Cum să efectuezi un calendar menstrual

Într-o lume accelerată, multe femei descoperă că perioadele lor pot ajunge în calea lor, mai ales dacă nu le așteaptă. Urmărirea ciclurilor menstruale vă poate ajuta să vă planificați vacanțele, ocazii speciale și chiar sarcină. În loc de a fi o victimă a timpului să vă surprins în fiecare lună, puteți lua măsuri proactive care vă permit să știți vremurile când va avea loc menstruatia. Utilizarea unui calendar menstrual poate fi o modalitate simplă și eficientă de a evita surprizele legate de perioada dumneavoastră.

pași

Partea 1
Urmăriți ciclul dvs.

Imaginea intitulată Păstrați un calendar menstrual Pasul 1
1
Obțineți un calendar potrivit pentru nevoile dvs. În prezent, există multe calendare diferite pe care le puteți utiliza pentru a urmări ciclul menstrual. Puteți să aveți un calendar sau un jurnal fizic sau să profitați de o serie de instrumente virtuale sau de aplicații smartphone care vă ajută să urmăriți ciclul menstrual. Aflați tipul care se potrivește cel mai bine nevoilor și dorințelor dumneavoastră.
 • Dacă doriți să vă înregistrați manual ciclul menstrual, cumpărați un calendar de hârtie cu o cantitate mare de spațiu pentru a vă lua note. Puteți obține opțiuni suficient de mici pentru a se potrivi în punga dvs. sau să aveți unul în biroul sau casa ta. Luați în considerare utilizarea calendarului smartphone-ului dvs., deși cu aceste dispozitive ar putea fi dificil să vizualizați modelele generale din ciclul dvs.
 • Obțineți o aplicație de urmărire online sau o aplicație smartphone dacă preferați să urmăriți în mod electronic ciclul dvs. Multe site-uri precum Strawberry Pal și LadyTimer au instrumente virtuale gratuite care ține evidența ciclului dvs. și sunt compatibile cu smartphone-urile. Acestea oferă, de asemenea, o gamă largă de servicii bazate pe nevoile dumneavoastra, printre care sunt de înregistrare și predicția perioadei, previziunile ovulație, partajarea fișierelor cu medicul dumneavoastră și memento-uri pentru consumul de pastile de control al nașterii. Deoarece nu aveți nevoie să scrieți nimic și există mulți factori diferiți pe care îi puteți înregistra, o alternativă electronică vă poate ajuta să economisiți timp și să vă amintiți informațiile într-un mod mai simplu. În plus, instrumentele online pot importa și exporta informațiile în alte calendare.
 • Imaginea intitulată Păstrați un calendar menstrual Pasul 2
  2
  Aveți calendarul la îndemână. Va trebui să vă amintiți să vă actualizați calendarul zilnic. Indiferent de formatul calendarului pe care îl alegeți (de exemplu versiunea pe hârtie, instrumentul online sau aplicația smartphone), acesta trebuie să fie disponibil în orice moment.
 • Plasați calendarul într-un loc unde nu uitați să luați note zilnice. Dacă sunteți ușor de jenat, vă recomandăm să îl plasați într-un loc în care nimeni nu îl vede, cum ar fi în poșetă sau în biroul dvs. de acasă. Evitați locuri precum biroul dvs., deoarece este posibil să nu vă puteți actualiza calendarul în weekenduri, sărbători și zile când vă îmbolnăviți.
 • Imaginea intitulată Păstrați un calendar menstrual Pasul 3
  3
  Actualizați-vă calendarul în fiecare zi. Amintiți-vă pentru a aduce un calendar și vă medicul informațiile importante despre ciclul dvs., cum ar fi durata acest lucru poate da, dacă este neregulată, iar timpul ovulatiei si daca faci. De asemenea, vă poate spune factorii care ar putea cauza cicluri neregulate. Prin urmare, este important să păstrați o evidență a tot ceea ce se întâmplă în timpul ciclului dvs. zilnic.
 • Luați în considerare actualizarea calendarului în același timp în fiecare zi, astfel încât să devină o rutină. Plasați o alarmă pe telefonul smartphone sau pe alt dispozitiv electronic în care, de obicei, uitați să actualizați calendarul. Multe aplicații vă vor aminti automat și în fiecare zi că trebuie să vă actualizați calendarul menstrual. Dacă preferați să utilizați o metodă non-electronică, luați în considerare utilizarea unei brățări cu 30 de conturi pe care le puteți elimina. Ca o reamintire, eliminați fiecare dintre ele pentru fiecare zi în care actualizați calendarul.
 • Imaginea intitulată Păstrează un calendar menstrual Pasul 4
  4
  Preziceți-vă perioada Poate doriți să vă preziceți perioada cu ajutorul calendarului. Majoritatea aplicațiilor și instrumentelor online vă vor marca calendarul electronic cu zilele anticipate, pe care le veți avea în funcție de modelele anterioare. De asemenea, puteți să vă prezinați manual perioadele dacă utilizați manual un calendar. Luați în considerare marcarea calendarului cu un semn pentru datele planificate.
 • Asigurați-vă că salvați datele dvs. zilnic pentru a obține cele mai exacte previziuni pentru perioada și ovulația dvs. cu ajutorul instrumentelor online și al aplicațiilor smartphone. Cu cât colectați mai multe date, cu atât veți avea mai multe șanse ca instrumentul să prezică perioada următoare.
