la felul în care îi ții pe prietenii tăi la școală. Probabil nu-ți deranjezi sau chinui prietenii așa cum ai face cu sora ta. Prin urmare, încercați să arătați aceeași bunătate cu ea.
 • Petreceți timp cu sora dvs. Doar pentru că ea este un membru al familiei tale nu înseamnă că nu poți fi prieteni. De exemplu, o puteți invita să călătoriți cu bicicleta sau să jucați un joc de bord.
 • Partea 2
  Schimbă-ți atitudinea față de sora ta

  Imaginea intitulată Împreună cu sora ta Pasul 5
  1
  Nu fi gelos de talentul surorii tale. Gelozia este comună între frați și surori, ceea ce poate provoca o mulțime de stres. De exemplu, dacă sora ta preferă să citească cărți, rudele tale ar putea să acorde o atenție deosebită. În loc să vă simțiți gelos în această situație, arătați admirație pentru talentele surorii tale.
  • Gândiți-vă la propriile dvs. talente și abilități. Sora ta poate că a citit toate lucrările lui Jane Austen, dar ești un excelent jucător de baschet. Este posibil ca sora ta să fie o mare stea de patinaj, dar poate că ești un minunat în călărie.
  • Amintiți-vă că fiecare persoană este unică. Prin urmare, nu are sens să te compari cu sora ta, deoarece ambii sunt oameni diferiți. De asemenea, este bine că au abilități diferite.
 • Imaginea intitulată Împreună cu sora ta Pasul 6
  2
  Afișați aprecierea calităților pozitive ale surorii dvs. Dacă te superi pe sora ta de multe ori, având în minte calitățile ei pozitive poate fi utilă. În loc să vă concentrați asupra lucrurilor pe care le faceți și a ceea ce vă face să vă supărați, gândiți-vă la motivele pentru care îi prețuiți.
 • De-a lungul zilei, opriți-vă și exprimați aprecierea pentru sora dvs. Când face ceva ce-ți place, spune-i.
 • De exemplu, ați putea spune ceva de genul: "Chloe, chiar mă apreciez că m-ai ajutat cu tema mea de matematică în seara asta".
 • Dacă puteți să apreciați în mod regulat sora dvs., vă veți simți mai puțin frustrați de ea atunci când va apărea un conflict, deoarece vă veți aminti de ce calitățile ei pozitive depășesc cele negative.
 • Imaginea intitulată Împreună cu sora ta Pasul 7
  3


  Gândește-te la viitor. Poate fi dificil să te întâlnești cu unul dintre frații sau surorile tale când trăiesc toți sub același acoperiș și mai ales dacă împărtășesc aceleași spații și aceleași obiecte personale. Prin urmare, vă puteți simți foarte frustrat. În aceste momente, gândiți-vă la viitor. Amintiți-vă că nu vă veți putea vedea întotdeauna sora în fiecare zi. Acest lucru vă poate ajuta să apreciați mai mult.
 • Mulți frați sau surori devin buni prieteni la vârsta adultă. Chiar dacă situația este tensionată în acest moment, poate într-o zi sora ta va deveni cel mai bun prieten al tău.
 • Țineți cont de acest lucru atunci când vă simțiți frustrați. Amintiți-vă că un anumit moment nu definește o relație. De asemenea, având perspectiva, vă poate elibera de anumite frustrări.
 • Imagine intitulată Împreună cu sora ta Pasul 8
  4
  Evitați să vă etichetați sora. Dacă locuiți cu cineva, este uneori dificil să vedeți persoana respectivă ca persoană unică. Poate că conceptul pe care îl ai de la sora ta se bazează pe rolurile familiei. De exemplu, ați putea să vă gândiți: "Sora mea este fata inteligentă din casă" sau "Sora mea este fata bună din casă". Dimpotrivă, încercați să vedeți dincolo de aceste definiții și vă obligați să vedeți mai mult ca o persoană unică.
 • Opriți-vă dacă vă dați seama că vă etichetați sora. Luați o secundă pentru a pune sub semnul întrebării validitatea acestei etichete. Se vede ea în felul ăsta? Are sora dvs. o caracteristică care nu se potrivește cu această etichetă?
 • Concentrați-vă pe aspectele personalității surorii dvs. care nu se potrivesc cu eticheta pe care ați pus-o pe ea. Poate crezi că e mai atletică decât intelectuală. Luați o pauză și luați în considerare faptul că ați obținut cea mai bună notă în examenul de chimie finală.
 • Imaginea intitulată Împreună cu sora ta Pasul 9
  5
  Dă-ți sora mai puțin. Timpul petrecut cu sora ta este vital pentru a învăța să o apreciezi. Ambii se vor simți mai uniți dacă au activități comune, deci ar trebui să încercați să dedicați sora dvs. în fiecare săptămână.
 • De exemplu, poți să te duci cu ea la jocul de baschet după școală sau să o însoțești la următoarea lecție de pian. Puteți, de asemenea, să o cereți să vă facă același lucru, de exemplu, invitându-i la următoarea expoziție de artă.
 • Petreceți timp cu ea în timpul zilei. Urmăriți un film împreună după școală, jucați un joc de bord sau discutați despre filme, cărți și muzică.
 • Partea 3
  Gestionați conflictele cu sora dvs.

