Cum să vă ocupați de utilizarea unui sutien la o vârstă fragedă

Toți prietenii tăi au pieptene plate, dar tu avansezi prin furtunos la pubertate. Dacă trebuie să folosiți un sutien la o vârstă fragedă, nu trebuie să vă simțiți jenat sau conștienți de sine. Oamenii se dezvoltă la viteze diferite și, în timp, toți vor fi la fel ca voi. Toate acestea sunt o parte naturala a cresterii, dar nu trebuie sa o faci singur. Aveți încredere în mama sau mătușa dvs., sprijiniți-vă prietenii și aflați ce se întâmplă cu corpul vostru. [[Categorie:

pași

Metoda 1
Folosiți sutienul corect

Imaginea intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 1
1
Măsurați toracele Utilizarea dimensiunii corecte a sutienului vă va ajuta foarte mult să vă simțiți confortabil cu ideea de a folosi unul. Luați o măsurătoare și măsurați-vă:
 • Înfășurați banda în jurul toracelui în zona coastelor. Nu o reglați, dar ar trebui să se potrivească perfect fără să o dați jos.
 • Scrieți această măsură în centimetri. Rotunde până la cel mai apropiat centimetru. Adăugați 12,5 cm (5 inci) la acest număr. Aceasta va fi dimensiunea toracelui sau a benzii (dimensiuni 32, 34, 36 etc.).
 • 2
  Măsurați dimensiunea pieptului. Înfășurați banda în jurul sânilor, la cea mai largă parte. Din nou, nu o reglați, dar ar trebui să fie strânsă și să nu cadă.
 • Scrieți această măsură în centimetri. Rotunde până la cel mai apropiat centimetru. Acesta va fi numărul pe care îl veți utiliza pentru a calcula mărimea cuponului (AA, A, B, C, D etc.) în pasul următor.
 • Imaginea intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 2
  3
  Calculați mărimea cupei. Mărimea potrivită a ceștii este importantă, astfel încât să nu folosiți ceva prea mic în cazul în care sânii dvs. nu ajung și nu ies pe laturi. De asemenea, nu doriți să folosiți ceva prea mare deoarece puteți simți sutienul incomod. Pentru a calcula dimensiunea paharului:
 • AA: dacă mărimea benzii și dimensiunea paharului sunt aceleași, aveți o ceașcă de dimensiune AA.
 • R: Mai puțin de 2,5 cm (1 ") diferență între dimensiunea benzii și mărimea paharului.
 • B: între 2,5 cm și 6,5 cm (între 1 și 2,5 inci) a diferenței dintre dimensiunea benzii și mărimea paharului.
 • C: 6,5 cm - 9 cm (2,5 "- 3,5") diferența dintre mărimea benzii și mărimea paharului.
 • D: 9 cm - 11,5 cm (3,5 "- 4,5") diferența dintre mărimea benzii și mărimea paharului.
 • DD (E): 11,5 cm - 15 cm (4,5 "- 6") diferență între dimensiunea benzii și mărimea paharului.
 • Sânii vor crește și nu veți ajunge la primul suport. Măsoară-te din nou la fiecare șase luni pentru a te asigura că folosești dimensiunea potrivită.
 • Imaginea intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 3
  4
  Luați un prieten adult de încredere. Du-te cumpărați sutienul cu un adult de încredere, cum ar fi mama sau matusa ta. Ei vă pot oferi opinii oneste despre cum arată sutienul în tine și poate că vă pot cumpăra câteva.
 • Imaginea intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 4
  5
  Încercați câteva tipuri diferite de sutien. Poti sa te simti foarte diferit cand le incerci si cand le poti purta toata ziua. Încercați câteva tipuri diferite, cum ar fi un sutien sport, un camisol și un sutien regulat cu cești, pentru a vedea care este cel mai confortabil. Cumpărați câteva opțiuni diferite și încercați-le când ajungeți acasă. Cu care te simți cel mai bine?
 • Încercați un sutien sport, mai ales dacă aveți sani mai mici. În general, sutienele sport nu au cupe separate și sunt mai confortabile decât sutienele obișnuite.
 • Încercați un sutien cu un fir, dacă aveți sani mai mari. Acest tip de sutien vă poate oferi un suport mai adecvat.
 • Încercați un top de rezervor care are un sutien încorporat. Alegeți un capac de rezervă care are un sutien încorporat pentru a face mai ușor să începeți să utilizați un sutien. Se va arata ca poti purta doar un capac de rezervor. Purtați o cămașă peste cămașa fără mâneci.
 • Probabil că nu aveți nevoie de un sutien cu căptușeală sau accesoriu. De obicei, acest lucru vă va face sânii să pară mai mari și să vă atragă atenția nedorită. Cu toate acestea, sutiene căptușit poate oferi o formă mai puțin.
 • Imagine intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 5
  6
  Utilizați un sutien care nu poate fi văzut prin îmbrăcăminte. Nu vă atrage atenția nedorită cu un sutien care poate fi văzut prin haine. Evitați sutienul colorat la culoare când purtați o cămașă de culoare deschisă. În schimb, utilizați o culoare neutră.
 • Utilizați un sutien fabricat dintr-o țesătură care nu este prea subțire. În caz contrar, niplurile vor fi văzute.
 • Puneți cămașa pe sutien pentru a vedea cum arată. Este posibil ca sutienul să aibă o decorare care să se poată afla sub cămașă și să fie vizibilă.
 • Metoda 2
  Evitați tachinarea sau jena

