Cum să te descurci cu un tată teribil

Lumea în care trăim nu

Este ca și în programele pe care le vedem la televizor. Unii părinți sunt foarte greu de manevrat, abuziv sau este oribil să fie cu ei. Dacă sunteți ghinionist și blocați cu un tată teribil, acești pași vă pot ajuta să înțelegeți și să vă ocupați mai bine de el.

pași

Imagine cu titlul Deal cu un tată groaznic Pasul 1
1
Acceptați faptul că nu ne alegem părinții. Dacă tatăl tău este abuziv sau nu există așa cum ai nevoie, poate fi foarte dureros, dar nu E vina ta Dacă ar fi fost altcineva în locul tău, s-ar fi comportat în același fel. Comportamentul dvs. nu este o reflectare a cine sunteți - nu aveți nimic de-a face cu tine. Este foarte important să înțelegeți acest lucru!
 • Imagine cu titlul Deal cu un tata groaznic Pasul 2
  2
  Eliberați vina pe care o simțiți că recunoașteți că tatăl dvs. nu este un model bun pentru tine ca tată. Există multe modalități prin care tatăl tău te poate face rău. Este abuziv din punct de vedere fizic pentru tine sau pentru mama ta? Apelați ceilalți membri ai familiei dvs. cu porecle, le piticiți sau le blestemați? Ești absent tot timpul și ești departe când ești acasă? Nu ai timp pentru tine? Esti dependenta de alcool sau de droguri? Este prea strictă sau pur și simplu rău?
 • Imagine cu titlul Deal cu un tata groaznic Pasul 3
  3
  Înțelege asta Nu este problema voastră în afara căreia sunteți forțați să trăiți și să vă ocupați de ea. Dacă tatăl tău este o persoană nefericită sau slabă, asta nu te face cauzând-o. Nu l-ai dus la acel comportament. El și-a creat propria viață și propriile relații cu oamenii. Poate că el a fost fericit la un moment dat, dar nu este acum. Nu poți schimba acest fapt pentru el, indiferent cât de mult vrei.
 • Imagine cu titlul Deal cu un tata teribil Pasul 4
  4
  Evitați confruntările mari și dramatice cu el. Nu te va duce nicăieri și, dacă nu, va face lucrurile să se înrăutățească. Viața ta trebuie să meargă înainte fără el. Nu este nevoie să vă dovediți sau să încercați să obțineți aprobarea dvs. Asta te va face să te simți groaznic și gol înăuntru. Concentrați-vă pe relațiile bune pe care le aveți cu alte persoane. Înconjurați-vă cu oameni cărora le pasă de tine și de sentimentele tale. Nu aveți pe nimeni? Încercați să vă faceți prieteni cu oameni buni. Lumea este plină de oameni care caută prieteni buni și care îi pasă de ceilalți.
 • Imagine cu titlul Deal cu un tata groaznic Pasul 5


  5
  Muncește din greu să te placă în viața ta. Dacă doriți bani, vă depuneți eforturile pentru notele dvs. și continuați în școală. Dacă aveți deja un loc de muncă, începeți să economisiți bani pentru a deveni mai independenți.
 • Imagine cu titlul Deal cu un tata groaznic Pasul 6
  6
  Uită-te în jurul tău ... Există vreun alt om bun care să poată deveni o figura tatălui tău? Chiar și o femeie în care aveți încredere poate prelua acest rol important. Oamenii mai în vârstă din anii șaptezeci sau optzeci de ani pot fi foarte singuratici și pot căuta pe cineva cu care să vorbească. Se pot bucura de povestiri despre viata lor si de sfaturi bune.
 • Imagine cu titlul Deal cu un tata groaznic Pasul 7
  7
  Rămâi puternic Țineți-vă valorile și moralul. Încearcă să fii bărbat sau femeie bună, în ciuda faptului că trebuie să te descurci cu un tată nefericit.
 • Imagine cu titlul Deal cu un tata groaznic Pasul 8
  8
  Lasă-l să știe. Spune-i tatălui tău că ceea ce te face să te simți inconfortabil este vina lui. Va exista o șansă bună să se schimbe și să încerce să te facă să te simți mai fericit. Dacă tatăl tău nu este un fel de persoană, acționează într-un mod care îl face să simtă că ceva nu este în regulă cu fiul său, ceea ce ar putea să-l facă să se gândească la schimbarea atitudinii sau obiceiului rău.
 • sfaturi