 • Aflați când va avea loc următoarea perioadă, numărând 28 de zile (spațiul mediu dintre fiecare perioadă) de la ultima. Cu cât mai multe date scrieți sau stocați, cu atât mai precis puteți prezice durata ciclului dvs. și timpul în care s-ar putea ajunge la următoarea perioadă sau chiar la ovulație. Ciclul dvs. poate fi de 21 până la 35 de zile.
 • Imaginea intitulată Păstrați un calendar menstrual Pasul 5
  5
  Marcați prima zi a perioadei. Când mergeți la medic, veți auzi întrebarea "Când a fost prima zi a ultimei perioade?". Cunoașterea acestei date vă poate ajuta pe dumneavoastră și pe medicul dumneavoastră să stabiliți o cantitate mare de informații diferite, inclusiv durata ciclului dumneavoastră sau momentele cele mai fertile. Asigurați-vă că scrieți prima zi a perioadei dvs. de îndată ce începe.
 • Imaginea intitulată Păstrați un calendar menstrual Pasul 6
  6
  Luați note ale simptomelor. De obicei, într-un calendar de hârtie și unul online sau pentru smatfon, va fi loc pentru a scrie simptomele pe care le experimentați. Notele dvs. pot fi la fel de detaliate pe cât doriți. De exemplu, puteți marca prima zi a perioadei dvs. cu un punct roșu la data respectivă. Dacă doriți ceva mai detaliat, puteți scrie următoarele: "Perioada a început astăzi. Mă simt umflat și letargic, precum și senzație de teribile crampe abdominale și înapoi. "
 • Amintiți-vă că cu cât sunt mai detaliate notele dvs., cu atât mai multă abilitate va trebui să discerneți modelele importante din ciclul dvs. Dacă vă simțiți jenat sau vă grăbiți, utilizați simboluri pentru a reprezenta zilele în care menstruați, dacă fluxul este considerabil sau chiar când ovulați.
 • Luați în considerare factorii care pot părea irelevanți pentru dvs., cum ar fi cât de mare este fluxul dvs. sau dacă aveți numai descărcări vaginale. Chiar dacă marcați numai data cu o perioadă, asigurați-vă că o scrieți în calendar. Includeți orice simptome fizice sau emoționale pe care le aveți, cum ar fi poftele alimentare sau plânsul frecvent. Toate aceste simptome vă pot ajuta să stabiliți ce se va întâmpla în fiecare lună și să spuneți medicului dumneavoastră despre eventualele nereguli pe care le puteți întâlni.
 • Imaginea intitulată Păstrați un calendar menstrual Pasul 7
  7
  Amintiți-vă în fiecare zi că menstruați. Așa cum este important să marchezi prima zi a perioadei, este de asemenea important să țineți o evidență a timpului în care menstruați. Acest lucru vă poate spune medicului dumneavoastră dacă ciclul dumneavoastră este de durată normală. De asemenea, vă poate ajuta să efectuați suficiente provizii în cazul în care sunteți departe de casă.
 • Notați în fiecare zi că menstruați. De exemplu, dacă perioada dvs. are loc între 15 și 21 august, trebuie să faceți o notă în calendarul dvs. în secțiunile etichetate pentru această perioadă a lunii.
 • Lăsați necontrolate zilele în care vă lipsesc perioada. De exemplu, perioada dvs. a început pe data de 15 și sa încheiat la 21 august, dar nu a existat sângerare pe 18 ani, lăsând acea dată necompletată în calendar.
 • Nu uitați să înregistrați informațiile suplimentare pe care le doriți, inclusiv starea dvs. de spirit, nivelul fluxului și alte schimbări în lucruri precum culoarea și textura.
 • Imaginea intitulată Păstrați un calendar menstrual Pasul 8
  8
  De asemenea, țineți minte modificările ciclului în zilele în care nu menstruați. Multe femei utilizează calendare menstruale pentru a urmări ovulația și modificările în mucoasa cervicală. Acest lucru poate promova sau preveni sarcina, precum și indică posibile probleme. Cu toate acestea, puteți ține evidența de zi cu zi a ciclului se poate spune, de asemenea momentele în care simptomele sindromului premenstrual sau ocazii adecvate pentru a face sex, și alte modificări posibile care pot avea corpul tau este probabil să apară.
 • Urmăriți orice simptome fizice și emoționale pe care le aveți zilnic. Amintiți-vă că nu trebuie să faceți acest lucru în detaliu. Puteți scrie următoarele: "Descărcări mai groase astăzi și cu un miros slab ușor. Cu toate acestea, mă simt bine "sau" fără simptome fizice, dar cu un sentiment de agresiune ".
 • Imaginea intitulată Păstrați un calendar menstrual Pasul 9
  9
  Continuați să urmăriți calendarul în timp. Singura modalitate de a determina modelele din ciclul dvs. este printr-o înregistrare pe parcursul lunilor sau anilor, fie într-un jurnal, fie într-un instrument online. Acest lucru vă poate ajuta să anticipați totul, de la sindromul premenstrual până la perioada dumneavoastră, precum și calendarul metodelor contraceptive suplimentare.
 • Mențineți o înregistrare în calendar timp de cel puțin șase luni. De obicei, acest lucru este destul timp pentru a discerne modelele specifice din ciclul dvs.
 • Imaginea intitulată Păstrați un calendar menstrual Pasul 10


