Cum să ne ocupăm de un tată alcoolic

Dacă unul dintre părinții dvs. bea, acest lucru poate fi foarte dureros și confuz, deoarece el poate promite din nou și din nou că se va opri, dar niciodată nu va. Este important să înțelegeți că alcoolismul este o dependență și că această persoană trebuie să se angajeze să primească tratament profesional pentru a putea schimba cu adevărat. Între timp, puteți să vă ocupați de un părinte alcoolic, păstrându-vă ocupat și îngrijindu-vă propria bunăstare. De asemenea, puteți să convingă această persoană să caute ajutorul necesar

.

pași

Metoda 1
Să se ocupe de un tată alcoolic și să caute ajutor

Image titled Deal cu un părinte alcoolic Pasul 1
1
Distras când bei. Dacă vrei să-i ajuți pe unul dintre părinți sau pe cineva "priviți-l" Când beți, acest lucru este perfect de înțeles, deși comportamentul dvs. poate să nu fie același în aceste circumstanțe ca atunci când sunteți treji. În unele cazuri, când beau, părinții s-ar putea lupta cu soții sau chiar cu copiii lor, deci trebuie să te distanți pentru a minimiza șansele de a fi în mijloc.
 • Stabiliți un loc sigur în care puteți să vă refugiați când unul dintre părinți începe să bea din control. Unele opțiuni bune includ o casă de copaci în grădina dvs., o casă a unui vecin sau un parc local.
 • Image titled Deal cu un părinte alcoolic Pasul 2
  2
  Nu-ți asumi responsabilitatea pentru alcoolismul tatălui tău. În cele din urmă, această persoană se comportă așa, pentru că a decis așa. Ea este adultă, așa că ar trebui să aibă grijă de tine, în loc să-l faci singur. Nu trebuie să te învinovățești pentru alcoolismul unuia dintre părinții tăi sau să-ți asumi întreaga responsabilitate "repara" această problemă
 • Pentru ca un alcoolic să se îmbunătățească cu adevărat, singura modalitate este de a se angaja în reabilitare. Nu este ceva ce poți face pentru această persoană, dar ea trebuie să o facă singură.
 • Nu sunteți responsabil pentru dependența unuia dintre părinții voștri, indiferent de vârsta în care vă aflați. El trebuie să-și asume responsabilitatea pentru propria situație într-un mod care se poate schimba.
 • Image titled Deal cu un părinte alcoolic Pasul 3
  3
  Vorbiți cu el despre posibilitatea de a căuta ajutor. Nu puteți controla decizia pe care unul dintre părinți o face cu privire la cererea de ajutor, dar îl puteți convinge să o facă. Dacă aveți frați, îi puteți întâlni pe ei și pe tatăl tău când este treaz să-l roage să-i ceară ajutorul de care are nevoie. Dacă îi arăți că sunteți îngrijorat, acest lucru i-ar putea lăsa în cele din urmă să facă acest lucru.
 • Dacă sunteți adolescent, ați putea spune: "Mamă, suntem foarte îngrijorați de tine. Nu vrem să trăim cu o familie gazdă. Te poți consulta cu un doctor, te rog?".
 • Dacă sunteți un adult, puteți spune: "Mamă, am observat că obiceiul tău de băut se înrăutățește. Vreau ca copiii mei să crească cunoscând bunica lor, dar dacă păstrați asta, nu cred că pot. Ați putea cere ajutor, vă rog?".
 • Image titled Deal cu un părinte alcoolic Pasul 4
  4
  Discutați despre alcoolismul unuia dintre părinții dvs. cu un adult de încredere. Puteți implica un alt adult în cazul în care vorbește cu tatăl tău alcoolic nu are efect. Poți să te întorci la celălalt tată, o mătușă sau unchiu, unul dintre bunicii tăi, un prieten al familiei sau un adult de încredere în școala ta. Discutați cu el despre ce se întâmplă și cereți-i să vorbească cu tatăl tău alcoolic în numele tău.
 • Image titled Deal cu un părinte alcoolic Pasul 5
  5
  Cereți ajutor dacă sunteți în pericol. Este posibil ca un alcoolic să atace pe alții cu violență atunci când beau. Trebuie să cereți imediat asistență dacă acest lucru se întâmplă cu dvs. sau cu frații dvs. Pentru aceasta, puteți apela un alt membru al familiei sau al unui vecin. Dacă vă îngrijorați că tatăl dvs. vă va face rău, frații sau dvs., trebuie să sunați la departamentul de urgență local.
 • Dacă locuiți în SUA Puteți apela linia telefonică de abuz pentru copii la 1-800-4-A-CHILD.
 • Dacă sunteți adult și tatăl dvs. devine violent, sunați la numărul de serviciu local de urgență.
 • Metoda 2
  Aveți grijă de sănătatea emoțională