  Imaginea intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 10
  1
  Ignorați tachinarea. Poate fi chinuitoare când cineva se distrează de tine, mai ales dacă o faci în fața tuturor. Ignora-o cât de bine poți. Uneori oamenii se distrează deoarece sunt curioși sau pentru că nu înțeleg ce se întâmplă sau chiar pentru că îi plac.
  • Puteți chiar să încercați să răspundeți într-un mod ingenios pentru a arăta cât de maturi sunteți și cât de imature sunt.
  • Dacă tachinarea continuă mai mult de una sau două zile, discutați cu profesorul sau cu un adult de încredere. Nu trebuie să te simți ca o țintă doar pentru că corpul tău se dezvoltă.
  • Rămâi calm când vorbești cu ei. Dacă sunteți defensiv și supărat, este posibil să nu fiți luați în serios. Dacă sunteți calm, vă puteți comunica sentimentele mai bine și într-un mod mai serios.
 • Imaginea intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 11
  2
  Faceți-i pe ceilalți să nu vă mai tragă sutienul Unul dintre cele mai grave lucruri pe care ceilalți copii le fac și cel mai des întâlnit este de a trage cureaua de sutien. Copiii pot fi deosebit de curioși în privința sutienelor și pot dori să găsească o cale de a vă atrage atenția. Dar trăgând-o pe cureaua sutienului tău este enervantă și poate chiar răni.
 • Spune-le să nu mai atingă hainele tale. Explicați-vă că nu vă place și că nu le apreciați dacă o fac. Dacă nu se opresc, spuneți imediat unui profesor sau unui adult de încredere.
 • Dacă vă simțiți amenințat sau nu îi puteți opri să se comporte așa, este posibil ca ceea ce vă confruntați este hărțuirea sexuală, care este comportamentul unei persoane care te face să te simți nesigur. Citiți mai multe despre hărțuirea sexuală în articolul wikihow: "Cum să tratăți hărțuirea sexuală la școală“.
 • Imaginea intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 12
  3
  Găsiți confidențialitatea dacă trebuie să vă schimbați hainele. Deși nu trebuie să-ți fie rușine de corpul și sprijinul tău, poți să te simți mai relaxat dacă îți schimbi hainele în particular. Când petreceți noaptea în casa unui prieten, puteți schimba hainele în baie.
 • Dacă trebuie să schimbați hainele pentru clasa de educație fizică, puteți intra într-un cabinet de baie sau puteți încerca să vă schimbați în modul cel mai discret pe care îl puteți. Alegeți un dulap care este aproape de unul dintre prietenii dvs. Este mult mai probabil ca ea să te ajute în loc să te tachineze. Întoarce-ți spatele la celelalte fete din dressing. Citiți mai multe sfaturi în articolul wikiHow: "Cum se schimbă în vestiarul școlii“.
 • Imaginea intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 13
  4
  Puneți cămașa în pantaloni când jucați. Dacă vă bateți cu fața în jos pe mâner, cămașă va merge în sus și vă sutien va fi văzut. Puneți cămașa în pantaloni pentru a evita o situație rușinoasă sau dezvăluitoare.
 • Imagine intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 14


  5
  Utilizați un sutien sport pentru educația fizică. Când sunteți în clasă de educație fizică, este posibil să aveți nevoie de sprijin suplimentar pentru sânii dumneavoastră. În caz contrar, acestea pot sări neconfortabil când alergi sau sari. Utilizați un sutien sport care vă ajută bine atunci când vă exerciți și vă veți simți mai confortabil.
 • Metoda 3
  Să se ocupe de prietenii tăi

  Imaginea intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 15
  1
  Încrede-te pe cel mai bun prieten al tău Nu o numiți un prieten mai bun pentru nimic. Cel mai bun prieten al tău va dori să te ajute să te simți bine despre tine. Dacă te deranjează ceva, poți vorbi cu ea despre preocupările tale. Va veni la salvare dacă cineva te va distra de tine.
 • Imaginea intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 17
  2
  Fiți o sursă de informații pentru prietenii dvs. Deși vă puteți simți conștient de sine atunci când purtați un sutien atunci când nici unul dintre prietenii dvs. nu fac, ați putea fi curios despre ce se va întâmpla cu corpurile lor. Puteți fi o sursă de informare pentru prietenii dvs. și să le spuneți cum să obțineți un sutien, ce tipuri de sprijin există și ce pare să ajungeți la pubertate.
 • Imaginea intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 18
  3
  Suporta alte fete. Dacă există o altă fată care, de asemenea, folosește sutienul la o vârstă fragedă, o susține. Apără-i dacă cineva se distrează de ea. Ajută-i să-și dea seama cum să vorbească cu mama sau matusa ei. Acest lucru poate duce chiar la începutul unei noi prietenii pentru tine.
 • Metoda 4
  Aflați despre dezvoltarea corpului