  • Nu credeți că pentru că ai avut un tată oribil vei fi un tată rău în viitor. Numai tu ești responsabil pentru comportamentul tău. Tratați-i pe alții cum doriți să vă trateze.
  • Evitați să vă ocupați cât de mult puteți. Rămâi ocupat și concentrat. Obțineți un loc de muncă după școală sau pur și simplu nu răspundeți la telefon dacă vă sunați.
  • Dacă la școală evenimente sau la domiciliu sunteți supărat sau critic la tot ceea ce faceți, pur și simplu înapoi și retrage. Încearcă să vorbești cu cineva despre cât de frustrat, rănit și supărat pe care îl simți cu el. Scoate-o din piept, nu-l ține.
  • Deveniți un model de bunătate și comportament bun, în special pentru frații și surorile voastre. Spuneți altor membri ai familiei dvs. cât de mult le iubești și că veți fi mereu acolo pentru ei.
  • Dacă tatăl tău este dependent de droguri sau de droguri, fii atent. Starea ta se poate schimba într-o clipă. Rămâi la casa unui prieten sau cu alți rude. Dacă este foarte rău sau periculos - spuneți cuiva.
  • Este împotriva legii să faceți sex sau să abuzați fizic de un copil (împingeți-vă, îndoiți-vă brațul, părăsiți cicatricile sau vânătăi etc.). Ține minte asta Nu este normal, nu toate casele sunt ca ale dvs. și puteți obține ajutor.
  • Rămâneți în școală și practicați sportul dacă sunteți adolescent. Exercițiul greu este o modalitate excelentă de a elibera stresul și presiunea vieții în casă. Dacă sunteți tentați să loviți pe cineva sau să îi intimidați - este posibil să încercați să eliberați unele stres și furie. Nu face asta - te va face să te simți mic înăuntru. În mod similar, devorarea cărților în bibliotecă reprezintă o scuză excelentă pentru a nu fi acasă în jurul valorii de el - același lucru se aplică sportului de echipă.
  • Dacă sunteți oameni intimidați, opriți-vă și scuzați-vă. Ești mai bine decât asta.
  • Sunați la o linie de violență în familie.
  • Există o bună șansă că tatăl tău a suferit în copilărie. Te plângi amar despre părinții tăi? Sau nu vrei niciodată să vorbești despre copilăria ta? Ambele sunt semne că el a avut probleme ca un copil și că a fost abuzat și rănit în timp ce crește. Unii bărbați se destramă și din război, alcool sau droguri. Ei dezvoltă bariere profunde pentru a-și amortiza propria durere interioară. Acestea sunt răni care nu pot fi vindecate de voi. Dacă vă biciuiește membrii familiei într-un mod periculos și imprevizibil, sunați la poliție. Dacă vă temeți că ar putea să vă rănească grav pe cineva din familia ta sau pe tine însuți - chemă poliția sau aranjează ca o rudă să vină să-i ridice. Ascundeți-l de la el, dacă este necesar, dar cel mai bine este să spuneți unui adult. Nu intrați cu mașina în mașină dacă bea sau este drogat.
  • Dacă aveți un tată care pare că nu-i pasă, nu puteți face prea multe lucruri. Indiferența față de copilul tău este tristă. Păcat că nu este capabil să aibă o relație iubitoare cu tine. Luați o parte din dragostea pe care o aveți și dați-o cineva care merită - sau pentru voi înșivă. Creați-vă propriile scopuri de viață și faceți-vă visele să devină realitate. Puteți crea o viață bună și puteți începe o nouă familie cu multă dragoste și atenție pentru toți.
  • Dacă mama dvs. este căsătorită cu un om abuziv, încercați să o ajutați să iasă din relație la un moment dat. Cu toate acestea, dacă sunteți adolescent, ar putea fi necesar să lucrați mai întâi la salvarea dumneavoastră. Unele femei cred că merită să fie bătut sau umilit. Mama ta poate fi o femeie bună, doar slăbită și speriată. Spune-i cum te simți și dacă nu te ascultă, concentrează-te asupra ta.
  • Dacă tatăl tău îți întrerupe lucrurile și scapă de lucruri apreciate, nu fă același lucru. Încercați să-l țineți pe tatăl dvs. departe de camera dvs. și dacă se întâmplă altceva, cumpărați o încuietoare pentru camera dvs. pe ambele părți.
  • Dacă tatăl tău demonstrează într-un fel un lucru nepoliticos sau necuviincios față de tine, el își reflectă acțiunile înapoi, fiind la fel ca el să-i arate ce face.
  • Dacă situația devine volatilă, sunați la urgență.
  • Asigurați-vă că, dacă este imposibil să trăiți împreună cu tatăl tău, într-o bună zi vei crește să fii adult. Luați măsurători pentru a vedea imaginea completă. Puteți aplica pentru un schimb de școli, puteți merge la o universitate dintr-un alt stat sau vă puteți alătura armatei pentru a continua educația. Doar nu renunta.

