Cum să ne ocupăm de o mamă dominantă

E greu să te înțelegi cu martorii, mâniile și mâinile încăpățânate și, uneori, nu poți să aștepți până în ziua când iese din viața ta. Există modalități de a face față acestei situații. Se pot înțelege, chiar și după ce sunteți destul de bătrâni ca să scăpați.

conținut

pași

Imagine cu titlul Deal cu o mamă dominativă Pasul 1
1
Fi înțelegere cu mama ta. Dacă pare a fi dominantă, poate că pentru că simțiți că tot ceea ce se petrece în viața voastră, inclusiv pe tine, trebuie să fie perfect. Pentru ea, singura modalitate de a se asigura că este perfectă este aceea de a controla totul.
 • Imagine cu titlul Deal cu o mamă dominativă Pasul 2
  2
  Dacă puteți, găsiți "partea dvs. sensibilă". Majoritatea mamei dominante se ascund în spatele unei măști de "școală principală" pentru a se simți mai încrezători și mai responsabili. Este posibil să nu vedeți această parte adesea, dar poate apărea atunci când pur și simplu acceptați deciziile, le îmbrățișați sau evitați să aveți un argument în care săriți în mod normal. Cu cat iti poti scoate partea mai sensibila, cu atat vei avea mai bine cu ea.
 • Imagine cu titlul Deal cu o mamă dominativă Pasul 3
  3
  Amintiți-vă că, deși mamele dominante pot părea stricte, enervante și controlate, ele sunt cu adevărat îngrijorate de tine. Esti copilul ei si este greu sa vezi cum creste - vrea ca totul sa fie perfect in viata ta si sa te tii in siguranta. Pe măsură ce creșteți, este mai greu pentru ea să vă dea mai multă libertate decât alte mame.
 • Image cu titlul Deal cu o mamă dominativă Pasul 4
  4
  Puneți-vă în locul lui și ar trebui să știți că este posibil ca ea să aibă o trecută sau o copilărie dificilă. Acest lucru ar putea explica de ce este o „mamă puternică“, deoarece ei nu doresc ca copiii lor să treacă prin ce a trecut.
 • Image cu titlul Deal cu o mamă dominativă Pasul 5
  5
  Fiți răbdători cu ea și încercați să vorbiți despre lucruri în loc să o deranjeze. Uneori, ia în considerare mama ta și explicați că te simți sufocat, deoarece ea are „acest lucru“ poate face o mulțime de diferență. Altfel, stați liniștit, știind că nu merită să lupți și că problemele vor trece.
 • Imagine cu titlul Deal cu o mamă dominativă Pasul 6
  6
  Exprimați-vă opinia atunci când ceva este foarte important pentru dvs. Nu te comporți răzvrătit sau nu te lupți cu mama ta. Arătați-vă mamei că sunteți o persoană bună și că doriți să rezolvați problemele într-un mod prietenos și fără a fi ofensat-o.
 • Imaginea intitulată Deal cu o mamă dominativă Pasul 7
  7