  Imaginea intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 6
  1
  Discutați cu un adult de încredere. Spuneți-i adultului dvs. de încredere despre preocupări precum mama, mătușa sau sora mai mare. Este posibil ca organismul dvs. să experimenteze și alte modificări pe care ați putea dori să le discutați. Acesta vă poate ajuta să vorbiți cu o femeie care are experiență în utilizarea unui sutien, în loc de tatăl tău. Începeți prin a spune că doriți să vorbiți și să rămâneți pozitivi în conversație. Asigurați-i că nu se întâmplă nimic rău, dar că aveți câteva întrebări despre corpul vostru și despre creșterea.
  • Puteți începe cu o întrebare precum: "Când ați purtat un sutien pentru prima dată?"
 • Imaginea intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 7
  2
  Cere-i să țină conversația privată. Când discutați cu această persoană, cereți-i să păstreze conversația privată. Este posibil ca unii părinți sau alți adulți să fie excitați deoarece începeți pubertatea și deveniți femeie, dar acest lucru poate fi jenant pentru dumneavoastră. Întreabă-i pe adultul în care ai încredere să nu spui altor persoane despre creșterea ta.
 • Imaginea intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 9
  3
  Cere-i să te ajute cu frații tăi. Dacă aveți un frate sau o soră mai tânără enervantă, ei pot să nu realizeze că trebuie să existe limite. Dacă vă simțiți jenat că purtați un sutien, întrebați-i pe adultul în care aveți încredere să vă asigurați că frații voștri nu se distrează de voi. Dacă nu te simți confortabil vorbind cu părinții tăi despre acest lucru, adultul în care ai încredere poate să-i spună pentru tine.
 • Imaginea intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 19
  4
  Citiți o carte despre evoluția dvs. Luați o carte din bibliotecă cu privire la pubertate la fete și căutați mai multe informații despre ce se întâmplă cu corpul vostru. Vei realiza că este foarte natural ca sânii să crească, chiar dacă se întâmplă puțin mai devreme decât prietenii tăi.
 • Dacă nu doriți să scoateți cartea din bibliotecă, întrebați-vă pe mama dacă vă poate cumpăra una.
 • Există, de asemenea, unele site-uri excelente la pubertate la fete, care pot răspunde la multe dintre întrebările pe care le puteți avea despre corpul dumneavoastră.
 • Imaginea intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pas 20
  5
  Aflați mai multe despre imaginea corporală și despre mass-media. Imaginea corpului este modul în care o persoană se vede pe sine însuși și pe sentimentele pe care le are despre corpul și natura lor. Imaginile pe care le vedeți în reclame, filme, reviste și la televizor pot fi distorsionate și vă vor duce să vă gândiți la ceea ce este un corp normal. Dar adevărul este că fiecare fată și femeie este făcută diferit și nu există un corp perfect.
 • Există câteva pagini web bune care vorbesc despre imaginea corporală și despre mass-media.
 • Imaginea intitulată Cope cu purtarea unui sutien la o vârstă fragedă Pasul 21
  6
  Vizitați un medic pediatru. S-ar putea să fiți de ajutor să discutați cu un doctor despre corpul dumneavoastră. Puteți să-l întrebați în privat și vă poate da răspunsuri sincere, fără a vă judeca sau a vă face să vă simțiți conștienți de sine.
 • sfaturi

  • Nu pierdeți speranța Această etapă în care sunteți singurul care utilizează un sutien nu va dura pentru totdeauna. Prietenii tăi vor fi și ei în curând.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să faci un sutien sport purtând o scurtăCum să faci un sutien sport purtând o scurtă
  Cum să reglați breteleleCum să reglați bretelele
  Cum să cumperi primul sutien fiicei taleCum să cumperi primul sutien fiicei tale
  Cum să desfaceți un sutienCum să desfaceți un sutien
  Cum sa alegi sutienul potrivitCum sa alegi sutienul potrivit
  Cum de a alege lenjerie măgulitoare pentru un bust micCum de a alege lenjerie măgulitoare pentru un bust mic
  Cum sa faci sani mici arata mai mareCum sa faci sani mici arata mai mare
  Cum sa faci un sutien cu disc discoCum sa faci un sutien cu disc disco
  Cum să poarte un frumos gâtCum să poarte un frumos gât
  Cum să țineți bretelele la locul lorCum să țineți bretelele la locul lor
  » » Cum să vă ocupați de utilizarea unui sutien la o vârstă fragedă

  © 2011—2020 ertare.com