  10
  Verificați datele. Aproximativ la fiecare trei luni, examinați datele pe care le-ați colectat în calendar sau încărcați-le într-o foaie de calcul sau într-un document Word. Acest lucru vă poate ajuta pe dumneavoastră și pe medicul dumneavoastră să identificați mai eficient modelele și posibilele probleme ale ciclului dumneavoastră, precum și să contribuiți la promovarea sau prevenirea sarcinii.
 • Trimiteți orice informații relevante medicului dumneavoastră în cazul în care utilizați o aplicație smartphone sau un instrument online.
 • Conversia unui calendar manual sau a unui jurnal într-un document sau foaie de calcul Word, astfel încât să puteți căuta ușor informațiile și să le trimiteți medicului dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Păstrați un calendar menstrual Pasul 11
  11
  Acordați atenție modelelor. După câteva luni, ar trebui să puteți distinge diferitele modele din ciclul dvs. Acest lucru nu numai că vă poate ajuta să anticipați perioada, dar vă poate ajuta medicul să determine dacă aveți o problemă de reproducere. Spuneți medicului dumneavoastră despre orice model pe care îl observați și asigurați-vă că puneți întrebări în cazul în care le aveți.
 • Luați notă de toate neregulile din ciclul dvs. Dacă vă pierdeți o lună sau dacă vă pierdeți o mulțime de zile, discutați cu medicul dumneavoastră la următoarea vizită.
 • Luați în considerare utilizarea unui instrument sau a unei aplicații online pentru a vă ajuta să detectați modelele din ciclul dvs. În multe cazuri, puteți utiliza, de asemenea, aplicații de detectare pentru a vă înregistra ciclul.
 • Verificați calendarul dacă intenționați să participați la un eveniment important, cum ar fi o nuntă sau o vacanță. De exemplu, dacă aveți perioada între 15 și 20 de luni, este posibil să doriți să anulați orice eveniment important în acele zile și chiar mai devreme pentru a avea probleme cu sindromul premenstrual.
 • Partea 2
  Preziceți ovulația