  Plecați când ați atins nivelul maxim al toleranței. Acordați-vă timp pentru a evalua situația și ce puteți face în mod diferit data viitoare și amintiți-vă lucrurile bune pe care le-a făcut pentru dvs.
 • Imaginea intitulată Deal cu o mamă dominativă Pasul 8
  8
  Nu compara mamă cu mamele prietenilor tăi și nici nu-ți pare rău pentru că ai ceea ce percepi ca o mamă foarte rea. Fiecare persoană și fiecare familie sunt diferite și nu știți cum sunt cu adevărat "în spatele ușilor închise".
 • Imaginea intitulată Deal cu o mamă dominativă Pasul 9
  9
  Rezistati tentatiei de a spune prietenilor tai cat de groaznic este sa traiesti cu o persoana ca mama ta. Poate că nu înțeleg de ce mama dvs. este diferită de prietenii dvs. și este posibil să o susțină în locul dvs. Dacă simțiți că ar trebui să o împărțiți, faceți-o cu un prieten care nu vă judecă sau nu spuneți altora sau cereți-i mamei să vă aducă la un consilier care vă poate asculta și vă poate ajuta să vă rezolvați problemele.
 • Imagine cu titlul Deal cu o mamă dominativă Pasul 10
  10
  Dezvoltați un spirit de bunătate. Aveți grijă să nu dezvoltați un spirit de ură împotriva mamei voastre. Este ușor să erupă furia în tine și ea se poate acumula într-o perioadă de timp în care, de asemenea, vă chinuiți sau blestemați-vă pe mama voastră în imaginația voastră. În cazuri extreme, atunci când erupa ura, poate doriți și să nu existe.
 • Imaginea intitulată Deal cu o mamă dominativă Pasul 11
  11
  Stabiliți limite și să vă controlați viața când deveniți adult. Asigurați-vă că mama înțelege că vă planificați ocupația, alegeți soțul / soția și ridicându-vă familia în felul dvs. Dați-i voie să știe că prețuiți părerea și sfaturile ei, dar că nu puteți alege să faceți tot ceea ce vrea să faceți.
 • Imagine intitulată Deal cu o mamă dominativă Pasul 12
  12
  Lăsați critica, opiniile negative și insultele să vă alunece, deoarece apa curge din rață. Dacă o permiteți, mama dvs. dominantă va încerca să vă urmărească, să vă critice prietenii, deciziile și stilul de viață și vă va deranja pentru lucrurile pe care le consideră nepotrivite. De asemenea, veți critica ori de câte ori puteți și va fi dificil să evaluați schimbarea. Încercați să nu fiți ofensați, descurajați sau dezamăgiți, ea este la fel.
 • Imagine cu titlul Deal cu o mamă dominativă Pasul 13
  13
  Acceptați faptul că nu poți schimba caracterul, ci doar încearcă să o ajute să vadă greșelile sale, astfel încât să puteți avea grijă de ele și să le schimbe. În primul rând, trebuie să vă vedeți și să credeți că aveți nevoie de o schimbare și că această schimbare se poate întâmpla mai repede decât se aștepta, dar nu este o idee bună să o forțezi cu opiniile tale sau să o forțezi să aibă o conversație. Fii răbdător, fiind o influență pozitivă în viața ta printr-un cuvânt sau o acțiune este cel mai bun lucru pe care îl poți face.
 • sfaturi

  • Scrieți o scrisoare din inima voastră despre cum vă simțiți și cum vă influențează acțiunile. Scrieți-l într-un mod plăcut și nu uitați să scrieți cât de mult îl iubești și prețuiește-l.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să ne ocupăm de soacraCum să ne ocupăm de soacra
  Cum să te ocupi de o mamă care controleazăCum să te ocupi de o mamă care controlează
  Cum să faci față unei mame teribile când ești adultCum să faci față unei mame teribile când ești adult
  Cum să ne ocupăm de vesti proasteCum să ne ocupăm de vesti proaste
  Cum să mențină o atitudine pozitivă în fața celor mai grave zileCum să mențină o atitudine pozitivă în fața celor mai grave zile
  Cum să te descurci cu drama mamei copiilor partenerului tăuCum să te descurci cu drama mamei copiilor partenerului tău
  Cum să te alături mamei prietenului tăuCum să te alături mamei prietenului tău
  Cum să-i mulțumim pe mama prietenei taleCum să-i mulțumim pe mama prietenei tale
  Cum să te căsătorești cu cineva care nu-i plac mama taCum să te căsătorești cu cineva care nu-i plac mama ta
  Cum să-ți convingi mama să te lase să dormiCum să-ți convingi mama să te lase să dormi
  » » Cum să ne ocupăm de o mamă dominantă

  © 2011—2020 ertare.com