  Image cu titlul Deal cu un părinte alcoolic Pasul 6
  1
  Dezvoltați strategii de combatere a stresului. A avea un tată alcoolic poate avea un impact asupra sănătății și bunăstării tale, deoarece sănătatea, angajarea sau siguranța tatălui tău te-ar putea îngrijora foarte mult. Pentru a menține stresul la bay, puteți practica tehnici de îngrijire personală și de relaxare.
  • Printre tehnicile de relaxare pe care le puteți încerca să combateți stresul sunt imaginile ghidate, meditație, yoga și respirația profundă.
  • De asemenea, printre activitățile de îngrijire personală pe care le puteți practica sunt masaje pentru a elimina stresul, băile fierbinți și pentru a viziona emisiunile TV preferate.
 • Image titled Deal cu un părinte alcoolic Pasul 7
  2
  Stabiliți limite personale Este posibil ca un tată alcoolic să nu-ți respecte limitele personale în moduri diferite (de exemplu, vă cer bani frecvent sau vă forțați să vă mințiți). Trebuie să rețineți că aveți dreptul să nu spuneți acest tip de comportament și să aplicați limite sănătoase.
 • De exemplu, puteți spune: "Aceasta este ultima oară când vă voi împrumuta bani" și apoi, dacă întrebați din nou, amintiți-vă de regula pe care ați implementat-o ​​și spuneți nu.
 • Image titled Deal cu un părinte alcoolic Pasul 8
  3


  Ia suficient somn. Acest lucru este deosebit de important atunci când vă ocupați de un mediu stresant în casa dvs. De asemenea, dacă sunteți adolescent, trebuie să obțineți suficient somn pentru a vă susține creșterea și dezvoltarea. Puteți începe o rutină pentru culcare în cazul în care este dificil să dormiți recomandat între 8 și 10 ore pe zi.
 • De exemplu, dacă de obicei stați târziu pe computer sau pe telefon, opriți-le cu cel puțin o oră înainte de a merge la culcare și, în schimb, citiți puțin, faceți un puzzle încrucișat sau ascultați muzică ușoară.
 • În cazul în care este obiceiul băuturii unui părinte care de obicei vă ține treaz noaptea, spuneți unui alt adult. Trebuie să fii capabil să dormi liniștit toată noaptea fără să te îngrijorezi de tatăl tău alcoolic.
 • Image titled Deal cu un părinte alcoolic Pasul 9
  4
  Efectuați activități fizice regulate. Exercitarea este o modalitate foarte utilă de combatere a stresului și de susținere a bunăstării emoționale. Dacă vă simțiți în jos, endorfinele (substanțele chimice care se eliberează atunci când vă exercitați) ar putea stimula spiritele.
 • Trebuie să încerci să faci cel puțin 30 de minute de exerciții pe toată săptămâna.
 • În cazul în care nu participați la practicarea sportului sau a educației fizice în școală, puteți încerca o plimbare sau puteți merge în jurul blocului cu câinele dvs. sau puteți mări volumul la muzică și dans în camera dvs.
 • Dacă sunteți un adult, puteți rămâne activ prin înscrierea la o sală de gimnastică.
 • Image cu titlul Deal cu un părinte alcoolic Pasul 10
  5
  Păstrați un jurnal în care vă exprimați gândurile și sentimentele. Renunțând la toate frustrările tale despre ceea ce se întâmplă acasă cu tatăl tău alcoolic se poate simți bine. Scrieți în jurnal ceea ce treceți. În cazul în care întâmpinați dificultăți de a scrie într-un jurnal, puteți scrie ca și cum ați spune cum a fost ziua dumneavoastră unui bun prieten.
 • Image titled Deal cu un pas parinteal alcoolic 11
  6
  Vorbeste cu un consilier Stresul de a avea un tată alcoolic poate fi obositor și poate afecta sănătatea dumneavoastră fizică și performanța dumneavoastră academică sau de muncă. Ar trebui să contactați un consilier pentru a vorbi cu el înainte ca totul să înceapă să scape de sub control. Aceștia sunt profesioniști cu pregătirea pentru a vă ajuta să gestionați stresul și să găsiți modalități mai bune de a vă ocupa de școală sau de muncă.
 • Dacă sunteți student, ați putea să vă programați o întâlnire cu consilierul școlar.
 • Dacă sunteți un adult, puteți discuta cu departamentul de resurse umane al locului de muncă pentru a programa o programare sau pentru a vă adresa o recomandare medicului generalist.
 • Image titled Deal cu un pas parinteal alcoolic 12
  7
  Distanța te. Dacă puteți, ar putea fi util să vă depărtați de un părinte alcoolic. Atât de tristă, încât ar putea fi singura modalitate de a vă proteja propria sănătate și bunăstare.
 • Dacă sunteți copil, puteți afla dacă este posibil să rămâneți pentru câteva zile împreună cu alte rude sau prieteni.
 • Dacă sunteți un adult, puteți limita vizitele la tatăl tău alcoolic, ca să poată lua o pauză de obiceiurile lui rele.
 • Metoda 3
  Distrați-vă din viața de familie