  avertismente

  • Unii părinți sunt într-adevăr răniți sau bolnavi psihologic. Din nou, nu puteți face prea multe lucruri. Protejați-vă!
  • Nu cădeți niciodată pentru eticheta "ești un băiat rău". Se întâmplă în multe familii. Dacă tatăl tău sau ambii părinți îți spun că ești sau pe alții că ești "probleme" sau "un copil rău care provoacă probleme". Amintiți-vă că sunteți pur și simplu un copil! Nu esti cine esti - asta este o declaratie falsa. De ce oamenii etichetează copiii? Pentru a împiedica pe ei înșiși sau pe alții să le judece! Ei nu vor să se uite în interiorul lor și să lucreze la problemele lor, deci este mai ușor să o descărcați cu tine. Nu credeți asta pentru un minut. Adulții pot manipula foarte ușor copiii. Numai tu poți decide propriul tău caracter.
  • Nu vă lăsați înapoi să încercați să vă faceți plăcere sau să-i faceți pe tatăl tău mizerabil fericit. Veți da greș. Pentru că o persoană își creează propria fericire. Doar nu lasa comportamentul tau sa te traga inapoi.
  • Nu folosiți medicamente pentru al bloca, veți răni numai pe voi înșivă și veți deveni mai slabi.
  • Să nu devii ca el în comportamentul tău. Aceasta este viața ta, fă bine.
  • Nu lăsa pe nimeni să te atingă dacă nu vrei să fii atins. Dacă tatăl tău te lovește sau te atinge sexual, ar trebui să-i spui cuiva în afara familiei. Spune-i unui vecin, prieten sau profesor. Nu este un comportament acceptabil. Tu nu ești punga ta sau poșta ta de sex. Respectați-vă și protejați alți membri ai familiei.
  • Dacă oricând tatăl tău te cere să încalci legea, nu o faci. Poate că el devine foarte supărat, vă lovește și vă insulte mult, dar vă păstrați postura. Dacă te amenință cu faptul că te va pune într-un "închisoare pentru copii" sau care vă va trimite într-un orfelinat, urmați fluxul. Spune-i că vei apela "serviciul de îngrijire a copilului". Acesta este un serviciu care vă va ajuta dacă aveți probleme serioase. Misiunea ta este de a proteja copiii. Sau întrebați o altă rudă mai veche, cum ar fi un bunic sau o mătușă.
  • Nu face speranțe false cu el. Dacă sunteți întotdeauna dezamăgit - lăsați-l pe el și pe mama dvs. să știe. Clarifică faptul că nu vrei să fii rănit de lui comportament. Dacă nu se schimbă repede, ieșiți și dedicați timp și dragoste altora. Doar pentru că el este tatăl tău - nu trebuie să te supui lipsei de respect sau a comportamentului prost. Meriți ceva mult mai bun.
  Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să vorbești cu un copil despre un părinte absentCum să vorbești cu un copil despre un părinte absent
  Cum să interacționați cu copiii noului partenerCum să interacționați cu copiii noului partener
  Cum să te ocupi de prietena tatălui tăuCum să te ocupi de prietena tatălui tău
  Cum să ne ocupăm de un tată răuCum să ne ocupăm de un tată rău
  Cum să nu mai fii o persoană abuzivăCum să nu mai fii o persoană abuzivă
  Cum să te descurci cu drama mamei copiilor partenerului tăuCum să te descurci cu drama mamei copiilor partenerului tău
  Cum să ne ocupăm de un prieten abuzivCum să ne ocupăm de un prieten abuziv
  Cum să-l oprești pe tatăl tău să nu te deranjezeCum să-l oprești pe tatăl tău să nu te deranjeze
  Cum să nu mai inventezi scuze pentru părinții toxiciCum să nu mai inventezi scuze pentru părinții toxici
  Cum să te oprești de lupta cu tatăl tăuCum să te oprești de lupta cu tatăl tău
  » » Cum să te descurci cu un tată teribil

  © 2011—2020 ertare.com