  Imaginea intitulată Păstrați un calendar menstrual Pasul 12
  1
  Acordați atenție modificărilor în mucusul cervical. Mucoasa prezentă în cervixul unei femei are o consistență diferită în funcție de stadiul ciclului în care este. Aveți grijă la schimbările care apar în consistența mucusului cervical vă pot ajuta să anticipați la ce punct din ciclul menstrual ovulas sau chiar să vă dați medicului indicii importante despre ciclul dumneavoastră și despre sănătatea reproducerii. Asigurați-vă că ați notat modificările din calendarul dvs. pentru a anticipa mai eficient când puteți ovula, astfel încât să puteți promova sau preveni sarcina.
  • Examinați mucusul cervical în lenjeria dvs. sau prin introducerea degetelor în vagin. Amintiți-vă că nu este nimic în neregulă cu acest lucru și că nu este un motiv să vă fie rușine.
  • Observați culoarea și consistența mucoasei. De asemenea, este posibil să doriți să notați prezența unui miros rău, care poate fi un semnal de infecție. Dacă sunteți pe punctul de a ovula, mucusul cervical va fi mai abundent, precum și subțire și alunecos. De obicei, acest lucru se întâmplă aproximativ între 5 și 8 zile după perioada dvs. Rețineți că sunteți mai fertil în această etapă și ar trebui să evitați sexul și să utilizați protecția în cazul în care nu doriți să aveți o sarcină. În cazul în care procesul de ovulație este de peste, mucusul cervical va fi de cantitate mai mică, precum și mai gros și mai puțin vizibile. Acest ciclu al mucoasei cervicale durează, de obicei, aproximativ două săptămâni.
 • Imaginea intitulată Păstrați un calendar menstrual Pasul 13
  2
  Urmați metoda zilelor fixe. Cele mai multe cicluri menstruale pentru femei au, în medie, un timp standard între 26 și 32 de zile. Prin plasarea informațiilor în calendarul dvs. folosind metoda zilelor fixe, puteți anticipa calendarul ovulației.
 • Amintiți-vă că trebuie să fiți foarte harnici când vă înregistrați ciclul folosind această metodă. Instrumentele și aplicațiile online pot, de asemenea, prezice sau determina cele mai probabile zile pe care le veți ovula ca parte a înregistrării ciclului. Probabil ovulați între ziua 8 și ziua 19 a ciclului menstrual. Prima zi a perioadei dvs. marchează prima zi a ciclului. Dacă doriți să rămâneți însărcinată, vă recomandăm să aveți mai mult sex în aceste zile. În caz contrar, folosiți protecție suplimentară sau evitați sexul în timpul perioadei de fertilitate crescută.
 • Imaginea intitulată Păstrați un calendar menstrual Pasul 14
  3
  Măsurați temperatura corporală bazală. În general, temperatura femeii în repaus, sau temperatura corporală bazală, va crește puțin în timpul ovulației. Luarea temperaturii zilnic ca parte a calendarului menstrual poate indica perioada de ovulație.
 • Mențineți o înregistrare zilnică a temperaturii bazale a corpului în calendar sau într-o aplicație online. Acordați atenție unei creșteri minime a temperaturii, care este un factor care ia în considerare multe aplicații. Dacă temperatura pare puțin ridicată, ar putea însemna că ovulați. Dacă doriți să rămâneți însărcinată, poate doriți să faceți mai des sex atunci când crește temperatura. Dacă doriți să evitați sarcina, luați în considerare abținerea sau utilizarea unei protecții suplimentare.
 • Imaginea intitulată Păstrați un calendar menstrual Pasul 15
  4
  Verificați aplicația În funcție de tipul de calendar pe care îl utilizați pentru a ține evidența ciclului dvs., este posibil să puteți determina ovulația prin simpla vizualizare a unei aplicații de pe dispozitiv. În unele cazuri, această aplicație ar putea indica zilele dvs. de ovulație.
 • Rețineți că puteți descărca aplicații special pentru ovulație împreună cu calendarul menstrual. Luați în considerare posibilitatea de a obține o aplicație care integrează un calendar menstrual și de ovulație.
 • Imaginea intitulată Păstrați un calendar menstrual Pasul 16
  5
  Nu uitați să păstrați o înregistrare a rezultatelor. Indiferent de modul în care țineți evidența ovulației, asigurați-vă că înregistrați rezultatele în calendarul menstrual în fiecare zi. Acest lucru vă poate ajuta să anticipați când trebuie să faceți sex, să vă abțineți de la el sau să utilizați mai multă protecție. De asemenea, vă poate avertiza asupra eventualelor probleme cu ovulația. În ultimul caz, este mai bine să consultați un medic.
 • Imaginea intitulată Păstrați un calendar menstrual Pasul 17
  6
  Discutați cu medicul dumneavoastră. Doctorii au pacienții lor să țină evidența ciclurilor lor din mai multe motive, cum ar fi dorința de a avea o sarcină, de a determina durata ciclului și de simptome sau chiar de a detecta probleme. Dacă aveți nelămuriri în timpul înregistrării ciclului, programați o programare la medicul ginecolog. Ar putea sugera să țineți evidența altor simptome sau elemente ale ciclului dvs., astfel încât să le puteți trimite în mod regulat. Acest lucru va indica eventualele probleme sau nereguli, pe lângă faptul că vă va ajuta să dezvoltați un plan de tratament adecvat.
 • Amintiți-vă că este important să fiți la fel de cinstit cu înregistrarea în calendarul dvs. și informațiile pe care le oferiți medicului. Nu este nimic de care să vă fie rușine și, chiar dacă aparent mai multe informații irelevante ar putea fi importante pentru medicul dumneavoastră.
 • sfaturi