  Imaginea intitulată Împreună cu sora ta Pasul 10
  1
  Gândiți-vă înainte de a reacționa. Cel mai rău lucru pe care îl puteți face în timpul unui conflict este să reacționați imediat. Dacă sora ta ți-a rănit sentimentele, pauză înainte de a reacționa. Respirați adânc și numărați până la cinci ani. Acest lucru te va împiedica să explodezi cu sora ta, ceea ce ar putea face situația să se înrăutățească.
 • Imagine intitulată Împreună cu sora ta Pasul 11
  2
  Exprima-te cu cuvinte. Folosește cuvintele pentru a rezolva conflictele și pentru a evita strigătul, pentru că aceasta nu este într-adevăr o modalitate de a comunica. De asemenea, niciodată nu recurgeți la violență fizică, deoarece acest lucru ar putea face lucrurile să se înrăutățească. Nu vei vrea să-ți rănești sora în timpul unui argument.
 • Dacă sora ta te-a rănit sau te-a supărat, spune-i. Utilizați un limbaj simplu pentru a explica comportamentul dvs. inacceptabil, în loc să vă înfuriați.
 • De exemplu, puteți spune ceva de genul: "Ea, nu mă prindă. Strângerea dăunează". Acest lucru este mult mai eficient decât strigătul sau ciupirea ei.
 • Imagine intitulată Împreună cu sora ta Pasul 12
  3
  Evitați subiectele care provoacă conflicte. Există anumite subiecte care ar putea cauza argumente. Poate sora ta nu-i place să se ocupe de un anumit subiect la școală sau poate că au o problemă pe care nu o pot da de acord. Dacă există probleme specifice care provoacă conflicte, este mai bine să le evitați. Este imposibil să fiți de acord cu cineva tot timpul.
 • Imaginea intitulată Împreună cu sora ta Pasul 13
  4
  Vorbește cu părinții tăi. Dacă întâmpinați dificultăți în rezolvarea unei probleme cu sora dvs., discutați cu unul dintre părinți. Pentru că ei doresc ca tu și sora ta să se înțeleagă, ei vor fi fericiți să acționeze ca mediatori dacă ambii au o problemă.
 • Nu menționați problema negativ. Nu doriți ca părinții dvs. să creadă că sunteți în conflict sau rău. Introduceți-vă ca pe o persoană care dorește să rezolve problema în loc să vă aibă părinții pe partea voastră.
 • De exemplu, ați putea spune ceva de genul: "Tată, în ultima vreme am probleme cu Sophie. Poți să-mi dai niște sfaturi despre cum să vorbesc cu ea despre faptul că mi-a citit jurnalul?".
 • sfaturi

  • Căutați activități pe care ambele le puteți face, astfel încât să le puteți face împreună. De asemenea, faceți-i un moment special ca frați.
  • Încercați să o faceți să râdă! Umorul poate aduce oamenii mai aproape și poate reduce tensiunea în anumite situații.
  • Dacă sora ta pare a fi supărată sau tristă, întreabă-o ce se întâmplă cu ea. Arătarea îngrijorării pentru ea va întări relația lor.
  • Când ambele încep lupte, pleacă. Poate că ar trebui să stea departe unul de celălalt pentru un timp.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să învingi Vexen (Bătălia de date) în Hearts Regatul IICum să învingi Vexen (Bătălia de date) în Hearts Regatul II
  Cum să învingi ciuperca XIII nr. 4 în Îngeri de Regat IICum să învingi ciuperca XIII nr. 4 în Îngeri de Regat II
  Cum să obțineți formularul final și să îl ridicați în Hearts de Împărăție 2Cum să obțineți formularul final și să îl ridicați în Hearts de Împărăție 2
  Cum să faci un râs de copilCum să faci un râs de copil
  Cum să combateți insecuritateaCum să combateți insecuritatea
  Cum să nu mai concurezi cu cumnata taCum să nu mai concurezi cu cumnata ta
  Cum de a face o fată care este foarte supărată să vă ierteCum de a face o fată care este foarte supărată să vă ierte
  Cum să-ți sperii sora mai micăCum să-ți sperii sora mai mică
  Cum să vă conectați cu un frate sau o soră care vă ignorăCum să vă conectați cu un frate sau o soră care vă ignoră
  Cum să-ți mângâi sora când strigăCum să-ți mângâi sora când strigă
  » » Cum să te alături sorei tale

  © 2011—2020 ertare.com