  Image cu titlul Deal cu un pas parinteal alcoolic 13
  1
  Concentrați-vă pe studiile sau pe profesia dvs. Pentru a vă distrage atenția de la ceea ce se întâmplă acasă, vă puteți angaja pe deplin în școală sau în muncă, lucrați mai mult în toate clasele dvs. și alocați timp în fiecare zi după școală pentru a studia. Dacă sunteți un adult și aveți un loc de muncă, puteți încerca să vă concentrați asupra performanței dvs. este adecvată.
  • Dacă vi se pare dificil să studiezi acasă, puteți merge la o cantină sau la o bibliotecă. De asemenea, puteți obține un tutore care vă poate ajuta în cazul în care notele dvs. nu sunt atât de bune.
  • Puteți cere timp liber pentru a vă recâștiga calmul dacă performanța dvs. la locul de muncă este afectată de problema tatălui dvs. alcoolic.
 • Image titled Deal cu un părinte alcoolic Pas 14
  2
  Participați la activități extrașcolare. O modalitate de a trata mai bine cu un părinte alcoolic este să vă păstrați ocupat. Veți avea mai puțin timp să vă faceți griji dacă programul dvs. include activități mai productive. De asemenea, dacă participați la activități sportive, cluburi și organizații din școală sau din comunitatea locală, acest lucru vă poate face să petreceți mult timp departe de casă.
 • Prin participarea la activități extrașcolare, puteți petrece timp cu oameni pozitivi și chiar vă puteți împiedica consuma alcool sau droguri.
 • Image titled Deal cu un parinte alcoolic Pasul 15
  3
  Primește sprijinul prietenilor tăi. Dacă aveți prieteni de încredere, puteți petrece mai mult timp cu ei și puteți vorbi cu ei despre ce se întâmplă acasă. Atât cât vă este rușine să vorbiți despre toate detaliile despre alcoolismul unui părinte, este important să aveți sprijin social.
 • Îi poți spune puțin despre ce se întâmplă cu prietenii tăi cei mai apropiați și determină cât de mult vrei să le spui în funcție de reacția lor.
 • De exemplu, puteți începe prin a spune: "Chiar nu-mi place să fiu acasă când băiatul meu bea. Pot să mă duc la tine acasă?".
 • Image cu titlul Deal cu un părinte alcoolic Pas 16
  4
  Adoptați hobby-uri Dacă aveți interese în afara școlii, activități de lucru sau activități extrașcolare, puteți petrece mai mult timp. Dacă nu ai hobby-uri, poți să te gândești la ce-ți place să faci și să găsești hobby-uri care se potrivesc cu ea.
 • De exemplu, puteți începe să scrieți povești sau poezii, să jucați un instrument muzical sau să câștigați bani suplimentari care să aibă grijă de copii.
 • Distribuiți pe rețelele sociale:

  înrudit
  Cum să educăm copiii pentru a schimba o societate coruptăCum să educăm copiii pentru a schimba o societate coruptă
  Cum să înțelegem conflictele de formare a unei familii reconstituiteCum să înțelegem conflictele de formare a unei familii reconstituite
  Cum să eviți să fii tată toxicCum să eviți să fii tată toxic
  Cum să câștigi o luptă pentru custodia unui copilCum să câștigi o luptă pentru custodia unui copil
  Cum să vorbești cu un copil despre un părinte absentCum să vorbești cu un copil despre un părinte absent
  Cum să tratăm adolescenții ca părinte singurăCum să tratăm adolescenții ca părinte singură
  Cum să se ocupe de copiii lipsiți de respectCum să se ocupe de copiii lipsiți de respect
  Cum să ne ocupăm de un tată răuCum să ne ocupăm de un tată rău
  Cum sa faci cocktailul "Europa"Cum sa faci cocktailul "Europa"
  Cum să ajuți un alcoolic care nu vrea ajutorCum să ajuți un alcoolic care nu vrea ajutor
  » » Cum să ne ocupăm de un tată alcoolic

  © 2011—2020 ertare.com