  • Luați în considerare posibilitatea de a vă marca activitatea sexuală în calendarul menstrual. Acest lucru vă poate ajuta să determinați motivul pentru care s-ar întâmpla nereguli în ciclul dvs.

  avertismente

  • Rețineți că un număr de factori, cum ar fi medicamente (de exemplu, contraceptive), modificări ale vieții (de exemplu, stresul) sau chiar alimentația pot modifica ciclul, perioada și fluxul dvs. , în unele cazuri, nu veți avea chiar perioada.
  • Amintiți-vă că un calendar menstrual este doar o estimare a ciclului dvs. și nu a putut fi întotdeauna corect din cauza posibilelor neregularități din ciclul dumneavoastră.
  • Consultați-vă medicul despre orice neregulă pe care o observați sau care vă îngrijorează pe baza calendarului dvs.

  Lucruri de care ai nevoie

  • calendar
  • ceva de scris
  • aplicație pentru smartphone
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să adăugați un calendar ebraic în calendarul iPhoneCum să adăugați un calendar ebraic în calendarul iPhone
  Cum să adăugați sărbători evreiești într-un calendar iPhoneCum să adăugați sărbători evreiești într-un calendar iPhone
  Cum se creează un calendar în Google DocsCum se creează un calendar în Google Docs
  Cum să împiedicați ca aplicația Mail Mail să vă trimită alerte din calendarCum să împiedicați ca aplicația Mail Mail să vă trimită alerte din calendar
  Cum se face un calendar gata de imprimare cu PowerPointCum se face un calendar gata de imprimare cu PowerPoint
  Cómo hacer un calendario mensual con Microsoft PublisherCómo hacer un calendario mensual con Microsoft Publisher
  Cum se curata cache-ul iCalCum se curata cache-ul iCal
  Cum să fii calm în timpul menstruației taleCum să fii calm în timpul menstruației tale
  Cum puteți face perioada mai scurtăCum puteți face perioada mai scurtă
  Cum să luați controlul ciclului menstrualCum să luați controlul ciclului menstrual
  » » Cum să efectuezi un calendar menstrual

  © 2011—2020 ertare.com